PDA

Pokaži Full Verziju : pomoc oko motifa xf


Kore
10.06.2013, 19:33
pozdrav drage kolege,hteo bih da zamolim oko saveta za xf...vec skoro dve godine imam kronosa pa sam mislio da promenim klavijaturu da uzmem xf,pa bih voleo da mi pomognete posto se nikada nisam susreo sa xf,dali je pametno zamenuti ili da zadrzim kronosa... hvala unapred

tranzit
10.06.2013, 19:57
Sumnjam da ces ovim putem donijeti ispravnu odluku. Procitaces vjerovatno, tonu komentara i razna navijanja, hvaljenja i pljuvanja, uglavnom bez osnova i argumenata i opet neces biti "pametniji" nego sto si sada. Bilo bi najbolje da sam testiras Motif XF i da ocijenis da li ti vise odgovara nego Kronos. Vrlo mali broj ljudi ovdje ima jedan ili drugi instrument a vrlo tesko, do nikako, da ima neko ko radi sa oba modela, da bi ti prenio direktna iskustva i poredjenje. Oba instrumenta, bez sumnje, pripadaju najvisoj klasi u domenu hardver worksatationa a koji od njih bi tebi vise odgovarao, to jedino ti mozes da ocijenis.

zekicejn
10.06.2013, 23:51
Neces pogresiti kako god da odlucis. Ja sam veliki fan Motifa ali ga nemam sticajem okolnosti, imao sam davno MO6, i znam tacno sta volim kod Yamahe, a imam Kronosa. Zavisi mnogo od toga za cega ces i koristiti spravu. Ako je Live u pitanju mislim da tu prednjaci Kronos zbog set lista i uopste organizacije te klavijature. Sa druge strane Flash na Motifu je skroz dobra stvar ali ono gde Yamaha stvarno blista su akusticni instrumenti koji su po meni fantasticni. Ja sam licno hteo da kupim Motifa, i posle mnogo guglanja uzeo Kronosa iz razloga sto ipak mislim da vise pruza za ulozeni novac, jer je XF prefarbani XS sa duplo vise rom zvukova Flash memorijom i dugmetom za tap tempo, mozda jos koja sitnica ali to je u principu to. A Kronos je Oasis u Live pakovanju.
Ako nisi fan igranja sa raznim sintezama i trazis najbolji Rompler definitivno najbolji sint je Motif XF.

Kore
11.06.2013, 00:09
pa najvise sviram bas i kontru,a vecina mi kaze da je motif za to najbolji...a ja se plasim dali ne pogresim ako zamenim kronosa za xf :(

tranzit
11.06.2013, 01:17
U tom slucaju nemas nikakve potrebe da mijenjas Kronosa. Imaj na umu njegov prilicno veliki Sample RAM (u odnosu na ostale hardver workstatione). Ostani tu gdje si, neces pogrijesiti, Motif XF tu nece nista vise moci da ti pruzi, naprotiv !!!

zekicejn
11.06.2013, 09:45
Da ne govorimo o tome sto je fabricki bas na Kronosu po meni jako dobar. Uz malo dotezanja ti semplovi i ne trebaju.

perica001
06.12.2013, 22:14
Dali motif Xf cita format semplova iz XS. tj. format XOA?

mikimiki
06.12.2013, 23:06
Postoji takodje i verzija Motifa MOXF.Ima isti rom kao i Motif xf.Takodje moze se instalirati i flash memorija u koju mozes ubacivati setove od XF.

korg_man
09.03.2015, 13:54
XF čita XOA file. Također čita i podatke od ES, MO itd itd. Sve što ima veze sa Motif serijom.

MOXF je samo varijante XF-a i ne može čitati direkt semplove od XF-a.

dmmacak
09.03.2015, 22:02
A dali moze Moxf da cita semplove od XS?

korg_man
09.03.2015, 22:30
Ja se malo ispričavam na krivom terminu "semplovi".

Dakle, MOXF čita semplove i od XF i od XS (i od ES), ali ne čita njihove ekstenzije setova.

Što znači da ne možete izvaditi set iz XS-a (.XOA file) i učitati ga u MOXF, no konvertirani bilo koji sample koji ima extenziju .w7w (ili w7v) ako pričamo o Awave studio programu za konvertiranje (a pritom u konverziju - ES format), može ići u MOXF klavijaturu.

MOXF i dalje ostaje samo light verzija XF-a. Ona nudi kompletan ROM od XF-a, ali ne i potpuno kompatibilnost sa setovima od prijašnjih serija.

Ali ako se ne varam, postoji varijanta da se u nju stavi .wav format semplova (tu informaciju treba provjeriti), pa se ekstenzija dobije u samoj klavijaturi i takvu je možete spremiti na USB.

dmmacak
09.03.2015, 22:55
Imam jos jedno pitanjce, na bilo kom motifu. Dali se mogu arpeggio paterni u bilo kom modu koristiti kao ritam masina. Nisam nikada imao ni jednog motifa ali sam gledao ne netu snimke i vidim da bi se nesto moglo napraviti.

korg_man
12.03.2015, 12:56
Teoretski može, u VOICE, PERFOMACE i MASTER modu. No Motif nikako nije osmišljen za aranžerski svirku, tako da taj dio nije toliko fleksibilan koliko je kod aranžera.

Imate na raspolaganju 5 arpeggiatora i svaki od njih može svirati indovidualni ritam. Što znači, ako Vam bubnjevi sviraju nekakav klasični rock ritam, bass gitara može svirat funky (primjerice).

dmmacak
12.03.2015, 15:00
Pa da to sam video na netu. I video sam da imaju tasteri ispod ekrana koji sluze kao varijacije arpeggiatora i koje mogu da se biraju po zelji.

korg_man
12.03.2015, 15:51
Naravno. SF1-SF5, plus SF6 koji se koristi za TAP tempo funkciju.

Uz to, sljedeći ARP se prebacuje sinkronizirano s taktom, tako da ne morate u dobu ciljati drugi ARP, već je dovoljno pogoditi ga u taktu.

dmmacak
12.03.2015, 16:30
Hvala na informacijama. Ne znam ali meni to deluje vrlo iskoristivo, ko svira bas manuelno. Kako sam procitao, boje automatski vuku svoj efekat kada se promene u perfomace modu.
Bio sam se zagrejao za MOXF ali nisam imao pravih informacija. Na kraju sam kupio Tr-a. Posto ovde kod mene ni u prodavci ne znaju nista oko funkija same klavijature, nisam hteo da rizikujem.