PDA

Pokaži Full Verziju : Roland VE-20


Marco7
24.04.2013, 21:59
Posto imam sve vise svirki gde se trazi da vodim i da radim sa kompletnim bendom u pozadini i gde ja sviram gitaru,ne mogu da nosim Pa3x pa resio sam da kupim Voice Procesor Roland BOSS VE-20!Slusajuci po raznim forumima demo snimke muzicara koji ga koriste vidim da zvuci odlicno i da ima opasnu masnocu i vernost pratecih vokala i opasne efekte sto uopste i ne sumnjam kad je Boss u pitanju e sad me samo zanima ako je neko imao kontakt sa tim uredjajem da mi kaze kako radi prateci vokal preko opcije Shift i vredi li sa tom opcijom za nasu muziku?Mnogo mi je bitno jer ne mogu da se saginjem svaki cas sa gitarom i da pevam i da stelujem presete na Scale i u tom slucaju bih uzeo onda slabiju verziju BOSS VE-5 koji moze da se zakaci na pecaljku i da se lako rukuje sa njim a da se pali pomocu assingable pedale posto VE-20 nema asingable opciju jbg!Unpared hvala na pomoci . . . ;)
Dodato:
Stigao i imam samo reci hvale :) Sprava za svaku preporuku ;)

mikimiki
27.04.2013, 18:59
Pozdrav.
Nemam ovaj harmony processor ali sam dosta citao o njemu.Mislim da ti je ipak bolje ici prema tc-helicon varijanti.
Ako vec neces da radis po skalama vidi nesto od voicelive play.Posto sviras gitaru moze ti citati akorde sa gitare.Ili ako vec neces VL2 ,neznam koje su vijene polovnog VL1.Ipak je tc-helicon najbolji za harmonije.Steta samo sto na vocelive play ne mogu se programirati user scale.

Marco7
29.04.2013, 08:08
Miki veruj mi da gresis ;) Dobio sam oba na testiranje pa da izaberem koji mi se svidja posto su ljudi iz Roland Planeta daleko ispred svih sto se tice korektnosti u trgovini!
Mnogo bolje radi Boss Ve-20 od Boss VE-5 pa sam odlucio njega da uzmem!Radi bas zdravo i masno i ima sve sto ima najbolji Tc Helicon osim DeEser opcije koju poseduje TC Voice Live2. Ima vrhunski preamp,parametricki EQ,tri prateca glasa koji mogu da se steluju po panoramama,4 reverba,delay,compresor,gate,pich sifter,phantomsko napajanje i jos mnogo nekih zezalica a sto je najbitnije je to sto radi vrhunski i ima odlicne pratece vokale koji uopste nisu masinski i limeni sto cete cuti kad postavim sledece snimke u sekciji demo ;) Boss Ve-5 je slabija opcija i ima neke opcije koje nema Ve-20 tipa tri favorite banke i neke sitnice onako u stelovanju ali i zvuci tanje ali i on lepo zavrsava posao!Sto se tice odnosa cene i kvaliteta i tu je daleko ispred konkurencije jer Boss Ve-20 kosta 260e a Boss Ve-5 240e bez adaptera!Ima nekih manjih sitnica koje mi onaklo idu na zivce ali nista strasno sto nije neresivo tako da sve u svemu ocena za ovu spravu od 5 bi bila 4,9 ;)

mikimiki
29.04.2013, 16:26
Pozdrav..
Ja se nadam da je bolji.Cijena mu je prilicno pristupna.Ima li mogucnosti da se prave terce za narodnjake
Postovano sa mobilnog uređaja

jovanov
04.05.2013, 15:37
http://www.youtube.com/watch?v=2SJRGImAUJY&list=PL407CD31D8798DD75&index=2

veselinovicvs
09.09.2013, 21:51
Pozdrav svim forumasima!!!
Posto Marko7 poseduje ovaj VE-20 vec neki period i koliko sam zakljucio jako je bio zadovoljan u prvi mah sa njim pa bih molio bih njega ,ili bilo koga ko poseduje VE-20 vec neki odredjen period,da mi odgovore na par pitanja...
1.Da li je lak za upotrebu na live svirci tipa ako u pesmi ima gornja pa donja terca ili obrnuto i kakav je u tim momentima odnosno da li je brz za "shaltanje".I da li je lak za pozivanje programa?
2.Kakav je u skalama tipa harmonskog mola tj.dura ili kako neki zovu "orijentalnu skalu" NPR.A,B,C#,D,E,F,G,A.
3.Koliko su mu iskoristivi efekti(delay,reverb)?
Sve ovo me interesuje za svirku 70% narodne a 30% zabavne.
Vidim da je pristupacan po ceni od drugih vokalista a ja treba da ga dobijem u trgovini pa treba da dobro izvazem izmedju njega i PERFORMER-a za kojeg znam da se odlicno pokazao ali vec on ima dosta godina(ako se ne varam negde '97-'98 je izasao iz fabrike)a iskreno vise me privlaci BOSS-VE 20 jer noviji,vise mogucnosti(eq,kompresor,sift tune...),itd,itd ali ako je tako dobar zasto nije vise u upotrebi?.

worga
09.09.2013, 22:19
Pozdrav svima.
VE-20 koristim već godinu i po dana i prezadovoljan sam
Da se razumemo,nije MIDI već se isključivo manualno uključuje i isključuje ali je extra brz i operativan samo ga treba lepo organizovati.
Procesor ima takav dely i reverb da mi više nikada nije palo na pamet da koristim bilo koji sa bilo koje miksete.Osim toga poseduje odličan eq i neki vid kompresije(enhancer) koji mnogo toga olakšaju u "živoj svirki".
Što se tiče brzine prebacivanja sa "gornje" na "donju" tercu i bilo kog drugog preset-a ili user-a sve ide vrlo brzo.Moguće je isprogramirati da se nogom šaltaju sve kombinacije ali ga ja lično prebacujem rukom a na tasteru koji se inače koristi za šaltanje nogom takođe rukom uključujem ili isključujem "drugi glas".
Mislim da za tu cenu (a čak i za malo više) što se tiče naše muzike BOLJEG NEMA!
Što se skala tiče na raspolaganju su sve durske i molske skale.
Za razliku od VE-5 moguće je dodati još jedan glas tako da ni "troglas" nije problem napraviti npr gornja terca,donja kvarta ili gornja terca + oktava...ili šta god već...

E Sale,tek sad vidim da si ti... :-)

veselinovicvs
10.09.2013, 00:32
Mislim sta reci...Posle ovakvog odgovora meni ne ostaje nista sem da se zahvalim WORGI na ovako prosto objasnjenom,preciznom i najpre brzom odgovoru i da pazarim.Upravo sam slusao neke snimke i ne mogu a da ne spomenem,a WORGA ce se sigurno sloziti sa mnom,da ipak kod nas vlada "balkanski sindrom"(golf II,shure sm58,PA800,performer...)i pritom ne zelim da "lozim vatru" vec samo da skrenem paznju na to da ne kopiramo jedni druge i da malo sebe ulozimo u sprave sa kojima zaradjujemo jer kako WORGA rece "treba se samo lepo izorganizovati" jer svaka sprava radi dobro ako se malo potrudimo.E sada u kojoj meri to "dobro" to zavisi od nasih zelja a na nama je da odlucimo sta mi hocemo.Posto licno znam WORGU siguran sam da to radi odlicno jer ga on ne bi koristio a i nije dzaba ona stara narodna "U MANDUSICA VUKA...".