PDA

Pokaži Full Verziju : RODE S1 live kondenzatorski mikrofon


accordst
27.02.2013, 20:05
Radi se o vokalnom kondenzatorskom mikrofonu namijenjenom za ''live''.
Ako je neko imao priliku da isproba ,pa da napiše utiske,npr. u odnosu na shure beta 87A ...Koliko je Rode S1 ispod Neumanna KMS 105,obzirom je Neumann dvostruko skuplji.
Kad bi ''čika'' Tranzit napisao 2-3 rečenice o navedenom mikrofonu razveselio bi me,naravno i svi ostali s nekim konstruktivnim komentarom.

tranzit
28.02.2013, 02:10
Moje iskustvo sa pomenutim mikrofonima se moze svesti na par recenica. 87A i S1 su veoma, veoma slicnih karakteristika po pitanju sounda s tim sto S1 tendira nesto vise ka srednjem frekventnom opsegu pa je predestiniran za zenske vokale a i za duvace (posebno radi ogromnog dinamickog opsega). Visoki frekventni opseg mu je mekan i ne opterecuje izrazenim sibilantima. Donje frekvencije su uravnotezene i nema "mumlanja". Sve u svemu, vrlo definisan sound koji se lako probija u miksu. 87A je nesto neutralniji i za dlaku tamniji u soundu ali i on ima svojih prednosti kada su u pitanju muski vokali. I jedan i drugi su vrlo otporni na mikrofoniju. Oba su odlicnog kvaliteta. Moras da znas da kod Neumanna KMS 105 placas, bar jednom trecinom cijene, njegovo ime ali i pored toga je on zaista nesto bolji. Ima sigurno najlinearniji odziv od sva tri mikrofona ali i nesto manji dinamicki opseg pa bih ga ogranicio na upotrebu za vokale. Razlika u cijeni je opravdana ali po mom misljenju, malo pretjerana jer razlike u kvalitetu nisu tako drasticne. Koji god od prva dva mikrofona odaberes neces se pokajati i budi siguran da ne zaostaju posebno primjetno za Neumannom.

accordst
02.03.2013, 20:22
Dok imamo ovakve ''omladince'' živjet će naš forum,he,he,he
Da ne dužim ...Hvala !
Trenutno koristim Beyerdynamic TG V71d i jako sam zadovoljan ,da li spomenuti Rode S1 opravdava cca 80eur više?