Pokaži Full Verziju : Yamaha Emx5000
Marko__ns
17.02.2013, 13:31
Koja dva efekta najcesce kombinujete na ovoj mikseti? :)
Odlicno pitanje i mene to interesuje.
Pozdrav!
Da ne otvaram novu temu i mene interesuje isto za yamahu emx 312 s obzirom da ima mogucnost samo jedan efekat da se odabere... mozda i ne ? Molim vas da i mene nekako obuhvaite u odgovoru s obzirom da se radi isto o yamahi slicnih kk-a
b.o.Y.c.h. ČK
18.02.2013, 14:21
Reverb vocal 1 & Delay 2...I slabo su pojačani, za čisto i bistro pjevanje..Ne pretjerivaj sa delayom da nebi ovako izgledalo hahahaha
http://www.youtube.com/watch?v=BR81bOu3NLY
Kralju.... hahahaha Ali stvari su se malo promenile, da li su preporuke za efekte isti? U pitanju je yamaha EMX5000 Zanima me:
Koji efekat za podlogu ( hall, reverb ili dr...)
Koji delay koristite?
Vokal delay je prepunjen po mom mišljenju... da li je to tap delay ili isključivo vocal delay... koji broj na efektu ( na prvom ili na drugom send-u)
Dakle:
EFFECT1 - ( broj efekta)
EFFECT2 ( broj efekta)
Hvala
Pozdrav, ja je imam vec godinama, i uvijek koristim Hall 1/16
i eho onaj zadnji "TAP", uštimam mu brzinu, parametar ide na 12h.
Ja cu sutra da proverim,ali mislim da koristim kombinaciju 1-9
Yamaha EMX5000.... Imam problem. Do nedavno mi nije radio jedan kanal. Od skoro je i drugi kanal zakrčao i prestao da radi. Odneo sam je u servis. Majstor mi je saopštio da mi je crklo pretpojačalo i da je popravka 200 evra... Jedno glupo pitanje. Ako je crklo pretpojačalo, kako onda rade ostali ulazni kanali na mikseti? Jel me on malo maže ili je u pravu?
mikimiki
26.02.2015, 18:14
Licno mislim da nema sanse da je predpojacalo za emx5000 200e.
Vjerovatno su ti se tokom rada, izlazenja iz hladnog u toplo korozirali kanali.Opet kazem, i ne bi da grijesm dusu prema majstoru ali sve je moguce. Najbolje provjeri dobro prije nego sto se odlucis za taj poduhvat.
Moguce da se moraju promijeniti samo ulazi..
Pretpojačalo je jedno za sve ulaze koliko ja kao laik kontam.... Istina je što je majstor rekao, toplo-hladno, loš kabal, statički el... Ali pretpojačalo da je crklo??? Miksetu sam uzeo, naplatio 500 din pregled... Pošto mu je pun servis svega i svačega, nešto kontam da to i nije tako loše. Odnesu mu desetak stvari, one koje hoće i može on uradi, one koje neće , odvali cenu, ti ne pristaneš i on te odere 500 dinara a da nije ni pogledao. Al sada me zanima može li pretpojačalo biti uzrok tome ????? Dva kanala ne rade a ostali rade...
Dodato:
Neko nešto.. da li je neko imao sličan problem?
Dodato:
Ljudi ... ima li ikog da je imao ovakav kvar na yamahi ????????
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.