Pokaži Full Verziju : Korg PA50sd-Problem sa sejvovanjem seta?!?!
Izvinjavam se unapred ako ovakva tema vec postoji,ja je nisam nasao.
Ima problem sa sejvovanjem ritmova na korgu pa50sd.Kada nesto izmenim u setu i kada hocu da sejvujem ne mogu.Izbaci "Media Write-Protected Press Exit".Pokusao sam da formatiram karticu,ali isto izbaci.Kartica je odkljucana.Da li neko zna u cemu je problem?Unapred zahvalan.Pozdrav!
Probaj drugu karticu i ne vecu od 2 gb
acakasper
02.02.2013, 22:42
odi u global i nadji opciju style protect i stavi na off.
Mislis da je do kartice?Ajde pokusacu na drugu,pa javljam sta sam uradio.
Dodato:
Upravu si kolega,bilo je do kartice.probao sam na drugu i radi.hvala.
@sstipa
mislim da nije to do kartice jer ja sam u svoj stavljao od 8 gb a sada imam od 4 i sve radi najnormalnije...
Ipak je bilo do kartice izgleda. :D
Kartica nije velika,ima 512 Mb(ne treba mi vise)
Samo mi jedno nije jasno,kada zakljucam karticu i kada hocu nesto da prebacim sa kompa ona nece(sto je i normalno :D),a kada otkljucam normalno se prebaci.Kada istu tu karticu ubacim u klavijaturu OTKLJUCANU ona hoce da ucita set,ali nemogu nista da sejvujem,niti da je formatiram u klavijaturi.Pise kao da je zasticena,a ustvari je otkljucana.Nije mi tu nesto jasno? :confused:
milosljubic
08.02.2013, 16:18
Pozdrav kolege...
Ili ti je kartica losa ili citac kartice...
Ja imam pa50 ali sa flopy citacem i kada tako nesto izbaci ili ugasim i ponovo upalim klavijaturu ili zamenim flopy...
Nije sigurno do citaca.Probao sam drugu karticu i radi super.Sve u svemu problem je resen.Moze LOCK teme.Pozzz;)
Da ne otvaram novu temu tu cu napisat pitanje...
zanima me dali mogu i kako, ubaciti samo odredene boje u klavu (korg pa 50), i odredene ritmove....sta tocno trebam ucitat da mi sve radi kako treba jer ritmove sam probao pa ako ubacim samo style odredeni ritam on mi ga ne ucita cjelog kako treba...pa kako mogu to ubaciti a da sve bude ucitano i radi kako treba a da ne ucitavam cjeli set...???
acakasper
01.04.2013, 14:33
nemoguce da ne ucita ako ucitas ovako:Global,pa Load One Style,izaberes na koji ili umesto kog ritma hoces da ucitas,npr ako ti je u nekom set ritam koji hoces da ucitas pod brojem U16 a hoces da ga stavis na mesto U11,LOAD ONE STYLE,pa U16-U11,i YES,mora da hoce,i da zaboravio sam,izaberes iz kog usera hoces ritam u koji user hoces.
hm da a reci mogu li u style worksu srediti tj. prebacit nekoliko ritmova iz nekoliko razvicitih setova? i reci kako odredene boje da ucitam hocu recimo iz jednog seta dvadesetak boja pa iz drugog ostatak...mogu li to sve nekako u style worksu rjesiti i napravit u jedan set i onda njega ucitat ili moram sve pojedinacno?
acakasper
01.04.2013, 17:57
Pre bih ti za to preporucio softver Kat2000,u njemu je za korga pa50,60,80,bas sve lepo razvrstano,mozes i stylove i boje da prebacis iz bilo kog seta u tvoj postojeci set.
ma na kat sam mislio a krivo sam napisao da, a kako samo prebacim, i dali moram goldal i perform prebacivati ili samo style koji hocu odnosno odredenu boju i ritam, jer bi ja povadio odredene boje i ritmove, iz vise setova ubacio u jedan i sve ucitao a neznam ako moram globale i performe ucitavat kako to da sredim?
acakasper
02.04.2013, 10:00
preporucujem ti da global od tudjeg seta nikad ne prebacas,uvek nek ostane tvoj global,kad otvoris kat2000,odes na opciju open i tamo ce ti biti ponudjeno STY,PRF,PCG,to je da prebacas ritmove,program ili performance,izaberi sta hoces,u tvom slucaju su to performance ili program,otvoris izkog hoces seta boju,kliknes na nju desnim klikom,onda opcija Copy otvoris tvoj set i na koje mesto hoces kliknes Paste i na taj nacin prebacas iz seta u set.
da tako sam i mislio pokusat cu to sredit pa cemo vidjet kako ce raditi, nego to sam reko zato sto sam bio tako ucitao od nekih setova samo ritmove pa mi nije ucitao sve performanse i ritmovi su ispali s greskom, falilo im je necega...al probat cu pa cemo vidjet...
acakasper
02.04.2013, 17:27
samo uradi kako sam ti napisao i nece biti problema,jer verovatno si ucitao All Performance i sve ti je prebacilo u tvoj set.
eh, ovako sto se tice ovog ucitavanja napravio sam ovako...
slozio sam si preko kat-a iz nekoliko setova jedan set i prebacio odredene boje u bankove, isao sam ucitat samo eprformance gdje sam slozio te bankove sa bojama i to mi ucita ali boje ne rade kako treba sve nesto izobliceno rade a neznam zasto...slicno je i sa ritmovima ucitao sam ritmove ali recimo dogodi se to da na pola setova uopce nema bubnja, na nekima nema bas gitare i tako sve neki problemi, neznam kako da to sredim i dali sam ista napravio dobro pa bi moglio ako mi netko moze pomoci...
Na stotine puta sam do sada procitao ovo za Global, nikako ne se tudjeg seta, a ja sam isto tako na stotine puta stavljao sve sa globalom ,i verujte da vecinom i bolje radi, ali sve zavisi kako je sredjeno sve u setu ,ukljucujuci i Global, pa nek mi neko odgovori zasto je Global uopste onda i sastavni deo Seta, i neznam kakve to veze ima ako se radi o globalu za istu vrstu klavijature sa identicnim O.S. a ako je razlicit O.S, to je vec druga prica.Pozdrav.
zaki nisam ja ubacivao global nego samo ritmove ali ne valja mi kao sto sam napisao gore jer mi fale instrumenti a neznam gdje da to ukljucim, pa mi treba pomoc da mi netko kaze kako da to sredim...
nek mi neko odgovori zasto je Global uopste onda i sastavni deo Seta, i neznam kakve to veze ima ako se radi o globalu za istu vrstu klavijature sa identicnim O.S. a ako je razlicit O.S, to je vec druga prica.Pozdrav.
Podešavanja globala podrazumevaju sva podešavanja vezana za
- lower ( leva ruka) da li je stalan, da li je sa basom i ostalo
- Mod u kome hvataš akorde,
- Audio podešavanja
- Zaključavanja ( efekti, key scale, style elements.....) veoma bitna stvar
... i tako dalje.
Svako ima naviku ili nema pa namesti sebi , kako želi da svira i da klavijatura radi. Ono što je problem je kada ubacujes set iz seta koji je za Pa80 ili Pa60... onda zna da global napravi problem, podešavanja se naravno razlikuju u nekim stvarima koje on nekada ne prepozna kako treba.
Ukoliko na nekim ritmovima nema basa ili nečega drugog, jednostavno izaberi bass koji ti se svidja iz banki ili drum , memoriši i rešena stvar.
Ukoliko te trake nerade uopšte, problem si napravio u nekim od programa koje koristiš. Za njih imas na ovom sajtu turijale...potrazi, nacices sigurno. Mada je najbolje da sve to radis na klavijaturi i nema nikakvih problema.
Predpostavljam da konvertujes ritmove sa naprednijih Pa serija pa su ti ti programi neophodni ali moraćeš onda da se pomučiš da odradiš kako treba... Potraži turijale.
ovako, skuzio sam ovo oko slaganja setova sto ste mi zadnjih tjedana mozda i mjeseci objasnjavali, i hvala svima na tome...sad imam drugi problem, ucitam boju iz drugog seta, ucitam njene djelove, odem kao i kod ritmova na program i user gdje sam prije toga ucitao komponente te boje, ucitam to i boja radi, odem na write card in use i current style i enter...on to kao spremi, no vratim se na boje i boja i dalje stoji normalno radi, medutim kad stavim na neku drugu boju i onda ponovo vratim na ovu, opet ne radi, sve se vrati na starno kao da nisam nista spremio...pa ocito negdje radim gresku u koracima, ako mi mozete pomoc, hvala...
acakasper
17.06.2013, 20:27
to se desavalo meni na pa80,ja sam resio problem ponovnim ucitavanjem operativnog sistema,i posle je fungcionisalo normalno.
bem ti, mislis da operativni ponovo ucitam??? eh samo prva stvar neznam kako, a drugo, kako prvo da spremim ove postavke sto sam stavio na karticu...moze bit da je do toga jer sam ispocetka kad sam ga tek uzeo ucitavo sve i svasta i setove sa globalima i sve pa je mozda sam se poremetio...
acakasper
17.06.2013, 21:16
e zbog toga je verovatno i doslo do toga,kada snimas,odes u Disc i onda Save ALL,sacekas da ti snimi,ali ako mene slusas nemoj ucitavati to sve ponovo da ne bi doslo do istog,odaberi neki lep set imas ih na gomile i posle ucitavanja os-a ubaci.Os ucitas jednostavno na Load i to je to.ali predhodno skini OS ka pa50sd.
ma znas sta je, ovaj set sam slozio od 4-5 setova, pouzimao razlicite boje i ritmove, od svakog po nesto i slozio da bude bas onako kako trebam i hocu i sad slozim ritmove i pojavi mi se ovaj problem, a dok jos nisam ritmove znao slozit kad sam tek skuzio kako se boje slazu, probao sam ih slozit i islo je bez problem, odem na write card in use i on spremi i to je to...sad ovo...probat cu ucitat os pa ponovo...reci os skinem sa korgove stranice??
i reci mi kako da si spremim ovaj set na sd karticu kao svoj set??
acakasper
18.06.2013, 08:49
pogledaj ako ima ovde u downloadu ako nema sa korgove stranice skini.
bio sam na korgovoj stranici i skinuo operativni sustav odavde...
http://www.korg.com/SupportPage.aspx?productid=179
izvadio sam ga iz win rar-a u jednu mapu i stavio na sd karticu, pokusao ucitat sa cjelom mapom i ojedinacno ali nece...neznam zasto...kad mapu loadam pise load failed, a kad udem u nju i pokusam loadat pojedinacno, onda pise not a pa series or corrupted file...sta da radim i zasto mi se ovo pojavljuje??
acakasper
19.06.2013, 08:56
to onda nije pravi os,probaj nadji drugi os,morao bi odmah da ucita iz prve.
ucitao sam sada os ali imam drugi problem....izbrisao sam sve iz klave i trebam ucitat ono sto je tvornicki bilo u njemu, skinuo sam sa korgove stranice neke resurse tj. neki backup medutim kad odem na sd karticu nakon ucitavanja os-a i zelim to pojedinacno ili grupno ucitat, ne zeli....molio bi vas ako itko moze pomoci, imam svirku s aranzerom za cca tjedan i pol, a klava je u banani...popizdit cu :((
acakasper
20.06.2013, 12:51
kako nece,probaj da formatiras sd karticu.
neznam ali odem normalno na backup ima ih 5 ili 6 i stisnem load ono pise failed...probao sam u mapama probo sam pojedinacno,ali nikako nejde nece nista ucitat a sve sam izbrisao iz klave...karticu formatiram dok je u klavi ili dok je na kompu??
Dodato:
i reci mi jos nesto, da nisam krivo sta skinuo...ja sam sa korgove stranice pod nazivom software skinuo samo ovo prvo i tu su ti backupi, ostalo nisam....dali trebam jos sta od svega ovog?
Pa50SD Musical Resources V.1.00--------------------------------
PC:Software:Pa50SD_res_v100.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/Pa50SD_res_v100_634618908666140000.zip)---------------------------------------
Pa50SD Musical Resources V.1.00
Note: Do not load these Musical Resources in instruments other than Pa50SD!
Cakewalk - Sonar Computer Sequencer Templates
PC/MAC:Software:pa_i_cakewalk.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/pa_i_cakewalk_634618909690930000.zip)
Cakewalk - Sonar Computer Sequencer Templates
Thanks to www.timomusic.ch/ (http://www.timomusic.ch/)
Steinberg - Nuendo, Cubase Computer Sequencer Temp
PC/MAC:Software:pa50_nuendo_cubase.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/pa50_nuendo_cubase_634618910032720000.zip)
Steinberg - Nuendo, Cubase Computer Sequencer Templates
Apple - Logic Studio Computer Sequencer Templates
PC/MAC:Software:pa50_logic_pro.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/pa50_logic_pro_634618910417060000.zip)
Apple - Logic Studio Computer Sequencer Templates
Pa80 Style to Midi
PC:Software:Pa80_StyleToMidi_106.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/Pa80_StyleToMidi_106_634618911481450000.zip)
Pa80 Style to Midi
Compatible with Win 98/2000/XP
Note: The use of this tool is advised to experienced Style programmers only. You may convert Chord Variations to SMF and vice versa. No "automatic" Song to Style conversion is performed! The tool is freeware, no support is provided.
Jammer Computer Sequencer Templates
PC/MAC:Software:pa50_jammer_634618910780450000.zip (http://www.korg.com/uploads/Download/pa50_jammer_634618910780450000.zip)
Jammer Computer Sequencer Templates
Dodato:
formatiro sam karticu u klavi i ubacio opet backup na sd no ista stvar je pokusavam ucitat al nejde, opet isto failed pise...
acakasper
21.06.2013, 11:03
ovaj resours to je to ali cudno mi je sto nece da ucita,dali mozda ne postoji neka fora da je zatvorena memorija kao ono u globalu Memory Protect?
stvarno neznam ja upalim klavu i to je na sd-u, i onda mi pise ucitati os ja idem na exit jer sam vec ucitao i onda se on pokrene upali se sve i idem na sd card i tamo mi je ta mapa s resursima ima 5-6 backupova sa demo songom, probam ucitat jedan po jedan backup i sve zajedno ali nejde...ali kad idem style po style ucitavat to mogu no samo na one svoje usere na kojima inace imam svoje ritmove...formatirao sam karticu kako si rekao medutim i dalje je isti problem, sto je najgore sljedeci vikend trebam imat svirku i klava ne stima :(
usnimit cu ovo pa stavit na yt da vidis...mozda ja negdje nesto radim krivo...
Sad bi trebalo da radi..:)
I jos jednom..:D ...ako budes vracao svoj stari set, ucitaj sve osim globala iz tog seta. Pozdrav
RIJESENO JE SVE
kolega max je pomogao, ja sam krivo citavao backup...Hvala jos jednom svima
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.