PDA

Pokaži Full Verziju : roland g800 ili korg i3

marko11
23.12.2012, 18:30
Pozdrav zanima me koja je bolja klavijatura od ove dvije :
roland g800 ili korg i3

petrovski.bagi
17.01.2013, 01:58
ja imam istoj dilemi i sta da radim... jedan je dobar sa ritmove a drugi sa boje....

obradbb
19.01.2013, 09:38
To je sada prilicno subjektivna stvar, ali generalno Rolandovi aranzeri imaju dosta bolje aranzmane dok Korg ima bolje boje... Ja sam imao slicnu dilemu i odlucio se za Rolanda ali sam dodao malo para i kupio G1000... Inace o ovim klavijaturama imate veoma mnogo tema na forumu, malo procitejte pa procenite sami... Nadam se da sam baro malo pomogao...

nedimI
19.01.2013, 11:53
da sam na vasem mjestu ja bih uzeo roland g 800 radi ritmova i ako mi sta ostane od love gledao bih neku yamahu npr dx 11 ili v50 radi boja.Sa ovom kombinacijom ne bih se nigdje osramotio

obradbb
19.01.2013, 14:29
Pa to bi bila odlicna kombinacija pod uslovom da covek ima dovoljno para... Roland aranzer plus jedna dobra solo klavijatura i to je to... Ali ipak mislim da covek bira izmedju Rolanda i Korga ....

kasko
21.01.2013, 02:20
Roland G-800 je odlicna klavijatura, jedino sto mu se ritmovi gube kada se ugasi pa se svaki put moraju ponovo ucitavati. Ja sam licno neki dan kupio korg pa50sd, i odlican je

obradbb
21.01.2013, 08:13
@kasko
Koliko je placen tvoj pa50sd? Mislim da je verovatno duplo skuplji nego G800 tako da ih je glupo i uporedjivati...

pa1x pro elite
21.01.2013, 10:25
Da nadodam nesto u vezi i3 . ako ga mislis koristit kao aranazer onda na boje mozes zaboravit jer ce ti boje radit na efektima koji su postavljeni za taj ritam ,
iste boje koje koristis u arr play i u prog modu nemaju nikakve sličnosti po zvuku , u prog modu mozes napravit extra boje jer i3 posjeduje dobre efekte .
isto tako i kad pravis svoj drum kit , u globalu kad to pravis mozes extra napravit ali cim pustis ritam sve se promjeni. Tipke na i3 tesko da ces nac tipke koje tako brzo propadaju i vraćaju se ,sviranje trilera na njemu je isto igranje .

obradbb
21.01.2013, 16:18
Onda definitivno G800, kod njega je jedini "problem" sto svaki put moras ucitati ritmove, ali je u svemu ostalom odlicna klavijatura...

Ledeni
22.01.2013, 10:51
G800 je opasna klavijatura kao i I3. G800 je poznat po dobrom arr i GM bojama dok I3 ima AI sintezu tona poznatih nam M1 X5d X3 korgova. Znaci pitanje je ukusa ja licno malu prednost dajem G800 jer mi je nekako univerzalniji ali sto se tiče ritmova i boja dajem prednost I3 ako se dobro napakuje ali to važi za narodnjačku muziku. Za današnje vreme G800 je kompatibilniji.

AcaG600
22.01.2013, 21:58
Onda definitivno G800, kod njega je jedini "problem" sto svaki put moras ucitati ritmove, ali je u svemu ostalom odlicna klavijatura...

Ako ti je problem zbog brisanja ritmova posle gasenja, onda uzmi G600....Em manji, em laksi, em bolje dirke, a i NE BRISE ritmove posle gasenja klavijature,....Sve ostalo je 99.9% isto kao sa G800....Jedina mana je sto nema Synchro Stop, dok Synchro Start naravno ima....Pozdrav :)

obradbb
22.01.2013, 23:19
Da ni G600 nije losa varijanta i pritom mislim da je jeftiniji od G800... @AcaG600 verovatno ima bas lepo iskustvo sa ovom spravom cim ga ovako hvali ;)

AcaG600
22.01.2013, 23:43
Jeftiniji je dosta od G800 kao sto si i rekao....Ja sam moj u subotu dao za 180e i to sto mi je da kazem hitno bilo, ali neka bude da za 200e-220e mozes da nadjes dobar G600....Imao sam ga ja druze @obradbb godinu dana i zaradio je baksisa od par rodjendana i manjih svirki skoro toliko da ga otplati, tako da je i najgrdji na svetu, opet bi ga hvalio i kao sto si i rekao, imam veoma lepo iskustvo sa ovom spravom i izmedju ostalog prvi profesionalni aranzer posle igracke Casia, tako da ce ostati u secanju....No nebitno....Nije ovde poenta hvaljenje i to, niti sam uopste ja ovde u pitanju, nego cisto sugestija da moze za manje para da nadje istu spravu sa 99% istim funkcijama, sem Synchro Stopa koga pomenu, ali zato i G800 ima manu da brise ritmove, medjutim, moze se napraviti AUTOLOAD disketa, pa to sve da stoji u klavijaturi, i svaki put kada se upali da se automatski loaduje, medjutim, od stajanja diskete u floppy drive-u i mnogobrojnog AUTOLOAD ucitavanja, floppy brzo rikne, a gotovo da ga nema naci, i prema tome, ipak je bolje imati jedan citav i normalan Floppy koji ces upotrebiti maltene samo kada ti je potrebno i koji je mnogo bitniji od jednog Sychro Stop-a....Pozdrav :)

obradbb
23.01.2013, 08:38
Sta si sada kupio ako nije tajna? Ja imam G1000 ali ja nisam sad neki profesionalac ja vise za svoju dusu ali se trudim da udjem u srz klavijature i hocu da probam da je sredim bas dobro... Mozda bih je prodao, tj. stavio sam i da bih je menjao ali nisam siguran sta bih uzeo posle nje...

AcaG600
23.01.2013, 20:17
Nije tajna, naravno....Zasto bi i bila....Evo u opisu mog profila imas naziv Rolanda kojeg sada posedujem....Ja bih ti preporucio da G1000 ostavis, jer je stvarno dobra klavijatura, jedino ako ti je problem velicina i to, pa da uzmes tipa ovako VA seriju koja je novija i malo bolja, ili ako ces na isto, onda EM2000, jer ima 5 oktava - ako ti je problem velicina, jer stvarno skoro da nema razloga da ga menjas, jer stvarno dobro radi....A i stvarno neznam za sta bi ga zamenio posle, jedino da doplatis jos 200,300,400e pa da uzmes eventualno Korg ili opet Roland, mada mislim da ti je to nepotrebno, jer si i sam rekao da sviras za sebe....Pogledaj snimke od ovog lika: http://www.youtube.com/watch?v=7xZaU3mwxRo i videces i sam kako radi ta masina, samo kad se malo dotera i sredi, a i prati teme na forumu, pitaj ako nesto neznas da ti se pomogne i sto kazes da udjes u srz klavijature i sve ce ti biti jasno posle....Da ne duzim vise....Pozdrav :)

gjoko
23.01.2013, 22:01
roland G800 ili G600

AcaG600
23.01.2013, 22:27
Roland G600 po meni ima blagu prednost sto NE BRISE ritmove za razliku od G800, onda manji je (5 oktava), laksi je, bolji za transport, bolje i mekse dirke (nisu klavirske kao na G800), godinu dana mladji od G800, jeftiniji je,....G800 brise ritmove posle gasenja klavijature (mora se svaki put ucitati kada se upali i samim tim pre riknjava floppy drive koga ionako nema - po meni velika mana), veliki je i glomazan (6.5 oktava), i samim tim tezi za prenos i transport,....Sem Synchro Stop-a kojeg G600 nema (koja je ujedno i jedina mana G600 naspram G800) sve ostalo (99.9%) je isto (drum kit, kvalitet izrade, ekran, tasteri,....) Moj glas ide za G600....Ne zato sto sam ga posedovao, nego i ja kada sam uzimao, bila je priblizna cena, a ona tada nije bila u pitanju, tako da sam ipak odlucio G600 i nisam se pokajao....Sve je stvar do vlasnika sta mu i kako odgovara, ali po meni, ne zasluzuje G800 da bude toliko skuplji samo zbog Synchro Stop-a i da se G600 tako lako baci u zaborav, a po meni je G600 bolji....Pozdrav :)

obradbb
23.01.2013, 23:17
@AcaG600 veliko hvala na komentaru... Verovatno cu ostaviti G1000 kod sebe ako mi ne naleti nesto povoljno... Nego sada si me bacio u razmisljanje o G600 :) Da li je osnovna razlika izmedju G600 i G1000 u broju User mesta i u ZIP odnosno Hdd koji na G600 ne moze da se ugradi ako se ne varam? Naravno tu je i Synchro stop i broj dirki..

Sejox
23.01.2013, 23:32
G1000 ima u sebi kompletnog G600 + jos svasta nesto.
G1000 je najbolja Rolandova klavijatura iz G klase.

Prelazak sa G1000 na G600,je isto kao i prelazak "sa konja na magarca"
Nesto slicno tome....;)

obradbb
23.01.2013, 23:42
Evo vec sam odustao :) Ostajem pri G1000 jos samo dada nadjem dobrog "materijala" i ponovo napunim Hdd ...

AcaG600
24.01.2013, 00:28
Naravno da si odustao...Jeste druze da ti se cini da sam ga mozda ishvalio, ali nemoj da te to prevari pa dajes G1000 za G600 i kao sto rece kolega @Sejox, predjes sa konja na magarca....Isto kao naprimer imas Mercedes E klasu 2012 najnoviju i neko ti ishvali E klasu iz 2000 godine i ti predjes na E klasu iz 2000....Mislim van pameti....Znaci nikako nemoj da prelazis....Kod tebe je koliko vidim problem da izvuces sve iz klavijature, treba da ti se pokaze malo da tek tad vidis sta znaci kada se dobro sredi Roland i kako zvuci....Znaci, ostavi ti sebi taj G1000 i na konju si, i posto rece da za sebe sviras, nista ti drugo vise i ne treba.....Uostalom, sto bi menjao G1000 i za sta bi ga zamenio po tvome?Ja ne vidim razlog da ga menjas i sto trebas da ga menjas?Sta ti to smeta zbog cega bi ga zamenio?Kao sto rekoh gore, verovatno nemas neki dobar set, i mozda ti sve to lose zvuci, ali veruj mi, radi Roland kao sat, samo da se sredi, ali posto vidim da ti sredjivanje nije jaca strana, moraces da nadjes dobar set i da ubacis (imas ovde i sa sajta) pa ces tek tad da vidis sta sve moze ta sprava....Nemoj da ga prodajes iz nekog glupog razloga, i kao sto rekoh i opet ponavljam, ne vidim razliku preci sa G1000....Ostavi ti sebi njega, samo nabaci dobar set i uzivaj....Pozdrav :)

obradbb
24.01.2013, 07:45
Hvala @AcaG600 i ako bih ga menja to bi bila ona prica koju si mi ranije predlozio da dodam malo para pa da uzmem nesto malo bolje... Nego sada se malo nerviram, crkao mi Hdd i sve sto je bilo na njemu a imalo je dosta toga, pa sam mislio da sam nasao Hdd ali on ne radi, pa sada trazim drugi, a i kada ga nadjem treba mi dosta "materijala" da to sve ponovo vratim, ovde jos uvek nemam pravo na download a video sam da ima dobrih stvari... Sto bi se reklo sve mi se skupilo... A dobar je G1000 jedino sto je puuuuno veiki i tezak... Ali ne pomeram ga bas nesto cesto tako da ni to ne smeta punooo... Polako sredicu ga da valja...

AcaG600
24.01.2013, 11:57
Kada ti stigne HDD, javi se na pp, pa cu ti poslati ja neki moj materijal da ti radi posao dok se ne snadjes malo...Velicina jeste problem, ali ako hoces u istom rangu, uzmi EM2000...On ti je samo sa 5 oktava i manji i laksi, ili imas i VA seriju ako oces malo novije, bolje,...(VA5/7 naprimer)...Samo kazi jos razlog zbog cega bi ga zamenio?Pozdrav :)

obradbb
24.01.2013, 15:39
Boga mi izgleda da je komplikovano naci ispravan SCSI Hdd... To su ljudi uglavnom pobacali a i ko ima to je sve jako staro pa i ne radi... Valjda cu naci ispravan uskoro pa javljam...

Sejox
24.01.2013, 16:44
Ugradnja HDD-a u G1000 je samo jedna opcija koju su proizvodjaci
omogucili,ali ne i obavezali svoje kupce da to moraju da rade.
On nije fabricka postavka ove klavijature i bez njega se moze,a bez
njega rade ljudi u najvecem broju slucajeva.
Zasto mora HDD.?......Da se u njega ubaci nekoliko hiljada ritmova,
a u najvecem broju slucajeva se ubacuje veliki broj midi fajlova.
Ljudi odrade bilo kakvu svirku a upotrijebe mozda 20-30 ritmova.
Postoji ZIP disketa,a postoji i floppy za njega.
HDD jeste bolje rjesenje,ali eto i on je sklon kvarovima.Staro je to sve.
Nije to problem da boli glava,ako je sve ostalo ispravno.;)

obradbb
24.01.2013, 18:15
@Sejox slazem se da nije sad neki preveliki problem, ali nekako sam se navikao na Hdd jer dosta olaksava koriscenje... Zip takodje ne radi mislim da u njemu nije cak ni originalni Zip, verovatno je to neko izvadio kad je ugradio Hdd... Sada na njemu ima neki kilav set a svtalo je orislo zajedno sa Hdd... Ipak je malo lepse kad ima vise opcije koje možeš koristiti... Ali dobro nisamja sad neki profesionalac, preživeću nekako ;)