Pokaži Full Verziju : ::Midi povezivanje::
Pozdrav drugovi;)
Moze li mi neko od vas objasniti(korak po korak)kako da povezem klavijaturu sa racunarom i sta je jos potrebno odraditi da bih dobio zvuk klavijature(Pa1xpro) na sekvenceru(Nuendo)?
klavijaturista
25.09.2007, 11:26
Koju imas klavijaturu...dobro to nije bitno,bitno je da imaš MIDI IN/OUT
Za to ti je potreban MIDI kabl koji iz klavijature kopcas u zvucnu karticu midi game port...žute boje....
ili kabl sa midi in/out na USB...a zato moras imati DRIVER-e...
Kada to napravis moras na software-u podestiti.Midi options...
i to bi bilo to kojiko ja znam to je neki standard...
Midi kabl mozes kupiti u trgovini racunala tako sam i ja napravio i nije nesto skup...govorim za obicni midi in/out+midi game
ako sam nesto krivo napisao neka me netko ispravi hehe!!
........
eto toliko mogu pomoci
ali kolega imas vec u nekim postovima objasnjeno cjeli postipak pretrazi forum....
....
ali kolega imas vec u nekim postovima objasnjeno cjeli postipak pretrazi forum....
Hmm...pretrazio sam i nisam nasao odgovor na postavljeno pitanje.:(
Hajde ovako...Sound karta je M-Audio Audiophile 24/96....Sekvencer mi je Nuendo....Klavijatura je Pa1Xpro...Imam midi kabal i sa njim spajam klavijaturu kada je koristim kao master kada snimam nesto sa Vst instrumentima,ali....meni sad treba zvuk iz klavijature u sekvencer..
čitajuči ovaj post ja sam shvatio da ti hočeš zvuk pa1x pro dobit na nuendu,to je nemoguče-mislim moguče je jedino ako spojiš audio izlaz iz pa1x pro u računalo u zvučnu karticu u LINE IN ili neki drugi ulaz za snimanje.
čitajuči ovaj post ja sam shvatio da ti hočeš zvuk pa1x pro dobit na nuendu,to je nemoguče-mislim moguče je jedino ako spojiš audio izlaz iz pa1x pro u računalo u zvučnu karticu u LINE IN ili neki drugi ulaz za snimanje.
Itekako je moguce,danas cu malo da experimentisem,valjda cu potrefiti.;)
BasariStudios
25.09.2007, 22:06
Tu nema sta da se potrefi, moze se samo povezati i da odma proradi, za
20/30 secunde. Al prvo trebas znati sta zelis da uradis, da dobijes.
Objasni dobro pa cu ti dati instrukcije detaljno korak po korak,
samo reci koji Nuendo, MIDI Interface, Sound Kartu i Sint imas.
Bas tako Nedime....proradilo je za 20-30 sec;)
Sa Korgove stranice sam skinuo onaj driver za Nuendo,povezao klavijaturu sa racunarom(Audiophile 24/96)midi kablom i to je to..;)..Sad imam zvukove klavijature na sekvenceru.
alennios
23.10.2007, 16:50
Zna li neko pribliznu cijenu kabla midi in/out to usb?
Pozdrav
imas ih od 20 eura pa na dalje
alennios
23.10.2007, 17:33
Hvala na informaciji.;)
Pozdrav.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.