Pokaži Full Verziju : pa50 kako podesiti?
pravio sam intro u style worksu od matrice i taj intro stavljam na standardnu rumbu iz klavijaturez u pitanju je pa50. sad javljalju mi se dva problema:
1. kad pritisnem Gmol da mi krene intro klavijatura ga svira iz npr. Dmol-a. kako da podesim i sta na klavijaturi da kad pritisnem Gmol da mi intro ide iz Gmol-a ?
2. posto sam pravio intro u style worksu sledeci problem jeste kako prilagoditi intonaciju iz intro-a prema varijaciji npr. ako intro ide iz H dura i kad se zavrsi varijacija pocinje da svira iz Ddura. ne znam kako da vam objasnim. javlja se velika razlika u tonalitetu kad se zavrsi intro.
ako moze malo pomoci jer mi ne vredi nista bez ovoga:)
alennios
23.09.2007, 19:12
Prijatelju ako ti svira dm ai ti pritisnuo gm znaci da ti je intro transponovan za -5 odnosno +7.Moras uci u ritam tj intro i samo ga transponovati ili to isto mozes u stylworks-u imas opciju za transponovanje. Kada to uradis ako pritisnes gm onda mora svirati gm.
Pozdrav
stvar je u tome sto u style worksu ne moze da se podesi transpozer da ti intro ide iz kojeg ti tonaliteta zelis. ali recimo da sam odradio transponovanje zeljenog midija, kako da znam u kom tonalitetu mi ide ritam? jer se desi kad prodje intro da mi posle ritam zvuci kao da je visi ili nizi po tonalitetu od matrice:)
alennios
23.09.2007, 21:02
Prijatelju provjeri malo bolje.
alennios
23.09.2007, 21:08
Za intro postavljas playback a za varijacije neutral. Varijacije ce biti u c.Onda vidis koliko ti je transponovan intro u odnosu na varijaciju. A za transpose uđes u details za intro i u ljevom gornjem cosku imas gen.part transpose i nastimas koliko je potrebno.
Pozzzzzzzzz.
druze malo sam te iscimao oko ovoga:)
evo pravio sam ritam od jednog midija i obicno uzimam jedan ili dva takta za varijaciju i desava se to da ne mogu nigde u pesmi da pronadjem jadan cist takt u pesmi, znaci da se u jednom taktu ne smenjuju dva akorda. i to me nervira jel prepravljas i to ili ne prepravljas mada je jako konfuzno kad ti odsviras npr gmol a on sam odsvira sledeci akord:)
ja sam glup oko ovoga i u zadnje vreme se bas trudim da savladam ovo, ali sve nekakvi problemi...... stvarno ti hvala sto za sve ove odgovore puno su mi pomogli
alennios
24.09.2007, 14:00
Prijatelju malo sam u frci ali pokusacu ti na brzinu odgovoriti.
Ja obicno kada radim aranzmane uzimam četri ili osam taktova za varijaciju. Ako izaberes neutrala na varijaciji on ce ti sve to staviti u c dur stim da se moze javiti ukulio ima npr. na basu neki prolazni da to i neslozi kako treba a inace bi trebalo biti sve ok. To sto ti ne slozi mozes u ritmu popraviti.Ako stavis playbeck onda ce ti on mijenjati po harmoniji, zato stavi neutral.
alennios
24.09.2007, 14:02
Ako jos nesto treba pitaj.
pozdrav.
e druze konacno pravi savet.... posto imas vece iskustvo znaci bolje je da uzimam od 4-8 taktova nego jedan ili dva? i u cemu je prednost ako uzmem 4-8 taktova u odnosu na dva:)
kako prepravljas te propratnice recimo u basu ili harmoniji i gde? koliko sam shvatio da bi mi ritam isao iz tonaliteta koji ja zelim moram da na transpozeru podesim da ritam krece iz : C,Cmol,Cdur,C6,Cdim? jel tako?
ovo mi je zaista puno pomoglo. svi ugrubo objasnjavaju a ovakve sitnice zapravo najvise znace.
ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni:)
stvarno ti hvala puno.
alennios
25.09.2007, 15:44
E ovako radim na Četiri ili osam taktova iz razloga sto i ako ima kakva varijacija ona treba da se ponavlja nakon 4, 8 ili 16 taktova zavisno od potrebe. Također uglavnom kod ritmova stavim u prvom taktu prvi udarac krash pa se on ponavlja u tom intervalu, kada bi stavio to u ritmu koji ima 1 ili 2 takta onda bi non stop imao udarac krash-a.Eto to su neki od razloga.
Kada izaberes varijaciju od npr 2. takta duzine 8 taktova stavis neutral i nema potrebe da ista transponujes jer program automatski sam prebacuje u c dur. Isto vrijedi i za varijaciju ako izaberes neutral.Ja sam te prlazne prepravljo tako sto udjem u ritam i onda polako mijenjam note tog dijela. Naravno uvijek ti je poželjno izabrati dionicu u kojoj imas najmanje izmjena akorda. Ja sam neke ritmove radio tako da za varijaciju stavim playback i onda ritam sam mijenja kao sto se tebi desavalo. Nakon toga uzmem i redom sve vracam na klavijaturi u jedan tonalitet na taj nacin dobijes sve te prolaze odsvirane kako treba ali oko toga ima dosta posla pa neznam koliko imas zivaca za to.
Pozdrav.
ma moram imati zivaca, harmoniju znam da sviram ali vise mi treba vremena da naucim forspil svirati i cak i da naucim opet to nikad ne ispadne kao original:)
znaci da ponovim:) znaci da uzimam vise taktova,da varijacija bude neutral i da je ja ne transponujem jer se ona automatski sama transponuje u cdur.
e to sam skontao jos samo jedno pitanje posto imam korga pa50 gde si podesavao te note i jedno vredno pitanje: kad ti se zavrsi intro i ti treba da pocnes sa pratnjom kako podesiri intro da te uvede u pocetni akord sa kojim krece pratnja- znaci pritisnes npr cdur i intro i kad se intro zavrsi pevac krece iz gdura da peva medjutim intro kad se zavrsi ne uvede te u gdur nego u neki drugi akord.
ovo sam ostalo sve shvatio i ide nekako jos samo te sitnice da podesim i sve je perfektno:)
alennios
26.09.2007, 12:58
Pa ako te intro uvede umjesto na g npr u a onda intro moras transponovati za -2. Sto se tice pa 50 neznam nisam imao proliko raditi sa njim.
Pozdrav
stvarno ti hvala puno.....ipak svaki savet dobro dodje.
malo cu da vezbam i da pravim ovo:) hvala ti puno
e poceo sam da pravim varijacije na vise takova. e sad mi se javlja onaj problem sa saranjem basa u varijaciji:) pokusavao sam ovih dana da prevazidjem taj problem ali nisam nista uspeo da uradim. gde u klavijaturi mogu da se preprave note i treba li da znam ja note da bih to uradio:)
u pitanju je korg pa50 ili to moze i na kompu imam kat2000 i cakewalk i style works?
mada mislim da je lakse sve to prepraviti u samoj klavijaturi. samo mi to jos treba i sve je ostalo ok:)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.