PDA

Pokaži Full Verziju : Aktivne zvucne kutije..da, ili ne.......


WAKEMAN
24.05.2005, 19:40
Posto nisam radio u ovakvoj varijanti, a nesto se razmisljam, zamolio bih kolege koje imaju vec iskustva da malo pomognu.
Gledam konkretno aktivne satelite, od kojih se mnogi koriste i kao aktivni monitori/i izgleda vise u toj funkciji../
Ali...evo na primer konkretno JBL - EON - G2, najnoviji.
Sve lepo, pise 400W/300-15 + 100horna/ i pronadjem negde po sajtovima 95dB! Gledam materijal od kojeg je kutija, i oblik....
Pa sta Vi mislite?
Ovakvih modela je puno od raznih proizvodjaca, a laze ono "malo , pa zgodno za transport, ali "bode mi oci"to sto nedostaje - oblik sa pratecim volumenom, kao i 120dB na 1m.....
Inace govorim o varijanti da se pronadju dobri sateliti /ne NASINI:) /za "suvu" miksetu i mono subfoofer...
A znate kad "ulete" kompresije sa PA80 na primer....
Da ne bude jednokratna upotreba sa trazenjem zvucnika izmedju stolova, a udaljenija publika - nije cula nista:)
Hvala Vam unapred i pozdrav.

korg_pa80fr
25.05.2005, 02:05
Vako kao prvo to sto si vide super kombinacija je ,ali problem je u tome kakve svirke trebas da sviras sa tu opremu " KAFIC,RESTORAN,SVADBE....itn"
Ta kombinacija je dobra za kafice svirku DVOJKA sta mi kazemo muzicari :)
zasto kafic pitas se!!!
Zato sto da bi bio zvuk kvalitetan i kristalno cist ta kombinacija super odgovara naravno mnogo veze ima i MIKSETA ali iz mojeg iskustvo mi smo radili sa JBL AKTIVNE zvucke dvojku svirka je bila izvaredno super 8) ,pa ti sada razmisli sta ti treba ustvari ....................tu sam pisi za dalju pomoc ako treba ............pozdrav :)

WAKEMAN
25.05.2005, 02:46
Vako kao prvo to sto si vide super kombinacija je ,ali problem je u tome kakve svirke trebas da sviras sa tu opremu " KAFIC,RESTORAN,SVADBE....itn"
Ta kombinacija je dobra za kafice svirku DVOJKA sta mi kazemo muzicari :)
zasto kafic pitas se!!!
Zato sto da bi bio zvuk kvalitetan i kristalno cist ta kombinacija super odgovara naravno mnogo veze ima i MIKSETA ali iz mojeg iskustvo mi smo radili sa JBL AKTIVNE zvucke dvojku svirka je bila izvaredno super 8) ,pa ti sada razmisli sta ti treba ustvari ....................tu sam pisi za dalju pomoc ako treba ............pozdrav :)
Hvala ti stvarno i potpuno te razumem.
Namerno nisam potencirao kvalitet zvuka da ne skrenemo sa ovog bitnog/za miksete/.
A stvar je , dvojka ili trojka i to ne samo za kafic. Mene su zbunili decibeli na 1m razdaljine kod vise aktivnih kutija, koji ne prelaze vise od 97! A to vise ide prema Hi-Fi normama, nego prema PA....ili opet kazem - za monitoring iz bliza...
Nadam se da me razumes.
Znaci poenta je bila - da li postoje aktivne zvucne kutije, minimum 400W RMS, ali i minimum 120dB,pa i neka su gabaritnije - sto je i logicno....
Inace u pojedinim situacijama, u male i "smirene" kafice, posao su mi vrsile i dve "Cerwin-Vega" od po 350W /sa napomenom - Hi-Fi/.
Ali ja iskreno, ne mora da sam u pravu, ali nekako logika mi nalaze - cisto ne verujem da ce spomenuti JBL-EON-G2 izdrzati, evo sto si spomenuo - svadbu na primer, pa neka je subwoofer koliko hoce snazan.....I to u kombinaciji klavijature, duvac i pevac....
Ali ti imas vise iskustva sa aktivnim komponentama, pa daj ako ti nije tesko da "izvucemo" neki zakljucak, mislim da ce koristiti i drugim kolegama.
Normalno, svako ko zna nesto plus, ja bih ga zamolio najljubaznije da se prikljuci diskusiji.
Hvala.

korg_pa80fr
25.05.2005, 12:08
Vidi vako pisao sam ti vec da sam vec svirao KAFIC svirke znaci sa JBL Aktivnim 2x350 il 2x400 su bili i subwoofer je bio 600 W ali kad smo svirali po svadbama onda smo bili 4-ku znaci Klavijatura,Gitara,Pevac/ica i duvacki instrument...ali onda kombinacija opreme je bila ta ista samo dupla .....sta znaci (4x400W i taj nas woofer 600W i jedan manji od 400W) .......da ti kazem ja iskreno bili smo zadovoljni svadbe su bile izvarsne .........znaci svadbe pricam za salu gde sakuplja oko 250 do 350 osoba..znaci nije lose........ mislim da si me razumeo sada ....pa sta ima drugo tu sam kolega

:)

WAKEMAN
25.05.2005, 17:42
Kao prvo - zahvaljujem najlepse.
Inace, bas to sto si napisao, na to sam i ja mislio, medjutim, znas kako se krece sada tehnologija...
Zato mi je nesto "sinulo", cisto radi manjeg transporta - da li si sreo neke aktivne kutije sa onim parametrima sto sam napisao i da li si radio sa takvima i ako si radio - kakva su ti iskustva?
A normalno je da kada se "stave" 2000W u sest kutija, da je to - ono pravo...
Nego kada si spomenuo ove aktivne JBL sa kojima si radio, hoces li mi reci neke pojedinosti vise o njima i kako si ti licno bio zadovoljan od istih? Je li to bila EON serija? Normalno, ako ti nije obaveza i ako ti nije na teretu.
Ja, ponovicu, zbog trenutne specificne situacije u kojoj sam momentalno, najbolja mi je solucija: Dva aktivna satelita, suva mikseta i subwoofer.
Ali da ipak ti sateliti mogu ozvuciti i salu, ne samo kafic. Mislim da me razumes.
Bas zato i trazim aktivne satelite sa minimum 450W i 120dB......
Najlepse hvala i pozdrav.

klavijatura
03.08.2005, 20:20
Po mom mišljenju odlična kutija,ali kod velikih oscilacija napona u mreži zna gubiti snagu,(mislim da je to problem kod svih aktivnih kutija)iz tih razloga ja sam se odlučio na pasivu novi Dynacord power mate 1000 i electrovoice zx-4, s dynacordom po potrebi možeš "gurati"i basove.

Alix
07.10.2006, 15:32
Da se i ja uključim debati...

Prije svega Stabilizacija radne točke svakoga pojačala je ovisna od izvedbe hlađenja i od same površine Hladilnih rebara...A sve aktivne kutije obično imaju STK-čipove ugrađene ili MossFet tranzistore koji ne mogu da podnesu prevelikog opterećenja.A cjelokupan sistem je izgrađen na tijesno tako da se obično pregrijavaju ako rade duže vremena...Najbolje ti je da kupiš aktivnu miksetu i nećeš se pokajati...Pasivne miksete sa naknadnim pojačalima možeš koristiti samo na većim svirkama kad imaš više od 4 kutije (ako paralelno vežeš kutije npr. 8 ohm onda se kod svake kutije što je priklopiš impedanca smanji za pola) zato staviš rack sa kretnicom,pojačalom i mikserom ali se ne isplati zbog prevoza,jedino ako imaš kamion...Zato po vlastitom iskustvu predlažem Dynacord PowerMate Seriju koju i sam imam i stvarno radi bez ikakvih problema...Na nju priklapam Dynacord Corrus Line i Electrovoice SX300 i forsiram je koliko god mogu...Kad se pregrije samo iskoči rele i kad se ohladi upališ i ponovo svira...