Pokaži Full Verziju : Band in a box
Da li neko zna moze li se ubaciti neki nas ritam u Band in a box i kako?
Unaprijed zahvaljujem.
Gagi
Mislim da moze ovim programom Styles-to-the-Box koji imas da kupis na stranici prodavaca...Pozz
Znaci: trba mi jos jedan program.
Pa treba koliko ja znam bas ovaj program koji sam naveo,a da li postoji druga mogucnost to neznam..Da odmah kazem da taj program koji ti imas Band in a box ja nemam,ali imam ovaj Styles-to-the-Box koji sam kupio za nekih 90 eura misleci da mogu u njemu raditi ritmove kao u Styleworksu XT.Naveo sam ovaj program posto sam citajuci u upustvu svatio da je to bas program kojim pretvaras ritmove sa raznih klavijatura u taj neki Biab format ako se nevaram koji se ubacuje u taj tvoj program ili obrnuto i cak moze i u midi format da se konvertuje.
Mozda se neko javi ko ima drugu ideju,a ja znam samo za taj nacin...Pozz
Da li neko zna moze li se ubaciti neki nas ritam u Band in a box i kako?Sta znaci "nas ritam" ? Koji format ritmova je u pitanju (Korg, Yamaha, Roland...), koje bi trebalo da ubacis u BB ?
ja imam yamaha Psr ritmova,a imam i nekih drugih,nijedan ne mogu da ubacim u BB
Promijeni im extenziju u .mid umjesto.sty i uvedi ih u BB kao midi file. Nista lakse.
Ok,samo mi kazi kako da promjenim u midi?
Ok,samo mi kazi kako da promjenim u midi?
Ako upotrebljavas windows, klikni na style koji zelis da promjenis. Pretisni F2 i na kraju filename-a uvedes .mid umjesto .sty.
Na primjer "rumba.sty" postaje "rumba.mid".
Nadam se da ce ti to pomoci.
Nisam bas razumio i mislim da ne moze tako.pronasao sam kako da pretvorim ritam u midi fajl,ali ne mogu rolland ritmove,a band in a box ne cita bas dobro ni ove yamaha ritmove.
Koji dio jednostavnog rename-a u windowsu vam nije jasan? Doduse, moguce je da su ugasene extenzije. U XP-u ovako: Uci npr. u My Documents. Tools->Folder options->view i odcekirati, znaci ne smije ti biti strihirano hide extensions for known file tipes i onda ce vam se ekstenzije pojaviti, e tada mozete uraditi rename iz sty u mid.
Ja sam bas probao to jednostavno na Win 7 ides na ritam koji hoces desnim dugmetom na misu i kad se otvori prozorcic ima tu gdje se mjenja naziv fajla,a ti promjenis samo to na kraju kako rece Tranzit u mid. i to je to..Naravno samo na Yamaha ritmovima na drugim nemoze,bar je kod ketrona i rolanda taj slucaj.
Najbolje mozda da kupis taj program koji sam naveo ako radis puno s tim programom mislim..Pozz
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.