PDA

Pokaži Full Verziju : Alen P - Demo snimci


Alen P
28.09.2012, 15:01
Demo Tyrosa 2 zabavnih/pop pjesama.


<embed src="http://www.*******.com/embed/2011394755/8b246035" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>


U pitanju je novija pjesma Miše Kovača i Ive Amulića sa klapom Rišpet, bez vokala kao instrumental.
Ima grešaka, naravno, ovo nisam snimio zbog točnosti sviranja već iz razloga što smatram da je klavijatura još uvijek u vrhu arrangerskih klavijatura.

tranzit
28.09.2012, 15:17
Odlicno ti to radis, ama nista posebno losije ti to neces odraditi i na GW8. To su nijanse koje ce se slabo primjetiti, ako se uopste i primjete, bar u tom zanru muzike.

Alen P
28.09.2012, 16:36
E moj kolega, upravo je to razlog što postavljam taj demo thread. Kao prvo, čuješ layer kojeg nemaš na gw8. Drugo, čuješ klavir+strings. Kod refrena čuješ sve to plus mandolina. O stylu da ne pričam.

Zar tu postoji neki Roland loby ili što?

Pa da Roland gw8 ima potencijal da barem približno tako zvuči ja bih sjeo za njega, sredio ga i potom prodao Yamahu. Ali, nema i ne može.

Ali idemo dalje, prvom prilikom postavljam sljedeći demo.

bokivelik
28.09.2012, 16:39
Druze svaka cast za demo ali Tranzit je upravu jos samo da dodam da u baladama bass drum i crash cinela nikako nisu toliko prodorni i ne iznevlisani sa ostatkom aranzera. Da nisi napisao da je Tyros pomislio bi da je neki korg ili roland u svakom slucaju.;)

nesaband
28.09.2012, 17:11
. Drugo, čuješ klavir+strings. Kod refrena čuješ sve to plus mandolina. O stylu da ne pričam.

Zar tu postoji neki Roland loby ili što?

Pa da Roland gw8 ima potencijal da barem približno tako zvuči ja bih sjeo za njega, sredio ga i potom prodao Yamahu. Ali, nema i ne može.

Ali idemo dalje, prvom prilikom postavljam sljedeći demo.

Kao sto sam i pretpostavljao a jako retko gresim.Nisi ti ni Tyros2 upoznao kako treba a kamoli Roland GW 8.

Jedna od boja na Rolandu GW8 ima klavir + strings koji cak i bez sredjivanja sem MFX zvuci odlicno.Drugo mozes da biras da na low postavis recimo klavir+strings a na Uper1 postavis boju mandoline sa tim tremolom koja jako lepo zvuci na GW8 naravno ne bas potpuno isto kao na tyrosu2 ali je tu priblizna.

Dopada mi se tvoj nacin izvodjenja i tvoj demo snimak ali veruj mi ti se uopste nisi potrudio da proucis sprave koje imas.To je velika steta i boljka nasih muzicara,da ne kazem lenjost i svaka klavijatura zato zvuci jako slicno.

Alen P
28.09.2012, 17:58
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Da i onda nemaš lower. Ali sve je to slično... He,he, he...
Postovano sa mobilnog uređaja

tranzit
28.09.2012, 18:32
E moj kolega, upravo je to razlog što postavljam taj demo thread. Kao prvo, čuješ layer kojeg nemaš na gw8. Drugo, čuješ klavir+strings. Kod refrena čuješ sve to plus mandolina. O stylu da ne pričam. "E moj kolega"... moj jedini posao posljednjih trideset godina je samo da slusam... i to veoma, veoma pazljivo. Ne smije nista da mi promakne jer to me odmah kosta. Sve sam cuo, cak i ono sto i ne predpostavljas da sam cuo.



Zar tu postoji neki Roland loby ili što? Pogrijesio si, ja sam posljednji koji bi mogao da pripada bilo kakvom lobiju a za to ima jedan veeeeliki razlog. Ako procitas moje svjezije postove, bice ti odmah jasno da je to sto kazes neodrzivo, bar sto se mene tice.


Tyros 2 je, opet ponavljam, odlican aranzer ali za doba kad se pojavio. Danas se to dosta relativiralo sa obzirom da su u medjuvremenu protekle godine i godine. Kada se radi o GW8, on je prilicno aktuelni aranzer i ma koliko on nekome djelovao kao "igracka" radi svojih 7-8 kilograma tezine, on je za taj novac ubjedljivi best buy medju aranzerima. Potenciras na multilayered soundima na Tyrosu, to postoji i stoji ali ni izdaleka ti layeri nisu tako efektni kako pokusavas da ih predstavis. GW8 ih ima isto toliko i isto toliko su oni efektni kao i kod T2. Nije u pitanju 30-40 layera pa da to ima neku posebnu tezinu. Uglavnom se radi o dva do tri layera, a jedino kod Mega Voice sounda ih ima vise, no ti soundi nisu predvidjeni za solo instrumente vec iskljucivo za upotrebu u ritmovima. GW8 u istoj mjeri kao i T2, raspolaze tim multilayer soundima pa tu T2 nema nikakvu posebnu prednost. Prednost T2 je u dosta boljoj klavijaturi, u aftertouchu kojeg GW8 nema i kao posljednje, u sampling RAMu kojeg GW8 opet, nema. Sve ostalo je vrlo relativno i prilicno zanemarljivo. Da je u pitanju Tyros 3 to bi bila vec sasvim druga prica ali ovdje imamo poredjenje T2 sa GW8 a glavni cilj mog pisanja je ne da pokazem ili dokazem da je GW8 ravan ili bolji od T2, sto on defakto nije, vec da utvrdimo da je ogromna razlika u cijeni ova dva instrumenta potpuno neopravdana.

nesaband
28.09.2012, 19:09
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Da i onda nemaš lower. Ali sve je to slično... He,he, he...
Postovano sa mobilnog uređaja

Da nemas lower koji ti fakticki i nije potreban u ritam sekciji.

Sto se tice lobija,ja nisam clan nikakvog lobija sem odmerene i argumentovane diskusije.Da li je to korg,yamaha,roland,ketron za mene uopste nije bitno.
Meni je bitno da za sto manje para dato bilo kome imam odlican ton i u tome za sad prednjaci Roland tako da je to za sada moj izbor.

Alen P
28.09.2012, 19:20
<embed src="http://www.*******.com/embed/2015629590/754753b4" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

Evo demo mix: Lonely Shepard, Let me entertain you i Dunavski valovi. Čudan odabir, malo improvizacija i tako...

Tranzit, respect, apsolutno!

Velikim dijelom se slažem kao i s činjenicom da bi mogao Tyros 2 raditi puno, puno bolje od ovog postavljenog na thread.
Ali, (opet famozni ali...)
Kroz Rolandovih 256 mb je preko polovice synth soundova, neiskoristivih. Nadalje, obilje violina i ostalih soundova koji su toliko da jesu. Dakle, vrlo diskutabilnih 256 mb.

Kako kroz svirku na perfomaci iz klavira skoknuti po trubu npr.?
Pa, preko favorite tones... Aha, ali u njemu nije moguć edit... Dakle, sve se može ali sve je vrlo ograničeno. Ali može se, zar ne? Može se i na E-86. Ali na T2 se može puno bolje. Kroz user drive-a, pa čak i custom voices-a ako je sample dobro uređen. Da ne govorim o OTS-u, tekstu, karaoke, vokoderu.

I ja bih svirao na Gw8. Bih. Ali da to moram sada, to je kao da me kažnjavaš, bez zamjere.


Dodato:
Nesaband, slažem se s tobom. Ja sam onomad riskirao, uložio nešto više love i hvala Bogu, još me uvijek dobro koristi. A lower mi treba. Tako sam navikao, tako je u bendova, tako želim da mi radi klavijatura. Zato je tu, da se koristi.

Ne mi zamjerit.

nesaband
28.09.2012, 19:33
Nemam ja sta tebi da zamerim,sve je u redu.Ta navika ti je cudo covece.
Dobri su ti demo snimci ali i dalje tvrdim da nisi ni blizu prisao svojim klavijaturama da izvuces maksimum iz njih.

pozdrav

casper
29.09.2012, 04:01
Lijepi demo, Alen P. Možda nebitno pitanje, ali zanima me zašto imaš toliki šum na sminci? Predpostavljam da snimaš na HD od T2.

Alen P
29.09.2012, 07:11
Snimam na hd ali ga na pc-u rippam u mp3 pa moze biti da je taj razlog..
Postovano sa mobilnog uređaja

casper
29.09.2012, 12:05
Potpuno sam zbunjen. Rekoh, idem preslušati snimke još jednom. Slušajući ih prvi put rano jutros bio sam potpuno siguran da se čuje šum, pogotovo na "praznom dijelu" u početku i na kraju, te između pjesama u drugom snimku. Sada ga više nema, kao da slušam neku drugu snimku. Možda je bilo do playera ili browsera. Ne znam ali nije niti bitno, zvuči jako dobro. Volim sound Yamahe. =D>

romario
29.09.2012, 12:46
Lijep sound ,odnosi ,sve .

Još jedna profesionalno napravljena klavijatura na forumu .

Alen P
29.09.2012, 21:27
Hvala vam puno, bas sam sretan zbog takvog odziva!
Postovano sa mobilnog uređaja

Boban010
30.09.2012, 19:13
@Alen P
"Kako kroz svirku na perfomaci iz klavira skoknuti po trubu npr.?
Pa, preko favorite tones... Aha, ali u njemu nije moguć edit..."

Na GW8 osim Favorite tones imas i Favorite preformances,samo je potrebno da pre snimanja same preformanse odredis funkciju Lock tastera.Dakle podesi da se prilikom promene performanse ukoliko je taster lock ukljucen ne menja ritam i onda imas na raspolaganju deset editovanih boja u jednoj banci za brzo biranje.Banaka imas deset i mozes ih menjati dok ritam ide i dok sviras.Pametno je da "ispod" svake boje u performansama budu razliciti ritmovi pa onda mozes da iskljucis Lock,promenis ritam pa opet lock i opet imas na raspolaganju deset editovanih boja.Dakle samo je potrebno da pre promene ritma isklucis Lock i posle promene ukljucis.
Verujem da si me pogresno razumeo kad sam poredio kvalitet zvuka ove dve klavijature,Tyros 2 nudi daleko vise nego GW8 i sigurno je generalno bolja te sam iz toga naveo da je apsurd porediti ove klavijature.Videces kada budes uradio ovo sto sam ti rekao o Preformansama da je i GW8 itekako upotrebljiva i vrlo,zvucno kvalitetna kljava.
Naravno Performanse grupises prema svom repertoaru ili recimo zanru i slicnim kriterijumima tako da promenu banaka svedes na minimum.

mojjmbg
01.10.2012, 09:50
u startu isprike jer nisam upoznat sa doticnom klavijaturom... ovo je semplirani drum kit na snimku ili?

nesaband
01.10.2012, 11:30
@Alen P
"Kako kroz svirku na perfomaci iz klavira skoknuti po trubu npr.?
Pa, preko favorite tones... Aha, ali u njemu nije moguć edit..."

Na GW8 osim Favorite tones imas i Favorite preformances,samo je potrebno da pre snimanja same preformanse odredis funkciju Lock tastera.Dakle podesi da se prilikom promene performanse ukoliko je taster lock ukljucen ne menja ritam i onda imas na raspolaganju deset editovanih boja u jednoj banci za brzo biranje.Banaka imas deset i mozes ih menjati dok ritam ide i dok sviras.Pametno je da "ispod" svake boje u performansama budu razliciti ritmovi pa onda mozes da iskljucis Lock,promenis ritam pa opet lock i opet imas na raspolaganju deset editovanih boja.Dakle samo je potrebno da pre promene ritma isklucis Lock i posle promene ukljucis.
Verujem da si me pogresno razumeo kad sam poredio kvalitet zvuka ove dve klavijature,Tyros 2 nudi daleko vise nego GW8 i sigurno je generalno bolja te sam iz toga naveo da je apsurd porediti ove klavijature.Videces kada budes uradio ovo sto sam ti rekao o Preformansama da je i GW8 itekako upotrebljiva i vrlo,zvucno kvalitetna kljava.
Naravno Performanse grupises prema svom repertoaru ili recimo zanru i slicnim kriterijumima tako da promenu banaka svedes na minimum.

E tu je kvaka,treba da se sedne i zagreje stolica Bobane,tu je najveci problem kod mnogo muzicara koji vole da imaju sve na gotovo vec sredjeno i samo da sviraju.;)

mojjmbg
01.10.2012, 12:09
Nesa nebi ja cak reko da oni to vele tako.... nego neznaju slozit pa traze gotove stvari....

Alen P
01.10.2012, 12:41
Bobane, slažem se s tobom. Treba radit. Kao što rekoh,sve je moguće...
Mojjmbg, u nekim je samo Studio kit-čista klasika, u nekim je editiran Room kit preko Tyros2 voice editora.
Postovano sa mobilnog uređaja

mojjmbg
01.10.2012, 17:19
znaci rom..? u biti neznam jel moze sempl u dvojku..

Alen P
01.10.2012, 21:44
Pretpostavljam da misliš o semplu bubnja...
Može se. Samo se iz ryt2 bubanj mora kopirati u ryt1 i to je to. Malo kompliciranije nego na T3/4 ali dobar posao.
Dodato:
Evo malo akustike... Gitara u stylu, malo klavirić, stringsi u refrenu, prije završetka drive gitara. Ništa nije ponavljano, ispravljano, tako je kako je.

Pred tvojim vratima / Oliver Dragojević krnja verzija ;=)

<embed src="http://www.*******.com/embed/2161275127/ff88fc97" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
Dodato:
Evo malo akustike... Gitara u stylu, malo klavirić, stringsi u refrenu, prije završetka drive gitara. Ništa nije ponavljano, ispravljano, tako je kako je.

Pred tvojim vratima / Oliver Dragojević krnja verzija ;=)

<embed src="http://www.*******.com/embed/2161275127/ff88fc97" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

casper
04.10.2012, 20:32
Lijepo odsvirano, super zvuči. Da li je to originalan ritam sa T2?

Alen P
05.10.2012, 08:24
Da. Ne znam na pamet kako se zove ali originalan je.

smuchac
05.10.2012, 11:42
Neki je ritam na šemu 60's 8Beat ovo ako se ne varam.

Što ne zapjeva čoeče? :p

casper
05.10.2012, 13:00
Identičan ritam ima na T4, zove se Straight8Pop. Isti takav se nalazi i na T3 ali ga ne vidim na popisu originalnih ritmova za T2. Jedino ako se pod nekim drugim nazivom ne krije isti aranžman. :?

Alen P
05.10.2012, 17:02
Pjevanje neću postavljati. Osobno vjerujem da je Tyros 2 uvelike zaboravljena, možda i podcijenjena mašina. To isčitavam iz jednog posta u kojem se Gw8 uspoređuje s Tyrosom 2 što smatram neusporedivim ili ti...apsurdom. A ovim demoima (doduše instrumentalima, zabavnoglazbenim repertoarom...) to i dokazujem. Dakle, cilj ovog demo threada jest podsjećanje članova na kvalitetu i potencijal koji Tyros 2 još uvijek ima. Da ne pričam o tome da klavijatura može raditi još xx puta bolje da se malo više sjedi uz nju.
Vidim da na forumu more ljudi koristi iste ili slične ritmove na različlitim klavijaturama pa može zavladati neko opće mišljenje da se sve to da lijepo srediti, da su to nijanse itd...
Paaa... Svaki auto nas može odvesti od točke A do točke B, zar ne? -Ostalo su nijanse...

;=)
Dodato:
Ritam koji sam koristio u posljednjem demo-u je
New Country. :)

tranzit
05.10.2012, 17:36
Svaki auto nas može odvesti od točke A do točke B, zar ne? -Ostalo su nijanse...To bi bilo vrlo grubo i neumjesno poredjenje kada su mizicki instrumenti u pitanju jer za kvalitet tona i jesu najbitnije te "nijanse". Po toj analogiji, moze se dobiti vrhunski kvalitet i na Rolandu E96 jer i on ima sve osnovne funkcije i brdo sounda... ama znamo da je to vrlo daleko od istine. T2 jeste vrlo kvalitetan instrument ali ga vrijeme polako ali sigurno gazi, sto je neminovnost koja vazi i za sve ostale instrumente iz ovog domena. Sa tim se moramo pomiriti koji god da je instrument u pitanju sem eventualno otvorenih sistema koji se dosta duze mogu drzati na aktuelnom nivou.

Alen P
05.10.2012, 18:10
S tim se slažem Tranzit. Ali ja bih se radije vozao u S klasi 2005-og godišta nego u 2008. godište Megane-u... :D O tome sam pričao.

A tvojim jezikom, sve zastarijeva, sve stari, raspada se, to je neminovno. -Drugi zakon termodinamike. Pa jasno. Ali ajde malo realnosti, može?

tranzit
05.10.2012, 18:37
Ako cemo bas posve realno, onda ce to biti neuporedivo nepovoljnije po Tyros 2 i ostale instrumente iz istog perioda. Mislim da za tim nema potrebe a ako bas bude bilo, stojim na usluzi.

nesaband
05.10.2012, 23:31
@Alen P

Da nisi ti neki filozof mozda,ova tvoja diskusija vec prelazi u taj domen nauke?

Opet potcenjujes Roland GW8 koji i nije u istom cenovnom rangu sa Tyros2.

Mislim da to i ne treba da bude ovde tema vec tvoji demo snimci,zar ne?

Alen P
06.10.2012, 00:00
He, he, nova naučna grana!
Ne podcijenjujem ga.
Postovano sa mobilnog uređaja

casper
06.10.2012, 00:25
Ritam koji sam koristio u posljednjem demo-u je
New Country. :)

Velika je sličnost styla New Country s ritmom koji sam pomenuo, Straight8Pop. Varijacije C i D ovih ritmova su gotovo identične pa me je to malo zbunilo.

Malo sam se poigrao i usporedio tvoj demo s ritmom koji imam na Tyros 4. Moram priznati da me ta usporedba veoma iznenadila. Ne osjeti se velika razlika s obzirom na 5 godina razmaka u proizvodnji. Štoviše, rekao bih da je ona zanemariva barem što s tiče originalnih stylova i kako oni zvuče. To potvrđuje činjenicu da je Yamaha sa serijom Tyros napravila dobar posao.

Očekujem komentare nekih forumaša da Yamaha u stvari ne prodaje ništa novo i da samo dodaje brojeve na nove modele. Apsolutno se ne slažem se s njima i na to neću replicirati jer kako kaže @nesaband, ovo je tema za demo snimke.

Alen P
06.10.2012, 09:54
Yamaha sa Tyrosima daje ono što smatra da je trenutno najbolje po pitanju arrangera. Zato svakog Tyrosa unatoč njihovim manama smatram ozbiljnim mašinama.
-Naravno da je uvijek potrebno ostaviti prostor za sljedeći model i to nas ljuti...

@Casper, ja sam sretan što prepoznaješ sličnosti u stylovima. A to samo dokazuje da je npr. Tyros 2 još uvijek odlična ali gotovo zaboravljena mašina. B-)

b.o.Y.c.h. ČK
06.10.2012, 16:28
Kolega, lijepo pijanistički, pozdrav! :)

Alen P
07.10.2012, 13:21
Fala puno kolega!

Alen P
25.12.2014, 11:52
Halo!
Nekako, nakon podosta vremena me zapalo da imam Roland E80. S obzirom da ima malo demo snimki zabavne glazbe Rolanda, eto jedan moj. U pitanju je mono snimak, mp3 (ne znam..nekaj mi šteka komp-line in ulaz...), ali eto. Rezime je da klavijatura po pitanju arrangera ima ogroman potencijal već samim internim ritmovima. Oni koji žele znati, u pitanju je Heart beat, malo editiran, naravno.

https://www.soundcloud.com/alen-prstec/belan
Dodato:
Halo!
Nekako, nakon podosta vremena me zapalo da imam Roland E80. S obzirom da ima malo demo snimki zabavne glazbe Rolanda, eto jedan moj. U pitanju je mono snimak, mp3 (ne znam..nekaj mi šteka komp-line in ulaz...), ali eto. Rezime je da klavijatura po pitanju arrangera ima ogroman potencijal već samim internim ritmovima. Oni koji žele znati, u pitanju je Heart beat, malo editiran, naravno.


https://www.soundcloud.com/alen-prstec/belan

casper
25.12.2014, 13:29
Dobri stari Roland ... ^:)^

Nego ... snimka u mono verziji .... nemoj tako prijatelju :D Nadam se da će iduća biti u full kvaliteti.
Ovaj riff u desnoj ruci malo šteka, to si vjerojatno i sam primjetio. Teško je ocijeniti s obzirom na mono izvedbu ali bas gitara je malo "ispod", nema je dovoljno. I količina cjelokupnog efekta je možda prevelika, opet kažem, možda je to samo dojam zbog mono snimke.

Daj još malo materijala, kada stigneš.

Alen P
25.12.2014, 14:25
Ma sve ok. Što se tiče basa... Ne sviram na razglasne zvučnike, sve štelam na njegove interne, a na njima basa... zaista su mu interni zvučnici nevjerojatni, kak to radi. :=)
Riff šteka, da. Ali ne zato što šteka nego uopće ne sviram tu vrstu glazbe, niti vježbam rifove, pronašao taj ritam, malo se zezao s njime i postavio demo. Ma ne znam, nešto me pc zeza, jedva sam i ovo snimio.
Dodato:
Evo jedne prigodne: O, Holy night (O sveta noć).
Ritam: 6_8 Ballad,
Sound:
1. Uprightpiano
2. slw. strings
3. Fem. mm. srt.

S styla je skinut samo klavir. Dakle, sve tvornički, bez podešavanja. To je pjesma s kojom sam jučer u crkvi pratio zbor, ali na klaviru. To je vjerojatno i problem, sam sebe uhvatim da 'nisam u ritmu', zbog tipki. Tamo imam stage piano, na E80 doma sviruckam... Eto.

Opet mono, mp3, zgleda da je problem na matičnoj ploči (hladan spoj), snimam na laptop i jedva uspijevam podesiti kabel kaj snimim to... :)

https://soundcloud.com/alen-prstec/o-sveta-noc