PDA

Pokaži Full Verziju : Juno g


veselinovicvs
03.09.2012, 12:39
Sve sam prelistao ali nikakve info ne mogu naci za JUNO G:-??Izvinjavam se ako vec postoje neki postovi...Imam par pitanja:
1.Nije mi jasan pojam PATCH-a (saznao sam da novija verzija ove klav. moze da prima semplove ali u vidu PATCH-eva).
2.Kakva je u odnosu na FANTOM Xa?.
3.Koliko imam pozicija za performance(znaci boje koje sam napravim)?.
Nedavno sam imao kratak susret sa ovom spravom(ali nedovoljno vremena da je istrazim)i na prvu loptu ne cini se losa:confused:.Dirke me ne interesuju jer sviram dugmetaru:happy:...Znaci interesuje me generalno da li se ova masina moze dovesti u red za sviranje svih zanrova muzike a najvise narodnjaka i kvalitet na ozvucenju boja i ubacenih semplova.Trenutno sviram na TR-u a oko ROLAND-ovih sprava bas imam slabo znanja:D.Hvala unapred:-".

gudardo
08.12.2016, 10:01
Pozdrav!

Upravo sam uspio srediti svoj Juno-g. Znači, promijenio sam ekran, instalirao najnoviju verziju softwarea koja bi trebala omogućiti semplove, i pored toga ugradio 512 DIMM memorije. Pokušat ću se narednih dana malo pozabaviti s njom pa vidjeti da li se mogu instalirati semplovi za sviranje. Naime, na par foruma i youtube-u sam primjetio da jedni govore da se semplovi mogu pokretati samo pomoću onih šest tipki ispod ekrana a na youtube-u sam vidio da lik uspjeva napravit patch (1 zvuk) ....dok u prformance mode-u možeš kombinirat zvukove ...kao na korgu combi. ("combination mode").
Svakako javim rezultate i postupak...