Pokaži Full Verziju : Korg Pa50 i midi usb kabel
snjofkam
20.08.2012, 12:36
Pozdrav kolege,
tražio sam po forumu i nigdje nisam mogao naći ovakvu temu.
Uglavnom,nov sam s ovom klavijaturom(otprilike 4 mjeseca),zanima me ako kupim USB Midi kabel,dali mogu stavljati preko kompjutora nove stvari na njega?
Hvala :D
nikadvisekorg
20.08.2012, 13:30
Ne.
može da ti koristi samo da koristiš softverske boje sa kompjutera, usb-midi ne služi za transfer podataka.
Znači klavijatura ti koristi kao master.
snjofkam
20.08.2012, 14:18
ahaaaa...to je ono preko vsamplera?
kad smo več kod toga,dali mogu na svom pa50 kad bi kupio kabel i skinuo vsampler mogao svirati semplove?
ali bez miksete i razglasa i tog svega,znači samo klavijatura,midi kabel i laptop/kompjutor...
:D
nikadvisekorg
20.08.2012, 14:47
Nije baš tako jednostavno, ne možeš baš na pa50 da sviraš semplove, možeš da uradiš nešto slično, pored usb-midi kabla potreban ti je i stereo kabl, na jednom kraju mala banana (koja ulazi u muzičku karticu u komp, u AUDIO OUT) a na drugom kraju dve "velike banane" koje idu u PA50 AUDIO IN, onda ti preko zvulnika ide sound od semplova sa kompjutera....
ali je potrebno da u opcijama u pa50 isključiš BOTH nego staviš na EXTERNAL, da ti se ne bi mešali seplovi sa kompjutera i sa pa50.
i naravno da ostalo sve podesiš kako treba..... ako negde zapne s podešavanjima kaži slobodno pa ćemo da pomognemo.
snjofkam
21.08.2012, 13:20
znači,ja sam konvertirao semplove u .sf2 format i onda samo te kanale pdesim i to je to?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.