Pokaži Full Verziju : Miksanje samplova u VSampleru?
Dečki jedno pitanjce: da li je moguće miksati više soundova u jedan program na VSampleru? I ako je moguće, na koji način?
Hvala unaprijed!
Ajd objasni to svoje pitanje malo detaljnije. Sta u sustini hoces sa tim samplovima ? Multilayer Program ?
Izraditi iz 2 sounda/sampla 1 sound. Da npr. izmiksam trubu i sax u jedan sound. Ne govorim o multilayeru.
Postovano sa mobilnog uređaja
mladenkom
08.08.2012, 09:56
Mozes da prevuces trubu u polje gde je sax,medjutim to bas i nije neka sreca.Najbolje ti je da instaliras neki VST host program,npr VST host ,koji je free,ili neki drugi,nebitno,ima ih vazdan,i onda u njemu otvoris dva Vsamplera,i u jednom podesis trubu,u drugom sax i to ti je to.Dodeljujes im efekte koje zelis,pojacavas,smanjujes,nezavisno jedan od drugoga.
Kužim,hvala.
S obzirom da bi kroz navedeni host radila 2 programa VSemplera, ne usporavi li to rad Pc-a?
Postovano sa mobilnog uređaja
Zar nije bolje da napravi nesto slicno kao performance na klavijaturi? A za to mu treba samo jedan vsampler? Npr. 1. Kanal sax ,a na 2. Kanal truba.
Sent from my LT18i using Tapatalk
marko87 hvala puno na info.
Ako nije problem, možeš li ukratko opisati kako se to radi?
Kako misliš 'Kanal'?
Nisam puno petljao sa klavijaturom i midi kanalima. Ali iz malog iskustva sa klavijaturama mislim da to moze da se odradi. Npr. na Korgu imas Sound i Performance. Taj performance moze da se sastoji iz 4 sounda koliko se secam. A svaki sound se nalazi na jednom midi kanalu, lupam od 1 do 4 od ukupno 16. Od 9. do 16. kanala su instrumenti koji se nalaze u ritmu(bubanj,bass,udaraljke , fraze..) Znaci tebi je potrebno da podesis klavijaturu da salje svih 16 kanala u softwer. Neki koncept rada sa aranzeromi Samplerom koji ja imam u glavi je sledeci:
Kompletnu klavijaturu na fabricki.
Napravio bih library-e u Vsampleru sa instrumentima koji bi bili sa identicnim nazivima kao u klavijaturi. ( S tim sto fabricke zvukove mozes jos da doterujes , sto cini mi se ne moze sa ROM zvukovima u klavijaturi)
User zvukovi ti cak i ne bi bili potrebni.
Kad se sve to odradi i podesi, pozivanjem bilo kog instrumenta iz klavijature desava se promena instrumenata i u Softweru.
Jeste veliki posao , ali bi se isplatilo.
Naravno, treba dosta znanja oko toga, sto ukoliko si uporan ne bi trebalo da bude problem. Ima dosta toga na forumu.
Ne govorim o multilayeru.Ama kako ne govoris o multilayeru kad je upravo to sto hoces, multilayered sound ? Sigurno da mozes to da uradis u VSampleru, to je jedna od osnovnih karakteristika i mogucnosti VSamplera. Jedan instrument u VSampleru moze da ima 32768 Zona, svaka Zona je u sustini jedan Sample. Kako ces ti te Zone da poredjas u jednom instrumentu (po Velocityju, Keyboardu, da li ce da se preklapaju i po Velocityju i po Keyboardu itd...) to je tvoja stvar. Shodno tome u jednom instrumentu ti mozes da imas ne dva sounda nego desetine ili cak i stotine sounda koji ce se skupa cuti i svaki od njih moze da ima svoje nezavisne parametre koje dozvoljava Zone Editing.
U redu, hvala.
Ja sam mislio da multilayeri ovise samo (i samo) o dinamici.
Dakle, u 'Zone edit-u'...
Multilayer soundi podrazumijevaju vise "slojeva" samplova ili multisamplova koji mogu biti razmjesteni po Velocity Switch zonama ali i ne moraju, to jest, mogu se cuti u isto vrijeme sa ili bez Crossfadea po vertikalnoj (Velocity) ili horizontalnoj (Key) osi. Uopste, Multilayer soundi u aktuelnim softver samplerima mogu biti veoma kompleksno postavljeni i modulisani.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.