PDA

Pokaži Full Verziju : Zamena dirki - klavijature Korg pa2xpro


amavrenski
08.07.2012, 18:35
Da li je neko dosao na ideju ili mozda cak uradio zamenu komletne klavijature (kompletnih dirki) na pa2x? jel neko mozda otvarao pa2x pa da vidi od koje klavijature odgovaraju dirke? ja se razmisljam da nadjem neke dirke, npr neko ko je uradio preradu na dugmetaru i ostale mu klavirne dirke, da zamenim sa mojima na pa2x, ove originalne su mi bas duboke i malo mi je tesko da sviram na njima, a hocu da prodam TR da ne vucaram dve klavijature.

GALA
08.07.2012, 21:21
ovo i mene zanima

amavrenski
09.07.2012, 19:25
izgleda da samo nas dvojicu zanima. rastavicu ja klavijaturu ovi dana pa cu da vidim na sta to lici unutra, mozda da prikacim dirke od tr-a ako moze da vidim da li ce raditi.

bogy
09.07.2012, 21:42
i mene to interesuje ali mislim da to nemoze ti niko odgovoriti

energy
10.07.2012, 02:19
To sto pokusavas nema sanse da se uradi ,ali postoji drugo resenje.Postoji covek koji preradjuje dirke za nekih 70 evra.Menja federe i stavlhja drugacije tegove....Drugar je to uradio na pa3x-u i dirke su sada vise nego vrhunske,neverovatne su tacnije
kao na fantomu......ako moderatori dozvole postavicu broj telefona.a covek je inace iz okoline topole.....e da dirke posle tog sredjivanja na klavijaturi ostaju potpuno isto,nema razlike,samo su plice i drugacije otezane,jednom recju vrhunske...

amavrenski
10.07.2012, 13:36
pa za te pare se ne isplati budziti, ali uvek treba nesto cackati, probavati, tako se uci. :)
to je problem kod mene sto su duboke, i onda mi se mozda cini da sporije vracaju, ako bi ih on preradio verovatno bi se i brze sviralo, ovako se ziv napatih. ako moderatori ne dozvole, pusti broj na PP. hvala unapred.

nikadvisekorg
14.07.2012, 11:22
To sto pokusavas nema sanse da se uradi ,ali postoji drugo resenje.Postoji covek koji preradjuje dirke za nekih 70 evra.Menja federe i stavlhja drugacije tegove....

Ko te to slagao, ja lično znam da može da se sve poveže ako imaš pravog čoveka, moj drugar ima dirke od fantoma x6 na pa1xpro, i osećaj sviranja na njemu je vrhunski. Kad ne bi bilo moguće stavljati druge dirke kako bi se prerađivale klavijature na dugmetare?

pa za te pare se ne isplati budziti, ali uvek treba nesto cackati, probavati, tako se uci. :)

Drugar svako zadovoljstvo košta, dugmetarci za pravu preradu znaju i po 500-600e odvojiti iako ima prerada koje koštaju 100-tinjak evra, samo da bi im odgovarala dirka.

Ja mislim da je mog drugar oko 150 evra platio da mu se odradi pa1xpro sa dirkama od x6 fantoma, naravno i komplet dirke je dobio u tu cenu. Što se mene tiče vredi svaki dinar, neko i više od toga plati alufelne na autu samo da bi izgledao bolje, što ja da ne dam u nešto što će mi pomoći da zarađujem.

tranzit
14.07.2012, 12:31
I ne samo to sto pises vec postoje i firme sa ogromnom reputacijom koje se bave izradom samih klavijatura a kod kojih se snabdjevaju i sami proizvodjaci instrumenata. Postoji takodje i veliki broj modela tih klavijatura koje su po svojim elektronskim i interface osobinama standardne i mogu se ugraditi u bilo koji instrument. U Evropi a i u svijetu, veliki znacaj u ovom domenu imaju italijanski Fatar i njemacki Doepfer. Fatar na primjer, snabdjeva vec decenijama i Korga i Yamahu kad su u pitanju klavijature a sto ovi za svoje aranzere uzimaju uglavnom najeftinije modele to je vec druga prica. Treba samo otici na stranice Fatara i Doepfera i sve ce biti mnogo jasnije, a bice i manje dezinformativnih postova.

energy
14.07.2012, 16:52
"nikadvisekorg",istina je da mogu da se prebace dirke sa jedne klavijature na drugu(manje,vise),ali bi voleo da mi objasnis sa koje klavijature da decko stavi dirke na pa2x.Moze da se stavi sa g6 na pa2x,iako ima manje oktava,iako su krace dirke,ali na sta ce to da lici,osim na najgoru budzevinu....da ne pricamo o tome da ce doci dan da proda klavijaturu i da ce mu cena te klavijature biti drasticno niza zbog te budzevine.Ovo sto sam mu ja ponudio kao resenje,ama bas ni malo nemenja izgled klavijature,a napominjem da onaj ko nije probao posle te dirke nema pravoda prica o njima.ja garantujem da ce te dirke biti bolje od dirki na g6,uostalom pre bilo kakve intervencije covek u radnji ima vec preradjene klavijature,pa moze da se probaju....;)

nikadvisekorg
17.07.2012, 15:57
pa ako ti radi neki dunster ličiće na to što si rekao, ali ako ti radi neko ko se time bavi, uradiće ti tako da ne naruši kompletni izgled klavijature.
Pomenuo sam G6 radi poređenja vrste dirke, valjda i sam znaš da postoji i fantom G7 koji ima isto toliko dirko kao i pa2x, da sam napisao G7 odmah, skrenuo bi s teme, i bar neko bi se javio da pita da li je ista kao i g6 i ku*ac palac odosmo s teme.
Zato sam napisao G6 da bi ljudi znali na koji tip dirke sam mislio.

Odakle ti to da će cena biti niža zbog te budževine? Jedino ako je budžio čekićem, svaka kvalitetno i funkcionalno odrađena budževina vuče veću cenu pri prodaji, ako ne veruješ daću ti moj mejl da te razuverim na pm.

A nek uradi te dirke da rade bolje nego na g6 ja prvo dolazim da mi uradi i meni, jer ne mogu da nađem trenutno nijedne od fantoma,
možda je čovek stvarno provalio način da uz manje jebavanja dobijemo dirke na pa2x koje nam biti lakše za sviranje..... reci nam samo koliko košta takva prerada?

energy
17.07.2012, 18:16
U okolini kragujevca covek naplacuje 70e,a u cacku isto ima covek koji je nesto skuplji i njegova cena je 120e.ponavljam ako moderatori dozvole postavicu brojeve telefona.svaki taj covek ima vec preradjenu klavijaturu u radnji tako da pre bilo kakave intervencije mozes da probas dirke,a uzgdred postoji i opcija da sugerises nesto tipa,ja volim dublje dirke,ili ja volim da budu plice,tvrdje itd...sad je samo do moderatora da li smem da postavim brojeve,ako smem postavicu brojeve pa se uverite sami....;)

Vaxter
18.07.2012, 13:05
Odobreno

energy
20.07.2012, 03:34
064/363-0279 arsenijevic,a broj coveka iz cacka moram da nadjem,nisam siguran gde sam ga upisao,ali cu da ga nadjem....
Dodato:
A evo ga i broj coveka iz Cacka.. 064/987-6797 ;)