Pokaži Full Verziju : Kontakt 5 i kmp boje
Pozz,imam jedno pitanje imam dosta kmp boja od moje klavijature.Desava mi se kad uvezem u Kontakt 5 da se samplovi dupliraju po dirkama ne slozi kako treba.Dali zna neko vise oko toga?Hvala svima
wojakorgm3
02.07.2012, 14:44
Za koju klavijaturu pitas,i kakav kontakt 5?mozda mogu da ti pomognem,ako mi malo bolje pojasnis.
Koristim Native instrument kontakt5,a imam kmp boje od moje pa3x naprimer ili od neke druge nebitno.Cim stavim u kontakt tak kmp onda mi kontakt ne salze boje kako treba nego stavljana 1 dirku po 2 3 boje.
A kako to "stavis" u Kontakt ? Bice da tu pravis gresku. Nego, nesto mi nije jasno, zasto pobogu uvodis boje iz Korga u Kontakt 5 pored onolike slote najkvalitetnijih sounda u silnim bibliotekama za NI Kontakt format ?:-O:-O:-O:-O
Mogu da ti odgovorim,jer ima neke boje sto ima korg a na kontakt libery nema tako nesto.Ili korstim pogresno samplove iz kontakt 5?
Postoji stotine Libraryja za Kontakt sa stotinama instrumenata u svakoj od njih i ne vjerujem da neces naci ama bas sve sto pozelis i to u stravicno boljem kvalitetu nego sto to moze da pruzi bilo koji aranzer. Naravno da to treba da znas i da upotrijebis ali uz malo volje i rada to nece biti problem.
Ajd mozes da mi neke predlozis,pa da vidim sta mogu od toga da kupim itd.Hvala
Rekoh ti da ima stotrine Libraryja, trebalo bi da znam i sta te konkretno interesuje od sounda.
Malo orientalno i moderne stvari i normalo za ovaj danasnji turbo folk muzike.Hvala
Tu tek imas izbor do besvjesti od Quantum Leap RA, preko Best Serviceovih Ethnic i Orient Libraryja pa zatim Mr.Sax, Trumpet i Trobone... sve do Drums i Percussion Libraryja. Potrazi malo po netu. Pored ovoga svega, uskoro ce biti gotov i Trans Audio Library koji radim za balkansku muziku nesto preko godinu dana, a koji sadrzi oko 80GB sampling materijala u kojem ces naci sve sto ti padne na pamet u vezi sa nasom i modernom i starijom produkcijom. Bice objavljeno ovdje na forum-shopu sa svim reklamnim materijalom, pa ako ti bude odgovaralo, moci ces to da porucis preko administracije foruma.
Sigurno da je super!!!!! Sve na jednom mjestu u jednom Libraryju i harmonike i frule i gajde i zurne i tambure i bassovi i ritam i solo gitare i drum kitovi i darbuke i drum/percussion loopovi i gitarski loopovi... pa cak i one zujalice sa DX11. Sto je najbolje, ako ti je kompjuter dovoljno dobar, tu su i specijalni Kontakt Multi setovi, napravljeni za rad uzivo koji odgovaraju na Bank i Program Change naredbe sa aranzera i momentalno pozivaju i mijenjaju sounde bez ikakve pauze, pa ce i oni koji nemaju aranzere sa samplerom konacno moci da imaju sta im dusa hoce. Da ne duzim, bice sve uskoro detaljno objasnjeno u reprezentativnom materijalu na forumu.
Imam jak kompjuter inace korstim Imac intelov.
On sigurno zavrsava posao s tim da imas dovoljno radne memorije (ovdje mislim na upotrebu tih specijalnih Multija koji su napravljeni za zivu svirku).
Imam 16gb radne memorije.
Taman, u tom slucaju mozes da upotrijebis i najveci Multi set posto sam ih napravio nekoliko za razlicite performanse kompjutera.
Bilo bi super ako znas cenu tog materijala,mozes i na privatno da posaljes.Hvala
Jos nista ne mogu detaljno da ti napisem, sve ces znati kad se pojavi prezentacija.
Pozz,imam jedno pitanje imam dosta kmp boja od moje klavijature.Desava mi se kad uvezem u Kontakt 5 da se samplovi dupliraju po dirkama ne slozi kako treba.Dali zna neko vise oko toga?Hvala svima
Problem je u istim imenima pojedinacnih wav-e fajlova. Pod uslovom da mislimo na isti problem.
Jos nam nije napisao kako uvodi te samplove u Kontakt, pojedinacno ili nekom konverzijom.
mklavijatura
03.07.2012, 02:27
Ja cu malo uci u off-topic, i izvinjavam se zbog toga, ali zagolicalo mi je mastu ovo o Trans Audio Library-u, pa bih da zamolim da ta prezentacija koja se sprema, traje sto duze ( ukoliko ce biti u obliku videa naravno :D ) da bi i mi koji imamo kante od kompjutera mogli barem sto duze da uzivamo u tome. :)
Hahahaha... sve sam ocekivao ali ovo ni u snu... 'ajd gledacu da ta prezentacija bude dovoljno duga ama mislim da ce kod tebe postici kontra efekat, bojim se da ne padnes u depresiju :lol::lol::lol::lol:
mklavijatura
03.07.2012, 02:52
Hahaha, pao sam ja u depresiju odavno od silnih library-ja, sumnjam da ima jos mnogo mesta da se tone :D Ali ipak sve mislim da ce mi nekako lakse biti ako s vremena na vreme cujem to na svojoj zverki od kompjutera =))
Nije valjda ta tvoja zvjer od kompjutera bas tolika kanta pobogu... ne daj se.
Jos nam nije napisao kako uvodi te samplove u Kontakt, pojedinacno ili nekom konverzijom.
Evo ja cu da kazem umesto njega, pretpostavljam da ih ocitava preko Kontakt File browser-a, jer sam mu ja rekao da Kontakt ocitava KMP format, ali i da hoce da pobrljavi raspored semplova, a nekad ,barem kod mene hoce i kompjuter da mi se zaledi prilikom importa.
p.s. I ja jedva cekam tu prezentaciju Trans Audio Library-a :D
Marko, samo sto nije. U finisu je jer je ostala samo "administracija" to jest, upisivanje Sripti na instrumente.
sabancica
05.07.2012, 00:06
Ouuu yeahh...ovako sta bi mi dobro doslo za produkciju..cekam prezentaciju ko ozeblo sunce..hehe..;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.