PDA

Pokaži Full Verziju : Alesis HD24XR


neutral
24.06.2012, 18:48
Interesuje me da li neko koristi Alesis HD24XR visekanalni snimac? Kako se povezuje za snimanje uzivo svirke? Kada mikseta ima direct out onda verovatno, treba samo povezati sa miksete na line in u snimac za taj kanal koji se snima, a kad mikseta nema direct out... da li se onda prvo kace instrumenti direktno na line in u snimac, pa se sa snimaca salje sa line out na miksetu?

harepa50
25.06.2012, 02:27
Nisam siguran, ali trebalo bi da može, jer snimač ima 24 ulaza i 24 izlaza. Samo moraš da znaš da su svi ulazi i izlazi banana, tako da o takvom povezivanju mikrofona nema govora.
Kada mikser ima direct out ide tako kako si napisao.
Jedino da pošalješ stereo out ili main out LR sa miksete (ne znam koja je mikseta u pitanju) u dva kanala na snimaču ali to onda nije višekanalno snimanje, za šta i služi taj snimač.

neutral
25.06.2012, 13:45
Skupa je ovo sprava da bi se samo slao signal sa main out...
Kako to mislis da ne mogu mikrofoni da se povezuju...? Ako je zbog banana ulaza, mogu se, valjda staviti reduciri... Nego me samo zanima da li se prvo instrumenti kace na line in u snimacu, pa se salju preko line out u mixer i onda se na mixeru steluje normalno sve da izlazi na zvucnike. Ne znam da li se steluje nesto na snimacu. Gledao sam jos neke visekanalne snimace i nekako mi je ovaj Alesis "Najjednostavniji". Ima Line In i Line out i mislim da ne bi trebalo nekog previse povezivanja da bi se snimalo...

harepa50
25.06.2012, 14:37
Skupa je ovo sprava da bi se samo slao signal sa main out...

Da, to i kažem.

Kako to mislis da ne mogu mikrofoni da se povezuju...? Ako je zbog banana ulaza, mogu se, valjda staviti reduciri...

Pa da, baš zbog banana ulaza. Na kakve reducire misliš?

Nego me samo zanima da li se prvo instrumenti kace na line in u snimacu, pa se salju preko line out u mixer i onda se na mixeru steluje normalno sve da izlazi na zvucnike. Ne znam da li se steluje nesto na snimacu.

Kažem, trebalo bi da može, jer svaki ulaz na snimaču ima svoj izlaz. Volio bih da se javi još neko ko može da potvrdi ili demantuje moju tvrdnju da bi bili sigurni.