PDA

Pokaži Full Verziju : Kopiranje kontakata sa Outlooka na mobilni


baltik79
16.06.2012, 19:30
Imao sam Xperia X2 i sa nje sam sve kontakte bekapovao na Outlook.Sada sam uzeo Samsung S8000 i IPhone 4S (kopija). Na koji nacin prebaciti sada te kontakte u Samsung i Iphone da imam na oba ova telefona sve te kontakte? Dali mogu direktno da to uradim preko Outlook-a ili moram skintuti nekakav Software za ova dva mobilna?

danijel011
16.06.2012, 20:10
Za Samsung će posao da ti obavi PC Suite, ako nađeš negde instalaciju a ako ne, onda Kies. Skineš ih sa Samsungovog sajta ako nisi dobio disk uz telefon.
A za kineza, slaba vajda... Koji to OS uopšte koristi? Mislim da čak ni "pravi" iPhone ne može da odradi sync sa Outlook-om a kamo li kopija ;)

smuchac
16.06.2012, 20:11
Vrlo lako se desi da fajlovi backupa imaju razlicite ekstenzije pa se tu zna stvorit problem kod drugog proizvođača mobilnog. Svejedno za bilo šta radit trebaš Kies za Samsunga a za tu kopiju sumnjam da ima neki pametan software s obzirom da se radi o kopiji pa sam uvjeren da ga Apple software neće prepoznati uopće...

EDIT: Zakasnio minut... :D

baltik79
16.06.2012, 20:46
Sto se tice Kies-a,njega imam instaliranog ali on nigdje nema opciju da vuce kontakte sa Outlook-a. Ima SAMO opciju OTVORI DATOTEKU S KONTAKTOM.I u tom slucaju cita ekstenzije .spb koje ne odgovaraju ovima iz Outlook-a.Imam preko 700 brojeva,nije bas za rucno unosenje.

momo
17.06.2012, 10:13
mislim da kod sync nudi outlook

AcaG600
17.06.2012, 11:20
Evo imam i ja slican problem....Imam Sony Ericsson Vivaz U5i....Resio sam juce da malo osvezim telefon i memorijsku od 8GB, pa sam preko Sony Ericsson PC Suite prebacio te kontakte koje sam imao u telefonu na GMail....Sad ih imam tamo sve uredno....E sad, mogu da ih Exportujem u 3 formata: Google CSV, Outlook CSV i vCard format....Probao sva 3 formata, pa da onda ucitam u Outlook Express, ali nikako....Niti ce da mi otvori kontakte, niti bilo sta....Imam takodje opciju u SE PC Suite da kopiram kontakte sa kompjutera u telefon, ali kad izaberem to, on mi trazi negde kontakte iz telefona, ne iz kompa i slicno.....Bas je zamorno da se sad opet kucaju kontakti....E jedino interesantno sto sam nasao u SE PC Suite je to da mozes kontakte da iskucas na kompjuteru i onda ih samo posaljes na telefon dok ti je pod USB modom i onda ih lepo prebaca....Jel ima neko neko resenje?Pozdrav :)

Vaxter
18.06.2012, 02:09
@baltik79

Jedini način, a da to prođe kako treba, je da iz Outlook exportuješ u CSV, a da taj CSV importuješ na Gmail, pa da se telefon sinhronizuje sa Gmail.
Zna da bude malo patnje da se potrefi baš odgovarajući oblik CSV-a, pošto je Google to zamislio malo drukčije od ostatka sveta...
Što se kineza tiče, već imaš jedini odgovor.
Zaboravi...

@AcaG600
Outlook Express NEMA mogućnost upravljanja kontaktima.
On za to koristi spoljnu aplikaciju, tj. Windows address book!
Pokušaj import kroz njega.

baltik79
18.06.2012, 09:32
Vaxter, a na koji nacin da eksportujem imenik brojeva sa Outlook-a u nekakav folder i da ga sejvam da bude ekstenzija CSV ? Kada markiram sve brojeve i idem na Save As tada mi nudi samo Text Only. Jednostavno nema tu opciju.Inace na racunaru mi je Office 2007.

Vaxter
18.06.2012, 15:22
Ne koristi opciju Save As, već Import and Export.
Tu odaberi Export to a file, pa zatim Comma Separated Values (Windows).
Sada, tu postoji jedan čest problem, a to je da Outlook ne tretira naša slova kako treba prilikom export-a.
Tu sam se onda dovijao tako što sam exportovao u neke druge formte, pa u spoljnim programima vršio konverziju u csv.
Sad, ako nemaš imena sa našim slovima, ili te ne mrzi da posle ispravljaš na gmailu, onda nemaš problema.
Ovo će ti raditi posao.