Pokaži Full Verziju : Semplovanje bubanj itd
Pozz,imam 2 pitanja kad sempliram bubanj koji ima dinamiku kako treba da se onda semplira taj bubanj?A 2 pitanje hocu iz pa3x da sempliram internu boju od gitare kako treba ona da se sempluje.Hvala svima
Zalazis u komplikovano polje samplinga. Pod "dinamikom" vjerovatno podrazumijevas Velocity Switch odnosno multilayered sounde po velocityju. Tu moras kod svake udaraljke da utvrdis gdje i koliko ima tih Velocity Switcheva odnosno Layera, a to jedino mozes pazljivim slusanjem. Za samo samplovanje bi ti bio dobar neki od sampling programa koji automatski sampluju po zadatim velocity vrijednostima (na primjer, Sample Robot) i redja samplove automatski po Layerima a i po klavijaturi. Sto se tice te gitare koju bi da samplujes, proces je isti kao i kod bubnja s tim da samplove treba i da loopujes a to ces morati "pjeske" jer tu ne pomaze nikakva automatika. Poslije svega dolazi program editiranje a tu nek ti je Bog na pomoci ako nisi do sada imao posla s tim.
Ovaj Sample Robot imam njega
... i jos ako imas pristojnu audio kartu... imas sve sto ti treba za sampling hardver instrumenata.
sale_band
22.06.2012, 11:23
Da ne otvaram novu temu, da pitam Tranzita, da li se ovaj program moze koristiti za npr. samplovanje EZ drummera ili nekog drugog "soft syntha"
i da li to radi "automatski" ???
Hvala!!
Malo je tema starija,ali da ne otvaram novu :) I mene interesuje isto ovo kao i Saleta,sa cime mogu da semplujem Elemente iz EZ Drummer-a,recimo Kick,Snare. Da li moze sa ovim program koji je naveo Tranzit?
Hvala unapred.
NordX
Moze. Postoji i opcija za sampling softverskih instrumenata.
Mozete li mi reci nesto vise o tome. Imam EMU 0202,da li je ona dovoljna da semplujem i odradim tako nesto. Koja je verzija Sample Robot-a?
Tvoja karta je sasvim dovoljna za sampling i rezultat ce biti odlican jer mozes resamplovati i u 24Bita. Medjutim, sama karta ne igra veliku ulogu u ovom slucaju sem da moras imati neki audio interface. Ona je bitna pri samplovanju eksternih instrumenata. Sampling softverskih instrumenata se obavlja interno. Aktuelna verzija Sample Robota je 4 ali mogu posluziti i ranije verzije jer odavno Sample Robot ima opciju samplinga softverskih instrumenata.
A jel ima neka prednost koristiti Sample robot umjesto recimo snimiti u Cubase zvuci sa nekog VST instrumenta ?!
Posto ko sto si rekao snimanje se odvija interno, dobio bi potpuno isti Wav sa oba programa.... jesam li u pravu ?!
U pravu si. Sample Robot je program namijenjen iskljucivo za samplovanje eksternih hardver i internih softver instrumenata. Sam ces odrediti u kojem kvalitetu, koliko tonova i koliko Velocity Switch zona po tonu ces samplovati. Za ovo bi u Cubaseu morao puno da radis. Kvalitet je isti, tu prednosti nema.
Brate dragi tranzit jel ima nesto da neznas,hahahahahaha ja razumem da neko zna dosta ali ti znas sveeeeeeeeeeeeeeee.
Svaka ti dala.
sale_band
18.09.2013, 12:52
Ko zna - zna ;)
Inače, imam Sample Robot, super je alat za brzo i efikasno samplovanje svega i svačega.
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2
Brate dragi tranzit jel ima nesto da neznas,hahahahahaha ja razumem da neko zna dosta ali ti znas sveeeeeeeeeeeeeeee...Daleko od toga da znam sve, a i ne bi bilo nikako dobro. Previse opterecenja bi bilo i garant bi brzo puk'o. O svom pozivu je sasvim normalno da treba da se zna mnogo, po mogucstvu bas sve, mada je i to vrlo tesko, pogotovo u ovoj bransi i u ovo vrijeme, kada se dnevno desavaju promjene. Tajna je u tome, sve to ispratiti i zadrzati samo bitne stvari, inace... bude kratki spoj.
Svaka ti cast evo gledam po sebi najvaznije stvari nisam zaboravio ali brate sve sto smo ucili u SAE sve izaslo iz glave,hahahha a doduse bilo je i mnogo nebitnih stvari,ali me odusevljava da imas toliko stvari u glavi .
Dodato:
Sale brate nije ko zna zna vec veruj mi trebas muda svoja da oteglis da bih znao kao tranzit,covek je genije definitivno.
sale_band
18.09.2013, 14:13
Hehe... Interesantno... Pitam se, kakve li veze muda imaju sa sticanjem znanja??? :D
Sala mala... Slazem se za Tranzita 98%
Sale druze bez muda u muzici nemozes nigde da mrdnes bilo u kom pogledu,dali je u pitanju muzicar ili ton inzinjerili nesto trece.
Ama Nele je mislio da se ona otegnu od silnog sjedenja u nezgodnom polozaju, pri citanju i ucenju. Ponekad i do poda, pa ih moras skupljati kad ustajes. Ovo su ekstremne situacije ali ko je bas uporan u tom ucenju i sticanju novih znanja i saznanja, to moze preci u hronicno stanje sto dalje neposredno utice na potentnost. Mozes onda samo da zamislis, koliko sam vremenom postao aseksualan. =))=))=))=))
nikadvisekorg
20.09.2013, 11:12
@tranzit
Ima jedan dobar limar kod mene u kraju, moza da ti napravi steznike za njih :D posle postajes imun na razne situacije kad ista "oticu" od nekih pojedinaca koji znaju da negativno stimulisu nervne zavrsetke....
Inace njegov deda je cuven po tome sto je u stara vremena pravio "pojas nevinosti" za zene pecalbara :D
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Daj povezuj me s tim majstorom, ostao mi je kao zadnja nada jer toliko se nakotilo tih "pojedinaca" da sam u vec u panicnom strahu. =))=))=))=))
Sale druze bez muda u muzici nemozes nigde da mrdnes bilo u kom pogledu,dali je u pitanju muzicar ili ton inzinjerili nesto trece.
like :)
sale_band
20.09.2013, 12:57
Treće, treće... ;)
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.