Pokaži Full Verziju : Trebam pomoc-korg pa500 krči
robert_313
24.05.2012, 23:39
Pozdrav. Imam jedan problem. Ubacio sam set u korg pa500 i vecina preformansi radi, ali desi se da odaberem jednu i klavijatura krene krcat...neobican zvuk krene sustati i nece se ugasiti dok ja ne ugasim klavijaturu.. ima li tko iskustva s ovim od vas koji imate pa500
albin korg
25.05.2012, 00:13
To se dešava i meni na pa 80. Ubacuj si ritam pojedinačni i kada dođeš na takav slobodno ga izbjegni.Povuče nešto sa sobom i klavijatura poludi.Ne moraš gasiti klavijaturu nego jbg ,ja stisnem onaj taster shift i to mi nestane, neznam kako je na pa 500.Najbolje izbjegavaj ubacivati takve ritmove u klavijaturu.Sigurno je sigurno.Eto ako sam pomogao :)
robert_313
25.05.2012, 02:37
jel to znaci da ritmovi iz pa800 ne smiju na pa500 jer nest sadrze sto ovom smeta
shift + start/stop da zaustavist ton bez gasenja. Problem je vjerovatno do seta. Probaj drugi set.
Postovano sa mobilnog uređaja
nesaband
25.05.2012, 11:35
jel to znaci da ritmovi iz pa800 ne smiju na pa500 jer nest sadrze sto ovom smeta
ritmovi od PA 800 mogu da se koriste u PA 500 bez ikakvih problema,e sad ako ima neki style da ne valja on ce te zezati pa zato pronadji koji je i eliminisi ga.
mirandess
25.05.2012, 12:35
Ali izgleda da je kolega ubacio set od pa800? Ili? Ako si od pa800 pokusao ucitat set u pa500 eto ti razloga zasto ti krci :)
robert_313
25.05.2012, 15:12
nije, radi se o TEZGA set. za pa500 ali mi se to događalo i s ritmovima sa pa800
Najverojatno problem je u efektu na nekom sound-u, pa se stvara to sustanje. Ja sam imao slicno iskustvo. Pusti ritam i islkjucuj traku po traku u da bi otkrio odakle dolazi problem.
resetuj sint i nestace sumovi,puno manje posla nego da trazis efekat po efekat
acakasper
27.05.2012, 09:18
najbolje ponovo ubaciti os,ritmove od pocetka,ako nije to moze da se desi da je neki hardverski kvar na ploci.
robert_313
27.05.2012, 16:42
da ne otvaram novu temu,ako netko zna odgovor na 2 pitanja bit cu zahvalan :)
1..kad prebacujem preformansu iz jednog seta i stavljam ju u ucitani set na klavijaturi..ostaju li zadrzane postavke za efekte i "mixing" znaci volume pan, fx send..itd.. i moze li se u globalu gdje namjestit da povlaci preformansa sa sobom te postavke.
Znam da nakon ucitavanja preformanse moram u taj drugi set i ucitati zvukove od kojih je sastavljena pref.
2. postoji li program za komp gdje bi se to sve moglo napraviti jer je preko klavijature mukotrpan posao
Pozdrav, imao sam i ja slican problem, al znam koje e resenje, bar na Pa500. Pri odabiru ritmova, to se desava, a problem je u tome sto je u ritam ubacen pogresan bass. Ispod dislpleja ima "track select" i otvori vam se style play, videcete da pise dole drum, perc, bass, kliknete na bas i zamjenite mu boju, i to je to.
;)
Pozdrav, i kod mene se to desilo isto, ubacio sam set za pa500 , nisam siguran koji , mislim onaj live set i to mi se desilo takodjer. hvala na ovim savjetima
Dodato:
Mislim da ne treba snimat os, evo pisali su neki prije vec da vjerovatno nije set ispravan , meni se isto desavalo samo maknut taj set i rjesen problem :)
Nema na cemu. Danas sam neki set ubacio, i sad onaj koji sam vec imao pre, jeli ostao na klavijaturi? Ili je ponisten? Taj set je bio extra udajen, sve JV boje su bile na njemu...
taj zvuk je posledica nekompatibilnosti nekog efekta ili bubnja sa pa500, tako su meni rekli u korgu, i meni se dešavalo
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.