Pokaži Full Verziju : Pa1x pro + midi klavijatura
karlovac29
15.05.2012, 18:28
Evo jedno pitanje ako mi netko može odgovorit, pošto o ovome stvarno neznam ništa...dali kao drugu klavijaturu za live svirku mogo koristiti neki controler ili midi klavijaturu da mi vuče boje sa pa1x...neovisno o njemu, znači da na midi klavijaturi mjenjam boje zasebno od korga...tj. da rade svaka za sebe.Druga klavijatura bi bila samo za solo...Dali je tako nešto opće moguće?
pa ti nemas drugu klavijaturu,doneses drugu tipkovnicu i hoces da ta tipkovnica postane klavijatura,to je samo tipkovnica druze razmisli malo,imaces pa1x i dvije tipkovnice u tom slucaju,nista vise
karlovac29
17.05.2012, 07:38
Nisam se nikada susretao sa time pa neznam, znači nemože mi na midi klavijaturi biti npr. strings a na pa1x pro npr. neka tamburica ili harmonika?! To me zanimalo...:confused:
Ja mislim da ne moze....
Jer ti prakticno,sto kaze kolega,koristis jedan instrument na dve klavijature....
Uostalom,ispravice nas neko ako gresimo... ;)
karlovac29
17.05.2012, 14:52
Po tome nekakav controler ili midi klavijatura nema nikakvog smisla za live svirku, osim ako imate neki modul, a modul+klavijatura (midi) košta kao neki aranžer ili solo klavijatura tako da se ne isplati kupovat modul i midi klavijaturu.
Teoretski mozes da povezes 16 razlicitih MIDI uredjaja na taj pa1xpro, jer ima 16 MIDI kanala koja mogu da se kontrolisu nezavisno. Kazem teoretski, jer u praksi to nije potrebno. Ti mozes tu drugu klavijaturu da povezes sa pa1x i da sa njom kontrolises solo boje nezavisno od boje koja je na pa1xpro. Druga stvar je sto je to dosta komplikovano za nekoga ko ne poznaje MIDI sistem (verujem da si i ti jedan od njih) jer generalno svaku boju moras da prestelujes i da podesis da moze da komunicira sa tom drugom klavijaturom. Mnogo posla, realno... Ali kad podesis da radi, sreci nikad kraja..:)
Koja ti je to druga klavijatura/kontroler?
karlovac29
17.05.2012, 21:14
Hvala...još ni jedna ali susjed mi daje CME UF6 za neku kompenzaciju, ajmo reć da me traži 100 EUR, i znam da to nije puno, zato pitam.
Može.
Ali...
Svaku boju na pa 1x moraš da prepravljaš tj.da dodaješ boju koju oćeš u kombinaciju sa pa 1 x
Uostalom probaj ako je komšija...samo treba podesiti kanale midi na oba sinta
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.