Pokaži Full Verziju : Korg PA60 ,,preskakanje'' tonova
Imam vec navedeni problem, neku slicnu temu nisam mogao da nadjem.Dakle, za sada sam primetio da tonovi ,,preskacu'' na dirkama F2 i G2.Ili tako preskacu ili se cuje kao da su odsvirana dva tona odjednom ili se cuje neka druga boja (to je poslednje sto mi se desilo pre 2 minuta).Inace nisam imao ovaj problem do pre 3-4 dana.I nisam ubacivao nikakve setove.
Nadam se da nije nesto ozbiljno.
Mislim da ces morati da "prepises" OS, malo ti je taj PA60 pobrkao loncice.
Toga sam se najvise bojao posto nemam floppy, odnosno imam floppy ali nemam ulaz na maticnoj.Ali dobro, snaci cu se vec nekako.
Kako nemas ulaz na maticnoj za Floppy ?
http://www.computerhope.com/jargon/c/channel.jpg ovo nemam, nisam mogao neku adekvatniju sliku da nadjem.
Pa kakva je to maticna ??? Imas li bar predvidjene rupe za te slotove na maticnoj ?
Nasao sam ovo na maticnoj, bilo skroz dole u uglu ispod graficke.Prikljucim floppy, kompjuter ga prepoznaje,ali nece da ocita diskete.Podesio sam i u BIOSu sve ja mislim.
odes kod nekog druga ili komsije koji ima floppy i rijesis to :)
U BIOS-u namesti na 1.44MB ono za floppy, a kad ubacis disketu, mora da kliknes na onaj drajv gde ti je floppy, nece on sam da ti otvori kao naprimer kad ubacis CD/DVD pa ti odma izadje ono da biras, nego moras My Computer pa kliknes na Floppy i onda probaj....Ako nece ni tako, proveri da li je ispravan floppy, da li lepo ubacis kabli za napajanje floppy-ja i slicno...Pozdrav :)
U BIOSu sam to vec namestio a disketu sam tako i pokusavao da otvorim, ne prepoznaje je.Probao sam vise disketa i nece.
A jel si lepo prikljucio naponski kabli sto napaja floppy?Jel kad pokusas da otvoris disketu, jel se cuje ono karakteristicno "CAK"?Pogledaj lepo naponski kabli, ili floppy u kvaru....Trece nema....Jel si proverio da li ti radi taj floppy na drugom kompu?
Sve sam povezao kao sto pise na netu, dva floppy drive-a sam probao za jedan od njih sam siguran da radi.Ipak, kad ubacim disketu ne prepoznaje.
Provjeri u DEVICE MANAGERU da li postoji Flopy.
(desni klik na My Computer i odaberi Manage)
U padajućem nizu bi trebao vidjeti Floppy Disk Drives. Ako ga nema onda ga sustav nije prepoznao. Moguće je i da postoji žuti upitnik što upućuje na neki problem s njim.
Koji OS imaš?
Postoji Floppy, i to sam odmah na pocetku proverio.
Imam Win 7 x64, mozda zbog toga nesto zeza.
Ne bi trebao biti problem zbog Win7-64bit. Ajde pogledaj što piše pod Driver u Properties za Floppy. Pokušaj napraviti Uninstall pa ponovo pokrenuti računalo. Možda se nešto zbrčkalo s driverima.
Reseno!Evo kako, posto onaj kontroler (traka) ima tri kraja jedan od njih je bio kao ,,zasecen'' i ja rekao da ne valja pa sam umetnuo ova druga dva, ali izgleda da je bas taj trebao posto kad sam njega ubacio proradio je floppy.
Hvala svima na pomoci :)
Sad jos glavni problem sa klavijaturom da resim.
korg_pa800
16.04.2012, 20:35
Super, neka si taj glavni problem rijesio, a za operativni sistem spremi diskete i polako to nije neki problem jer sam isto radio na pa50 dok sam imao tu klavijaturu, ako nesto zapne oko ucitavanja OS-a javi se!!! Pozdrav!!!
Ne znam da li je aktuelna tema jos uvek,ali ja sam to radio pre par dana,pa mi je sveze,ako si prikljucio na floppy i flat kabel i kabel za konekciju i prepoznao ga je komp,onda moras samo da ubacis disketicu i da stisnes u my computeru na ikonicu floppy i formatiras kao tu disketu i tako ces aktivirati to,nadam se da sam pomogao...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.