PDA

Pokaži Full Verziju : Gem wk8

guerrini632
06.04.2012, 12:54
Isplati li se platiti Gem Wk8 2002 godište polovnog 400 € i onda platiti još 700 € za preradu na dugmetarski, da li je teško onda dobiti još semplove, boje ritmove za narodnu muziku ako ga poredimo sa Pa800 ili pa80 ?

Minicevac
06.04.2012, 13:38
Ta cena je odlicna za tu klavijaturu,jer im je u zadnje vreme malo skocila potraznja!E sad to sto ces da ga preradjujes na dugmetaru to je tvoje...Klavijatura je jaca od pa80 po funkcijama i ima neke koje nema ni pa800 e sad materijal je druga stvar jer mozes kod nas u srbiji da nabrojis na prste koliko njih koristi ovu klavijatura pa prema tome ima i malo materijala.Ako ti je potrebna samo na kafanu onda nisu problem semplovi i ritmovi,imas vec odradjen set za narodnjake koji se reklamira tamo negde;)

guerrini632
06.04.2012, 14:03
Ta cena je odlicna za tu klavijaturu,jer im je u zadnje vreme malo skocila potraznja!E sad to sto ces da ga preradjujes na dugmetaru to je tvoje...Klavijatura je jaca od pa80 po funkcijama i ima neke koje nema ni pa800 e sad materijal je druga stvar jer mozes kod nas u srbiji da nabrojis na prste koliko njih koristi ovu klavijatura pa prema tome ima i malo materijala.Ako ti je potrebna samo na kafanu onda nisu problem semplovi i ritmovi,imas vec odradjen set za narodnjake koji se reklamira tamo negde;)

Buduči da sviram dugmetaru, čuo sam da ima taj gem malo veču oštrinu boje trilera naprema korgu, dobar je za sviranje, ima dušu, pa bi možda bilo dobro raditi na njemu. Set bi se već pronašao neki.

Alen P
06.04.2012, 19:03
Koliko sam čuo da WK8 ima sample engine od Kurzweila. I da u njega idu samplovi krz formata. 40 mb mu je ograničenje što je odlično. Zbog toga pretpostavljam da nije problem da se napuca klavijatura. Smatram da je to još uvijek stroj i nije dobro da ga toliko hvalimo jer mu nabijamo ego (cijenu). ;=)

NikolayTheM
06.04.2012, 19:58
ja sam cuo sve najbolje o toj klavijaturi, na crti je sa pa80 a dosta je jeftinija, tako da se neces pokajati ako je uzmes pozzz

guerrini632
06.04.2012, 20:21
ja sam cuo sve najbolje o toj klavijaturi, na crti je sa pa80 a dosta je jeftinija, tako da se neces pokajati ako je uzmes pozzz

Buduči da če me sve ukupno sa preradom i setom izaći oko 1250 € mislim da če biti za prvu godinu rada sasvim dovoljan, a poslije ionako mogu dugmetarsku tastaturu prebaciti na ozbiljniji aranžer. Za početak je možda i zanimljiv izbor.

NikolayTheM
06.04.2012, 20:52
Sve zavisi od toga koliko ozbiljno radis, ako si stvarno ozbiljan, ta klavijatura ti moze doneti i neku mnogo bolju. Sve zavisi od tebe pozz :)

Alen P
06.04.2012, 23:37
Slušao sam neke filove sa youtube-a, mislim da su u pitanju neki midi filovi... I tri klavijature pa800, WK-8 i pa80 WK-8 po meni razbija obje klavijature. Nemam razlog da budem pristran. Arranger ko u Rolanda s očito puno jačim editom, soundovi odlični+samplovi. http://www.youtube.com/watch?v=c2MMNJgSAgo

NikolayTheM
06.04.2012, 23:59
Slušao sam neke filove sa youtube-a, mislim da su u pitanju neki midi filovi... I tri klavijature pa800, WK-8 i pa80 WK-8 po meni razbija obje klavijature. Nemam razlog da budem pristran. Arranger ko u Rolanda s očito puno jačim editom, soundovi odlični+samplovi. http://www.youtube.com/watch?v=c2MMNJgSAgo
Pa da je bolji od pa800 i nije, gem ima opasan sax ali pa800 ima mnogo boji bass i bubanj.

guerrini632
07.04.2012, 00:34
Pa da je bolji od pa800 i nije, gem ima opasan sax ali pa800 ima mnogo boji bass i bubanj.

Sax stvarno razbija i to nešto znači, ali kod dugmetarske svirke ton izađe još oštrije zbog tehnike sviranja. Na korgu npr. pa800 izađe triler previše jednoličan, nema one ostrine i to mi se najviše ne dopada kod korga.

NikolayTheM
07.04.2012, 00:47
Sax stvarno razbija i to nešto znači, ali kod dugmetarske svirke ton izađe još oštrije zbog tehnike sviranja. Na korgu npr. pa800 izađe triler previše jednoličan, nema one ostrine i to mi se najviše ne dopada kod korga.
E da to zaboravih, ostrina je dosta bitna, sretao sam mnoge klavijature gde trileri ne izlaze odsecno, stvarno zvuci lose. Dok na primer na ovom gem-u trileri izlaze cisto.

Minicevac
07.04.2012, 02:03
O cemu vi ljudi pricate?Gem ima bolji sax a pa800 bolji bubanj i bas?Sve su to semplovi da se razumemo,kad bi uzeli taj bas i sax i bubanj nebitno i ucitali u korga izacice maltene isto kao na gemu a sta korg pa1,800 moze da izbaci to gem moze da sanja.Gem wk8 je dobar ali ne za sve;)

nevenastosic
07.06.2012, 12:30
moze...ali kad bi se prepakovala elektronika iz gema u korga.