Pokaži Full Verziju : Danijela Vranic - Da ne vidi ona
Pozz narode. Moze li mi neko objasniti koji je ovo ritam, ne da mi neko kaze da ima namenski, imam ga i ja, nego me zanima koji je ritam. Rumba, beat, disko, dvojka. Unapred zahvalan.
harepa50
06.03.2012, 00:43
Jedan od raznoraznih beatova, na refrenu rumba.
spasoje88
06.03.2012, 00:45
E druze, ja bas malo pre procitah da to nije rumba... A u stvari imaju dve varijacije koje su po meni u osnovi Rumba! S tim sto imaju tu jos neke cinele i ukrasi... ;) Toliko od mene...Voleo bih i ja da cujem sta drugi misle?
Dodato:
et prestize me Harepa50... Tako sam i ja mislio..
@spasoje88
Bas zato sam i postavio ovu temu, posto sam i ja to procitao.
mirandess
06.03.2012, 01:00
Ili ti ga Rock beat/rumba(tipa lazu te.. a i ova pjesma), a moderna rumba mozemo je svrstati u one pjesme tipa o svemu mi pricaj ti,dajte neku losu itd....
harepa50
06.03.2012, 01:17
Čekam da neko napiše zabavna rumba :lol:
nesaband
06.03.2012, 08:06
Da ne bude zabune,u ovoj pesmi ima toliko izmesanih stylova da covek ni jedan deo ove pesmene moze cisto da nazove nekim odredjenim ritmom.
Ima i nekih mesavina beat ritma,u refrenu u jednom delu samo bubanj potseca na rumbu a ostali instrumenti nemaju veze sa rumbom.
U principu ako nemas namenski ritam za ovu pesmu ona nikada nece moci da zvuci ni priblizno originalnom snimku.
sve ovo sto ste vi napisali moze da prodje kad se svira na svirkama ali je to daleko od nekog bas beat ritma i mnogo daleko od klasicne rumbe
To jeste rumba, i opusteno moze da se odvira u obicnoj rumbi pesma. A drugo, posto neko kaze da nije, onda po njemu, ni radjaj sinove, lazu te i x takvih pesama nisu rumbe. Ali eto, ipak ima rumbe u pesmi i to je to.
nesaband
06.03.2012, 20:52
pa kad si znao da je rumba sto si onda postavljao pitanje?
Samo da ti kazem, i pozdravi je pozdravi moze da se svira u rumbi ali nije rumba,tako da znas kod nas je sve relativno i svira se po potrebi zavisno od toga gde sviras.
Postavio sam da bih demantovao tvoju tvrdnju, jer si rekao da nema veze sa rumbom, a bubanj, refren i drugi forspil samo svira rumbu i da cujem druga misljenja. Bas ima svoju liniju,a ima dosta bas linija koje mogu da se sviraju u rumbi, dok kontra ide kao kod bilo koje rumbe. A to sa pozdravi je pozdravi, nema nikakve veze sa ovom temom. Nisam pitao u kom ritmu moze da se svira, nego koji je ritam.
nesaband
06.03.2012, 21:18
Uh sad mi je lakse sto si me demantovao :lol:.
Izvini sto si u pravu,al zamalo:lol:
Samo ti nastavi mene da demantujes ali ako ikada budes imao bilo kakvo iskustvo u svirci sa bendom,pre toga nije pozeljno posto ocigledno ne znas neke osnove teorije muzike i stvaranje nekog aranzmana.
U pesmi "da ne vidi ona" onaj ko je pravio taj aranzman je dao sebi oduska i pomesao bar 6 raznih ritmova i to na nacin da ih spaja po dva u jedan.To je vec stvar njegove kreativnosti ali definitivno ritam pa cak ni u refrenu nije cista rumba i tu je kraj price.
pomenuo si i pesmu Radjaj sinove pa da ti kazem i da u toj pesmi nema klasicne rumbe mada je skoro svi sviraju u tom ritmu.Imas i pesmu "ja necu ljepsu ja necu drugu" koju svi sviraju u sa sa ritmu a pesma nema veze sa tim ritmom vec je snimljena u totalno drugom ritmu.
Ok, posto ti imas, objasni mi refren? Sta svira bubanj, sta svira bas, a sta kontra?
nesaband
06.03.2012, 21:33
U drugom refrenu bubanj svira najslicnije pravoj rumbi a bas i kontra samo prate tu liniju ali ipak nije cista rumba.
Veruj mi prava rumba nema veze sa ovom rumbom u drugom delu refrena.
Sve je to druze smuti pa prospi danas,ja nemam nista protiv toga cak i neke od tih pesama mi se dopadaju kako su odradjene,Danijela Vranic mi je dobra drugarica,imao sam prilike da radim i sa njom,doduse davno pre nego sto je ista i snimila i bila poznata,ali ovo nije klasicna rumba,to vise lici na Rumbu koju je nekada forsirao Aca Lukas.Recimo mogli bi taj deo pesme da tako krstimo kao Acina rumba.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.