Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Aranzer do 1000e

mklavijatura
18.02.2012, 23:34
Pozdrav svim kolegama,kao sto vidite treba mi neka masina do 1000e. Uglavnom sviram narodno, naravno sa ponekom zabavnom i stranom pesmom tu i tamo :D Malo sam trazio po forumima i oglasima i dosao do Korga PA80 i PA500, mozda neke Yamahe PSR 3000 ili neke iz PSR s-serije ili sta vec. Inace semlovi bi mi bas dobro dosli, s tim sto mozda ne bih ubacivao JV bubanj, vec vise neki bolji "klasicni" sa mozda vise harmonika, dobre bas gitare i kontre i td. Nadam se da sam uspeo da Vam objasnim sta mi treba i da nisam prekrsio pravila ovog foruma, obzirom da mi je prvi post :) P.S. Ne obracajte paznju na moj username jer ni ja sam ne znam sta bi trebao da predstavlja, ali mi je drug pravio nalog pre par godina pa nije nista bolje smislio =))

AcaG600
19.02.2012, 00:03
Neznam sta da ti preporucim u tom cenovnom rangu....Ae ovako nesto: Korg Pa80,Korg Pa500(kad bi mogao jos koji evro gore i imas Pa800 ili cak Pa1x,posto je slicna cena sa Pa800),Yamaha PSR 9000,Yamaha ES6,Yamaha Tyros 1,Yamaha Motif,Roland G70 i nzm sta bi jos moglo....Nadam se da sam malo pomogao....Javice se iskusnije kolege da ti kazu pribliznije malo sta uzeti....pozz :)

mirandess
19.02.2012, 00:32
Kolega Aca, mislim da yamaha es6 i motif ne spadaju u aranzere!!!!
Sto se tice Korg-a imas vise materijala za njega, dok je za yamahu obratno...
A pisano je o ovome dosta, do 1000e mozes naci dobar pa80, cak sto vise pa1x, dok pa800 ne bih preporucio(razlog je taj jer se kvari...), ili pak yamahu tyrosa 2(vidjao sam po raznim oglasima, ljudi prodaju jer im hitno treba novac)!!!

Dell
19.02.2012, 00:36
hahahahahahaha koji fail stvarno, dobro si ga provalio :D

mladenkom
19.02.2012, 01:05
da,roland g70 za 1000 eura :rolleyes:

hakala
19.02.2012, 01:50
moja preporuka ti je pa80,moze se jako dobro srediti i dobro zvuci samo ako malo vremena potrosis na njega..evo ja ga imam i veoma sam zadovoljan i u skorije vrijeme ga necu mijenjati...

nikadvisekorg
19.02.2012, 02:00
Skupi još koju paru i nađi pa1x.... pa80 je precenjen niko ga ne daje ispod 800e a pa1xpro več imaš na 1000e a te dve se ne mogu uporediti.

EmirTotic
19.02.2012, 02:06
Auuuu... Kakvi komentari! =))

Pa500, pa80, imas tu nekih yamahi psr serija tipa psr 9000 ili mozda neki noviji model. Uglavnom procackaj po internetu da ti ne bi navodili sve moguce modele (jer ih ima gomila za te pare), pretresi oglase i bice ti jasno. Gledaj cene novih aranzera u prodavnicama, poredi te cene sa polovnim u oglasima, citaj o karakteristikama klavijatura pa ces sam sebi najbolje odabrati. Za tu sumu mozes naci odlican aranzer.

aleksakorgpa500
19.02.2012, 02:11
Moja preporuka ti je da uzmes novi korg pa 500 nema sempler ali ima preko 80 oscilatora i
dobar kvalitet zvuka,ako zagrejes stolicu i budes radio na njemu moze extra da se cuje. :)

cule125
19.02.2012, 02:31
slazem se sa kolegom nikadvisekorg bolje da uzmes pa 1x,ipak pa 80 godine polako gaze,pa 500 nema sempler,najbolje pa 1x pro i mozes ga naci za 1000e

sinisa
19.02.2012, 10:25
Za te pare definitivno obican pa1x ne pro. Od klavijatura sa semplerom kod nas mozda najbolja kupovina sto se tice kvaliteta izrade i cene.

Sent from my LG-E900 using Board Express

Nemanjam
19.02.2012, 11:24
Ko nadje po oglasima pa1x za 1000e svaka mu cast,naravno da je u dobrom stanju i sve ispravno.To bi trebalo da bude neka njegova najveca realna cena ali ljudi traze vise.Ja sam imao pa 500 i koliko god da ga sredjujes na njemu nikad neces dobiti harmonike kao sto mozes sa semplovima.Bolje ako mozes strpi se i sakupi jos malo para pa uzmi pa800.Po meni je dosta bolja od pa1x.Duplo vise ram memorije,vocoder....A ako bas mora da bude 1000e onda uzmi dve klavijature tipa pa50,60 ili 80 bez kartice i triton le,tr za semplove i teraj.Ja sam uvek do sada imao samo korg tako da za ostale proizvodjace ne znam nista.

sinisa
19.02.2012, 11:53
To sto ti nazivas vokoderom ima i na pa1x. :) 32mb rama je sasvim dovoljno. Na 1 pokvaren pa1x sto su obicno tasteri od koriscenja dodje 20-30 pa 800,a o cenama delova za isti da se ne gvori. Stvar je u tome sto je pa1x daleko bolje uradjena sprava od pa800. Sto se tice onih koji ce da se jave sad kako nikad nisu imali problema sa pa800 i kako je sve super i bajno veruj nije istina. Pola njih kriju popravke ko zmija noge samo da bi ga jednog dana lakse prodali.

dekipa
19.02.2012, 12:32
Ne verujem da ce naci pa1x za 1000 e, bar ja do sada nisam nasao u oglasima da se prodaje za te pare.Vidim da si napisao aranzer do 1000e, da se nadovezem na kolegu koji ti je predlozio korga pa 50 i tritona le, moj kolega ima tu kombinaciju evo vec 4 godine, on je dugmetarac, povezao je preko midija, koristi semplovan bas il tritona i jos neke elemente mogu reci da nije losa kombinacija.Imo sam i ja korga pa 500, nije to losa klavijatura, ma koliko je ljudi kudili, ovako ili onako.Sada imam korga pa 800, za sada me dobro sluzi, ali i to sve zavisi kao sto kaze kolega sinisa, moj drug ga je kupio pre mene i imao je na svojoj klavijaturi problem sa ram memorijom, mada se drugacije manifestovao kvar, radila je, ali to cemo drugom prilikom...E sad kao sto je napisao kolega u proslim postovima, sto se tice semplovanih i ne semplovanih harmonika, pa 500 mi je super zvucao, lepo sam ga sredio, set iznivelisan, pun zvuk, naravno koliko je moglo i ja resih ajde da kupim pa 800 posto prima semplove.Ubacim nekoliko semplovanih harmonika, dobre su, sve ok, medjutim iz nekih setova cujem isto dobre harmonike cak i mozda mnogo bolje nego moje, pogledam kad vidis nisu semplovane vec fabricke, tako da i to nije merilo, trebas naci dobre semplove, ali opet treba ti i vise memorije.Ovo sam ti napisao posto si pitao i za korga pa 80, maksimum 16 mb, moze da se sredi dobro ali opet, ukusi su razliciti.
Ja se raspisa, moja ti je neka preporuka, ako nadjes pa1x do 1000e sto cisto sumnjam kupi njega, i on je prosiriv, mozes jos memorije da prosiris u njemu, ako hoced da nosis 2 klavijature, dobra ti je kombinacija pa 50-triton le i naravno mozes da kupis novog korga pa 500 sa garancijom, klavijatura se pokazala kao da nije podlozna kvarovima, da nadjes dobrog korga pa 80, tesko, dosta su isvirane, a i ko prodaje tu klavijaturu u dobrom stanju trazi i dobru cenu.Ako kupis korga pa 500 moraces da zagrejes stolicu, ali moze dobro da se sredi.
Iz profila vidim, ili se varam da si Nislija, gde Nislija da svira bez portamenta, ha, ha,ha, ja mislim da me razumes, e to kod korga pa 80 nemas, ili se varam, a kod pa 500 imas, jel tako Niski, gde bez portamenta!!!
Jos nesto mozda ce neko da ti predlozi nesto i iz Rolandove serije, Yamahe, nemoj ni to odbacivati, ja ti ne mogu nista reci sto se tice tih serija ali ne mora da znaci da ne valjaju ili nisu dobre, poslusaj svaciji savet.
Pozdrav i sve najbolje

skoricnik
19.02.2012, 13:43
Moja preporuka ti je da uzmes novi korg pa 500 nema sempler ali ima preko 80 oscilatora i
dobar kvalitet zvuka,ako zagrejes stolicu i budes radio na njemu moze extra da se cuje. :)

Pa500 ima 16 oscilatora.

Definitivno, strpi se, ustekaj jos koju stotinu eura i kupi Pa1. A ako ne zelis da se strpis, onda kupi PA80 sa fleskom od 16Mb. Moja je zvucala bolje od pojedinih Pa2 ;)

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

dekipa
19.02.2012, 14:14
Kolega Acag600 kolega je dao cifru do 1000e, a ova prva je 1100 e a ova druga 1369e???
Valjda je covek bio jasan kojim budzetom raspolaze, napisao je covek koliko bi para dao.I jos nesto nije samo da nadje pa1x ili sta ja znam g70 za 1000 e, vec je i bitno kakva je klavijatura i u kakvom je stanju.

aleksakorgpa500
19.02.2012, 15:19
Pa500 ima 16 oscilatora.

Definitivno, strpi se, ustekaj jos koju stotinu eura i kupi Pa1. A ako ne zelis da se strpis, onda kupi PA80 sa fleskom od 16Mb. Moja je zvucala bolje od pojedinih Pa2 ;)

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Kolega ja nesirim dezinformacije vec govorim o onome sto sam cuo i video..
http://www.korg.co.uk/products/professional_arranger/pa500/pa_pa500_specification.asp

mirandess
19.02.2012, 16:17
bolan 16 oscilatora je, nije 80 (pise 80, pise i za pa2xpro 120) ali to nije to, udji u sound mode>meni i procitaj koliko oscilatora imas, 16, ne moze imati "tih 80" na koje mislimo, po tome bi bio bolji od pa3x-a(a i pa3x nema toliko). :)

Sorry za offtopic narode :)

AcaG600
19.02.2012, 16:18
Kolega Acag600 kolega je dao cifru do 1000e, a ova prva je 1100 e a ova druga 1369e???
Valjda je covek bio jasan kojim budzetom raspolaze, napisao je covek koliko bi para dao.I jos nesto nije samo da nadje pa1x ili sta ja znam g70 za 1000 e, vec je i bitno kakva je klavijatura i u kakvom je stanju.

Druze,a jel ti nije palo mozda na pamet da cene nisu fixne???Imam account na "kupujem prodajem" i bas cu pitati likove koja je najniza cena,i da se kladimo ja i ti da G70 ima da ide ispod 1000e,a Pa1x ako ne ispod ili okruglo 1000e,onda mozda 50e-100e gore,koji bi u slucaju tako dobre klavijature svako mogao da izdvoji....Nece se sigurno osiromasiti za tih 50-100e....pozz

dekipa
19.02.2012, 16:38
Pa dobro, onda je super, bar nadji coveku za jeftinije pare.Pokusaj i onog sto prodaje pa1x za 1369 e, daspusti tih 369 e, mozda ce i da te poslusa.Brate ajde ovako, ako nemamo coveku da damo neko konstruktivno resenje onda da se jai ti ovde ne prepiremo, ispade dijalog izmedju tebe i mene, ja sam samo napisao neku realnost, kakva je takva je, i opet kazem zavrsi coveku posao i nadji mu klavijaturu ako vec mozes za jeftinije pare.
Pozdrav.
Zaboravi i ovo da napisem sto se tice tih izdvajanja jos 50-100 e, mozda i ne moze svako da izdvoji jos i o tome covek treba da razmislja.
Jos jednom pozdrav i sve najbolje.

mklavijatura
19.02.2012, 17:13
Hvala svima na savetima. Iskreno, i ja bih voleo Pa1x, ali ovih 1000e sam stavio vise da bi bila neka okrugla cena a sa tim parama bih trebao da uzmem klavijaturu plus da smestim mozda neke "nepredvidjene" troskove, bilo za setove ili za nesto drugo. Moj favorit za sada je Pa80, s tim sto ne znam za te Yahahe iz PSR i PSR s serije kako stoje sa semplovima.U principu meni i ne treba mozda za sad Pa1x, mozda mi je i Pa80 mnogo :D I za kraj kako stoji Pa80 sa kvalitetom (da li se kvari, kakve su dirke i td) ?

Nemanjam
19.02.2012, 17:32
To sto ti nazivas vokoderom ima i na pa1x. :) 32mb rama je sasvim dovoljno. Na 1 pokvaren pa1x sto su obicno tasteri od koriscenja dodje 20-30 pa 800,a o cenama delova za isti da se ne gvori. Stvar je u tome sto je pa1x daleko bolje uradjena sprava od pa800.

Slazem se sa tobom da je nekom dovoljno 32mb,nekome zavrsava posao i 16mb,nekome je malo i 64mb,sve je to relaativno.Ali ja mislim da je bolje imati vise memorije.Ne znam kako si dosao do zakljucka da je pa1x kvalitetnije odradjen od pa800.Sve je to ista plastika samo druge boje.Za pa1x pro se slazem da je odradjen kvalitetnije.

mklavijatura ako je takva stvar kao sto kazes nadji dobar pa80 sa karticom od 16mb i teraj.
Pozdrav

AcaG600
19.02.2012, 17:33
Evo bas sam sad ovim likovima poslao neka pitanja vezana za cenu ovih klavijatura,pa cim odgovore,ja cu ti ovde reci,pa ti odluci sta ces raditi....Naravno,i Pa80 da uzmes je extra klavijatura,s tim sto je,kao sto rekose drugi gore,precenjena klavijatura....Dirke su joj,koliko sam cuo dobre,i nema nekih posebnih kvarova,s tim sto zna nekad da pobrljavi sempl kartica,pa se tu digne buka oko toga,ali obicno se sve brzo resi....Pozdrav i ziveo :)

sinisa
19.02.2012, 17:44
Nemanja ne govorim o plastici vec o elektronici,a i plastika je kvalitetnija. Do zakljucka sam dosao tako sto imam servis i radim klavijature. Ako ces zbog 64mb da visis svakih 5-6 meseci kod majstora onda ti se bas isplati. :D

Minicevac
19.02.2012, 18:03
Potpisujem ono sto je sinisa rekao!
Pa1x bi bilo najbolje moguce resenja ali cena ide oko 1200 najmanje i to retko ali i pa80 mi bio vise nego dobar,za 800e imas ekstra stanje sa karticom i hard diskom i ostace ti para za dobar mikrofon;)Pa800 zaobidji...

nikadvisekorg
19.02.2012, 18:34
Ko nadje po oglasima pa1x za 1000e svaka mu cast,naravno da je u dobrom stanju i sve ispravno.To bi trebalo da bude neka njegova najveca realna cena ali ljudi traze vise.

Danas kupljen pa1x sa jednom ogrebotinom i torbom za 1050e. :p
Čoveku trebao keš a svi mu nudili zamene sa naduvanim cenama, tako da nije tačno da ne može da se nađe.

To sto ti nazivas vokoderom ima i na pa1x. :)

Vokalist na pa1x i na pa80 se ne mogu uporediti. PA80 ima nešto kao vokal harmonajzer, dok na pa1x je TC Helicon koji kad se sredi zvuči izvanredno, i daleko je napredniji od onog na pa800.

Stvar je u tome sto je pa1x daleko bolje uradjena sprava od pa800. Sto se tice onih koji ce da se jave sad kako nikad nisu imali problema sa pa800 i kako je sve super i bajno veruj nije istina. Pola njih kriju popravke ko zmija noge samo da bi ga jednog dana lakse prodali.

Ja sam dao 500e kad se pojavio pa800 i 3 puta ga vraćao u servis, dovoljno je da pitaš koliko ih je Leo popravio, a za ostale da ne pričam....
PA800 zaobiđi, ko što kaže kolega 99% ljudi krije da im se kvarila da bi mogli da je prodaju. Pa samo u skymusicu je popravljeno preko 250 primeraka pa800. Šta mislite ako se nikom nije kvarila otkud toliko?
A gde su ostali servisi?

A vi što ga savetujete da kupi pa500 probajte da je stavite u oglase pa da vidite za kolliko možete da je prodate.

Te klavijature se teško prodaju, mnogo je bolje platiti nešto malo više, ali kad bude zatrebalo da može uvek da se proda.

Definitivno pa80 i pa1x se uvek prodaju, 50 evra niže i ode za čas.

Pošto zaradim poneki dinar trgovinom (nisam u minusu) s klavijaturama reći ću vam da na svaki oglas za pa1x ili pa80 dobijem dnevno 5 poruka za pa500 u doplatu.

aleksakorgpa500
19.02.2012, 18:35
@Skoricnik , @mirandess

Znam ja za to u Sound meniju kad editujes sound i u poglavlju sound basic imas tih 16 oscilatora kojima mozes da upravljas.Ali ja sam napisao tih 80 kao sto sam video u specifikacijama na korgovom sajtu..kao sto pise da pa50,80,1x imaju 62 a pa800,2xpro imaju 120 oscilatora.. bar tako pise.:)
Izvinite ako sam odstupio od teme ali samo kolegama da objasnim da ne zelim da ulazim u bilo kakvu raspravu i nisam nista lose mislio samo sam tu informaciju video(misleci da je ispravna). Pozz :) Naravno i ja sam sto se tice ove teme za 1xpro mislim da je to dosta dobra klavijatura mada neznam kako stoji sa cenom.

AcaG600
19.02.2012, 19:06
Evo da odgovorim....Pitane su one kolege koji prodaju one klavijature....Odgovorili su mi ovako:
- Roland G70: "Mogu da ga dam za 1000e,ali nista ispod..."
- Korg Pa1x: "Druze,nemogu ga spustiti ispod 1300e,eventualno 1200e,jer je stvarno dobra klavijatura,a i dajem extra sredjene setove i boje i torbu",.... i neznam sta jos....Tako da ti ovo prenosim sta su mi rekli,pa ti sad odluci sta radis....Ako ne resis za ovaj gore Roland ili koji evro gore pa uzmes Korg Pa1x,onda ti ne preostaje nista drugo,nego Korg Pa80 sa 16MB karticom i to je to....Pozdrav i srecno u kupovini ;)

sinisa
19.02.2012, 19:35
Kolega "nikadvisekorg" sad onu moju izjavu za vokalist malo izvadi iz konteksta. =))
Kolega je na pisao da na pa800 ima vokoder,a na pa1x ne sto je sasvim netacno jer ni jedan nema vokoder,a vokalist imaju oba. Mnogi kazu da na pa1x radi bolje ali ja ga licno nisam testirao tako da ne mogu da potvrdim.

Sad da se vratimo na temu. Posto koliko sam shvatio kolega planira da mu ostane nesto jos od tih 1000 evra posle kupovine klavijature,onda mu ne preostaje nista nego pa80 ali moj predlog pre Pa80 je sledeci:

GEM wk6 SE cena oko 800-900 eu ram 32Mb
Pa50 + Triton LE cena oko 800-900 eu Le 32Mb
Yamaha PSR 9000 sa torbom 800 eu eno je u oglasima e sad kolika je Ram neznam ali ide do 64Mb

Milan$
19.02.2012, 20:01
moj predlog ti je va7 i LE...uklapaju se u budzet,a mislim da je trenutno za tvoje potrebe i vise nego dovoljno...ako hoces novu klajvu ali ne zvucno bolju - pa50+LE...ako neces da se bakces sa dve klajve,jer kolko sam shvatio tek kreces sa svirkom,onda bih ti kao pocetniku preporucio pa80..imas brdo setova, i relativno lako ces se snaci s njim..tako da opet sve zavisi od tebe, preispitaj se sta bi ti i kako najvise odgovaralo,pa odluci:D..pozzz

aleksamat
19.02.2012, 20:05
pa500 je odlicna masina za te pare...samo mu je jedna od mani nedostatak semplera i to muci mnoge pa i mene.. pozz

nelica2002
19.02.2012, 20:38
Evo da se nadovežem na ovu temu, imam korga pa80 sada ciljam na pa800, čitam ove postove o njegovoj kvarljivosti pa sam u dilemi. Volio bi čuti iskreno mišljenje onih što koriste taj aranžer, ili korg pa1x što ga hvale da je kvalitetnija izrada poz.

mklavijatura
19.02.2012, 21:07
Hvala svima jos jednom, nisam ocekivao da cete se odazvati u ovolikom broju haha :D Izgleda mi da se prica svodi na Pa1x ako skupim malo vise ili Pa80. Zanimaju me samo ove opcije Pa50 i Triton Le, gde Pa50 "vuce" semplove ako sam dobro shvatio sa Tritona, kako to ide i da li moze sve da vuce(bubanj,bas, kontru,..), i koliko ima materijala za Gem WK6 SE i VA7 ? :)

nikadvisekorg
19.02.2012, 21:17
Ja nisam samo korisnik pa1x..... otvarao sam i pa1x i pa1xpro kao i pa800..... razlika je neuporediva u kvalitetu. A tek što su nekvalitetne komponente to nek ti kaže kolega @siniša koji se profesionalno bavi servisiranjem,
ja koliko znam valjda više znači savet servisera nego subjektivnog korisnika, ma koji model imao.

Da ne ispadne da lažem evo još jedan poznatiji serviser je nesvesno rekao kakav je kvalitet modela pa800... (pogledajte sliku dole)

p.s. podvukao sam najvažnije :D

Zanimaju me samo ove opcije Pa50 i Triton Le, gde Pa50 "vuce" semplove ako sam dobro shvatio sa Tritona, kako to ide i da li moze sve da vuce(bubanj,bas, kontru,..), i koliko ima materijala za Gem WK6 SE i VA7 ? :)

Za gem ima malo materijala, za VA7 ima dosta ali ga je vreme pregazilo, nema cenu a i glomazan je.

PA50 ako hoćeš da ti vuče semplove od tritona zaboravi, morao bi svaku COMBI boju da prepravljaš, podešavanja, splitovanje i midi parametre.... možda za drnjkanje kod kuće, ali za tezge neizvodivo, jer je nepraktično. Opet od toga bolja solucija je pa80 sa fleš kartom.

matrix_mo
19.02.2012, 23:50
Roland G-70 :)>-

tranzit
20.02.2012, 02:08
A da ti fino uzmes sebi jedan novi Roland BK-5 ili polovni GW-8 i... da se nikad ne pokajes.

Milan$
20.02.2012, 02:53
evo jos jedna odlicna solucija koju ti je traznit preporucio..bk 5 nov 1000 eura,skoro tek izasao,dobar ton generator,moze lepo da se sredi..gw 8 imas po oglasima za 500 evra u super stanju,imas sad vec za njega materijala, i ostane ti jos 500 evra eventualno za neku solo klavijaturu..odlican izbor..pozz

tranzit
20.02.2012, 03:05
Tako je Milane sokole, tako je.

sinisa
20.02.2012, 09:53
To je mozda i najbolje resenje sto je kolega tranzit predlozio.

albin korg
20.02.2012, 10:09
Posto sviras na Yamahi onda bi ti bilo najpametnije uzeti za te pare PSR 9000. Ja se drzim one,jednom Korg i uvijek Korg :)

sinisa
20.02.2012, 12:43
Najveca greska nasih muzicara. Kad se uhvati za jednog proizvodjaca klavijatura pa nezna da makne od njega,a pametuje o drugim markama ikao nije imao nikakvog dodira sa njima. :p
Treba probati sve,ne ostajati samo na korgu,rolandu ili bilo kojoj drugoj.
Na kraju se opredelis za ono sto ti najvise odgovara. :D

Milan$
20.02.2012, 12:55
Drago mi je da slazemo tranzite,ipak su tvoje preporuke i konstatacije jedne od najmerodavnijih na forumu:)

A sa Sinosom se takodje slazem da ne treba covek da se lepi za jednog proizvodjaca...treba,ako mozete, probati sve,pa videti koji vam najvise godi i odgovara..ja sam za zadnjih godinu dana svirao,sto se tice aranzera, i rolanda,sad korga,a evo za dan dva prelazim na yamahu...svaki je imao mane i prednosti..na kraju ce biti suma sumarum-...rezultate ocekujte u nedeljnom casopisu "muzikanti"..:D

tranzit
20.02.2012, 13:00
I to je tacno. Treba uvijek biti otvoren za sve, tehnologija ide naprijed, ne spava, proizvodjaci dolaze sa novim instrumentima, koji opet imaju svoje specificnosti, koje su za njih tipicne ali dodaju konstantno i nove, pa to sve treba na miru probati i naci za sebe najbolje rjesenje.

gagan
20.02.2012, 14:45
Ako nadjes prijatelju tyrosa za 1200 e , uzimaj , ta ti se ne kvari lako , a mozda i nikako , ili pa 80 a nikako pa80+0 !!!! cao sretna kupovina no na tebe je da se odlucis

skoricnik
20.02.2012, 16:43
Mislim da niko nije spomenuo Tyros1. To je dobar sint, dobra ritam sekcija, doduse, kao i svaka Yamaha, malo tanja sa bojama, no to ne predstavlja neki velik problem. A moze se naci i za manje od 1000 eura.