Pokaži Full Verziju : one man band v10
Lijep pozdrav svima, procitao sam pravila i nadam se da s ovim pitanjem ne krsim pravila.
Dobio sam na poklon One Man Band, jer nemam novaca da si priustim aranzer, vec imam midi keyboard 61 tipka, m audio. Sve pjesme koje sam do sad svirao bile narodne ili ostale sve sam isa preko cubasea. E sad s ovim programom vidim da mogu ono sto sam oduvijek htio, svirati live stylove... :D Program je insaliran na laptopu, znaci nemam zvucnu karticu, sad me zanima dali se ikako moz povezati sa cubaseom 5, da dobije zvuk kvalitetan priblizno kao sto zvuci kada sviram midi u cubaseu, ovdje zvuci vise nekako kao u vanbasco karaoke playeru. Hvala vam.
Lp, Bozo.
Pozdrav Bozo,i ja radim u tom programu jer si ne mogu priustiti aranzer,skolarac sam,nemam prihoda...Ja mislim da se vas problem moze rijesiti povezivanjem OMB-a i Cubase tzv. virtualnim midi kablom,ne znam puno o tome ali prouciti cu ovih dana kad instaliram Cubase,pa vam javim...Mene naime zanima jedna druga stvar...Da li se u program OMB mogu ubacivati neke boje ili samplovi..?Ja nisam nasao mogucnost,a boje u OMB mi nisu nesto...Ili ako neko ima neko drugo rjesenje za to bio bi mu zahvalan...Ispricavam se moderatorima ako sam pitanje postavio na krivo mjesto,ili je vec bilo,ali nisam pronasao slicnu temu...
Postovano sa mobilnog uređaja
yamahapassion
05.02.2012, 19:39
Postavili ste temu na pravo mesto, nema zime. I da vam odgovorim, moze to sve da se odradi, da uvedete neki soft sampler u OMB, i da poredjate semplove po kanalima i svirate sa tim semplovima, cak i elemente ritma da nastimate da vam sviraju semplovani instrumenti (bubanj, bass, stringsi itd..) znam posto sam ja to sve radio sa OMB doduse davno. Ne obecavam nista ali videcu veceras ponovo da instaliram OMB i da vam tacno kazem sve opcije kako se sta radi.
Boza ce ti to najbolje i objasnit (kolega Yamahapassion), posto je on dr.mr. za soft samplere :)
yamahapassion nestrpljivo iscekivam odgovor. I ako znas ovo za povezivanje sa cubaseom kao sto kolega @kac97 kaze (hvala na savjetu)
Evo,i ja isto čekam odgovor,i zahvaljem se unaprijed na svakoj pomoći...Tek sam se počeo baviti s tim,a na internetu nema puno materijala...Inače s kompjutorima i software-om nije problem,o tome znam dosta,ali me zeza taj muzikalni dio..Znači semplovi,formati,koji program čita koje i to,tu sam totalni laik...Al tu smo da naučimo.. :)
Pozdrav, Karlo
mladenkom
05.02.2012, 21:47
evo dok se kolega Boki ne javi,da probam da pomognem,ako se secam dobro kako to ide:
1.kada otvorite omb idite u settings,pa midi out
2.stiklirajte ona 3 kvadratica sa desne strane,a pod device odaberite asio driver,koji bi prethodno trebalo instalirati,ukoliko nemate
3.e sad,ovih 16 kanala sa strane se podesava po zelji,licno ja sam na prva dva kanala stavio vsampler,a na ostale hypersonic2
4.sve to potvrdite sa OK,potom kliknete na WINDOW i tu cete videti taj isti vsampler i hypersonic2,ili sta vec koristite,nebitno
5.kliknete na vsampler,on se otvori i tu ucitate set ili neki instrument
Ja sam u vsampler ucitavao citav tritonov set,koji je bio u sf2 formatu,konvertovan sa awave studio 10,i to bi bilo to,koliko se secam,javice se Boki da dopuni,od njega sam i ja naucio sve ovo :)
Hvala kolega na pomoći,ali mene zanima kako se to može napraviti na OMB v7.1...ta verzija nema posebne MIDI out kanale...Da li se uopće može tako nešto napraviti na toj verziji..?
kac, kako nema, ima te midi out kanale.... provjeri ponovno
yamahapassion
06.02.2012, 03:07
Mladjo, nista vise nemam da dodam, sve si rekao, ne bih bolje ni sam napisao. Samo jos da kazem u zavisnosti koji cete soft sampler koristiti treba vam taj format semplova, Mladen je naveo da za Vsampler (inace po meni jedan od najlaksih soft samplera) idu semplovi u formatu .sf2, dok za neki drugi sampler mora drugi format. Program awave studio je jedan od najboljih konvertera semplova i verujem da cete sa njim moci iskonvertovati sta vam treba... Inace na program OMB se moze uvesti i vise soft samplera odjednom i radice bez problema (ako imate jak komp), a po istom principu mogu da se uvode i jos neki programi za obradu i reprodukciju zvuka (kao sto je npr. NI FM8) itd itd... Sto se tice cubase, ne bih znao reci posto nikada s njim nisam radio. Sve u svemu OMB je jedan jako zahvalan program za live sviranje preko PC-ja, samo kad se covek malo pozabavi njime, i sredi ga kako njemu odgovara.
Dragi moji kolege ako sam dobro shvatio taj program OMB može da glumi arangera ?
Može li se ubacit recimo gotovi ritmovi unutra od klavijatura tipa ketron, korg itd?
I može li se preko midi kabla dobit da kad na klavijaturi pritisneš harmu da ti ta i svira, kao na pravom arangeru ?
novi sam u tome pa zato pitam !
Hvala, pozdrav !!??
moze, sve sto moze i aranger to moze i on....
Teoretski je sve to moguce, ali praktickno zavisi od vaseg znanja i snalazljivosti kako cete to izvesti. Sto se ritmova tice, omb prima yamahine ritmove iz psr serije, sto znaci da morate konvertirat korgov ili ketronov ritam u yamahin ritam. Sto se tice harmonije, tu cete se morat poigrat sa midi out kanalima vaseg kontrolera (odnosno klavijature) i midi in kanalima na omb.
instalirao sam hyper sonic i vsamler 3... u OMB u midi out, oznacim sve tri postavke, stavim driver ASIO, i tamo di je odabir stavim prva dva vsampler ostale hypersonic.... i nakon toga uopce ne cujem zvuk... :/
i jos nesto, kada to namisnin....jel stylove stavljan u omb ili u neki od ta dva vst-a? i cemu oni tocno sluze?
Hvala
Mene zanima samo arangerski dio, pošto imam korg m3, i tu imam sve što mi treba od seplova .
Razmišljao sam da stavim OMB u laptop i fino na jednu midi kljavu stavim si ritam .
Želja mi je ketron audya ili korg pa3x ali sam malo suh s lovom a i kad ću da si to vratim .
Koja je konfiguracija dovoljnja da mi radi Omb bez greške ?
Dakle planiram na laptop staviti program !
moj konfiguracija je Core2duo, 2,4 Ghz, 2 gb rama i radi bez problema
Styleove stavljas u omb, a u vsampler samo stavljas samplove bubnja i ostale pratnje. Sto se tice kombinacija m3 laptop, da se odradit, ali moras ima jako dobar laptop, koji ces samo za to koristit, dakle nikakav dodir sa internetom, osakacen os za muziku, sve u svemu, mislim da se ne isplati.
u vampleru mi ne dopusta da oznacim asio drivere :/
Jesi probao s programom kontakt?
nisam, nisam ga instalirao
Ne bih bas da vas razocaravam ali... nece to sve ici tako lako. OMB je kompatibilan sa VST platformom i ima VST interface ali je on toliko slab i nestabilan (prakticno neupotrebljiv za ozbiljniji rad), tako da ga odmah treba zanemariti i zaboraviti jer svi ti problemi koji su pomenuti dolaze bas radi njega. Da bi se on izbjegao treba upotrijebiti za pocetak neki program koji moze da posluzi kao jednostavni Host za softver instrumente. Potrazi "VST Host" koji je besplatan i daje sasvim dobre rezultate na 32Bit sistemima. Da bi "povezao" OMB i taj VST Host u kojem se nalaze VST instrumenti. to jest, da bi oni komunicirali, potrebano je da instaliras i jedan virtualni midi driver. I njega imas besplatno skinuti a potrazi ga pod imenom MidiYoke. Pri instalaciji MidiYoke drivera otvori svih 8 Portova jer ce ti oni trebati kasnije. Sada u VST Hostu podigni te VST instrumente koje zelis, dodijeli im kao midi In razlicite MidiYoke midi portove a u OMBu za Midi Out pojedinih kanala odaberi opet adekvatne MidiYoke portove. To bi bila osnova postavke sistema za rad sa OMB, odnosno pocetak price, koja skoro da nema kraja.
molim te dali bi mogao malo detaljine napisati tocan postupak kao i sta..jer stvarno ne uspijevam povezati ih...
Imam instaliran
vsampler, hypersonic2, midiyoke i vsthost
Hvala
Uvedi u VST Host taj V-Sampler i Hypersonic 2 pa im odredi Midi In portove. Treba da su obavezno razliciti, recimo Hypersonicu daj MidiYoke 1 a V-Sampleru MidiYoke 2. Sada otvori One Man Band idi na Setup i na Midi Out pa dodijeli midi kanalima (trakama), kako ti je potrebno, jedan od ta dva MidiYoke Out Porta i... gotova prica. Eeeeee... al' da bi to i sviralo neki ritam iz One Man Banda moras ici u Style Editor One Man Banda pa tamo po trakama ritma upisati Bank i PCG Change naredbe koje odgovaraju instrumentima u V-Sampleru i Hypersonicu. Za V-Sampler moras sam pogledati kakav si Sound Bank uveo i kako su postavljeni pojedini instrumenti u tom Banku a kod Hypersonica je to vec odredjeno samo treba da pogledas u njegovom Browseru gdje stoji koji instrument. Za njegove sounde moras u ritam traci zadati uvijek dvije naredbe i to: LSB (Controller 32) i PCG da bi tacno dobio zeljeni instrument. Mozes prebaciti Hypersonic i u GM Modus pa onda ne moras brinuti o LSB Bank Change kontroleru ali... kvaltet sounda u tom GM Modusu je toliko bljutav i nikakav da to odmah mozes trebas zaboraviti.
Rekoh ti ja da je ono bio samo pocetak price a i sa ovim gore napisanim se jos nismo mrdnuli s tog pocetka... zamisli koliko daleko je kraj.
Zamolio bih vas,kolega Tranzit,ili bilo koga drugoga ko se razumije u to,da mi malo pobliže objasni kako se uređuju ritmovi u OMB,da bi im se dodijelio određeni sound iz Hypersonica...Ili ako je neko voljan postaviti tutorial,bio bi mu jako zahvalan...Nadam se da ste razumjeli moje pitanje..
LP,Karlo
mladenkom
15.02.2012, 01:29
Evo kako sam ja to pokusavao,radili je donekle,prilicno je nestabilno bilo sve to...otvoris hypersonic preko nekig hosta,npr savihost,koji je inace free.Otvoris potom omb.Prethodno instaliraj midi yoke,ako nemas,to ti je virtualni midi kabl.Sadq u midi in hypersonica postavis npr midi yoke1,a u omb u midi out postavis taj midi yoke1 na one kanale,od onih 16,na koje hoces da pozivas zvukove sa hypersonica,npr na 10.kanalu je uglavnom bubanj,odes u hypersonic,gde takodje imas 16 kanala,i na 10.kanal postavis neki drum kit,od 20-ak ponudjenih,nadam se da razumes
A ta promjena instrumenata ne mora da se radi "pjeske" vec Bank i PCG Change komandama koje se upisu po trakama ritma jer svaki sound Hypersonica 2 ima definisan svoj LSB Bank i PCG broj.
Dobro,taj dio sam skuzio...Mene muci ovo sto je tranzit napisao,kako u ritmu podesiti te change komande...A u hypersonicu ima kad kliknem na instrument dva broja,prvi je bank,a drugi instrument...Ak mi neko mogel malo to objasniti,kak se namjestaju te change komande,ili napravit tutorial,bio mi mu zahvalan..
LP,Kac
Otvoris ritam sa nekim sekvencerom koji ima u sebi event editor.Kad kliknes na odredjenu traku da ju obiljezis onda kliknes sa desnim misem i izaberes EVENT EDITOR .Kad se ti traka otvori videces na pocetku odma gde ti pise sve komande za tu traku na pocetku sta ce da svira.Tu imas napisane kontrole kao sto su volume,panorama ,instrument banka program i sve ostalo sto je potrebno da ta traka uopste svira.Tu izmeni komandu koju hoces da posaljes i sviraj.
Otvorio sam Stylemaker u OMB-u, i došao do ovoga na slici.Ali sad je problem u tome što ja ne znam koji je broj koja vrijednost.U Hypersonicu mi pišu dva broja,recimo za bubnjeve BANK 001,PROG 018..Zanima koji je od tih brojeva što od ovoga na slici,i da li je to uopće to,odnosno što moram izmjeniti da bi dobio željeni instrument na nekom kanalu..?
Brojevi koje vidis kod programa u Hypersonicu su LSB i PCG iste te imas u editoru OMBa kao LSB i Patch. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.
A dobro,evo,ispričavam se što pitam glupa pitanja,ali nisam upućen u terminologiju.Hvala na brzom odgovoru..
Samo ti pitaj jer nema glupih pitanja ali zato odgovori mogu biti veoma glupi. Svaki pojedinac je na nekom svom nivou znanja i poznavanja terminologije i materije uopste, pa srazmjerno tome su i pitanja koja se postavljaju razlicitih nivoa te i odgovori koje se dobiju treba da budu na slicnom nivou kako bi ih taj koji pita razumio.
Pozdrav svima,
evo,opet imam problem,a ne znam gdje griješim...Znači napravio sam ono što mi je tranzit rekao,pod lsb sam stavio broj banke,a pod patch broj instrumenta,ali on ne želi mijenjati banku,nego mi cijelo vrijeme ostaje u banci 000,a instrumente mijenja bez problema...Ne znam da li ja nešto radim krivo,ili je to do programa...
LP, Karlo
Grijesis vjerovatno u midi kontroler broju za LSB bank. On je po general midi specifikaciji LSB=CC032. CC00 koji si najvejrovatnije upotrebljavao je kontroler za MSB bank a njega Hypersonic ne razumije.
Nije u tome stvar..Mijenjao sam baš LSB(ctrl 32) i PATCH...Ali mi ga jednostavno ne prepozna...Pretpostavljam da on unatoč tome što sam stavio da je LSB,npr. 001,on šalje LSB 000...Nadam se da se neko susreo s takvim problemom i da ima riješenje..Možete mi navesti i neke druge editore ritmova,s kojima mogu mijenjati LSB i Patch,da probam s njima..Unaprijed hvala.. :)
To nema veze sa editorom, nego koji virtualni midi driver koristis ? Jos jedno, pogledaj u Setup podesavanjima u Hypersonicu da li je deaktiviran GM modus i sta stoji pod Midi Combi Sel.
Koristi Maple virtual midi cable,jer mi MidiYoke ne radi...Probat cu ovo kad dodem doma,pa javim da li radi...
Mozes za pocetak dok ne ukapiras sta i kako da sredis instrumente rucno u Hypersonic i sacuvas kompletnu kombinaciju zvukova po kanalima. I onda ucitas ritam u OMB i kombi u Hypersonic.Obavezno iskljuci GM mode. Manje boli glava.... ja sam sinoc nasao ovu temu i poskidao sve programe, i mogu reci da sam zadovoljan. Samo sto je bas dobre ritmove malo teze naci za Yamahu. A kad se konvertuju od Korg-a PA serije dobije se osakaceni ritam, ili ja nesto pogresno radim. Koristim Style Works(lecenu verziju) :). Inace koristim i Kontakt Player uz OMB, imam JV bubanj, neku zivu gitaru i JV bas, pa skoro zvuci kao na korgu. :D:D
p.s. Potrazi na netu LoopBe 30 ,odlican vmidi kabl, taj je i jedini koji radi na x64 sistemima
Potrazi na netu LoopBe 30 ,odlican vmidi kabl, taj je i jedini koji radi na x64 sistemimaNije jedini.
To sa Combi modusom, zaboravi al' pod hitno, to tako ne ide i ne smije da ide, mnogo vise stete no koristi. Sasvim normalni Program modus i sasvim normalne Bank i PCG komande ce da urade no sto treba da urade... bez mnogo filozofije.
Evo da odmah kažem u čemu je bio problem,da se ni ti ne mučiš,ako nisi skontao...Znači u OMB ideš na Settings--->Device Type i staviš Custom,jer je do sad bio u GM modu...I onda hypersonic prepoznaje LSB i PCG komande...Tako sam ja to riješio...Hvala svima na pomoći,a posebno tranzitu.. :)
Uzgred, da znas za ubuduce, jedino u tom Custom modusu imas Drum trake i na 9. i na 10. midi kanalu sto je Yamahin standard kod aranzera.
Nije jedini.
A koji je taj drugi koji radi na Win7/Vista x64? I da li je besplatan?
A zbog čega postoje uopće dvije drum trake..?Ako ja stavim isti sample bubnja,da li on svira isti loop na te dvije trake,ili svira nešto različito..?
A zbog čega postoje uopće dvije drum trake..?Ako ja stavim isti sample bubnja,da li on svira isti loop na te dvije trake,ili svira nešto različito..?
Cini mi se da ti je na jednom kanalu Drum a na drugom bi trebalo da budu Percussions(udaraljke).
Rekoh ti da je to Yamahin standard a dvije drum trake nisu na odmet a pogotovo kada se radi sa drum audio loopovima. U tom slucaju na jednu od tih traka postavljas audio drum loop a na drugoj mozes imati dodatne udaraljke u midi formatu. Zatim, dvije trake se mogu iskoristiti da na jednoj budu glavne udaraljke (kick, dobos, cinele, hihat, tomovi) a na drugoj percussions radi lakse kontrole jer za svaku od njih mozes imati posebni level, panoramu, efekte itd...
@marko87
Besplatan je LoopBe 1 a i MidiYoke (koji radi na 64Bit sistemima bez problema ali samo na 32Bit aplikacijama). Sigurno najkompleksniji je Bome's Midi Translator Pro koji, ako se dobro sjecam, ima maksimalno 5 midi portova ali je u isto vrijeme stravican midi procesor tako da sa njim mozes raditi sta ti padne na pamet u vezi sa midijem (filter, konvertiranje podataka, razni midi envelopi itd...) gdje su ukljuceni ne samo njegovi virtualni midi portovi nego i svi ostali koji se nalaze u sistemu, bilo da su virtualni ili fizicki. Uzasan program sa jos uzasnijim mogucnostima. Cisto da se prepadnes... brrrrrr....
Ovo sa bankama i patchevima je opaka stvar. Zaboravio sam Combis :D:D
Inace koristim i Kontakt Player uz OMB, imam JV bubanj, neku zivu gitaru i JV bas, pa skoro zvuci kao na korguAko se to sve odradi kako treba, to ce da zvuci "milenijum" bolje od tog tvog imaginarnog Korga. U to ne sumnjaj ni sekunde.
Pozdrav, opet dizem temu. Sve mi radi uredno, ali procitao sam gdje je kolega Tranzit napisao za patch i lsb. Pa molim ako mi neko moze rec kako to napraviti, znaci ja otvorim omb i u njemu iscitam patch i lsb i u hypersonicu ima gm patch, tu stavim instrumente koji su navedeni kao patch u omb, ali lsb nemogu unijeti. Desni klik na kanal u hypersonicu ima CC9 i tu postavim broj koji je pod lsb u omb ali tamo u Hypersonicu je taj broj ali nije nista uz njega vec sam broj, tako npr kada stavim patch na deseti kanal koji je u omb nije zvuk drumova, ok tu ubacim neki drugi drum set, ali opet budu drugaciji instrumenti ne kao u stilu. Takoder, dali treba oznacavati i takt za kanale, jer tamo u omb vidim da je npr 4/4 i tako stavim vamo na svaki kanal. Dali postoji neki nacin priko kojeg hypersonic moze vuc sam instrumente bez da ih tako sam stavljam?
Te takoder jos nesto, kada u vsampler stavim asio4all, u hypersonic isto nece da radi vec samo jeddan jer asio4all daje samo jednome vst-u izlaz, znam da je to moglo raditi na XP-u ali sad na win 7 neznam kako ide da vise vst-ova koristi istodobno asio4all na integriranoj zvucnoj.
Ima puno pitanja tu, ali nadam se odgovoru nekoga, jer stvarno mi je vazno, da mogu vjezbati dok sam u zagrebu na faksu i imam samo tu midi keystation, a yamaha mi je u splitu. Hvala unaprijed svima.
lp, Božo
Evo da probam da ti pojasnim u par koraka, mada ja i ne koristim hypersonic ali evo probao sam kako to ide nije nesto ni tesko.
Otvoris OMB, otvoris style i ides u StyleMaker, i naravno odaberes part koji hoces da sredjujes. I pratis sledece:
5238
1. Dupli Klik u koloni events
2. Kliknes na naziv Patcha (JEDNOM) i sacekas da ti se pojavi dugme INS
3. Kliknes na INS
4. Izaberes Banku
5. Izaberes instrument i na kraju OK.
U ovom primeru drum kit Jazz Drums se nalazio u Banci 1, kao patch br. 3. Video sam da ima i bubanj kao npr. patch br. 18 (New RockDrums). Da bi ste izabrali broj 18. , a videli ste da na slici u banci 1. ima samo do patcha br. 12 , kliknete 2 puta na kolonu events za tu traku , i 2 puta klik na patch, i u delu za izbor patch-a izaberete patch koji se nalazi na broju 18.
Kako rade kod vas ritmovi 7/8? Mene zezaju prelazi.
mladenkom
18.03.2012, 22:25
vecina ne radi kako treba,nadje se poneki da je ok
Meni ni jedan ne radi kako treba. U cemu je caka?
NikolayTheM
28.03.2012, 23:38
izvinjavam se ako vec postoji odgovor...ali zasto kada sviram u omb preko vsampler-a sve izlazi pogresno, npr F4 Am a uklapa se u Cm (C Es G)?
Fingering tip ?
Za ostale sa problemima u vezi sa 7/8, 9/8 itd ritmovima, OMB verzija 11 i sve je OK, mada i u verziji 10 to radi kako treba s tim da se markeri za style partove provjere kao i time signature za svaki part.
NikolayTheM
01.04.2012, 18:17
Znam da povezem Vsampler i one man band. Kako mogu da povezem Kontakt 5 sa one man band?
Reci nam koji virtuelni midi kabl koristis, i jel imas 64-bitni Kontakt? Ukoliko imas 64-bitni , moraces da skines LoopBe vmidi kabl, posto ga Kontakt (x64) vidi, odes u midi podesavanja i postavis LoopBE na Port A. Mada kod mene taj loopbe zajebava kad koristim PitchBand.
NikolayTheM
01.04.2012, 18:44
ja imam instaliran neki speedsoft virtualni midi kabl koji je dosao uz Vsampler. Imam kontakt 5, ne znam da li je 64 (ne znam kako se gleda). :rolleyes:
Dodato:
zaboravih da napomenem, nemam midi klavijaturu, vec sviram preko tastature :D
Kolega, skiniti loopbe1 koji je free, u postavkama u kontaktu 5 idete na midi pa input, tamo odaberete pod npr a loopbe1, i npr u omb-u namjestite u postavkama (ovisno sto vucete iz kontakta) na koji kanal zelite loopbe i to je to... ako nema zvuka, pokusajte otvoriti loopbe u programima i vidite dali je mute oznaceno...
NikolayTheM
06.04.2012, 19:46
povezao sam, i radi mi. :D
ipak malo se cuje krckanje. Zbog cega je to?
Zbog loseg sistema i premale latence audio karte, odnosno njenog loseg drivera.
NikolayTheM
06.04.2012, 20:07
Mogu li to nekako da podesim da mi se sto manje cuje?
Je li u pitanju interna zvucna karta ?
moze biti vise stvari...a siguran san da ides preko interne zvuc(ne)...i latencija pojede zvuk...
NikolayTheM
06.04.2012, 20:48
kada idem preko zvucne, uzasno je. A kada idem preko asio drivera bolje je ali ipak se cuje krckanje
Kako ti i rekoh, slab sistem, slaba audio karta. Taj ASIO4All nije nikakva magija, on samo od WDMa generise ASIO driver ali minimalna latenca je kako god okrenes onih 512 samplova, sto ce reci 10 do 11ms. To bi nekako i moglo da prodje (mada je to vec uzasno kasnjenje za live svirku) da i hardverska i softverska konfiguracija moze da podnese to opterecenje. Ima jedna poslovica, "od g...na se pita ne pravi". Moras da investiras. Probaj prvo sa pristojnom audio kartom, pa ako bas ne trazis previse od toga svega, moci ce i da prodje a ako imas vece ambicije, onda ne gine i bolji kompjuter a prije svega i uredno odradjen audio windows jer bez njega je sve badava za ozbiljan rad.
NikolayTheM
06.04.2012, 21:09
jaca audio kartica mi ne gine. Naisao sam na Sound Blaster 5.1, kakve su one, kakva im je cena? :)
Ama mislio sam na pristojnu audio kartu a ne na praistorijske muzejske eksponate. Mni se corava posla. Nego napisi mi prvo specifikacije kompjutera koji imas.
NikolayTheM
06.04.2012, 21:26
pa ovako: 1GB RAM, 1.6Ghz procesor
Audio ---------------------------------------------------------------------
SiS High Definition Audio Controller --------------------------------------
Audio Adapter: SiS High Definition Audio Controller
Audio Controller Hardware ID: PCI\VEN_1039&DEV_7502&SUBSYS_0C99105B&REV_00
High Definition Audio Codec: RealTek ALC862
Audio Codec Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0862&SUBSYS_00000000
To je od prileke to :rolleyes:
Ne napisa ti koji je procesor, 1.6GHz ama koji ?
NikolayTheM
06.04.2012, 21:33
Central Processor(s) ------------------------------------------------------
[CPU Unit Count]
Number Of Processor Packages (Physical): 1
Number Of Processors Cores: 1
Number Of Logical Processors: 1
Intel Celeron 420 ---------------------------------------------------------
[General Information]
Processor Name: Intel Celeron 420
Original Processor Frequency: 1600.0 MHz
Original Processor Frequency [MHz]: 1600
CPU ID: 00010661
CPU Brand Name: Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz
CPU Vendor: GenuineIntel
CPU Stepping: A1
CPU Code Name: Conroe-L
CPU S-Spec: SL9XP
CPU Thermal Design Power (TDP): 35 W
CPU Max. Case Temperature (Tcase_max): 60.4 °C
CPU Platform: LGA775 (FC-LGA6)
Microcode Update Revision: 38
Number of CPU Cores: 1
Number of Logical CPUs: 1
To sam izvukao iz nekog izvestaja o mom racunaru.
Uopste nije sjajno. Taj PC kod tebe je prilicno zasao u godine. Odprilike krenuo u drugi razred osnovne skole ako nije i treci. Slijedeca nezgoda je sto je maticna ploca tvog PCa najvjerovatnije (prema ono malo podataka sto si mi nabrojao) na bazi SiS Chipa a on je sve, samo nije podoban za audio. Sta moras da uradis ako neces bas velike investicije ? Kao prvo dokupi jos 1GB RAMa jer taj 1GB sto imas je premalo za sve ove danasnje VST instrumente i ostale aplikacije ali moras obavezno da nadjes potpuno isti tip koji nosi i taj 1GB sto je unutra. Dalje, garant je instaliran Windows XP 32 Bit. I on je zasao u godine pa jadan i bijedan vrlo cesto ne zna sta bi sa svim ovim aktuelnim audio programima. Posto je tvoj procesor 64 Bitni bilo bi pametno da instaliras Windows 7 64Bit OS (ako dokupis tih 1GB RAMa, mada sto vise, to bolje) pod uslovom da mi napises ili tacnu oznaku PCa ili bar maticne ploce da bih provjerio da li postoje svi driveri za Win 7 64Bit za nju. E sad kad to sve imas onda kupis jos recimo, EMU 1212m PCI (pazi, ne PCIe jer tvoja hardver konfiguracija ne podrzava PCIe) koji mozes polovnu naci za nekih stotinak eura a mozda i manje. Ovo su ti osnovni preduslovi za pristojan rad bez tog krckanja i slicnih smetnji koje sad imas. Da se razumijemo, ni tada neces moci nesto posebno da "divljas" sa VST instrumentima ali ces bez problema sa OMB i par VSTa (Hypersonic 2, Edirol Hyper Canvas, ProteusVX) da odradis posao bez problema. Druge nema i nemas potrebe da se zamaras vise trazenjem magicnog rjesenja kojim bi izbjegao ovo malo investicija.
NikolayTheM
06.04.2012, 22:06
U skorijoj buducnosti necu moci da imam nov komp, ali sve jedno, radi kako radi. Hvala za ove informacije :)
zadovoljan sam kako mi radi fl studio i jos neki programcici :D
@Tranzit: Uz svo postovanje, ali mislim da ova preporuka za zvucnom karticom koja je polovna oko stotinak evra nije na mestu, jer sve deluje da coveku ne treba sistem koji ce mu sluziti za live nastupe.
@NikolayTheM: dopisivali smo se i napisao sam ti sta bi ti bilo sasvim dovoljno za kucne uslove i za neki amaterski rad. Da menjas masinu , to bi trebalo sigurno. Uz neko ulaganje do 150 eura mogao bi da dobijes sasvim solidnu konfu koja bi mogla da tera to sto si zamislio. Neki Core2Duo procesor, sa najmanje 2 GB ram-a , uz neku Audigy karticu zavrsavala bi posao.
NikolayTheM
06.04.2012, 22:52
@NikolayTheM: dopisivali smo se i napisao sam ti sta bi ti bilo sasvim dovoljno za kucne uslove i za neki amaterski rad. Da menjas masinu , to bi trebalo sigurno. Uz neko ulaganje do 150 eura mogao bi da dobijes sasvim solidnu konfu koja bi mogla da tera to sto si zamislio. Neki Core2Duo procesor, sa najmanje 2 GB ram-a , uz neku Audigy karticu zavrsavala bi posao.
Da je menjam sigurno treba, to znam. Ali za ovo sto sada trenutno radim mi je sasvim solidna jer ne radim nesto preterano tesko. Hvala svima na ovim informacijama! :)
Kad god pisem o ovakvim stvarima imam na umu da pred sobom imam muzicara a ne IT tehnicara ili Gamera (muzicki je ovo forum). EMU 1212m je minimum da bi se dobio sound koji je bar ravan aktuelnim hardver instrumentima (mada je najcesce i nesto bolji). Tu nema mnogo filozofije jer sve Sound Blaster, Audigy i ostala bratija nisu, niti predvidjene za ovaj domen, niti mogu da se nose (radi svoje driver strukture i svoje namjene) sa aplikacijama iz audio domena. Moramo ipak razmisljati muzicki ili muzicarski. Prednost jedne EMU1212m nad najboljom kartom iz Audigy serije, kada se radi o audio domenu je ogromna, mada cijena moze cak biti i veca u korist najboljih Audigy karti sto ih i dalje ne autorizuje za audio rad. Te karte imaju sasvim drugu namjenu i ispunjavaju sasvim druge zahtjeve. Investicija od stotinak eura, a evo vidim da ih trenutno na e-bayu ima i za ispod pedeset eura, nije posebno veca u odnosu na neku od Audigy karti a razlika je, kako vec rekoh, ogromna. Ama ne mora da bude ni ta EMU1212m, bice dovoljna i Behringerova UCA202 koju ce novu dobiti za 25 eura a i ona je audio karta koja je miljama daleko od Audigyja i kompanije. Sve na svoje mjesto i sve ce biti uredu.
ovo za beringer kartu mogu potvrditi, jer upravo je dobih preko baya....i daje latenbicuju 3-5 ms...i jako san zadovoljan sa njom...
Evo sa Audigy( 5 evra kostala)
http://www.dodaj.rs/f/2v/10E/46KBJN36/latencija.jpg
S tim sto ima opciju da se smanji na 2, ali onda hoce da se desi da krcka zvuk ukoliko pokrenem jos par VST-a
Obrati paznju Marko na Output latencu u tom Kontaktovom prozoru, stoji 0.0ms, naravno cista laz jer... to je na danasnjem nivou razvoja tehnike nemoguce ni na audio kartama od nekoliko hiljada eura. Laz je i ona Input latenca od 4ms i to zestoka laz. Ne vjeruj uvijek tim vrijednostima koje generise softver, ustvari ne vjeruj nikada jer stvarna latenca se sasvim drugacije odredjuje i mjeri. Kada bi se mjerenje obavilo onako kako se to inace radi kada se provjeravaju specifikacije proizvodjaca, taj Audigy (od 5 eura) ce na veoma dobrim sistemima, eventualno moci, bez smetnji, da radi na nekih 8 do 10 ms. O jadnim ADDA konverterima necemo trositi rijeci, o totalno neprofesionalnim prikljuccima jos manje. Vidis, Arter je probao onaj Behringer koji sam mu preporucio, a koji je donja granica eksternih audio interfacea ali... zadovoljan je jer u odnosu na integrisanu zvucnu kartu ona je sasvim druga dimenzija, a Audigy je u sustini tek za nijansu bolja od uobicajenih Realtek integrisanih audio karti.
A evo sta pokazuje taj isti Kontakt (doduse verzija 5) za jednu vrlo profesionalnu audio kartu na jednoj od aktuelnih hardver i softver konfiguracija vrhunskog kvaliteta i performanse. Nije valjda da je Audigy brzi. Ovo ti samo pokazuje koliko su ta mjerenja putem softvera netacna i nepouzdana.
Pozdrav svima,evo mene opet u ovoj temi nakon nesto vremena...Konacno sam donekle sredio ritmove i boje na kompu,kombinacija OMB i hypersonic 2,i sad je dosao red na neku zvucnu karticu...E sad,problem je sto imam laptop,te mi odgovara samo zvucna kartica koja se spaja na usb...moje pitanje je,da li postoji takva kartica,i ako postoji,preporuka neke za sto manje para,a sto vise muzike,odnosno neki minimum...
Koliko si para rijesio da bacis na to jer ako bih ti predlagao bez da to znam, bio bi veoma dug spisak.
Trenutno me zanima nesto iskoristivo,za najmanje moguce para,jer sve sto kupujem,moram zicat starce za pare posto nemam prihoda...
Koliko mozes da nazicas maksimalno ?
ajmo rec do 50 eura...sad ce uskoro neka svirka "na suho",s harmonikom,pa se nadam da ce past nesto para...inace,sviram besplatno,posto je festa kod bratica,ali mora nesto u mijeh past.. :)
U tom cjenovnom rangu ostaje samo M-Audio Fast Track USB, a da je vrijedno paznje.
i kolko ona dode...?najbolje bi bilo preko e-baya mozda,sad sam trazio,nasao sam neke po 30 dolara,ali ne znam na koji ste model mislili,posto ih ima vise...i koje su ukratko mogucnosti njezine..?da li bi to bilo okej za live svirku...?ispricavam se sto imam tako puno pitanja,ali ne razumijem se bas u to...
Ajd i ja da postavim neko pitanje...:)
Jel moguce u OMB menjati style-ove sa externe masine tj. menjati ritmove u OMB sa nekog aranzera? Znam da reaguje na ostale komande, ali me ovo samo interesuje...
Pretpostavio sam da ne moze, jer ocigledno nema odakle da cita informacije vezane za style change...:)
Postoji li neki drugi program, neko resenje? Ili ja pokusavam nesto nemoguce?:D
Kada je u pitanju One Man Band nema rijesenja za to sto hoces. Ne pokusavaj dalje, uzalud je.
Dodato:
i koje su ukratko mogucnosti njezine..?da li bi to bilo okej za live svirku...? Imas mikrofonski ulaz (kombinovan sa instrumentalnim), imas dva izlaza, latenca je na granici za live svirku ali moze da prodje ako je kompjuter kako valja. Kvalitet sounda skroman, za te pare OK.
Tranzit,hvala puno na pomoci...Kad padnu neke pare uzimam,pa cemo da sviramo.. :)
NikolayTheM
09.04.2012, 16:22
Imam instaliran Kontakt i Vsampler. Hocu da mi ritmovi izlaze sa semplovima u one man band-u. kako da povezem ove programe, citao sam predhodne postove ali nista mi nije bilo jasno jer se radilo o hypersonic-u. Meni treba objasnjenje za Kontakt ili Vsampler.
mladenkom
09.04.2012, 17:00
Evo ja cu probati ukratko,dok se ne javi neko ko ce bolje da ti pojasni.Znaci,kad otvoris omb I podesis ono u midi outu,odaberes asio driver ili sta vec imas,zatim na midi kanalima od 9-16 npr izaberes virtualni midi kabl koji koristis,npr loopbe,potom u kontaktu uvedes semplove koje zelis da koristis,znaci sempl bubnja,bas girare,ritam gitare...u kontaktu pod midi in izaberes taj isti midi kabl koji si uveo kao midi out u omb,i onda,kod svakog instrumenta u kontaktu,videces pise ispod,sitno,midi ch ili tako nesto,i tu odaberes npr,kad je sempl bubnja u pitanju,midi ch 10,i tako za svaki element ritma,dodelis mu midi kanal,onaj koji ce da svira u omb
Nije Mladjo maciji kasalj. Sve po PSu Mladjo, kratko i jasno.
NikolayTheM
09.04.2012, 18:44
Hvala puno, sve sam namestio i radi savrseno. Tek sad sam skontao da su kanali od 9-16 za ritam. Sad mi vuce semplove super. Hvala jos jednom :D :)
Dodato:
Samo jos nesto da pitam da ne jurim druge teme, Da li mogu nekako da snimam zvuk na kompu dok mi je ukljucen ASIO? npr. ja hocu da snimam ekran i naravno treba mi zvuk u video snimku iz omb-a. ali kada je asio ukljucen, zvuk se ne snima. A kad ga iskljucim, latencija ubija. kako mogu to da sredim?
mladenkom
09.04.2012, 20:23
Ne znam sta imas,komp ili laptop.ako imas laptop,verovatno imas integrisanu zvucnu kartu,a sa njom to nece ici.Trebao bi uzeti neku externu usb zvucnu,koja ima svoje asio drivere,onda ce da radi sve kako treba
Evo jedan predlog od mene sto se tice OneManBand-a. Napravite 16 traka, i svakoj dodelite MIDI kanal. Od 9-16 je ritam sekcija, a u kanalima do 8 mozete vise razlicitih instrumenata , i preko OMB mozete da kombinujete boje , kod mene , posto koristim verziju 7.1 ima 60 kombinacija.
Tako je Marko. U verziji 11 je taj broj daleko, daleko veci, skoro pa neiscrpan.
Akordeonista
10.04.2012, 20:38
Kako rade kod vas ritmovi 7/8? Mene zezaju prelazi.
Ne znam koja ti je verzija programa ali znam da na 10.2.1 (koju imam) pravi iste probleme. Probao sam da upisujem Time Signature na svaki Part posebno, proverio sam markere ali ritam koji na klavijaturi radi bez problema u OMB-u na prelazima pravi takt pauze a sve ostalo svira! Koristi li ko od forumasa verziju 11?
Akordeonista
22.04.2012, 13:04
Tranzit, i dalje zeljno iscekujemo prezentaciju tvoje masine (soft aranzera). Kada se moze ocekivati? I jedno licno pitanje, ako nije tajna, koje je tvoje pravo ime i prezime?
boskovicni
12.06.2012, 00:49
mozeli neko dami objasni kada ubacim ritmove u hypersonic svaki drugi ritam menja instrumente dali je to zbog lsb i patch stelovanja
'Ajd ti nama prvo objasni kako ti to ubacis ritmove u Hypersonic.
boskovicni
12.06.2012, 09:15
preko omb
Dodato:
dali ti ritmovi mora da budu bas za yamahu da nisu konvertovani
Ja kako sam te razumeo ti neces da ti se automatski menjaju instrumenti? Ako je tako samo u Hypersonic iskljucis opciju Program change.
boskovicni
12.06.2012, 21:42
hvala marko87 to je to
Dodato:
a dali je moguce da se ubace semplovi dodatni u hypersonic i kako u kom formatu
@boskovicni
Izvini druze, ali moram da ti kazem iako cu verovatno biti kaznjen zbog ovoga, smaras opasno. Vec nekoliko puta se suzdrzavam da napisem nesto koliko su mi iritantni tvoji postovi. Razumem ja da svi mi imamo problem, niko se nije naucen rodio, zato smo i ovde da naucimo svi zajedno nesto novo. Ali brate mili, ako ga vec imas lepo ga obrazlozi da ga svi razumemo a ne u par reci napises neku glupost koja moze na vise nacina da se protumaci. I procitaj jeb*** user manual, imas i google za neke osnovne stvari...
I da, Hypersonic ne moze da ucitava user semplove, moze da ucitava samo patch koji je napravljen od njegovih internih instrumenata. On ti je fakticki rompler.
Hahah, ne nerviraj se Mile.
Uvek bilo i biće onih koji bi sve okrunjeno.
Ignoriši. :)
Polako ali sigurno postajem suicidan u toku i poslije citanja pojedinih postova. Ne pomaze mi ni psihologija:-$::-O:rolleyes::(([-O<
boskovicni
14.06.2012, 23:03
a ti si se mile kao naucio sve sam a ovaj forum je za to da se pita
Nije se Mile "naucio sve sam" al' se Mile potrudio da prvo odradi bar ono osnovno sam, to jest da "procita jeb*** user manual" a i proguglao bar za osnovne stvari, pa tek onda ako i dalje nesto nije jasno, pitao po forumu. Ti se nisi potrudio ni prvu stranicu manuala da procitas jer da jesi, znao bi da je Hypersonic softver Rompler pa ne bi postavljao pitanje oko uvodjenja samplova. Zatim, postavljas pitanje o radu OMBa sa Hypersonicom na koje bi odgovor bio veoma komplikovan a za tebe i veoma dugacak, pa bi ti poslije tog odgovora jos manje znao nego prije, iz prostog razloga jer ne poznajes dovoljno dobro ni osnove te materije. Imam savjet za tebe, prvo pronadji na netu sve sto mozes da nadjes o midiju, general midiju, xg standardu i sve to detaljno prouci a onda pazljivo procitaj manual za OMB i Hypersonic pa tek onda ako bude jos nejasnoca postavljaj ovakva pitanja i budi siguran da ce se naci neko da pomogne.
boskovicni
15.06.2012, 18:31
u redu tranzit u pravu si to sto kazes ali ruzno je da ti neko kaze smaras umem i ja da vredjam
formula95
30.01.2013, 20:25
Ovako, da ne otvaram novu temu.
Interesuje me vase misljenje (pre svega Tranzitovo), imam kontakt 5 i nisam jos kupio ni midi usb kabl ali ucitao sam neke semplove harmonike i kad misem kliknem na neki ton ono se cuje krcanje, ne toliko jako ali iritira u svakom slucaju. Pa me zanima (posto sam na osnovu citanja prethodnih postova zakljucio da je problem u zvucnoj kartici) koja mi zvucna kartica treba da bi to lepo zvucalo? I da, Tranzit ako procitate ovaj post, kako da proverim specifikacije kompa tj kako da znam valja li cemu ova moja konfiguracija. Pozz
mladenkom
30.01.2013, 20:37
Ides deeni klik na my computer pa properties pa tu vidis kolko imas rama,procesor...i u device manager vidis koja ti je zvuvna I ostalo sta te interesuje.Meni je za istu namenu Tranzit preporucio Behringer uca202,mnogo je dobra stvar,i nije skupa,oko 20-30 eura,i za ovo tandrkanje po kuci je super
o toj temi temi smo ja i tranzit raspravljali---- kao sto vidite od pocetka ove teme... tu sam karticu tada kupio... a prije toga sam pregledao sve testove po netu... i za te pare... se dobije jaaako dobra stvar mada ima sad i 222.... ali slicna je cijena i nema greske virujte mi.... necete pozaliti, sasvim solidno odradi svoj posao, drzim latenciju oko cca 4 ms... sasvim je to dovoljno za ovo sto nama treba...poz
formula95
30.01.2013, 23:07
Evo ovo pise pa mi recite sta mislite
Pentium(R) Dual-Core CPU
E5700 @ 3.00GHz
3.00 GHz, 3.25GB of RAM
Physical Address Extension
Kad idem na "Device Manager" idem na "Sound, video and game controllers" i onda mi tu pise ovako
Audio Codecs
Legacy audio drivers
Legacy video capture devices
Media control devices
NVIDIA High definition audio
SpeedSoft midi cable win NT/2000/XP
Video codecs
Tako da ja pojma nemam kako mi se zove zvucna :D
Klasicna integrusa HD audio.
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
formula95
30.01.2013, 23:25
Jel mi bolje uzeti tu Behringer uca202 ili mozda ovu M-AUDIO Transit USB http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4253-M-Audio-TRANSIT-USB---maloprodaja-BEOGRAD-%2A%2A/
I vidim da je cika Tranzit negde nekom napisao da pod hitno prelazi na win7 ili jos bolje win8. Ja imam xp jel je bolje da predjem na win7/8, hoce onda bolje software (kontakt i ostali) raditi?
Prelazi pod hitno na Windows 7 ili 8 ali 64Bit (tvoj procesor je na srecu, 64 Bit-ni) i baci to smece od XPa sto dalje od sebe, to je sistem iz proslog vijeka (i bukvalno i u prenosnom smislu) !!!!! Sto se tice sound karte, na toj integrisanoj se ne radi nista ozbiljno, ama ni neozbiljno, kada je u pitanju audio. Najpovoljnija varijanta je pomenuti Behringer koji je Mladjo nabavio a ako imas vise novca na raspolaganju onda pisi, pa da ti preporucim odgovarajuci audio interface. Kako vidim imas 4GB radne memorije mada kod tebe stoji 3,25GB jer 32Bit sistemi ne priznaju, to jest ne adresiraju vise od toga. Na 64Bit sistemu imaces sva 4GB na raspolaganju. Tih 4GB je na donjoj granici audio potreba ali ako nemas vecih ambicija u vezi sa audio radom na PCu, dovoljno je. Bilo bi dobro da napises koja je maticna ploca pa da taj tvoj procesor (E5700) malo podignemo iz mrtvih, sto ce ti dati bar 20, ako ne i svih 30% vecu performansu.
formula95
31.01.2013, 10:32
Videcu da nabavim ovih dana win7 ili 8 (koji je bolji od ta dva i jel velika razlika?). Trenutno nemam nikakav budzet ali recimo da bih mogao za polovnu zvucnu karticu dati 35e. A pre svega sam mislio, posto ta behringer uca202 kosta nova 35e u mitrosu, onda ako bih za 10e vise dobio neku puno bolju zvucnu, ne bi bio problem da dodam. Kako da znam koju maticnu imam? :D Nasao sam neki kao mali katalog u onoj kutiji za komp i pise ovako na njemu. "Ultra Durable Motherboard GA-P41T-D3" i pise dole u desnom uglu windows 7 support.
To sto si nasao je iznaka ploce. A sto se tice windowsa predji na win8 , naravvno 64bit.
Sa tom Gigabyte maticnom koju imas bi se moglo ponesto i uraditi. Konkretno, taj E5700 bi mogao u miru i totalno stabilno da radi, umjesto na sadasnjih 2 x 3.0GHz, na citavih 2 x 3.8GHz, sto bi dosta poboljsalo performansu kada je audio u pitanju. Inace, za tih 35 eura ne mozes nista bolje dobiti osim pomenutog Behringer USB audio interfacea.
formula95
31.01.2013, 19:10
Aha, kupicu onda taj Behringer uca202 usb i neki midi usb kabl (jel mogu kupiti bilo koji ili i tu ima neko pravilo?) pa cu onda da se vrnem ponovo :D
A trenutno imam jednu dilemu, posto sam video da je razlika izmedju win 7 i 8 uglavnom to da je win 8 za touch screen-ove odlucio sam da instaliram win 7. I sad jedan moj drugar ima win7 ultimate, pa sta mi preporucujete koju verziju win7 da instaliram? Taj ultimate ili nesto skromnije
Ultimate svakako....
Sent from my ST25i using Tapatalk 2
formula95
31.01.2013, 19:43
Ja sam nesto gledao pa sam mislio da bi mi mozda Home Premium najvise odgovarao jer nije moj komp bas toliko jak za ultimate, zato i pitam vas :)
Ne brini, laptop na kojem ja imam win7 x64 je core2duo 2.2 Ghz i radi savršeno na 2 gb rama
Sent from my ST25i using Tapatalk 2
formula95
31.01.2013, 22:48
Znaci sutra instalacija win 7 ultimate, sledece nedelje kupujem usb-midi kabl i posle toga jos tu behringer uca202 usb da kupim i na konju sam :D
Svakako Win 7 Ultimate ali obavezno 64Bit vrtziju. Inace razlike izmedju Win 8 i Win 7, bar sto se tice audio performanse, su prilicno marginalne u korist Win 8.
formula95
31.01.2013, 23:43
Tranzit kako znate da ja imam 64bitni sistem? Ja kad skidam nesto za ovaj trenutni sistem uvek skidam nesto da mi pise x86 a to je valjda 32bit, tako da mi nije to bas najjasnije. Taj win7 ultimate sto treba da instaliram sutra jeste 64bit. I jel neka razlika ako uzmem polovnu behringer uca202 i novu, tj jel se gubi nesto sa tom polovnom? Jel moguce da se ta zvucna kartica vremenom trosi, ne znam kako bih bolje mogao postaviti pitanje?
Kompjuter ce prodisati sa 64bitnim win7, bas zbog njega sam presao sa xp-a na win7. A kartica se ne trosi , jedino moze da crkne.
Tranzit kako znate da ja imam 64bitni sistem? Ja kad skidam nesto za ovaj trenutni sistem uvek skidam nesto da mi pise x86 a to je valjda 32bit, tako da mi nije to bas najjasnije.Ne znam da li ti imas Win 7 Ultimate 64 Bit ali ti ga obavezno preporucujem jer jedino sa 64Bit sistemom ces maksimalno iskoristiti resurse svog kompjutera. Procesor koji imas (Intel Dual Core E5700) je na 64 Bita pa stoga to treba i iskoristiti. Ne treba da te zabrinjava sto su pojedine aplikacije (programi, VST instrumenti, efekti...) 32Bit-ni to jest, x86 kako ti kazes. Win 7 64 Bit je kompatibilan i sa 32Bit aplikacijama. U vezi sa audio kartom ti je Marko vec sve odgovorio, nije ona cipela pa da se izlize.
ja sam ga instalirao pre par dana, muku mucio sa svim gde sta kako, malo mi i drugar nesto rekao, i malo procitao ovde sta pametno i evo prvi rezultat, prvi ritam sam napravio u cubase spram kontakta, u njemu napravio 6 banki instr, a na midi trake upisao program change, posto svaka banka ima po 127 boja sam upisete broj od nekog instr iz nje, u prvoj drum , moze ih 127, u drugoj loopovi isto 127 i tako redom, za sad sam po jedna boja u svakoj banci za jedan ritam, i onda taj kontakt sa virtual kablom u forte ubacio, a solo kontakt za boje standalone na prvom virtual cablu, i midi naravno uvezao u style maker i napravio styl taj pvi, drugi ritam je neki fabricki, i nest lupam solo, i na plejeru desno gore u cosku prebacite ako vam je SD na HD bolji malo zvuk
http://www35.zippyshare.com/v/68439942/file.html
kupicu ja ovaj men bend kasnije org, nije skup. vredi bar meni za sobe, kad ne pravim mjuzu isviram se
evo vam i midi cabal 64bit free odlican je valjda za sad radi bez greske.
http://www.tobias-erichsen.de/software/loopmidi.html
loopMIDI
Virtual loopback MIDI-cable for Windows XP up to Windows 8, 32 and 64 bit.
Drugar: Ja :) ??
A moze sve to i sa jednim kontaktom.
aa ti si pod tim imenom ovde, nisam znao, al kontam brzo, pametan sam haha,
moze, al lepse sa dva kontakta, jedan uvek sa pratnjom mozes napucat posebno a drugi solo opet na svoj kanal ,, to je ko dve klave, a i da ne padne koji od puno ram sve u jednom. msm ima mnogo varijanti, tako mi sad godi, ,
formula95
01.02.2013, 10:06
E sad mi je sve jasno sto me je zanimalo. Jos samo jedna stvar (sam sebi sam vise dosadan verujte) sta da radim sa tom internom zvucnom kad kupim behringer uca202? Da nju ostavim ili vadim, hoce li mi sluziti nekako mozda?
oprosti ali nasmija me.... pa nek stoji, ti kada spojis beringera... on ide na usb i preko njega ide in/out, a tu internu mozes neznam nekad i nju koristiti za nesto, tipa kada slusas sa winampa glazbu, a beringer kad radis sa glazbom (samo je to primjer)... uglavnom ne treba je vaditi.... samo u postavkama namjestiti da je uac prva
E sad mi je sve jasno sto me je zanimalo. Jos samo jedna stvar (sam sebi sam vise dosadan verujte) sta da radim sa tom internom zvucnom kad kupim behringer uca202? Da nju ostavim ili vadim, hoce li mi sluziti nekako mozda?
Tvoja zvučna kartica je ugrađena u matičnu ploču (Ultra Durable Motherboard GA-P41T-D3) i ne možeš je fizički izvaditi. Jedino da koristiš pilu za željezo ili brener :D
Ako ćeš dodavati vanjsku zvučnu, preporuča se ovu integriranu onemogućiti (disejblati) u BIOS-u.
Tako je Casper, nego taj pomenuti loopback midi virtualni midi port, nije bas najzdraviji, to jest pomalo je "bolesljiv" a jedan od razloga je i nedostatak tzv. Shortcut Detection funkcije, koja je zaduzena da sprijeci midi overflow, koji se zna vrlo cesto javiti kod kompleksnih midi routinga i sistema i to potpuno neocekivano i sasvim sporadicno to jest, bez ikakvog reda. Ovo je fatalno na live nastupima jer izaziva momentalni pad funkcija audio aplikacija, prostije receno, prestanak bilo cega sto se naziva tonom. Zato, ko ozbiljno ima namjeru da nastupa live sa jednim softverskim sistemom, dalje ruke od ovoga. Sve sto je badava, nije badava, badava !!!!!
meni za sad radi sve sa loopback, masina je jaka na svim segmentima , 4 u krug programa sa njim, a koji je najbolji? kupiicu ja i njeg, naravno da je 64bit, skinuo sam i loopbe30 full al nisam instalirao, posto sam ovaj prvi pa mrsko mi bilo kad sve radi.
Upotrijebi taj LoopBe30 i deaktiviraj odmah po instalaciji Shortcut Detection. Nego, nesto drugo, kazes da si spremio cijeli jedan bank u Kontaktu sa audio loopovima. Slaba vajda, OMB ne salje Midi Clock sinhonizaciju vani pa svi ti loopovi nece ici u tempu ritma sa OMBa. Naravno da postoji nacin, da se loopovi sliceuju ali to onda nije vise to, to jest, nije autenticni audioloop. Na kraju mu to dodje kao malo kvalitetniji Korg aranzer koji takodje radi na istom principu sliceovanja, odnosno nema tzv. timemasinu kojom Kontakt i te kako dobro i kvalitetno raspolaze. Pisao sam vec negdje o ovom nedostatku OMBa, a posto sam u stalnom kontaktu i sa proizvodjacem OMB i njemu sam svojevremeno ukazao na ovaj problem od prioritetnog znacaja (jos u verziji 7 OMBa). Medjutim, do dana danasnjeg nista nije uradio jer jednostavno cini se, ne zna to da implementira. Prije par dana smo ponovo razgovarali jer sam imao ozbiljnu namjeru da OMB upotrijebim kao aranzersku aplikaciju u Trans Audio sistemima, naravno u jednoj specijalnoj verziji (posto nudi veliki broj odlicnih funkcija) i obecao mi je da ce uraditi sve sto je u njegovoj moci da u slijedecem updateu integrise midi clock synchro. Vidjecemo da li ce i koliko dobro ce to da odradi. Steta bi bila da se to ne odradi jer, kako vec rekoh OMB raspolaze dobrim i jedinstvenim funkcijama. Jedna je, na primjer, fenomenalna mogucnost pravljenja kompletne Bass strane harmonike na Touch Screenu sa potpuno isto poredjanim basovima kao i na harmonici, cime bi bivsi ili sadasnji harmonikasi, koji sviraju aranzere, bili odusevljeni i ne bi imali potrebe da kupuju skupi hardver Bass strane, niti da pod stare dane uce kako se sviraju akordi lijevom rukom. Sacekajmo sta ce se uraditi u slijedecem updateu (iskren da budem, sumnjam da ce ista biti od midi clocka), mada Trans Audio nema vremena za cekanje jer su instrumenti vec u proizvodnji i prodaji, pa je vec odabran sasvim drugi i vrlo specijalni softver aranzer.
Tranzit pa bas verzija 10 ima midi clock sync. Bar ova kod mene. Doduse primetio sam da ne radi bas najbolje
aha, pa probacu onda taj loopbe30 malo kasnije, ok,
Bank loopovi jesam, msm samo test, u toj banci na prvom mestu kreirao new instrument, ubacio REX2 na C1, posto je on vec silcovan i sve to, a naravno na kontaktu kad menjas tempo i on odma deluje na tom loopu,, e sad kad sam sve to spojio u stylu na one man band, kad na njemu promenim tempo nije hteo, i potrazim , nadjem synhronization i izaberem master sending clock, u njemu takodje port kroz koji prolazi i styl sa 6 traka, ,, uspiorim ritam na one man band deluje i na kontakt odma, naravno i na kontaktu moramo ext synhro, i radi, mada na pocetku par sekundi ne bas sto posto al prilagodi veoma brzo temo i opet u tom temu sviras dokle zelis, nije mi bilo frka nesto par tih zeza, radilo je bitno.
evo jos jedan ritam i boja sto sam odradio mix, rumunska dvojkica, njih obozavam,
http://www2.zippyshare.com/v/49352930/file.html
isto na pleyeru na kraju prebacviti sa SD na HD.
Pisao sam o najnovijoj verziji OMB v11 u kojoj on jednostavno ne postoji jer je uklonjen posto je u OMB 10 bio toliko dobar, da je bilo puno bolje da ga nema. Kako sam i rekao, proizvodjac to do sada nije uspio da implementira, a to je ogroman nedostatak.
neznam zasto ali na verziji 10 kad napravim recimo ritam 7/8 i napravim i neki prelaz u istom ritmu on nakon prelaza napravi odredjenu prazninu u ritmu, ili izbaci neku gresku i zakuca ceo program. Dal postoji neko resenje za to?
ja napravio 7-8 u cubase, i tamo je 4 takta, exportovao kao midi, uvezao u 10, stylmaker, import midi, paste, i pita te gore odakle dokle, hah, pustim i gledam , i vidim 2 takta full, pastiram i radi , samo sto pise 7-4, kad se uveze . nema frke oko tih ritmova znaci rade,
e sad izjeb..see, mee CC volume, ,jbt upisem 100, on u programu vuce 98, itd, a onaj njegov mixer ako tu postavis volume, nikad nece biti vise isti ako snimis tu SAVE, jos sam probao cisto stil bez volume, rekoh kako na mixeru nastimam nek zapamti, kad ono nist.
i sa volume koje su upisane izludi me, dok reverb chorus i program change pamti
hoce da radi ritam 7/8 ali prelaz (fill AA) nece to je valjda bug, i na mom technics-u isto zakuca kad pritisnem prelaz u 7/8-inskom ritmu....
Na technicsu nema bug-a toga tipa. Treba postaviti pravilnu mjeru i sve će raditi dobro. Isto vrijedi i za Yamahu, a s korgom nisam upoznat.
Pošalji mi taj ritam da vidim u čemu je problem.
Na technics-u postoji bug tog tipa kad pritisnes napravljen prelaz u 7/8-minskom ritmu on izbaci gresku i resetuje klavijaturu, slicno se desava i sa one man band 10 nazalost.
Kod Rolanda koji takodje sviram toga nema, funkcionise perfektno.
Imali neko taj omb da mi posalje , pa da i to provalim , ja obicno kad izradjujem ritam za yamahe radim ili u music creator-u ili stw , ili kombinacija ova dva softvera , naravno final u samoj kljavi
Na technics-u postoji bug tog tipa kad pritisnes napravljen prelaz u 7/8-minskom ritmu on izbaci gresku i resetuje klavijaturu, slicno se desava i sa one man band 10 nazalost.
Kod Rolanda koji takodje sviram toga nema, funkcionise perfektno.
Svirao sam sve modele Technica. Još od starog AX7 iz '88 pa sve u KN seriji. Nikada niti jedan nije imao problem koji spominješ.
Poblesavi klavijatura kad u 4/4 pokušaš ugurati 7/8, pa kad ostane "rep" na zadnjem tonu i ponestane polifinije. No, to nije bug klavijature već loše odrađen Style.
Pošalji mi taj ritam da "vidim" što ga muči.
Imali neko taj omb da mi posalje , pa da i to provalim , ja obicno kad izradjujem ritam za yamahe radim ili u music creator-u ili stw , ili kombinacija ova dva softvera , naravno final u samoj kljaviDa ti posalje neko... a da nije malo sramota... za pisljivih 50 eura dobijas takav program koiim si se rijesio svih tih "nabijedjenih" Style Editora a i tog "finala" u klavijaturi jer sve vrijeme editovanja i slusas kako ce to biti i na samom instrumentu, bez ikakve razlike. Baska... sto bi to bila piraterija...
Svirao sam sve modele Technica. Još od starog AX7 iz '88 pa sve u KN seriji. Nikada niti jedan nije imao problem koji spominješ.
Poblesavi klavijatura kad u 4/4 pokušaš ugurati 7/8, pa kad ostane "rep" na zadnjem tonu i ponestane polifinije. No, to nije bug klavijature već loše odrađen Style.
Pošalji mi taj ritam da "vidim" što ga muči.
Posto kazes da si svirao sve modele technicsa onda cu moci da ti objasnim u cemu je rec: Techsnic kn 1000 imam vec vise od 13 godina pa ga stoga dobro i poznajem da bi na njemu svirao bilo koji ritam koji sam napravis moras u compozeru da prebacis da radi u expand modu da bi mogao da pritisnes i prelaze koje si sam napravio, 4/4-tinski ritmovi rade bez problema medjutim ja sam pravio ritam u kompozeru klavijature odredio da takt bude 7/4 posto kod njega 7/8 nemoze i u tom taktu odsvirao i varijaciju i prelaze i kad gotov ritam pocnes svirati ako si tliko disciplinovan da prelaz pritisnes u prve 4 cetvrtine takta odsvirace ga a ako kojim slucajem pritisnes prelaz u poslednje 3 cetvrtine dok takt odbrojava u tom trenutku na ekran izlazi poruka warning time signature mis much i prekine se ritam i klavijaturu odmah vrati u fabricko stanje i naravno sve je obrisano.
Posto mi je na toj klavijaturi flopi disk odavno umro i nije postojala teoriska sansa da pronadjem drugi vise ritmove nisam ni svirao, pa dolaskom i napretkom kompijuterskih tehnologija uvideh da se slicno moze postici koriscenjem softvera tipa one man band, kontakt itd. koristio sam technics kao midi klavijaturu a softvere kao aranzer medjutim konvertujuci ritmove u 7/8 ritmu za one man band i praveci ih sam kroz style maker pa zatim u cubase i td. dosao sam do zakljucka da kod one man band postoji isti bug, neznam dali je na verziji 11 to ispravljeno ali na verziji 10 neradi kako treba.
Ako bas zelis mogu ti poslati neki ritam koji sam probno radio pa se mozes i sam uvidet, ako ga isprobas na one man band 10.
Eto vidiš da nije bug u pitanju. Krivo radiš.
Doduše, kn1000 sam svirao prije 20-tak godina pa ću se malo podsjetiti pogledom u manual. I tamo lijepo piše na strani 58, greška koju spominješ se javlja u slučaju kada Fill in-u ne dodjeliš istu mjeru kao i osnovnoj varijaciji. Napravi to po uputama i vidjet ćeš da neće biti problema.
"expand modu" koji spominješ se ne odnosi na rad sa ritmonvima, to je funkcija za PANEL MEMORY. Vjerojatno si mislio na COMPOSER MODE.
Da mislio sam na kompozer mod, sad i nemam zelju da to vise radim na technicsu jer kao sto rekoh neradi mi flopi disc pa nemam mogucnost da to i sacuvam, ovo sam pisao jer mi se slicna stvar sada dogodila na one man band-u pa zato sam to i pisao.
Ako se ista stvar događa u OMB lako je moguće da uzrok nije tkz. "bug" u software već je odraz nepoznavanja istog. ;)
Dobro dali bih mogao od tebe dobiti samo jedan ritam u 7/8 ritmu koji ce u one man band-u raditi bez problema i ja vise necu progovoriti na tu temu?
Bez potrebe si pisao i do sada u vezi sa tim 7/8 ritmom u OMBu. Naravno da ce 7/8 raditi bez ikakvih problema u OMBu i ne treba Casper da ti salje bilo sta da bi to potvrdio. Poigraj se malo i sam, sjedi i prouci detaljno OMB i nikakvih problema nece biti ne sa 7/8 vec ni sa bilo kojim drugim takt metrom. Potrudi se malo, Manual OMBa je prilicno detaljan a odvoj i dovoljno vremena za eksperimentisanje. Ne prozivaj ljude koji sigurno znaju vrlo dobro ono o cemu pisu, inace ne bi ni pisali. Casper je jedan od onih koji nikada ne pise tek da bi pisao, pa treba imati puno vise povjerenja u njegovo pisanje.
NikolayTheM
17.02.2013, 04:37
Da li zna neko zasto me zezaju prelazi na loop-ovanim ritmovima? Moram bas na kraj loop-a i tacno u ritmu da stisnem prelaz da bi on proradio, inace cujem prelaz na drumkit-u od varijacije. Da li je to zbog program change ili neceg drugog?
Ovi klasicni ritmovi me ne zezaju
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
Akordeonista
04.04.2013, 05:17
Skinuo sam probnu verziju OMB11 i nesto mi ne radi kako treba! Prikopcao sam klavijaturu na kompjuter i u OMB podesio da Midi Out ide na klavijaturu. Midi In, obrnuto, ide iz klavijature. Sve radi ali ne bas najbolje, desavaju se cudna kasnjenja, gubljenja dinamike pojedinih elemenata styla, zastajanja itd. Inace, stylove koje sam probao koristim na klavijaturi (Tyros 3) i trebalo bi da zvuce identicno kao kad idu sa nje ali ne zvuce, zasto?!
Probao sam istu stvar da uradim sa Live Stylerom (takodje probna varijanta) i ritmovi zvuce bez greske! Da li je u pitanju neka greska OMB-a ili mozda on ima neka ogranicenja u vezi ritmova sa CASM sekcijama?
Nema ogranicenja. Nisam imao tu demo verziju pod rukama pa ne znam da li su kod nje namjerno nesto uskratili. Medjutim, mislim da je problem kod tebe u postavkama OMBa. Probaj da odes u Preferences - Sound Control pa postavi parametar Style Loudness Correction na "Unchanged". Restartuj OMB i jos jednom poslije restarta provjeri ovaj parametar. Ne zaboravi da u tabu Midi Ports postavis parametar Compatibility na XG (ili Indentical). Uglavnom je problem u ovoj materiji tzv. "ljudski faktor" mada nije iskljuceno da je demo verzija malo ubogaljena.
NikolayTheM
01.05.2013, 23:59
Pozdrav, jel zna neko zasto mi se desava da se sve pomesa kada promenim akord, to je samo na ritmovima sa Chord Varijacijama
https://soundcloud.com/nikolaythem/omb10
Koji Fingering si izabrao ?
NikolayTheM
02.05.2013, 02:37
Izabrao sam Full Fingered, jer se jedino sa njim snalazim
Dodato:
Da napomenem, u verziji 11 toga nema, ali imam demo pa je ne koristim cesto.
formula95
10.06.2013, 16:08
Pozdrav, jel mi mozete reci zasto koristite i vsampler i hypersonic, jel nema to istu svrhu?
A sad, ovako sam ja povezao omb i hypersonic 2. Otvorim omb i idem na settings pa na midi in sam stavio USB Midi interface (to je klavijatura (yamaha psr s700) valjda). Na midi out sam na svih 16 kanala stavio Out to MIDI Yoke 1 a desno na device sam stavio ASIO Behringer USB Audio i otkacio sam one 3 kvakice ispod toga, a buffer size mi je na 10. I to mi je sto sam podesavao u OMB. U hypersonicu sam uradio sledece. Isao sam na File>Preferences i tu mi je kod ASIO device namesteno Behringer USB Audio, a dole na MIDI Input mi je namesteno In From Midi Yoke 1 (emulated). Kad izadjem odatle idem na setup i tu mi je namesteno u midi settings sledece: Pgm Change: On
Midi Combi sel: On
Vel sens: +0
Touch sens: +0
GM OFF
Eto to je meni podeseno sve. Problem je sto nece zvuk da izadje kad sviram na klavijaturi. Hvala unapred
A na cemu slusas taj "zvuk" ?
formula95
10.06.2013, 16:24
Ocekivao sam ga na zvucnicima od kompa, a nije iskljuceno da se culo na slusalicama posto su i one prikljucene ali nisam na to obracao paznju, jel moguce da je na sluske izlazio zvuk? :D Problem je sto ja ne znam odakle klavijatura vuce boje, posto imaju one fabricke u omb-u, a opet pretpostavljam da mogu da ubacim boje u hypersonic, samo ne znam na koje kanale.
Kanali su nebitni jer je Hypersonic multitimbralni Instrument, sto zanci da u isto vrijeme radi na svih 16 midi kanala. Idi u OMB Preferences pa podesi midi out na taj virtualni midi port (midi yoke, ako se ne varam). Zvuk treba da cujes preko Behringerovog Audio interfacea jer je on postavljen kao Audio Driver u Hyporsonicu (midi in na Hypersonicu treba da bude midi yoke). Medjutim, cuces obicnu "kakofoniju" ukoliko ne prebacis Hypersonic u GM Modus, posto bank i program change koje salje OMB, to jest ritam sa OMBa, uopste ne odgovaraju Hypersonic standardu.
formula95
11.06.2013, 13:25
Nije mi jasno sad, prvo za cega ce mi vsampler? A drugo, procitao sam da se obavezno iskljuci taj GM Modus i na omb i na hypersonicu, pa sad nisam siguran da li to treba da bude ukljuceno ili iskljuceno? I odakle mogu da vucem boje za klavijaturu? Puno hvala na odgovorima Tranzit, stvarno ste nesebicni sto se tice sirenja znanja.
Dovoljan ce ti biti Hypersonic 2 za pocetak. Ostavi taj jadni i bijedni V-Sampler po strani (nisam ga nigdje pomenuo) jer, ukoliko bi htio da upotrijebis oba skupa, to zahtjeva puno znanja i iskustva. Napisao sam ti da, opet za pocetak, postavis Hypersonic 2 u GM Modus a i OMB isto tako. Gdje si ti procitao obrnuto i koje to pisao, ne znam, niti me interesuje ali ko god da je, ne zna o cemu prica i nema u vidu da si ti pocetnik na ovom polju. Treba kao prvo, to sve konfigurirati da uopste cujes sound, pa me poslusaj i idi ovim putem koji ti opisujem. Imaj malo vise povjerenja u ono sto pisem jer sam do sada, u svojoj dosta dugoj karijeri, konfigurirao vise audio sistema nego sto ti imas kose na glavi (pod uslovom da nisi bas celav). Sada, kada si na samom pocetku rada sa softver aranzerom, uvedi jednostavnije ritmove u OMB (ritmove koji imaju jednu Rhythm traku koja je na 10. mdi kanalu). Kasnije ces, kada saznas malo vise o svemu ovome, raditi sa Hypersonicom 2 u normalnom modusu i OMBom u Custom modusu ali je to u ovom trenutku prekomplikovano jer (to sam vec jednom napomenuo) sound programi Hypersonica 2, kada radi u normalnom modusu, nisu poredjani ni po GM ni po XG standardu pa bi zvuci koje bi cuo na Style trakama, bili totalno neodgovarajuci. Iz tog razloga sam i napisao da, za pocetak, sve stavis u GM Modus.
Kada se malo vise upoznas sa kompletnom materijom, nece biti problem ni rad Hypersonica 2 u normalnom modusu, ni OMBa u Custom modusu, a nece biti problem ni rad desetak razlicitih VST instrumenata istovremeno, kojima ce OMB upravljati isto tako lako kako upravlja samo Hypersonicom 2. Medjutim, za ovo je potreban vrlo kompleksni midi procesing za ciju konfiguraciju ti je neophodno dosta veliko znanje i iskustvo. Imaj strpljenja, ta materija se ne moze nauciti za jedan ili dva dana, pa cak ni za jednu ili dvije godine.
formula95
11.06.2013, 16:08
To za GM da se iskljuci obavezno sam procitao u ovoj temi samo na nekom od prethodnih postova, negde na pocetku koliko se secam. Podesio sam sad GM na on u hypersonicu i podesen je i na omb-u GM. Recite mi samo jel u omb-u na midi in treba da mi ide USB Midi interface (to je eksterna klavijatura valjda)? Koji su jednostavniji ritmovi, uveo sam neki style pod nazivom xtRumaModerna.sty.
Rekoh ti, ko god da je pisao u vezi sa tim GM modusom, mlatio je praznu slamu. Na OMBu podesi za Midi In onaj midi port na koji prikljucujes Masterkeyboard, a to je vjerovatno taj USB Midi Interface (ne znam koji imas)."XT" Styleovi su novijeg datuma, ama mozes da probas i sa njima. Pogodniji bi bili Styleovi sa starijih Yamahinih aranzera mada to sve nije toliko presudno.
formula95
11.06.2013, 16:37
Evo ucitao sam style u omb i cuje se lepo a ovako sam podesio kanale u hypersonicu. Na 10. kanal sam stavio "21st century live drums", na 11. kanal "GM Finger Bass", na 12. "Steel String + Muted XXL", na 13. "12 String Acousted XXL" i na 14. "El. Piano + Strings" i lepo se cuo ritam kad sam ga pustio, jedino kad sviram na klavijaturi nista se od boja ne cuje
Rekao sam ti da ce sve da radi i da se cuje. Podesi Split u OMBu a sounde za desnu ruku (do 4 razlicita) mozes da odaberes u Voice Editoru OMBa. Medjutim, sada se susreces sa problemom, kako mijenjati sounde koji ti odgovaraju za pojedine ritmove, a i za desnu ruku. Ukoliko prebacis Hypersonic 2 u normalni modus, moraces da u samom ritmu i u svakoj traci zadajes Bank i Program Change koji odgovaraju istima u Hypersonicu 2 jer ne mozes, kad god promijenis ritam, da namjestas rucno sounde za svaku Style i Solo traku. Sada dolazimo na ono o cemu sam ti pisao u vezi sa midi procesingom, osnosno Midi Routingom koji je neophodan da bi to sve radilo automatski, a da uvijek odgovara vec napravljenim standardnim ritmovima u Yamahinom formatu. Veliki posao.
formula95
11.06.2013, 17:35
Au au, polako molim vas :D Citao sam za te lsb i pcg komande, to je za sada meni nepoznato poprilicno, ama ne mogu da skontam kako da splitujem to za desnu i levu ruku, kada odem u omb pa u mixer, tamo dole imam to voice 1, 2, 3 i 4 a mogu da namestim i 5, 6, 7 i 8. I kad namestim te prve 4 izbaci mi na prva 4 kanala na hypersonicu. Jel tako treba?
Tako treba a splitovanje je u podesavanjima i nema veze sa tim instrumentima za desnu ruku.
formula95
11.06.2013, 18:57
A kako ide splitovanje? Sad cu uzeti malo i manual omb-a, a jel mi verujete kad sam za 3 dana proveo sigurno preko 15 sati za kompjuterom namestajuci sve ovo, glava me ubija. I jel te boje za desnu ruku mogu da namestim direktno u hypersonicu ili moram preko omb-a?
Dodato:
Sad sam procitao u manualu da ako stikliram ona 3 kvadratica u midi out sa desne strane u omb, moram omb pokrenuti u xp modu ukoliko koristim win 7, da uradim to?
Dodato:
Izvinjavam se sto opet dodajem ali moram.
Naime, primetio sam da kad na omb-u u midi out kanale 1, 2, 3, 4, 5, 6,7,8 umesto midi yoke 1 stavim DXi Steinberg Hypersonic, omb mi pocne nesto ocitavati dugo i pukne program i ugasi se, do cega to moze biti?
OMB v10 je kompatibilan sa Win 7 (32 i 64Bit) i uopste nema potrebe da ga podizes u Win XP modusu. Aman ljudi oslobodite se vise tog Win XP, bogaljnog sistema, od kojeg je Microsoft izbacio vec tri generacije operativnih sistema i svaka od tuh generacija je bila pola vijeka ispred XPa.
Nemoj da radis u DXi PluigIn modusu, nemas ni za to nikakve potrebe. Ne ubacuj nijedan PlugIn Instrument direktno u OMB v10 kao VST jer je njegova VST podrska ocajna. Ne znam na kojem operativnom sistemu tacno radis, mozda si i napisao ali se ne sjecam. Ako hardver konfiguracija dozvoljava, obavezno instaliraj Win 7 64 Bit. On je 100% stabilan sistem sa maksimalnom performansom. U tom slucaju ti treba i neki 64 Bit Virtualni Midi Driver jer MidiYoke ce raditi ali sve sto prodje preko njega ce biti "prebaceno" u 32Bit. Nadji LoopBe1, on je besplatan. Za ozbiljnije konfiguracije ce ti trebati i ozbiljniji Virtualni Midi Driver kao sto je LoopBe30 ili recimo, Bome's Midi Translator. To su sve 64Bitni Driveri koji su veoma, veoma vazni, pa moze se reci i najvaznija karika u kompletnom lancu jedne takve softverske audio konfiguracije.
formula95
12.06.2013, 19:28
Evo mi konfiguracije
WIN 7 64bit
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz 3.00 GHz
RAM: 4GB
Zvucna: Eksterna Behringer UCA 200
Znaci skidam sad taj Loopbe1
Hvala na odgovoru. :)
Konfiguracija ima dovoljan potencijal za upotrebu Hypersonica 2 i eventualno jos jednog lakseg softver samplera. Bilo bi pozeljno podici radnu frekvenciju procesora na 3,4 -3,5GHz. Intel E5700 nije procesor koji se moze pohvaliti nekim velikim overclocking rezervama ali 20% vise se moze izvuci a da stabilnost ostane zadovoljavajuca.
formula95
13.06.2013, 00:16
Kako bih mogao podici to na 3.4-3.5?
Da bih ti za taj overclocking dao precizna uputstva, treba mi detaljan popis, odnosno specifikacija hardvera PCa (maticna ploca, radna memorija, napajanje, graficka karta).
NikolayTheM
17.06.2013, 02:31
Cemu sluzi Vocal harmonizer u One Man Band-u? :)
Radi se samo o kontrolama za eksterni Vocal Harmonizer.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.