PDA

Pokaži Full Verziju : Kurzweil k 2000


sivi
31.01.2012, 18:21
Od nedavno sam vlasnik k 2000 i imam dosta upita koje nebudem odjedanput mogao sabrat u memoriju.Nešto sam pokušavao i uspio a nekaj i ne. Pošto oko mene nema nitko takav sint pa pitam ovdje? Skužio sam kako spremiti zvuk sa flopya na hard disk, al nemrem skužit kako premijestit zvuk iz banke ha hard pošto prebacujem zvukove s disketa a setove sam našao na netu.?

baltik79
31.01.2012, 18:32
Moras ici na taster edit. Onda tu ides na Load,i tu moras odabrati odakle hoces da povlacis semplove ili setove. Imas oko 5-6 ponudjenih izbora. Davno sam imao ovaj sint tako da sam zaboravio tacno sta pise. Snaces se sigurno,uglavnom tu ti je.

Alen P
05.02.2012, 19:04
Slabo kužim pitanje ali mislim da želiš znati kako sačuvati (sejvati) set koji središ. Npr. loadaš nekoliko semplova s floppy-a, editiraš ih i želiš ih sejvati... Ideš na opciju save, pa odabereš opciju 200...299* i tada dalje radi on. Nadam se da to pitaš.

sivi
05.02.2012, 22:24
Pošto sam do sada imao klavijature tipa Roland U-20 ovo mi je totalna zbrka, a nisam od onih gotovana kaj stavi stick u klavijaturu a drugi misle kak on to dobro svira a ono ......

1.) Recimo pokušavam skužiti kako bi mogao složiti neki set koji bi koristio stalno a da je u sintu za stalno, i kada se nekaj pobrka mojom ili nekom drugom greškom povratiti to kaj je složeno.

2.) Kako mogu iz nekoliko programa izvuči ono najbolje po mom i složiti jednu set banku npr: Rock, pop domače ili narodno.

Sa interneta sam skinuo Awave studio i u njemu mogu pregledat i preslušati sve kaj je u programu. Tu se javlja jedan problem? Kod prebacivanja na disketu javlja mi da mi snima samo jednu oktavu a ostalo ne kužim, vjerojatno u sintu treba nekaj napravit. Još sam poskidao neke programe al mi nisu htijeli raditi pa sam i izbrisao. Ekran je stvarno nepregledan pa je veliki problem preko njega raditi još uz to pozadinsko svijetlo je već slabo pa se još i tu mučim no nema veze bitno da on svira. Neznam ni sam. Pokušavam, petljam po njoj. Taman kad mislim da sam nekaj napravio zgubim se negdje pa drek napravim. Pribavio sam neki set dosta zanimljiv, snimim na disketu loudam u banku sav hepi a iz njega čujem samo tup, tup, tup kad stisnem neku tipku.

baltik79
06.02.2012, 17:04
Evo ti odgovor:
1) Kada kliknes na taster EDIT imas tu opciju SAVE.Ides na tuopciju i odaberes everything ili All,zaboravio sam tacno sta ti nudi od tog dvoga. Zatim das naziv setu koga spremas i odredis mu lokaciju gdje ces da ga spremis. Lokaciju odabiras isto kao i kad radis Loading sa Harda ili flopija. Ja bih ti preporucio da kupis CD-ROM Drive za K2000. Sa njim si sebi olaksao sve muke.Sto se drugog pitanja tice, kada kazes IZ NEKOLIKO PREOGRAMA, jel mislis mozda setova ili bas na taster Program mislis ?

sivi
09.02.2012, 09:31
Mislio sam na setove jer u više manje u svakom setu sam naišao na par dobrih zvukova koje mogu upotrijebit.

Alen P
09.02.2012, 19:09
Kao što ti je rekao Baltik79, na taj način radiš 'svoj' set.
Ali scsi cd rom ne kupuj ako nemaš verziju 3.56 ili jaču. Sve što je niže (3.12...) neće prepoznati cd. Provjereno.

Za te novce se bolje isplati kupiti eksterno scsi kučište, i još jedan scsi hdd, ili scsi zip drive. Iako banda lopovska traži za takve stvari novce ko za suho zlato. Ciljano iskorištavaju situaciju ali može se pronaći i za jeftine novcce, samo treba čekati.

baltik79
10.02.2012, 00:27
Sivi,ako hoces da izvlacis stvari iz setova onda otvori set sa Awave Studio programom, i onda ce ti na lijevoj strani Awave-a izaci instrumenti a na desnoj semplovi. E sad klikni lijevim klikom na zeljeni instrument samo da ga oznacis, zatim desnim klikom na instrument i onda ce ti izaci padajuci meni. Kliknes samo na prvu ponudjenu opciju (Save selected instrument as). Dalje ces sigurno znati.Znaci tu ce ti sad traziti gdje da spremis taj instrument koji hoces izvuci iz seta. Kad ga izvuces recimo na desktop,odatle ga prebaci na karticu i dalje znas. Ako zapne javi. Ma jednostavan je Kurzweil,samo sto ga ti do sada nisi imao. Pozdrav i javi jesi uspio!!!

sivi
10.02.2012, 11:14
Zahvalio bi se Daree u na osnovnim uputama preko žice koje su mi više nego dosta pomogle da skužim osnove k 2000. Probao sam u Awave ovako kako si opisao, no kaj se dogodi! Zvukove sam dobio od jednog kolege kao samplove i daju se otvoriti u Awaveu. Učitam zvuk, dobijem poruku na Awave-u : Warning! There are regions extanding more then 1 octave upwards from the root-key! These will have their upper range truncated since the maximum upward pitch-shift on the Kurzweil is one octave. Dobije zvuk u sintu a ni blizu nije onome kaj je u kompu, no ok to se da prožvakat. Nego nemrem skužit kako u sintu dobiti zvuk preko svih tipki mada mu odredim low/high key a on dalje isto svira.

Alen P
10.02.2012, 15:50
Kolega, ne znam kaj radiš ali ja nisam nikad morao određivati high-low key. Kako sam sound u awave-u konvertiral, tako sam ga preko floppy-a ili pomoću scsi pc kontrolera ubacio u hdd, očital ga, na F3 AMP-u mu odredil parametre, postavil efekt, i sačuvao ga kao sound između 200 i 299 u programu. Često ne više od 5 minuta posla. A ako ti Awave daje navedeno upozorenje, sempl ti neće raditi dobro. Probaj se koncentrirati na soundove koji su postavljeni za krz, ne od korga ili slično.

Ovako, možeš i jednostavnije: skineš na ovoj stranici set npr. od B.O.Y.C.K.-a. Staviš set u hdd, i ne loadaš ga, već ideš na opciju open. Tu ideš prema dolje dok ne dođeš do fajlova 'program'. I tako bolje soundove loadaš individualno i na kraju ih sejvaš po svojoj želji. Tako možeš staviti na hdd i nekoliko setova iz koje pokupiš najbolje. To je da imaš platformu. A dalje ćeš svako malo pronaći neki bolji sound, pa ćeš i mijenjati po svojoj želji.

baltik79
11.02.2012, 00:11
Sivi, ova poruka sto ti izbaci Awave u vezi regiona kada konvertujes semplove je sasvim normalna i to nije uopste nikakav problem. Ustvari, ona ti govori da taj sempl nemoze pokriti sve dirke vec samo odredjene. Ali, recimo harmonika ima u sebi mnogo semplova kao i vecina instrumenata. Znaci sa svim tim semplovima iz harmonike ili vec kojeg instrumenta ti mozes pokriti sve dirke. Moj prijedlog ti je da kada prekonvertujes te semplove slazes jedan po jedan krenuvsi od najnizeg prema najvisem u sint. Nadam se da znas to raditi, ako neznas javi pa cemo probiti led. Pozdrav !!!

sivi
15.02.2012, 12:49
Ovih dana nisam ništa radio na toma radi padalina,sad budem imao više vremena pa javim kaj sam uspio.