PDA

Pokaži Full Verziju : Pojacalo pitanje


edinzulic
21.01.2012, 15:49
Ovako ja se u pojacala slabo razumijem pa me zanima slijedece. Da li kvalitet i snaga zvucnika zavisi od pojacala. Npr. Ja imam neko staro pojacalo Eastern , pasivnu miksetu i zvucnike i ja to preko pojacalo sve skopcam i koristim tako, ali moj frend kod kuce ima neke male zvucnike i neko bas ekstra pojacalo i kad pojaca pa 10 x su jaci od mojih razglasnih zvucnika. Sad jel to bas do pojacala ili je do zvucnika. Unaprijed hvala na odg.

davorbn
23.01.2012, 09:41
Druze zavisi ti i od pojacala i od kutija.Uzmi od kolege njegovo pojacalo na svoje kutije pa uporedi kako radi ai svoje na njegove kutije i dobit ces odgovor,Pozz.

harepa50
23.01.2012, 16:38
Najgora stvar kod pasivnih kutija je da nikad ne možeš znati njihov maksimum koliko daju, i u snazi, i u kvalitetu, nego sve zavisi od pojačala koje ih gura. I opet, svako pojačalo drugačije "svira". Da imaš pred sobom naprimjer dva vrhunska snažna pojačala i da s njima guraš dobre kutije, pa pri testiranju i jednog i drugog, čuješ razliku. Sve zavisi od pojačala do pojačala.
Naravno, i kutije tu igraju ulogu. Ako imaš loše kutije, nemoj očekivati neke rezultate sa odličnim pojačalom.
A koje kutije imaš?
I to pojačalo koje ima tvoj drug, moguće da je hifi pojačalo. Ako je tako, a najvjerovatnije jeste, zaboravi na spajanje tvojih kutija na to pojačalo.

Pozdrav