Pokaži Full Verziju : Sa kompa na klavijaturu R-g600 MIDI
mariobjmario
14.01.2012, 19:34
Molim Vas ,
na koji način da prebacim ritmove sa kompa u klavijature? imam folder sa ritmovima; juznjaki, rumba dvojka itd
Trazio sam tu na sajtu ali nisam nasao.
Hvala.
O kojoj se klavijaturi radi ??? ako je u pitanju roland g 600 kao sto pise onda mozes da prebacis preko floopy disketa .sve zavisi sta imas :D
mariobjmario
14.01.2012, 19:51
nemam floopy na kompu. imam usb midi kabel. zar ne mogu preko njega?
vrlo ednostavno. Formatiraj disketu na rolandu ili na kompu onda ubaci disketu u kompjuter odaberi ritmove koje hoces i snimaj ih na tu disketu. Sledece je da ubacis disketu u rolandu i loadujes na onih 8 user-a. Posto G-600 pamti ritmove ne moras da ih loadujes na svako prikljucenje klavijature ali uvjek moras imati i jedna BACKUP disketai to je sve... btw mozes da imas vise ritmova na tu disketu i uradis setova sa razlicitim ritmova.. pr. u jedan set ubacis 8 ritmova, a u drugi set ubacis 8 drugi ritmova i onda ih loadujes komplet u zavisnost na kakvu svirku ides .... ima puno postova za izradjivanje setova na G seriju, pa pretrazi malo :D .. pozz
Dodato:
nisam siguran dali moze preko usb kabla da ubacivas u klavijaturu ali znam da mozes da kupis floppy citac koji povezes na kompu preko usb :) ... izvinjavam se jer kad je izasao tvoj post ja sam postiorao moj odgovor :D
Dodato:
koliko ja znam preko midi kabla na kompu u klavijaturu mozes samo da koristis neke boje koje se nalaze u kompu. pr bubnjeve, bass boje, solo boje, efekta i td..Znaci umesto da koristis boje u klavijaturu preko kompa koristis neke bolje, semplovane boje ali ne i da ubacivas ritmove :(... ritmove moraju da budu u klajvu ... :)
mariobjmario
14.01.2012, 20:46
stavio sam floopy, prebacio, ritmove ali sad ga klavijature ne prepoznaju. imam li veze sto su ritmovi od g800?
Nebi trebalo da ima razlike jedino ako ti nisu ritmovi od G1000
mariobjmario
14.01.2012, 21:06
Pozdrav Fico. nije ,od g800 je.
pokusati cu kasnije, samo da djecu spremim spavati
Ako ne uspije posalji meni na mail pa cemo nesto da resimo Ima mail u mom profilu
mariobjmario
14.01.2012, 21:20
pise mi na klavijaturi UNKNOWN DISK FORMAT
@mariobjmario
Prvo formatiraj disketu u klavijaturi i tada na nju prebaci ritmove s kompa i iz nje u klavijaturu!
mariobjmario
14.01.2012, 21:35
nemam pojma kako da ga formatiram na klavijaturi
Formatiranje diskete u klavijaturi,uradi ovako:
-Ubaci disketu u klavijaturu
-pritisni taster F5 (Disk) - on se nalazi desno od displeja
-onda pritisni taster SHIFT i drzi ga stisnutog i pritisni taster F4 (Formt)
-pojavice se poruka na displeju "All disk contents will be erased....."
-pritisni taster koji svjetluca ispod dipleja (Execute)
-formatiranje pocinje i sacekaj da ti se na displeju pojavi poruka da je formatiranje zavrseno
Onda sa kompa snimi ritmove na disketu,pa sa nje u klavijaturu.
Ukoliko se i nakon toga prilikom ucitavanja ritmova u klavijaturu pojavi
poruka "Unkown Disk Format",onda ne valja disketa pa probaj sa drugom a ne bi bilo dobro da je kvar u floppy citacu.
mariobjmario
14.01.2012, 22:17
uspio sam. hvala svima. ubacujem jedan po jedan ritam.
Hvala jos jednom.
Dodato:
uspio sam. hvala svima. ubacujem jedan po jedan ritam.
Hvala jos jednom.
sve savrseno radi
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.