PDA

Pokaži Full Verziju : Download ograničenja

Vaxter
10.01.2012, 00:14
Kolege,

Obzirom da je primećeno da mnogi zloupotrabljavaju neograničen download, koji sada skoro svi vi aktivni imate, uvedena su nova pravila vezana za download ograničenja.
Iako sam se ponadao da smo dovoljno ljudi da je mouće svakome dati neograničen download, očigledno je da to nije nimalo tako.
Većina članova samo gomila nepotrebne postove, kako bi sakupili 25 postova neophodnih za download.
Neki skidaju materijal odavde i postavljaju ga na druge sajtiće i slično.
Zato od danas uvodimo nova ograničenja i privilegije za download koja NEĆEMO reći čanovima.
Ovo nije slučajno.
Ovo je samo zato da utvrdimo ko je ovde zato što želi da zajednički učestvuje u ovom projetu, koji je tu da pomogne svim muziarima, a ko je tu samo da se okoristi i uzme neki novac, materijal za sebe ili svoj sajtić.
U svakom slučaju, verujte da će download privilegije svakako imati oni koji ih i zaslužuju, a da će svi oni, koji i ovaj sistem pokušaju da zloupotrebe, biti banovani trajno!
Žao mi je što je do ovoga moralo da dođe, ali mnogi "članovi" su nas prisilili na takav korak.

Pozdrav u ime YU-MIDI.org tima,
Vaxter

tranzit
10.01.2012, 02:50
Jedva jednom. Alal vjera za ove nove mjere. Nakupe se tako oko 2 - 3 sata po ponoci i od njih 50 na forumu, 49 je na downloadu a onaj jedan preostali kuka, moli i kumi na chatu da mu neko skine fajl jer on jadan jos nema dovoljno postova pa ne moze.

denix
10.01.2012, 06:23
Ispravno. Nikad ni pomislio nisam da bezveze skrabam da bih na osnovu tih praznih postova mogao download!Svaki put sam platio, i download mi je omogucen!Nisam neki specijalac za setove, te nisam nista uploadovao, ali cijenim i zahvalan sam za svaki set koji ste mi omogucili da imam,,,i samo poremecene duse mogu jos to i da zloupotrijebe.Bezveze!

harepa50
10.01.2012, 09:10
Bravo Vaxter, tako treba, nema treće.
Sam sam svjedok ovoga što tranzit kaže :lol:

zeljko_mo
10.01.2012, 09:22
ovo je trebalo odavno uradit... svaka cast Vaxter...
a inace 50 ljudi na sajtu, i ja se sam sa sobom dopisujem na chatu, svi u downoad sekciji... pa ono, stvarno... :/

spale
10.01.2012, 09:24
Podrzavam u potpunosti......

nedimI
10.01.2012, 11:40
Svaka cast na toj odluci iako nemam pravo na download jer nemam tih 25 postova.Za ovo vrijeme koliko sam clan mogao sam ih bez problema skupiti ali mi nije bilo u cilju pisati bezveze.
I jos jednom da se zahvalim mnogim kolegama koji su se potrudili da kvalitetnim odgovorima i objasnjenjima pomognu kolegama HVALA

nelica2002
10.01.2012, 12:54
Ispravna odluka, sajt nam je stvaro od pomoči, a ne za neke druge stvari.

agrimo
10.01.2012, 13:18
Svakako da ima ljudi koji sto svjesno sto nesvjesno iskoristavaju max. ovo sto im se nudi , neki su konstantno u download sekciji .Na chat box-u se vrte uvijek isti ljudi i totalno je beskoristan.

harepa50
10.01.2012, 15:02
Chat je namijenjen za zabavu i druženje, pa korisno ili beskorisno :)

mimiki
10.01.2012, 15:10
kako god da okrenes ne valja....

aamerrrr
10.01.2012, 15:26
svaka čast Vaxter za ovo ;)
tu smo da se pomažemo,a ne da iskorištavamo sajt ;))

p.s. i zbog čega mi je ova " titula " početnik forumacije promijenjena u provokativnu registrovani skidači ???!! iznenađen sam,ako ste mislili da sam ovdje da iskorištavam sajt onda stvarno nemam riječi...

Vaxter
10.01.2012, 16:16
Tako je, za sada, svima ispod određenog broja postova.
Ništa lično.

@mimiki (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=4959)
"Svijetu se ne može ugoditi", zato ugađanja nema dok ga ljudi zaista ne zasluže.

zeljko
10.01.2012, 17:11
Evo da i ja onda nesto kazem...Vaxter svaka cast tako treba...Ja dok sam bio clan na jednom sajtu gdje postavljaju matrice i to sve smece skoro od muzike,jer se ljudi koriste svime...prave od midija,malo preprave u programima..sempluju itd i postavljaju...A nacuo sam od admina koji je tamo da je jedan clan bio postavio i jednu matricu sa ovog foruma yu.midi valjda skinuo sto clanovi postavljaju snimke u demo sekciju...da li sa youtube ili cak sa shared 4 jer se lako moze downlodowat...Zato preporucujem svakom clanu sa yumidi kad snimi demo da usnimi i vocal ili da ne snima do kraja snimak tj matricu.

jos se svadjaju tamo ko sta postavi i koliko a sve tudje..tako da ja licno vise ne idem na te sajtove i svatio sam da od toga nema nista,a i ne zaradjujem matricama niti mi trebaju kao sto to nekima treba...Zaradjuju po kafanama tudjom mukom...Prema tome razumijem Vaxtera potpuno i podrzavam...Pozz

albin korg
10.01.2012, 23:16
Vaxteru potpuno si u pravu sa ovim sankcijama. Kod nas je pun oglasnik setova sa ovoga "našeg" foruma. Netko se dosjetio da može i koji euro zaradit na tuđoj muci.

Ako se smijem nadovezati na komentar od kolege "aamerrrr-a":D

-----tu smo da se pomažemo,a ne da iskorištavamo sajt ;))
p.s. i zbog čega mi je ova " titula " početnik forumacije promijenjena u provokativnu registrovani skidači ???!! iznenađen sam,ako ste mislili da sam ovdje da iskorištavam sajt onda stvarno nemam riječi...

Pa nabio si postove u par dana,raspitivao se o svim klavijaturama , kao za kolege. Koda imaš svoj elektronički servis :)

Pozdrav i toliko od mene pa kud puklo da puklo ;)

Nautica
11.01.2012, 01:35
i ja da kazem par reci valja se :) za ogranicen download se potpuno slazem, ne treba se zloupotrebljavati ali ocigledno da dosta ljudi cim mu das prst on trazi celu ruku. to sto su rekli ljudi pre mene da ih ima dosta online i skoro svi su u download sekciji i sve vise ljudi pisu tipa "molim vas posaljite mi nemam dovoljno postova da mogu da skidam"- to je potpuno tacno.ovde smo da se pomazemo i ja sam stvarno zahvalan kolegama sto su mi dosta pomogle do sada :)

zsimonovic
11.01.2012, 18:14
Opet onaj stari dobri yu-midi,tako treba...Samo bez nepotrebnih tenzija.

mimiki
13.01.2012, 11:38
opet ja,isto sam totalno protiv zloupotrebe u smislu preprodaje materijala,ali mislim da ima stvarno dosta ljudi koji skidaju dosta jer ne znaju da srede klavijaturu i skidaju sve živo i pokušavaju nešto da naprave....ne može se nikako doneti pravilo koje je ispravno.....uvek će biti ovakvih i onakvih i to se ne može iskoreniti ako hoćeš da imaš download na sajtu....ti ljudi što su gomilali postove bzv i to je razumljivo možda im stvarno nešto treba npr hitno ali šta napisati ....tako da to pravilo sa postovima jasno je da ne pije vodu...e sad šta je Vaxter sad smislio ne znam :) ali sve je to uzalud uvek će biti lešinara.............
Dodato:
Još nešto da dodam sećam se kad sam prodao PA80 i kupio pa1x i svirke već dogovorene a ja jedino znam da upalim pa1x i osnovne funkice...a sredjivanje ništa...i treba mi je hitno neki običan set jer ipak treba neko vreme da se nešto uradi...i ja odem na download i da skinem jedan set za pa1x a ono šipak veliki fajlovi zabranjeni za skidanje tako nešto je bilo ne sećam se :) sreća pa su mi par ljudi izašli u susret sa foruma i pomogli inače pičvajz! sve zbog lešinara!

Vaxter
13.01.2012, 11:52
Zato će to sada, nadam se, biti regulisano. :)

mirandess
13.01.2012, 12:05
Ja cu samo nadodati Vaxteru, PAMETNO JE OVO ALI TOTALNO PAMETNO!!! Sto se tice skidanja ovdje setova i preprodaje, znaci covjek ti da set da ga skines za dzaba i prodajes to negdje, pa gdje to ima, evo?!!!!!! OVDJE KOD NAS TO IMA, I TO NIJE FER PREMA LJUDIMA KOJI SU SE POMUCILI DA I ONI NAPRAVE I UPLOAD-aju set! Toga ce biti uvijek i tome se ne moze stati u kraj!!! Jos jednom, Vax svaka cast prijatelju!!!!

mladenkom
13.01.2012, 18:52
Ja da se pitam ja bih ukinuo free download,bar ovima koji se samo zicaju za setove,boje,ritmove,sto po chatu sto na pp.od 1160 aktivnih clanova aktivno je mozda 100,ako I toliko,dok ostalih 1000 nalete tu I tamo,precesljaju download,i onda kad ne moze da se skine set od 35mb,digne se buna protiv uprave,moderatora itd...ma nemoj!!!treba odrediti univerzalnu cenu za sve u download sekciji,cenu pristupacnu svima,ritam tolko I tolko,boja tolko I tolko,setovi tolko I tolko...zna se ko je sta uploadovao,odredjen procenat toj osobi,procenat sajtu,jer novac je neophodan da bi sajt funkcionisao.ako vec neko ima 1000 I kusur eura za pa korga,zbog cega natezanje za jos par eura donacije,pa skidaj ko covek do mile volje,ovako samo bespotrebno lupetanje po forumu,iskopavanje tema iz 2005.god itd,besmisleno I uvredljivo
Postovano sa mobilnog uređaja

Tomy
13.01.2012, 22:08
Zato poštujem ovaj forum jer se ipak cijeni naše znanje. Nema ništa besplatno za neradnike! Svaka čast onoj manjini koja razumije naš trud i utrošeno vrijeme za izradu vlastitih setova. Oni koji žele svirati i koristiti klavijature aranžere na taj način, neka ugriju stolicu, neka probaju kakav je to posao i kolko je bilo neprospavanih noći da bi se napravio jedan ritam za neku novu pjesmu koja je izašla. Da ne pišem dalje. Bravo Vaxter!

enis
13.01.2012, 22:43
Zdravo ajde i od mene jedno pitanje za glavni admin tu... Koliko kosta da doniram za celosan free download tokom cele godine,da nemam nikakvo ogranicenje ni dnevno ni nedeljno ni mesecno.Malo mi je teze da se izrazim posto sam iz Mk ali nadam se da ste svatili poentu.Pozdrav

Nautica
14.01.2012, 01:40
sve vise i vise i to skoro masovno postaje je da ljudi uzmu temu staru po mesec-dva i vise, tipa savet za kupovinu ili nesto slicno, i onda odgovaraju na te postove. pa nije li logicno da ako sam pitao pre mesec dana za pomoc oko izbora da sam do sada vec odlucio odavno sta cu da radim. postaje bezveze bas da smeta i cini mi se sve vise i vise se to radi

Vaxter
14.01.2012, 01:45
Zato sada postovi nisu dovoljni.
Džaba se trude.
Nadam se da će to shvatiti i odustati.

mimiki
14.01.2012, 15:42
i bolje da se ne znaju pravila jer su pravila tu da se zaobilaze :D.... a vi vise s tim izjavama neradnici,sedite i zagrejte stolicu .....mi sve znamo bla bla....ali ljudi niko se nije naučen rodio!batalite više te patetične fraze!nemojte da se pravite važni!

dominik
15.01.2012, 12:20
Iskreno, podržavam sve ovo! Znači sve pohvale!
Obrazloženje, kad sam saznao za ovu stranicu, bilo je to prije par godina, svaki čas svog slobodnog vremena sam visio na ovoj stranici, bila je odlična ekipa, puno dobrih tema i savjeta od ljudi i muzičara koji su dugo u ovom poslu,a da ne pričam o dobrim demo-uživo snimcima, gdje si takodjer puno toga mogao saznati, pitati, popraviti svoj "sound" itd,itd.... medjutim s vremenom sam uvidio da tih ljudi više nema ili jako rijetko navraćaju na ovu stranicu i nemaju više živaca ni volje odgovarati na jedno te isto pitanje po 100 puta! A kao i meni i tim članovim je više dosadilo čitati postove kao npr.: kako skinem ovo, zašto ne mogu skinuti ono, ajd pošalji mi to na mail, koliko postova treba da mogu skidati i tako u nedogled.......a da ne pričam, kao što je već i netko spomenuo, da se na postove koji su par godina stari odgovara sad?! samo da bi se skupili nekakvi postovi i da bi mirno mogao skidati materijal!!!
Nadam se da će ovo spriječiti takve stvari, nedavno sam i ja "buknuo" na jednog novog člana koji je kao postavio neki "set", odnosno jedan user i jedan performance sa dvije boje i postavio pitanje mogu li sad i kako skidati!!!Hahahahaha, nisam se mogao suzdržati, iako to nije moj posao, a da mu ne kažem da je to jako žalosno što je uradio! Jer neki misle da su glupani tu, da će netko svoj rad ostaviti a oni ga samo pokupiti..... Katastrofa!
Ne kažem, i ja sam po neki put žicao nešto, al sam se i trudio pomoći drugima i na nekakav drugi način koliko sam mogao. Na kraju, nadam se da će opet ekipa stara biti tu i da ćemo čitati ozbiljnije i konkretnije stvari!
Lijep pozdrav

driftkiller
09.03.2012, 23:11
Ovaj iznad mene, fenomen, hahahaha :D
Ja bih samo da se nadovozem na jednu stvar. Siguran sam da ima jos clanova, koji su kao ja npr. po 3-4 puta skidali jedno te iste, jer zagube, pokvari se cd, hard disk, pa zato imamo ovoliko downloada, tako da bih molio admine i to da uzmu malo u obzir. Inače ja se ne žalim, meni ništa ne smeta, jer vecinu stvari sto imam, imam odavde :D Pozzzz

korg18
09.03.2012, 23:48
Konacno Vaxter,pravo rijesenje,gledam mnogi prodavaju matrijal sa yumidi,i ne mogu da svatim kakvi su to ljudi,mnogi oni to rade,skinu odavde a naplacaju papreno,ovo je rijesenje nek dobije kako ko i zasluzuje,dosta je djabalame.

phobos39
10.03.2012, 00:42
Apsolutno podrzavam. Medjutim nismo se svi registrovali na forum iskljucivo zbog downloada. Kao sto vidite ja sam registrovan nesto vise od pola godine i za to vrijeme sam mogao skupiti tih 25 postova bez problema, ali mi nije bilo do toga. Prvenstveno me zanimalo pravljenje terci za korg pa500/800 i to sam ovdje i naucio zahvaljujuci temi kolege Ace-a ako se ne varam. Medjutim sad mozda i kad bih htio nesto skinuti ne mogu zbog tih licemjera kojima je download bio jedini cilj, a ne razmjena iskustava, ideja i sl. Ali opet kazem podrzavam. Sve prema zaslugama. Pozz.

zocy8888
10.03.2012, 18:45
podrzavam taj stav za downloud,,pozdrav

duzo
15.03.2012, 10:35
Tema je dobra ,baš kao naručena za mene kad god sam pokušao da nešto preuzmem iz download sekcije dobio sam zabranu zato što nemam tih 25 postova,u redu takvo je pravilo ali nešto gledam neki članovi imaju download 750 a upload 5 ,ej bre taj je skini i fontove sa sajta i sad prodaje pamet kako su tu samo zbog zabave i da bi pomogli.

zocy8888
15.03.2012, 10:46
moje misljenje je da svaki clan dobije (ako je to tehnicki izvodljivo)po svojoj zasluzi i zalaganju odredjeni broj downloada u mesecu....pa ko se koliko potrudi i ko koliko doprinese radu sajta

sinisa
15.03.2012, 10:52
Ako su ovi sa 750 skinuli i fontove onda sam ja i boju,majko mila 1.248...:-O Kad bre poskidah tolike stvari,jeste da nista ne drzim na kompu nego kad zatreba skinem sa sajta ali sto je mnogo mnogo je... Jeste vi sigurni da to meri dobro?:D

Srecom nisam najgori od sve dece ima jedna sa 5.449.

zocy8888
15.03.2012, 10:54
ti si izgleda sampion yu midi-a...trebalo bi bazdariti taj aparat koji meri downloude:lol::lol:

just_be
15.03.2012, 11:27
@sinisa tebi bi trebalo staviti u avatar "ovaj bas voli da skida" :p a bogami i ja sam ga dobro odvalio sa 520, stvarno da nije pokvaren ovaj downloadmeter :)

duzo
15.03.2012, 11:42
drugo forumaši koji imaju nove jače klavijatur mogu da skinu šta god im treba sa milion drugih sajtova,a onaj ko ima staru ka o ja pa pobriše boje treba da prevrne nebo da bi našao neke . Ako je stvarno ovaj forum tu da bi pomogao onima koji imaju problem sa kalvijaturama ,muzikom ,itd onda za to treba i da služi .Za stare kalvijature paket boja nije veći od 100kb a za tritona samo jeda set ( GUERRINI ACCORDIONS COLLECTION SAMPLE KORG PA&TRITON

1º ACCORDEON GUERRINI
2º BANDONION GUERRINI
3º BASSON GUERRINI
4º CLARINETTE GUERRINI
5º FLAUTA GUERRINI
6º ORGAN GUERRINI
7º PICCOLO GUERRINI
8º SOPRAN GUERRINI
9º VIOLIN GUERRINI
ima 51,0 MB i tuje velika razlika.
Verovatno su svi počeli da uče da sviraju na Tritonu ili nekoj mašini od par iljada evra ,mnogi i dalje nemaju lovu za skupe igračke nego se trude da koriste ono što imaju.

sinisa
15.03.2012, 13:08
just_be A sta onda staviti kolegi koji je skinuo 5.449?? :D
Ja kao sto rekoh kako skinem tako obrisem nista ne drzim u kompu,a posto imam servis uvek nesto zatreba. Naravno i kolega 5.449 je u par meseci promenio par klavijatura pa verovatno je to razlog tolikog downloada.

Milan$
15.03.2012, 13:20
evo me ,dobrovoljno se javljam:D..uh,kad nakupi ovoliki downloadB-)..to je bilo kad sam pobedio prosle godine u onom kvizu i imao mesec dana neogranicen download,a i racunao sam na skoriju promenu klavijature (tj. par njih),i eto nakupilo se:">...rekoh da se naoruzam u tih mesec dana,jer posle nema download veci od 8 mb..i tako i bese..i hvala yu midi za to..moram samo da poradim ovih dana na mom uploadu,da se oduzim drugarima sa foruma..obecavam...pozzz:D

Vaxter
15.03.2012, 14:49
Ne zaboravite da je demo nekada bio na download centru, tako da je starijim članovima to nakucalo skidanje.
Trenutni sistem se, za sada, dobro pokazuje i neće biti promenjen skoro, čini mi se.

nikadvisekorg
15.03.2012, 15:28
Ne znam šta je pametno ja skidao nešto po 3 i više puta, i onda prodam klavijaturu... pa ajd jovo nanovo..... :p

a trebalo bi da ima neki demo ili bar spisak čega ima u fajlu, skinuo sam milion stvari a tek kad skinem vidim da imam već to ili da je jedno te isto....

vita_kg
15.03.2012, 17:45
I ja sam nakucao vala dosta,... al jbg, da ne bi ovog sajta, popila bi sekiru moja Yamaha. Trudim se da vratim dug sad kolko je moguce. ;)

Vaxter
15.03.2012, 17:45
Trudimo se sada da forsiramo to, tako da pakete uploadovane bez spiska fajlova ne propuštamo.

ado_rado
15.03.2012, 19:31
Ova odluka ima svojih pozitivnih stvari u svakom slucaju, ali ima ono ali!!
Niko od nas nije se registrovao na ovaj forum bez razloga a taj je razlog Download i Upload mozemo mi da se lazemo ali nemoj te jer smo svi ovde radi nekog interesa pa i ja neka budem taj prvi!
Ja nikada nisam volio ULIZICE koji se uvlace jer misle da im je to jedini prolaz za zacrtani uspjeh!
Evo citao sam sve komentare svi su rekli super pa neka se i to vec jednom desi i tako to, ali 90% vas koji to kazu nije tako jer nikome to ne ide u prilog!
Svi smo mi to radi interesa i to slijedeceg>
Download,Uplaud,druzenje,kupovina,prodaja,itd!
Ja sam na ovom forumu novi to je istina jer nisam znao dok slucajno nisam naletio nesto trazeci pa sam surfo po ovom forumu i vio sam da je ovo najjaci muzicki forum na netu i iz tog razloga sam se registrovao. Vidio sam de je dosta opsiran Download jer to nama svima prije svega najvise treba!
Mi mozemo pricati sta god i lagati se izmeduse ali na nasem profilu lijepo sve pise detaljno i nemoj te tako sada ispada da mi novi CIGANIMO I MOLIMO DA NAM NEKO NESTO DADNE nije to fino kada se procita ne zvuci dobro!
A sto se tice banovanja mora i za to da postoji razlog!

Veliki Pozdrav od NOVOG NA FORUMU!!!!!B-)

Milan$
15.03.2012, 19:47
mozda to jeste tako kao sto ti kazes,i ja sam se nekad davno pridruzio forumu zbog downloda,ali evo sad sam clan vec 3 godine i nesto,i ovih dana bas i ne skidam nesto sa foruma,ali mi je jednostavno za to vreme postao vrlo drag,i sad na njega ne dolazim zbog downloada,vec jednostavno da se druzim s ljudima, nekom pomognem nesto sta znam, nekog pitam nesto,tako mi je u zadnje vrme forum vise relaksacija,razonoda nego download,premda sam i skinuo sve sto se da skinuti:D,u prosle dve godine,tako da sam sad po ceo dan na forumu, jer mi je fino ovde,znam dosta ljudi sa foruma,pratimo jedni drugi vremenom,bice i nekih novih desavanja na forumu kako rece Vaxter, tako da je forum sad,bar kod mene,uzeo jednu sasvim drugu dimenziju,sem downloda..nema dana da nisam na forumu...nadam se da ce svima tako biti vremenom:">..pozdrav

ado_rado
15.03.2012, 20:27
Svaka cast kolega bas si fino to rekao volim kada je neko iskren recimo kao ti sada!
Znaci bio sam u pravu to sto sam rekao da smo svi ovde sa nekim ralogom a prvi je Skidanje sa foruma, to je tako htjeli mi to prihvatiti ili ne to je istina 100%!
E recimo u tvom slucaju kao sto se i vidi iz prilozenog par hiljada Downloada to je normalno da ces forum da zavolis i da se nastavis druziti i dalje jer si dosta koristi to jeste Hajra vidio od foruma!
Ja se slazem sa organizacijom da se ovi bez korisni koji samo skidaju da se banuju jer oni su tu samo radi interesa nista vise!
Znaci skidaju do granice za Downolad i onda ko nas sisa kasnije sta ga briga za komunikaciju na forumu!
Ja sam se prvi registrovo na forum jer mi je trebalo nekih semplova ali recimo sada mi je jako zanimljivo se druziti sa vama jer se dosta komplikacija i problema upravo rijesava na ovom Saitu!
Nemam puno vremena ali svaki dan par pola sata provedem na forumu jer volim da pomazem ljudima sta cu takvi smo mi Krajisnici ali ne volim folere i ulizice vvvvvvvvaaaaaaaaaoooooooo kako sam elergican na takve!!
I to sto kazu da su na catu ovijek isti ljudi to je 99% tacno to treba promijeniti evo kako!

Recimo treba uvesti 200 postova i onda Download pa da vidimo ko i kako ce onda da se ponasa pa nebi nas bilo svega mozda za citav dan 20 i to bili bi oni standardni koji vec imaju prava na Download!

Ma ne znam sta vise reci vec mi je pritisak od takvih skocio na 200.

Veliki Pozdrav!

nikadvisekorg
15.03.2012, 20:35
Recimo treba uvesti 200 postova i onda Download pa da vidimo ko i kako ce onda da se ponasa pa nebi nas bilo svega mozda za citav dan 20 i to bili bi oni standardni koji vec imaju prava na Download!

Pa da opet svaki drugi post bude na demo snimcima =))

spasoje88
16.03.2012, 00:53
U potpusnosti se slazem sa kolegom @Milan$! Nema dana da nisam na forumu... Jednostavno pregledam prvih 30 aktivnih tema i to mi je dosta! Ponekad nesto skinem sto mi treba i to je to! Pitam sta mi treba...

A sad mi sinu jedna ideja... Chat je zanimljiv... Ali kad bi bile jos neke sitne igrice koje bi mogle da se igraju medjusobno... Kao sto je potapanje brodica, ne ljuti se covece, jamb, tablic... Cisto da bude jos malo razonode... Auuuuu. Pa ja bi po ceo dan visio na forumu! :D

Vaxter
16.03.2012, 01:10
Hahaha :))
Oni najstariji članovi se toga verovatno sećaju.
Imali smo nekad davno te igrice.
Nekada je to i bilo opcija, ali sada jako teško...
Sajt je toliko prerastao da bi nam to igranje igrica ubilo server potpuno.
Ionako štucka svaki čas.

duzo
16.03.2012, 10:47
Slažem se potpuno i 100% si u pravi većina ih se folira i ulizuje samo mali broj će da prizna da se registrovao zbog downloada a od tih ljudi ćeš i da čuješ nešto korisno, što reče svi mi gledamo da se ovajdimo i to je normalno ali onaj ko je novi član sigurno se nije registrovo zbog priče i druženja nego zato što ima potrebu da osposobi svoj Isrument da bi mogao da ga koristi pa bio on profi ili amater .
I taman se ponadaš ovde ima ono što mi treba a ono p....c ,treba da uplauduješ što da uploadujem kad ništa nemogu da downloadujem.I onda te više nema na sajtu ne zato što te neiteresuje već zato što jurcaš po drugim (forumima sajtovima itd ) nebili iskopo ono što ti treba.

Lako je gladnoga izudarati i izgaziti ajde napojga i nahrani !

nesaband
16.03.2012, 12:01
Ala se na ovoj temi filozofira!!!!!
Svi su nesto posteni pa sad poceli da se otvaraju da otvaraju dusu.
Ne vidim cemu sve to?
Ko zeli da se druzi na forumu dobro je dosao.Ko zeli da razmenjuje iskusta takodje je dobro dosao.Ko nesto zna i zeli da pomogne kolegama dobrodosao je.

Ja licno sam se uclanio na forum zbog kupovine ralnda GW8 i informacijama o toj klavijaturi.U to vreme nije ni bilo nekih dobrih stylova za GW8 na forumu tako da sam sve morao sam da odradim uz pomoc kolege @Bobana010 koji je vec imao tu klavijaturu.
dobio sam od njega u pocetku par ritmova mnogo mi je pomogao.E sad sve ostalo je bio moj rad rad i samo rad na studiranju klavijature i sredjivanju stylova u njoj.

Ja sam i ranije imao dosta stylova od raznih rolandovih modela pa sam i njih iskoristio i prepravio da mogu dobro da zvuce na GW8.

moj savet mladim momcima koji su tek poceli da sviraju klavijaturu da se prvo dobro upoznaju sa svojim instrumentom i da pokusaju da naprave set koji bas njima odgovara.
Nije fer prema ostalim clanovima da se ovde pisu neke nebuloze tek samo da bi se dobio koji post.
Iz iskustva znam da meni licno ni jedan set nije bio savrsen i da sam sam morao sve da prepravljam i da stelujem klavijaturu kako ja mislim da treba da zvuci.

Dosta sam i ja skidao sa midi foruma stvari ali od toga sam imao vrlo malo koristi.
Sad da me pitas sta sam sve skinuo sa forum ne bih znao.Uglavno su ti setovi izbrisani sa mog kompa.

nikadvisekorg
16.03.2012, 16:46
Kolega @nesabend potpisujem tvoj post od reči do reči.

Arter
18.03.2012, 17:44
Evo da se i ja pridruzim diskusiji. Podrzavam na jednu stranu i ovu tezu da su vecina tu radi downloada, ali također i kudim to...jer dosta nas ima tu koji smo dosli radi nekakvih informacija vezanih za glazbu. Evo iskreno ja imam downloada, prvo jedan broj iz razloga sto sam isprobavao stylove koji rade na MEDELI aranzerima, zatim na yamahi psr e423 te na OMB, također i skinutih boja jer neke kada konvertiram ne rade na vsampleru i onda trazim druge, također ima poskidano i stilova koji nisu imali spisak pa su skinuti eto da vidim kao sto ime kaze npr NAJBOLJI STILOVI bla bla... ali prvenstveno sam ovdje na ovom forumu jer sam mlad i zeljan znanja, a odavde to citanjem svakojakih postova i uspijevam. Nije ovo uvlacenje nikome u guzicu vec samo osvrt. Također nekada davno sam imao racun, dok sam jos bijo klinac, i vise se niti sjecam nick namea niti e-maila (valda me sad nece banat)... Nisam zelio skupljat postove bezveze, vec sam poslao donaciju jer je ovo odlican sajt i jako je od korustu svima. Je da ima onih koji dodu pokupiti sto imaju, ali ima i onih kojima to niej prvo na pameti.

Znaci, misljenja sam da treba dopustiti ljudima download, ali samo određenih stvari, npr osnovnih stilova ili nekih namjenskih, pa cak i boja, ali onih koje sam uploader ili administrator odluci da mogu ici, tek toliko da ljudi imaju nesto za skinuti a time da ih i zadrzi na forumu. A ostatak mislim da bi trebao ici ili po zaslugama ili donacijama.

Te smatram da ako ej ikako moguce da korisnicima se uzme u obzir ako skinu zabunom duplu stvar.... eto ispricavam se zbog kojeg tipfelera. Lip pozdrav iz Splita

vita_kg
18.03.2012, 18:08
Ma jebes download! Forum je zakon. Mozes da naucis sta hoces o bilo kojoj klavijaturi, a kad upoznas svoju masinu, onda je lako napraviti sta ti treba. Ja sam sa mojom Yamahom muku mucio... Ma sta god da skinem, ubacim u nju, ona zvuci ko serpa. E posle sam poceo da citam forum, ucim o klavijaturi, muzici, tehnici sviranja sto je vise moguce i onda sam poceo da napredujem. Ja sam samouki muzicar, al zato, mnogi koji dodju kod mene, i pocnu da se hvale na prvu kako su isli na casove kod ovog i onog, i kako su dobri, kad me cuju, sramota ih je da sviraju posle toga. Slazem se, casovi i instrukcije od strane iskusnih muzicara mnogo znace, ali opet, nista bez rada. Zbog toga, tvrdim da je ovaj forum veliko blago za ljude poput mene koji nisu imali para za casove, ali su imali zelju da nauce po nesto. Iskusni i nesebicni ljudi su od ovog foruma napravili jednu veoma opsirnu muzicku enciklopediju i hvala im na tome.

bosko
18.03.2012, 19:46
Slažem se sa Arterom da treba dozvoliti download nekih stvari kao što su npr. tekstovi pesama sa akordima ili uputstva .

karlovac29
21.03.2012, 11:47
Pozdrav...evo imam pitanj, stvarno sam aktivan i svaki dan na forumu, i mislim da je tih 25 postova bezveze, jer se javljam stvarno na teme na koje znam odgovor, neću pisat bezveze gluposti jer sam tek kupio i počeo svirati klavijaturu pa o njima neznam baš puno, zato i ne pišem, i kad hoću nešto naučit i probat učitat set pokušat nariktat vokalizer nemogu jer sam ograničen sa downloadom.Potrebno mi je par megabajta i to je to.Znam da ima ljudi koji skidaju beskonačno, ali eto nije slučaj kod mene..i šta mi preostaje, jedino zamolit nekoga da mi skine par boja i pošalje na privatni mail ili nešto drugo...Pozdrav!

nesaband
21.03.2012, 11:54
:lol: posteno si rekao.
ima i drugih nacina da se dodje do seta.na primer da doniras sajt.ne vidim u cemu je problem????zar je 10 eura neka velika cifra????
Nemoj tako prijatelju.

karlovac29
21.03.2012, 12:39
Kako da dam, hoću, nije problem! Nisam to znao.

tranzit
21.03.2012, 12:48
zar je 10 eura neka velika cifra????
Nemoj tako prijatelju.Znas ti Neso dobro da bi kod nas ljudi uglavnom sve, ama bas sve za dzabe, ako ikako moze, pa makar i nista ne valjalo, samo da je dzaba.
Karlovac29 imas na stranici o donaciji, samo potrazi, naci ces sigurno.

Dell
21.03.2012, 15:25
Cak ni 10 eura ne treba, koliko servis placanja dozvoljava minimalnu uplatu, toliko je dovoljno.

zocy8888
30.03.2012, 13:55
a ko garantuje da ce mi se odobriti download,ako uplatim

mladenkom
30.03.2012, 13:58
Garantuje ti mnogo njih koji su uplatili pa skidaju,nema lazi nema prevare
Postovano sa mobilnog uređaja

marko87
30.03.2012, 17:43
Slobodno uplati donaciju, dobijas download sigurno. Ja sam tako uradio, nasao sam neke stvari koje nema svuda, isto tako pokusavam da delim sa ostalima nesto sto napravim.

Dell
30.03.2012, 18:57
Ako ti se ne odobri download mozes slobodno doc meni, Neci ili Vaxteru na vrata i da nas dekapitiras na nacin koji volis :)

karlovac29
01.04.2012, 22:05
Pozdrav, imam pitanje, negdje sam pročitao da mogu da doniram sajt sa određenom cifrom, npr 10 eura.....kako da to napravim, nekom uplatom ili?
Sajt je perfektan i puno mi je pomogao u sređivanju klavijature ali mi ipak trebaju neke stvari iz download sekcije, pa se nadam da doniranjem mogu skinuti par sitnica koje mi fale..eto iskren sam, inače hvala Vam svima na velikoj pomoći putem ovog foruma!!

Vaxter
02.04.2012, 00:08
Postoje mnogo bolji načini da zaslužite download, ali da, donacija Vam može doneti download privilegije i ona ne mora značiti uvek download prava.
Donatorima dajemo download, kako bi im se na neki način odužili za donaciju,
Ako imate PayPal možete donirati putem ovog linka: http://www.yu-midi.org/forum/misc.php?do=donate
Ako nemate PayPal nalog javite mi se putem privatnih poruka za dalje informacije.

nicic
12.04.2012, 22:38
I sta sad. Malopre sam hteo da pregledam jedan set ali ...? naravno ovo nece ispasti kao zalopojka.Tacno je da imam dosta skinutog materijala,ali je najveci broj skinut u vreme kada nije postojalo ogranicenje.Kada je uveden broj postova koji dozvoljava download onda sam krenuo sa postovima koji su po mom misljenju opravdani bilo u formi pisanja ili davanja misljenja o nekom problemu.Sada pored mog imena stoji visestruki izbor pa ne mogu da dokucim kakav je moj status na ovom sajtu,i koji odgovor za ogranicenje downloada za mene treba da vazi.Mozda cu ipak od vas dobiti konkretan odgovor.Napominjem da samo skidamkad mi nesto bude interesantno,ali ne preprodajem niti koristim materijal sa ovog sajta u druge svrhe.

Dell
12.04.2012, 23:23
Donirate svotu koliko zelite i imate neogranicen pristup. Smisao sajta je razmjena, tako da i korisni uploadi mogu pomoci pri stjecanju download privilegija.

Vaxter
12.04.2012, 23:39
Kao što sam milion puta rekao: "Normalno, AKTIVNO i REDOVNO učešće u radu portala obezbeđuje download prava."

Jednostavno je...

Krajnja poenta: "Prava na download dobijaju oni koji zaista ulažu trud i rad da se zajednica održi".

Vaxter
19.02.2013, 13:11
Da podsetim samo na ovu temu i da dodam nešto.

NEMOJTE mi se više obraćati putem privatnih poruka i pitati "kada možete dobiti pristup downloadu" jer "smatrate da ste dovoljno aktivni".

Ima ko to treba da smatra i proceni, a samim pitanjem jasno stavljate do znanja u čemu je poenta vaše aktivnosti, te tako samo umanjujete sebi mogućnost dobijanja toga što vam je toliko bitno.

bogy
24.04.2013, 21:00
od kada se prebacila strana na drugi server nemogu vise da downloadujem nista vise

Vaxter
24.04.2013, 21:07
Ako ste download dobili zbog donacije, onda Vaša nemogućnost downloada nema veze sa prelaskom na novi server, već Vam je sistem jednostavno ukinuo download privilegije.
Kao što je naglašeno nekoliko puta, donatorske download privilegije nisu ni obavezne ni trajne.

sinisa35
23.08.2013, 20:18
Dobra tema i svakako dobra odluka.U principu najidealnije bi bilo da pravo na download imaju ljudi koji sami prave setove i boje i postavljaju ih ovdje.Ali nismo babe vracare da znamo ko je ko naravno i onda je vrlo tesko naci pravu mjeru nacin arsin po kojem se voditi kada su u pitanju te privilegije.Vjerujem i da su i moderatori motali po glavama kako bi bilo najbolje da se to rijesi.Ne mozes sad sve zabraniti a ne mozes ni dopustiti mac sa dvije ostrice :-) Jesam skidao naravno ali kad sam kupio kurzweil posto je vrlo malo kvalitetnih stvari za njega skidao sam kmp najvise i onda pretvarao u wave svaki ksf i ubacivao mapirao muku mucio godinu i vise dana samo za sebe i svoje potrebe.I naravno za to sto mi je bio omogucen download pokusavam se oduziti i postavljam sve sto imam u svom k 2661 nazad na Yu-MIDI U KRZ formatu da pomognem ljudima koji imaju kurzweil.ne znam zasto mi je ukinut download jer kad god pokusavam bilo sta skinuti kaze mi da sam prekoracio dnevni limit a recimo taj dan prvi put usao na sajt,(a uredno mi doda u broju downloada jos jedan kao da sam ga skinuo)mada mi i nije toliko bitno ne kukam :-).samo me zanima zasto.ovo sto stavljam upload ne radim zaista iz bilo kakve namjere da dobijem neki veci status itd.Sto se tice postova nemam ih nesto puno jer necu pisati o aranzerima kad nikad u zivotu nisam imao niti cu ikad na tome ''zasvirati''.A za krz i nema puno piskaranja gdje bi se ukljucio korisno i dao savjet.Zao mi je sto je malo zamrla tema o tehnici sviranja tu bi imao dosta stvari da pisem i pomognem kolegama oko tehnike trilera zgloba itd itd. puno pozdrava iz Banjaluke .Sinisa

al bundy
23.08.2013, 22:20
Ma sinisa nije ona zamrla.....samo ti napisi i pokazi :)
Citace se to.nove cake uvjek dobrodosle.
Pozdrav

ado
15.12.2013, 12:53
pa ipak bi se trebalo znati koji broj je potreban da bi se mogao vrsiti download :) Nisam spamer, ali ovako zivim u nedoumici kao pocetnik hehe

Ipak, vrijedi, sajt je stvarno dobar

acakasper
15.12.2013, 13:33
nema broja.PROCITAJ PRAVILNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dacook
12.01.2014, 17:27
Koliko sada treba da bih mogo da downlodiram neke vredne stvari ovde.

acakasper
12.01.2014, 19:07
nema broja,rekao sam ti,imas pisano o tome mnogo,mnogo puta,procitaj pravilnik,to ti je isto ono kad sin student pitao oca,''Cale posalji pare".a otac mu je rekao samo sine uci tu su pare,i tako je bilo dok sin nije pao godinu i vratio se kuci,a otac otvori sredinu knjige i kaze sinu,"E moj sine,da si ucio dosao bi do para,nisi ni pipnuo knjigu".

Bucin Nikola
12.01.2014, 19:07
nebih bilo uredu da svako ko se registruje ima odma pravo na download,a da nigde nije bio aktivan na forumu...Treba da budes aktivan,odgovarati na vec postavljene teme,ili otvarati novu ali zaista ako je nesto korisno i bitno,a ne pisati neke gluposti i postavljati teme radi sakupljanja postova da bih se stklo pravo na download....Ja bih recimo,za one koje hoce odmah da downloaduju,postavio neku cenu po fajlu,i to samo za one koji nisu aktivni pa kada se izvrsi uplata preko sms-a ili kako vec neka skida....

mladenkom
12.01.2014, 21:15
Vaistinu

Sent from my R800x using Tapatalk 2

bking87
16.01.2014, 07:49
nije losa ideja od Bucin Nikola,ko hoce odma da downloaduje da se placanje sredi preko sms-a....da se stavi neka realna,prihvatljiva cjena i da za tu cjenu mozes samo da skines dva-tri fajla i to je to...mislim da bi to bilo super,ako bi se moglo to tako sredit...

harepa50
18.01.2014, 20:02
Pitanje je na kraju koji procez za to da se to sredi sa svim mogućim mobilnim operaterima, a još bi oni tražili neki procenat za to + PDV itd itd itd.

Vaxter
18.01.2014, 20:04
Već sam rekao da prodaje fajlova sa downloada nikad neće biti.
Za donacije putem SMS-a je već neko pitao i objasnio sam zašto je to potpuno neisplativo ni za koga sem operatera.

Vaxter
20.02.2014, 11:02
U narednih mesec dana, kada budem imao vremena da obavim sve pripreme, ću potpuno otvoriti download i skinuti sva ograničenja na istom.

Nemam više ni vremena ni živaca da gubim sa svima onima koji su umislili da donacijama kupuju download prava, onima koji očekuju "kvalitet za pare koje su platili" i slično.
Rekao sam nekoliko puta koliko me nervira što ljudi doniraju samo zbog downloada.

Eto, grebatori su pobedili...
Download će biti javno otvoren bez ikakvih limita.
Makar ovo značilo i gašenje sajta neka bude tako.
Sve gluposti koje čitam proteklih meseci nisu vredne mojih živaca.
Ovako će bar na forumu pisati samo oni koji zaista imaju šta pametno da kažu i to je to, bar se nadam.

Ko želi da donira donacije će biti i dalje otvorene, a nepokrivene troškove servera ću ja platiti i to je to.

sale_band
20.02.2014, 11:06
Pa zasto onda ne ugasite download centar i gotova prica... Ko zeli da se razmenjuje sa kojekakvim fajlovima neka to radi preko sharing servera a forum da sluzi svojoj svrsi???

Vaxter
20.02.2014, 11:08
Download centar, kao i forum, ima svoju svrhu.
Kako je forum centralizovana baza znanja tako je i download centralizovana baza znanja koje je primenjeno u praksi.
Da budem iskren, nije da nisam razmišljao o gašenju downloada, ali ipak on zaista ima smisla.

Edit:
Uzgred, ovaj sajt i jeste nastao kroz download sekciju.
Forum smo uspeli da oživimo tek neke dve godine nakon što je download uveliko postojao i radio.

tranzit
20.02.2014, 12:17
Jedino sto mogu da zakljucim je, da ce biti vrlo malo donatora, poslije otvaranja downloada za siroke mase. Sigurno imas pravo u vezi sa nebulozama koje moras da citas radi downloada i zaista mi te je zao jer samo ono sto procitam na Chatu je dovoljno... i previse za moje nerve. Da ce pisati na forumu samo ljudi koji zaista imaju nesto da kazu, to je istina ali ce i postova naravno biti manje. Neka bude, kako bude, svakog cuda za tri dana.

Yikwo
20.02.2014, 12:43
Po meni , losa je ovo ideja ...ja bih onda uveo pravilo da se donacijom ne dobija pristup download centru i eto resis se onih koji doniraju zbog istog

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Vaxter
20.02.2014, 12:50
Tek bi onda bilo krša po forumu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

EmirTotic
20.02.2014, 13:15
Okej ljudi, dosta je bilo. Vax, to je mnogo glupa ideja i nije pravedna. Znas i sam da sam upucen u download i da sam prinudjen da cistim i skidam svasta a ne pamtim kad sam nesto zadrzao u klavijaturama, zapravo i nisam nista. Jednostavno nije pravedno da dodje neko ko se registruje i poskida sve sto mu treba, a neko se mucio da to odradi. Pa ja bih prvi sklonio sve sto sam ikad uradio. Nije sujeta vec postovanje rada autora ma kakav on bio iako se ovde pojavilo mnogo doktora nauka u poslednje vreme. Drugo, mladji clanovi mojih godina koji smo tu vec dugo (Dell, Hare, Skoric itd. da ne nabrajam) smo ostali tu i dan danas a morali smo da zaradimo download.

Rekao sam ti vec, tim moderatora je nesto manji, realno i iskustveno smo slabiji od prethodne nekadasnje garniture ljudi ali trudimo se. Svaki dan posecujem intenzivno forum i isto tako citam gluposti, mislim da samo treba iskulirati, mozda i brisati postove. Za sve prepotentne i kurchevite privatne poruke od ljudi koji se registruju bez licnih podataka treba staviti jednu sablonsku kao sto je sastavljen pravilnik i cao. To i to treba da uradis da bi dobio to i to i cao. Necu da duzim, ali ma koliko pozitivan bio i gledao da sve se lepo izgladi narod ne ume da postuje!

sale_band
20.02.2014, 13:27
Vidite, ovo je jedini domaci forum koji redovno posecujem, a ima nekolicina stranih koje takodje povremeno pratim. Sve je to manje vise isto i sta god da uradite, opet ce biti isto.
Nije samo download razlog za nebuloze u to sam 100% siguran. Ima tu, po om misljenju, mnostvo bezveznih tema koje se uporno prevrcu na prvoj stranici a, kao sto vec rekoh, mnostvo dobrih ali zbog kojekakvih ispada zakljucanih.
Oduvek sam bio protiv zakljucavanja tema (ali ne protiv sankcionisanja onih koji se neprikladno ponasaju) jer, ljudi moraju o necemu da raspravjaju, na ovaj ili onaj nacin.
Meni licno ne prija kad ostanem "osecen" bez mogucnosti da kazem ono sto mislim, o tome sam vec pisao ranije

lagunabend
20.02.2014, 15:39
Drugari neka bude kako bude ,ja samo znam da mi je ovaj sajt vise puta pomogao ,nego bilo koji drugi ,i da bi bez njega verovatno odavno bacio kroz prozor i yamahe i korgove i rolande i sl...Ko misli da na neki nacin treba da se oduzi ,neka se oduzi ,ja cu gledati kad god mogu da uplatim neki dinar a ostali po volji .Pozz

nesaband
20.02.2014, 15:48
@lagunabend...kad resis da neki instrument bacis kroz prozor javi mi....=))

lagunabend
20.02.2014, 15:49
Pa da ne bi ovog foruma leteli bi ko lonci ,xaxaxaxaxaxaxaxaxax

Simbad84
20.02.2014, 16:20
mozda treba postaviti anketu,jer koliko god primamljivo zvucilo,ja mislim da to nije dobra ideja,ne bih ja nista menjao...

mladenkom
21.02.2014, 03:22
Mozda odvojiti materijal koji se moze naci na svakom cosku pa nek ga skida ko hoce.

milepsr
24.02.2014, 12:54
Okej ljudi, dosta je bilo. Vax, to je mnogo glupa ideja i nije pravedna. Znas i sam da sam upucen u download i da sam prinudjen da cistim i skidam svasta a ne pamtim kad sam nesto zadrzao u klavijaturama, zapravo i nisam nista. Jednostavno nije pravedno da dodje neko ko se registruje i poskida sve sto mu treba, a neko se mucio da to odradi. Pa ja bih prvi sklonio sve sto sam ikad uradio. Nije sujeta vec postovanje rada autora ma kakav on bio iako se ovde pojavilo mnogo doktora nauka u poslednje vreme. Drugo, mladji clanovi mojih godina koji smo tu vec dugo (Dell, Hare, Skoric itd. da ne nabrajam) smo ostali tu i dan danas a morali smo da zaradimo download.

Rekao sam ti vec, tim moderatora je nesto manji, realno i iskustveno smo slabiji od prethodne nekadasnje garniture ljudi ali trudimo se. Svaki dan posecujem intenzivno forum i isto tako citam gluposti, mislim da samo treba iskulirati, mozda i brisati postove. Za sve prepotentne i kurchevite privatne poruke od ljudi koji se registruju bez licnih podataka treba staviti jednu sablonsku kao sto je sastavljen pravilnik i cao. To i to treba da uradis da bi dobio to i to i cao. Necu da duzim, ali ma koliko pozitivan bio i gledao da sve se lepo izgladi narod ne ume da postuje!

Emir je sve rekao. Otvoren download ce povecati broj preprodavaca i ljudi koji ce se registrovati samo radi download-a. Samim tim broj uploadovanih stvari ce se smanjiti (i po kvantitetu i po kvalitetu), a ja prvi ne bih uploadovao nesto i da to skida i kurta i murta. Ja sam na ovom forumu od 29.03.2007. i razlog mog dolaska je bilo znanje. Da nije bilo ovog foruma, verovatno se danas ne bih profesionalno bavio muzikom, koliko god to nekome ekstremno ili neverovatno zvucalo... Otvoren download nece povecati broj korisnih postova na forumu, niti broj aktivnih clanova, samo ce povecati troskove. Ne bih voleo da se dogodi da se forum ugasi zbog grebatora, prevaranata i glupih ljudi.

sale_band
24.02.2014, 15:17
Ja predlazem akciju ili stvaranje tima dobrovoljaca koji ce da pre odobrenja proveravaju sadrzaj upoadovanih stvari i da ih pustaju na download samo ukoliko zadovoljavaju neke minimalne standarde, a to je da nisu duplikati (a ako se vec prijavi duplikat da se brise) da nije set sa samo jednom bankom i dve tri boje, da nije sempl koji vec postoji 20 godina itd...

Licno bih ucestvovao u tome koliko mi vreme dozvoli ako treba. To bi znacilo da bi materijal poslat na odobrenje morao duze da ceka proveru ali bi barem bio ispitan koliko-toliko...

P.S. Nisam upucen kako,to sada funkcionise pa samo predlazem.

albin korg
24.02.2014, 15:56
Mislim da je vrijeme za referendum.Slogan glasi , "Nema downloada bez sudjelovanja na forumima " .

Lijep pozdrav za sve aktivne članove ovog sajta ;)

EmirTotic
24.02.2014, 18:33
Sale_band, to vec postoji i radi se na tome ali ne moze ni to da bude efikasno 100% jer trenutno se na forumu nalazi 8432 fajla u 67 kategorija, tu mora da ima duplikata ponovljenih mnooogo puta. Bilo bi idealno da se svi duplikati maknu ili da se vise ne ponavljaju ali za to ne postoji resenje. Kad neko postavi set, ucitamo ga, proverimo i ako valja pustimo, a da li je on bio na sajtu pre ili ne to niko ne moze da zapamti. Pa koliko sam puta naleteo na neku boju recimo koja se u svakom setu drugacije zove?! Nema potrebe za pravdanjem niti objasnjavanjem ali tebi kao drugaru na forumu zelim da objasnim jer si stalno ovde i zasluzujes da znas, inace se ne bih oglasio. :)

Mislim da treba da budemo zadovoljni sa ovim stanjem sada jer ko je tu i ko je zasluzio download definitivno ima sta da skine, mozda se retko desi da nesto bas kvalitetno ispadne ali se desi. I ja bih voleo kad bi sve bilo kvalitetno pa da ne moram svasta da ucitavam u tyrosa ili pa3x. Eventualna promena po meni koja radi posao je da se download ogranici na skidanje maximalno 3 ili 5 fajlova dnevno da ne bi bilo padobranaca koji dodju 1 mesecno i za 15 minuta skinu x broj fajlova sa sajta.

Sa druge strane ne vidim ni smisao teme, download funkcionise super, trudimo se, cesljamo ga svi. Uvek ce biti kolega koji zele da skinu materijal odavde, da ga ubace u klavijaturu i da ocekuju da zvuce kao vrhunski bend i smatraju da je registraciom ovde na sajt Yu-Midi duzan da im obezbedi vrhunski sound klavijature. E pa nije! Sve funkcionise na bazi drage volje kolega da podele materijal sa drugima, ono sto je bar malo kvalitetno i moze da koristi pusti se, ono sto nije brise se.

P.S. I ovde bih apelovao kolegama koji postavljaju materijal, MIDI fajlovi su zabranjeni na sajtu i nemojte ih postavljati vise.

Yikwo
24.02.2014, 23:08
Verovatno je Vaxtera pogodilo to sto mu je neko donirao , pa mu kukao kako za ulozeni novac nije dobio nista kvalitetno.
Trebaju ljudi da shvate da donacija nije isto sto i "kupovina privilegija za download" i problema nece biti ...
Donacija je donacija ...pomoc forumu da izmiri svoje troskove prema svom hostingu i kome vec i to je to ...

@EmirTotic , to za skidanje maximalno 3 ili 5 fajlova bi napravilo jos vecu pometnju.
Napravi covek jedan account , skine 3 fajla , zatim pokrene ip changer , registruje se jos jednom skine jos 3 fajla i tako za 15 minuta napravi 10 accounta...

Ovako kako jeste je odlicno i najrealnije,ja nista ne bih menjao sto se tice download centra.

Simbad84
25.02.2014, 01:24
Koliko me secanje sluzi mislim da je bilo ogranicenja na sajtu,tamo 2006-2007 nisam siguran,ali je bilo u Mb ,ne u broju fajlova,ili sam ja nesto pomesao. Vec postoje forumi sa takvim resenjima,5 fajla dnevno,zatim da si clan minimum 3 meseca,sto je dobro resenje,po meni,ono sa brojem postova ne valja,jer onda svi skupljaju postove,pa pisu svasta,a ne znam kako mislis da otvoris 10 naloga kad od internet provajdera dobijes samo jedan meil.

Yikwo
25.02.2014, 01:27
Pa ako ces iskreno,samo sto malo sad skrecemo sa teme, ja nemam mail od provajdera pa sam se registrovao ...;)
Prosto meni provajder ne dodeljuje mail pa sam morao da se snalazim ...
Mnogo ljudi imaju svoj hosting i domen , na to si zaboravio :)

Simbad84
25.02.2014, 03:14
Nisam zaboravio,ja takodje nemam meil ali snasao sam se za ovaj nalog,i on mi je dosta, a zamisli 10,pa da se dopisujem sam sa sobom,mada ima nas raznih... :)

tranzit
25.02.2014, 04:29
Uvjek sam bio, a i nadalje cu biti, tog uvjerenja, da je download samo poziv ogromnom broju ljudi od kojih velika vecina, nema ni blage veze sa muzikom i muzicarima, da tumaraju po yu-midiju, napisu pokoji post koji je totalno nevazan i nikome nece ni u cemu pomoci, uglavnom ucestvuju u temama koje i nemaju posebne veze sa muzikom, uplate ili ne uplate neku crkavicu od donacije, a onda se obruse kao orlovi lesinari, na download sekciju i poskidaju sve sto mogu u sto kracem vremenu, a nakon toga se periodicno pojave na forumu, da provjere ima li sta novo, sto vec nisu skinuli. Ako stavimo ruku na srce i budemo iskreni prema sebi, mi nemamo ni stotinak aktivnih clanova. Sve ostale hiljade clanova spadaju u gore opisanu grupu, koja svasta radi samo da se dokopa downloada. Dobio sam nebrojeno privatnih poruka sa molbom ("do neba") da za nekoga skinem ovaj ili onaj file. Siguran sam da i ostali aktivni clanovi imaju slicno iskustvo.

Potpuno sam siguran da pravim aktivnim clanovima, rijetko kad ista zatreba sa downloada jer su to uglavnom vrlo ozbiljni muzicari koji su sposobni da sami odrade sta im treba, a ako bas i ne mogu ili nemaju vremena, postoji PP gdje mogu zamoliti nekog od kolega da uradi to ili ako vec ima posalje. Dodjosmo do zakljucka da je download sekcija korisna, skoro iskljucivo, samo onima koji i nisu posebno pozeljni kao clanovi na forumu jer ni na koji nacin ne doprinosre radu istog. Niti kome pomazu, niti pokrecu teme koje bi bile interesantne za kolege, jednostavno vegetiraju vrebajuci neki novi file koji jos nemaju u svojoj kolekciji. Sto je najzalosnije ima i vrlo "poslovnih" medju njima, pa slkinute fileove vrlo unosno prodaju na drugim mjestima.

Ozbiljno bih razmislio da li ta download sekcija uospte treba da postoji na ovakvom jednom foprumu, koji je u medjuvremenu, dobio svoj, prilicno visoki rejting, pa da ne pretjeram, mozda cak i vodece mjesto na podrucju Balkana jer je postao prava riznica znanja, zahvaljujuci pomenutim aktivnim clanovima. Neki poseban prirast u clanstvu koje donosi ta download sekcija, mu zaista ne treba jer bi ono bilo samo balast za ovu zajednicu jer bi to opet bili gore opisani "orlovi lesiinari".
Naravno da niko ne mora biti saglasan sa ovom prilicno radikalnom mjerom koju predlazem ali bar ce ovo moje pisanje pobuditi na razmisljanje o svrsi downloada uopste na ovom forumu.

Vaxter
25.02.2014, 10:08
@Yikwo
I dalje si registrovan mailom koji je dodelio neki provajder, tvojim ili ne.
Čak i tuđih mailova dodeljenih od strane provajdera ne možeš nabaviti neograničeno mnogo.
Mailovi sa sopstvenih domena takođe nisu dozvoljeni i takve naloge brišemo, a domene blokiramo.

@milepsr
Veće opterećenje servera pravi forum i postovi na njemu nego download.
Download zauzme samo prostor, koji je sada poprilično jeftin.
Forum traži procesorske snage, koja je još uvek skupa.

Tanzit je pre koju godinu predložio plaćenu članarinu, koja bi verovatno bila i najbolje rešenje, ali onda svakako ovaj sajt ne bi bio ono što je Miodrag zamislio, tako da sam od te ideje odmah odustao iz poštovanja prema Miodragu.

@sale_band
Bilo bi idealno kada bi uspeli da sakupimo ljude voljne da rade na downloadu, ali iz mog dosadašnjeg iskustva ljudi se prihvataju posla sve dok ne treba da se počne sa konkretnim radom.
Kada konačno dobiju moderatoske privilegije retko ko se prihvati moderatoskih obaveza.
Emir lepo reče, sve je dobra volja, tako da i ne mogu od nekoga da očekujem ne znam ni ja kakvu posvećenost poslu.
Ni sam, usled nedostatka slobodnog vremena, više ne radim na ovome kao nekad.
Na forumu sve ređe pišem, kao što se može primetiti, i to najviše o temama za koje vidim da ih neko drugi neće pokriti kako treba.
Gde znam da ima ko može materiju obraditi valjano ne zalazim.

Preprodavci i slični u svakom slučaju dođu do materijala sa downloada ili minimalnom donacijom ili tako što im neko skine fajl ili pošalje.
Kao što je tranzit rekao, oni koji uploaduju su sposobni sami da naprave šta im je potrebno pa im download i nije potreban.
Otvaranje downloada bi, nadam se, bar smanjilo količinu gluposti na forumu.
Istina, smanjiće i donacije, ali kao što rekoh, spreman sam da isfinansiram sve što treba sam, jer bih taj server svejedno morao da plaćam zbog svojih potreba.
Istina, bilo bi znatno jeftinije da je bez YU-MIDI, jer forum konkretno upošljava bar 40% resursa servera, ali nije mi mnogo strašna razlika.

srki Fantom
10.04.2014, 14:21
prelisto sam skoro sve teme vezane za download i vidim da je to vecini clanova problem pogotovo novim gde i ja spadam.Mislim da bi trajno resenje bilo da se dowload placa i to da vazi za sve clanove pa koliko para toliko muzike, lepo nama lepo i Adminima i svi zadovoljni.Onda bi se bar znalo ko sta radi ovde i ko kuca postove samo zbog licnih interasa ...

Joska
19.04.2014, 12:38
Srdacni pozdrav od novog clana.
Zao mi je sto sam "naleteo" na situaciju sa dovnloadom. Slicne situacije sam vidjao na vise mesta. Zbog "vampira" obicni ljudi kojima nije prioritet download nemogu koristiti sajt kako zele.
Da li postoji neki nacin da se omoguci download? Ne mislim skidati nesto veliko, samo neki style recimo a to je velicine jedne flopi diskete?

bosanac aki
19.04.2014, 13:07
najpravilnija odluka do sada

leon.pezic
20.04.2014, 15:04
Ja sam novi na forumu,tj novo registrirani,al pratim ja forum odavno,i mogu rec da mi se svidja ovo za download,istina i ja bi volio sad skinut puno tog za svoju yamahu,al to nebi bilo fer prema ljudima koji su danima sjedili da to naprave,kad sam došao,puno vas mi je odmah u startu pomoglo,tak da vjerovatno i drugima pomognu,a gore ovaj član sto je napisao da neće vise dolazit na forum jer nemoze downloadat,e pa nek mu je onda sa srećom..
Nije fora sve skinut,fora je naučiti i nesto sam napravit :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

splendid
20.04.2014, 20:53
Ljudi nezgodna je stvar to sa downloadom...meni lično ponekad zatreba nešto...doduše retko jer pored životnih obaveza posla, dvoje male dece, svirki i nespavanja, uopšte retko kad stignem da uradim nešto novo po pitanju klavijature i sa fajlovima koje već imam a kamo li da skidam nešto....međutim, ponekad bi nešto dobro došlo....možda ne bi bilo loše napraviti koncept tako da postoji nekakav spisak svega što se može skidati ali da to ne stoji na serveru yumidija već da stoji kod ljudi koji su na forumu...umesto da uploaduju na server, ako šta nekome treba lično se obrati tom članu od koga hoće da uzme nešto pa taj čije je to pogleda profil osobe koja mu to nešto traži i odluči da li da mu pošalje i pod kojim uslovima....tako bi ljudi kojima nešto treba mogli prostije da dođu do potrebnih stvari a pri tome taj ko šalje može lično učestvovati u odabiru člana sa kojim će nešto podeliti kako bi bio sigurniji da to svoje neće dati u ruke nekom preprodavcu i slično....

Nadam se da neću biti pogrešno protumačen jer ne želim da namećem svoje mišljenje bilo kome, ovo je neki predlog mene kao korisnika koji sam manje aktivan na forumu a moderatori su sigurno bolje upućeni u svoj posao i zašto postoje ograničenja i pravila downloada...

Pozdrav.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

barski007
24.04.2014, 23:08
Tako je!!

Vaxter
25.04.2014, 00:52
Ovakvi postovi će me naterati da potpuno ukinem download.

adonis
22.03.2015, 23:43
Cao. Nov sam na forumu. Nedavno sam kupio polovan PA50 i zelio bih da ubacim setove u njega. Nazalost nemam privliegiju da skidam setove. A vidim da ovdje u download-sekciji ima dosta stvari koji meni dobro zvuce.

Kako da dodjem do tih privilegija? Mislim da sam procitao negdje da trebam 25 komentara pisati na forumu. Kako da nakupim toliko a da nepisem neke gluposti (spam) ? Ili mozda postoji drugi nacin kako doci do fajlova?

Pozz.
adONis

casper
22.03.2015, 23:48
Ovo (http://www.yu-midi.org/forum/misc.php?do=donate#axzz3V9oglnJE) je drugo moguće rješenje za downlaod.

rolandx
23.03.2015, 06:04
Ako se ne varam ovakvi postovi su počeli registracijom free e mail adresama. Pa negde je moralo da se odrazi....

Aconikolic
27.03.2017, 14:55
Chat je namijenjen za zabavu i druženje, pa korisno ili beskorisno :)
pa kako da stavim 25 postova o cemu pobogu.Imam klavijaturu g 1000 i trebao bi ritmova boja i slicno.Nemam uopste ideju niti znam objavljivati postove.Ovo izgleda kao zabava za ogranicen broj posjetilaca

Vaxter
27.03.2017, 22:25
Ne postoji broj od 25 postova, već samo aktivno učešće.
I jeste "zabava za ograničen broj", a to je broj onih koji su tu da dele sa drugima, a ne samo da uzimaju.
Ideja ovog portala je RAZMENA, a ne uzmi šta ti treba i idi.

mirnes007
04.04.2017, 20:58
kako zaraditi privilegije kontam kupiti sebi korg is50 al ne mogu skinuti set da probam prilikom kupovine lp

smuchac
04.04.2017, 23:57
Pročitaj par postova iznad.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Simeun
16.05.2018, 09:08
Pozdrav.Ne bih da nerviram upravu i sve ostale clanove jer ih razumem povodom download-a. Ali ja sam bas mlad i nemam nekog iskustva. Pa sad da pisem postove i da odgovaram na postove ostalih clanova. Pa bih vas zamolio da mi objasnite kako da dobijem pravo za download. Hvala.

Nictic
24.05.2018, 16:51
Muljni neku kintu za hosting i eto ga download :)

kem
03.02.2019, 21:39
Koliko para treba dati da bi dobili download privilegije?

Cdmen1
12.04.2019, 12:53
Ne postoji broj od 25 postova, već samo aktivno učešće.
I jeste "zabava za ograničen broj", a to je broj onih koji su tu da dele sa drugima, a ne samo da uzimaju.
Ideja ovog portala je RAZMENA, a ne uzmi šta ti treba i idi.

znaci netreba 25?
Dodato:
ili ipak treba

Tihotyros
12.04.2019, 13:48
Ne treba ni 25 ni 50. Treba aktivno ucesce u forumu. Koliko je to postova to nije odredjeno brojem. Kad moderator procijeni da si svojim ucescem na forumu zasluzio download dobit ces ga. Ako sam krivo procijenio nek me netko ispravi.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

DMusicMan
17.07.2019, 00:47
Pozdrav i ja sam nov ovde , jako je zanimljivo i pravilno u mom pogledu ovo što se dešava na ovom sajtu i ako neznam kako je bilo ranije ovde ali vidim da je teško danas doći do podataka nego pre 10 godina kad sam se aktivno bavio muzičkim obrazovanjem u raznim aspektima . Nije u redu da ljudi preprodaju i zaradjuju na tudjem radu i znanju ,..ali najžalostnije je to što se ovim postupcima samo još više odvraćaju mladi ili stari koji traže utrinak mladosti i tako je sve manje i manje kvalitetnog znanja besplatnog ili platljivog.Ali ima nade i to je YU MIDI .. ti si jedino i sve što imamo, pa makar ja nikad ništa ne skinuo sa ovog sajta, neko skida i dobija žar u srcu i sreću i podeliće sa bližnjima.Hvala

tipkica
18.07.2019, 21:51
Pozdrav,također nisam dugo na forumu,satvio sam neke stvari na forum za druge da se koriste.Neke stvari moram tek vidjeti kako jer su još u pisanom obliku.Radi se svakako o notama koje sam godinama sakupljao / stari evergrini strani i domači,filmska glazba i naravno naravno naš domači narodni melos /.No mislim da ipak nije u redu da nema neko praviko da se nešto skine , nego čeka milost.Meni recimo treba samo program za konverziju za T3.Da li sam ovime što sam do sada dao to zaslužio ili ?

casper
19.07.2019, 11:31
Ponovit ću po tko zna koji put, downloadu se može pristupiti i nakon uplate donacije (http://www.yu-midi.org/forum/misc.php?do=donate#axzz5u74Xqvi7).
Cijeni se trud oko postavljanja vlastitog materijala ali istovremeno treba poštivati minimum onoga što je za upload potrebno.
Sve je opisano na ovoj temi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20958#axzz5u75vxUue). Sve je manje materijala koji su postavljeni u skladu s ovim uputama i zato imamo hrpetinu istog sadržaja koji se "vrti u krug".

@tipkica - tvojih zadnjih par uploada je napravljeno upravo kako sam opisao da ne bi trebalo biti. Postavljeni na ovaj način ne vrijede gotovo ništa, a da li si što zaslužio znat ćeš za mjesec, dva kad se vidi koliko su puta skinuti. U download sekciji nećeš pronaći progam koji ti treba za konverziju samplova jer ne postoji niti jedan koji je free, a komercijalni sadržaju se ne stavljaju u download. Nemoj čekati "milost", nego budi zahvalan forumu i članovima koji ti žele pomoći i dati odgovore na tvoja pitanja. Takvo što u javnoj formi sigurno nećeš dobiti nigdje drugdje na našem govornom području.

Pozdrav i ja sam nov ovde , jako je zanimljivo i pravilno u mom pogledu ovo što se dešava na ovom sajtu i ako neznam kako je bilo ranije ovde ali vidim da je teško danas doći do podataka nego pre 10 godina kad sam se aktivno bavio muzičkim obrazovanjem u raznim aspektima . Nije u redu da ljudi preprodaju i zaradjuju na tudjem radu i znanju ,..ali najžalostnije je to što se ovim postupcima samo još više odvraćaju mladi ili stari koji traže utrinak mladosti i tako je sve manje i manje kvalitetnog znanja besplatnog ili platljivog.Ali ima nade i to je YU MIDI .. ti si jedino i sve što imamo, pa makar ja nikad ništa ne skinuo sa ovog sajta, neko skida i dobija žar u srcu i sreću i podeliće sa bližnjima.Hvala

Upravo suprotno, ovim se postupcima mladi (i stari) baš stimuliraju da što više sviraju, vježbaju i rade na sebi, a ne da troše vrijeme upisivajući kojekakve setove.

Ne kaže se uzalud - Nada umire zadnja. :D

Alen P
19.07.2019, 13:50
Ali ipak umire.
He, he, he!

kem
19.07.2019, 14:14
Kako da znam kad kacim nesto dal to vec ima da ne krcim prostor.

DMusicMan
19.07.2019, 18:24
Jeste kolega Casper ali zaboravljaš na današnji tempo života gde se kako kažu " nema vreme " i još pored toga ima mnogo više toga što odvrati pažnju osobi od teškog i mukotrpnog skidanja(sluhom) boja, ritmova itd . Tako i ja odvajao sam kintu za VR pa ce izaći tek oktobra i malo surfao po netu i pogodite sta sam video ...

Moju drugu ljubav,, jeste ,, u prodavnici je bila. .

Prilazio sam joj sa strahopoštovanjem i čežnjom da je dodirnem !
Bila je jako skupa , nedodirljiva oko paa mnogo je bila ..

YAMAHA psr9000!!! cepnem je sa neta na staro u 2019 ..( koji mentol) i šta sad da radim ? odoše pare za vr a na jamahi samo 30 ritama narodnih i 100 stranih ubaceno custom za 20 godina boogte ,, nisam mogo nadjem disketu ,., neradi mi komp star koji ima disktni pogon ,, šta da vam pričam i da mi daš download privilegiju napravićeš mi više posla nego da si svirkam i ćutim.
suportaću vam site, zakon ste nema šta(treba da otvorim paypal) .. ako bi moglo preko paysafe- sutra bih suportao malo ali osećaću se opet ko pijavica mala .al šta da se radi ..
PS odgovaram pošto ste sve rekli i nudite ogromno ,., teško je ovde nešto novo dati , možda najnovije ali sa psr9000 teško . uglavnom nemože da škodi aj poz

tipkica
19.07.2019, 20:47
Moje poštovanje gospodine Casper,to što stavljam dajem od srca,neznam koliko to kome vrijedi ali meni puno.Znači imam pun ormar nota sakupljenih u svojih 60 godina,ali sam na žalost kao i neki drugi radi blokade u nemogučnosti da od svoje te VELIKE mirovine odvojim novaca.Ono što bi se i sakupilo ne mogu uplatiti baš radi nemogučnosti neke kartične transakcije.Stavite neku uplatu uplatnicom eto mene odma.Nači če se 100 kn mjesečno za hobi.A kako da ubacim nešto a da bude korisno , objasnite.Lijepi pozdrav ...Vlado

acatog
08.10.2019, 00:21
Kolege,

Obzirom da je primećeno da mnogi zloupotrabljavaju neograničen download, koji sada skoro svi vi aktivni imate, uvedena su nova pravila vezana za download ograničenja.
Iako sam se ponadao da smo dovoljno ljudi da je mouće svakome dati neograničen download, očigledno je da to nije nimalo tako.
Većina članova samo gomila nepotrebne postove, kako bi sakupili 25 postova neophodnih za download.
Neki skidaju materijal odavde i postavljaju ga na druge sajtiće i slično.
Zato od danas uvodimo nova ograničenja i privilegije za download koja NEĆEMO reći čanovima.
Ovo nije slučajno.
Ovo je samo zato da utvrdimo ko je ovde zato što želi da zajednički učestvuje u ovom projetu, koji je tu da pomogne svim muziarima, a ko je tu samo da se okoristi i uzme neki novac, materijal za sebe ili svoj sajtić.
U svakom slučaju, verujte da će download privilegije svakako imati oni koji ih i zaslužuju, a da će svi oni, koji i ovaj sistem pokušaju da zloupotrebe, biti banovani trajno!
Žao mi je što je do ovoga moralo da dođe, ali mnogi "članovi" su nas prisilili na takav korak.

Pozdrav u ime YU-MIDI.org tima,
Vaxter
Pozz ljudi mozeli mi neko reci kako da nesto skunem odavde.

cleaner
08.10.2019, 01:29
Moje poštovanje gospodine Casper,to što stavljam dajem od srca,neznam koliko to kome vrijedi ali meni puno.Znači imam pun ormar nota sakupljenih u svojih 60 godina,ali sam na žalost kao i neki drugi radi blokade u nemogučnosti da od svoje te VELIKE mirovine odvojim novaca.Ono što bi se i sakupilo ne mogu uplatiti baš radi nemogučnosti neke kartične transakcije.Stavite neku uplatu uplatnicom eto mene odma.Nači če se 100 kn mjesečno za hobi.A kako da ubacim nešto a da bude korisno , objasnite.Lijepi pozdrav ...Vlado
I ja bih dosta dobrih setova da dam ali nisam strucan.....

ivkke
28.10.2019, 20:12
Ne znam kome da se obratim,ne mogu da downloadujem nista?

kem
28.10.2019, 23:57
Pozdrav, i meni je bilo nejasno kada sam prvo dosao, ali sistem je sledeci:
privilegiju da skines neki fajl dobijas ili novcanom donacijom sajtu (privremeno) ili zaslugama na forumu (stalno). Zasluge mozes dobiti sto vecom aktivnoscu i zeljom da ucestvujes u radu foruma kao i da pomazes drugim korisnicima. Nadam se da sam ti pomogao :) .

sladjano
05.11.2019, 19:54
Odlicno,tako treba Pozdrav za sve vas :)