PDA

Pokaži Full Verziju : Presonus studiolive – iskustva uzivo i kod snimanja


horowitz
17.12.2011, 20:51
Moj bend hoce da kupi razglas i opremu za snimanje ( mali studio gde vezbamo ) pa nam je zapeo za oko ovaj presonus studiolive mixer jer bi izgleda mogao da nam odradi oba posla, video sam ga i kod nekih jakih muzicara uzivo, izgleda da mu je zvuk dobar? ; molim sve koji imaju iskustva u koristenju ovog mixera u studiju da nam prenesu iskustva, dobra i losha: Ako koristite taj mixer i za zivu svirku onda molim za komentar za obe namene jer je to upravo ono zasto nam ovaj mixer izgleda kao idealno rjesenje.

harepa50
17.12.2011, 21:47
Odličan mikser, sve preporuke! Kada želiš da snimiš živu svirku, povežeš ga sa FireWire kablom i odabereš koje ćeš kanale poslati na snimanje. Iste te snimljene kanale možeš povratiti nazad u mixer i u njemu vršiti editing, podešavanje EQ, compressora, vući efekte sa Presonusa itd. Mana mu je jedino što mu je maksimalni sample rate kod snimanja 48kHz tako da je malo ograničena upotreba u profesionalne svrhe, ali za vas, to je više nego odlično. Šta reći, za tu cijenu odlična mikseta. Čuo sam samo da se ljudi žale da je slab na lošu struju (naravno, svaka oprema je slaba na lošu struju), a zna se kakva je struja kod nas, pa bih vam preporučio neki solidan korektor napona uz njega, da ne bi dolazilo do blokada i crasheva u toku svirke.

Btw, za koji ste se odlučili, 16.4.2 ili 24.4.2? Onako pitam, nema nikakve razlike osim u broju kanala i broju aux-a.

Pozdrav

horowitz
18.12.2011, 20:50
Hvala ti na komentaru. To sam otprilike i mislio, jer sam citao na Presonus sajtu, ali proizvodjaci uvek hvale svoje proizvode, pa me je zanimalo misljenje nekog ko ga koristi.
Mi planiramo da kupimo 16.4.2 jer nam izgleda kao najbolja kupovina. Ima sub grupe,a nama su potrebne da odvojimo bubanj, vokale itd.
Zanima me, da li mogu da koristim VST-ove preko firewire, na sajtu kazu da moze, a mene zanima da li je neko to probao i kako to fukcionise.

harepa50
18.12.2011, 22:01
Ne koristim ga ja, ali ga namjeravam (nekad) kupiti. Stvarno mi se sviđa šta sve nudi, stvarno je best-buy za te pare. Kad ti zatreba još kanala možeš daisy-chainovati još do tri komada 16.4.2. da bi imao još kanala. Možeš isto sa 24.4.2. Znači možeš povezati do 4 komada za live, ali do samo dva za recording, jer firewire ne može da trpi više od 48 kanala simultanog višekanalnog snimanja.
Ako možeš da mi pojasniš to za VST, nisam te baš najbolje razumio.

momo
18.12.2011, 23:30
Misli da li može da svira kroz mikser koristeći ga kao zvučnu firewire kartu.Znači u kompu podigne virtualni klavir a miksa ga live u mikseru i to sve skupa snima nazad u kompjuteru....

harepa50
22.12.2011, 23:12
Ja mislim da se može koristiti kao digitalni kontroler ili tako nešto.