Pokaži Full Verziju : ritmovi KORG PA3X & PA2X
trazio sam na forumu da nadjem nisam mogao interesira me jel postoji neki program da se konvertira ritmove od korg pa3x na korg pa2x ?
Ima program se zove styleworks
mirandess
05.12.2011, 10:28
Nema jos, da program se zove style works, ali nije jos izisao noviji style works koji podrzava opciju konvertiranja sa pa3x-a na pa2x..... tako da.... moramo cekati :)
Direktna konverzija ne, ali moze se na pa3x snimiti Midi preko sequencera u kome samo menjas varijacije (nista nesviras) i posle od njega uradis style. Nije tesko a efikasno konvertuje.
Sta vrijedi i da Style Works podrzava PA3X ako je set napravljen iz semplova? Tu cini mi se nema lijeka. Jedino ako su fabricke boje u ritmovima, tako bi moglo.
skoricnik
05.12.2011, 14:04
@Miki0
To nema veze sa bojama koje su povucene u elemente ritma.
Svejedno, ritam kad se konvertuje, na trake se dodaju GM zvukovi.
To jeste , a sta je sa lupovima?
skoricnik
05.12.2011, 14:15
Vase pitanje je bilo vezano za semplove, niste precizirali da li semplovani instrumenti ili lupovi.
Lupovi moraju da se exportuju iz PA3 i importuju u PA2.
Konverter ce traku na kojoj je lup iskonvertovati onako kako je otkucana u samom aranzeru, tako da kada se ubace ritam i loop u PA2, on ce da radi kako treba.
Mene zanima a kao da sam i procitao negdje da je neko pisao....da li ima u korgu pax3 funkcija koja od style pretvara u midi format po variacijama?Ako moze onda bih bilo super da neko postavi koji ritam u midi formatu na download ali da budu boje u standard GM,da bih tako ja a i ostali kojima trebaju ritmovi s te klavijature mogli pomocu midi kabla usnimavat ritam dio po dio u svoju klavijaturu....Eto to je jedan od nacina kako bih se moglo bez da se konvertuje u styleworksu ritam direktno preko midi kabla iz programa cubase da usnimava ritam...Pozzz
snowshoe
19.12.2011, 07:52
Koristio sam ja styleworks jos prije par godina, prebacivao sam sa Soltona na Yamahu ritmove, opet na kraju moras zagrijati stolicu i doraditi ritam. Neznam kako je sada to, nadam se da su malo taj Styleworks unaprijedili.
mirandess
19.12.2011, 08:28
@zeljko Tocno stari moj, moze se u record modu ici na export SMF(standard midi file) spremis na USB stick i ubacis u cubase s tim da moras u cubaseu ubaciti od pa2xpro "boje"(odnosno onaj dodatak .xml) namjestiti parametriku i taj standard midi file ubaciti(Exportovati u pa2xpro) ali ako ces to vec raditi, zar nije lakse naci midi fajl pa ga od pocetka odraditi, ovako moras naci nekog da izvadi SMF iz pa3x-a.... :( Dobra ideja! :)
P.s. cak ti i ne treba midi kabal, nego taj midi fajl koji isjeces opet stavis na stick i exportujes ga u record modu, svaki CV pojedinacno. Tocno, to je kolega Keyboards govorio, ali u slucaju da se od styla napravi midi... a tako je isto i sa midi to style...
Pa ja to sam mislio tj znam tacno posto sam vec neke ritmove snimao iz cubase programa u ketron..samo se podese kanali kako je nprza ovaj moj ketron i kad pustam na programu ritam cuje se taj ritam na ketronu sa njegovim kitom i bojama kako je nastimano na ketronu..u midi record gdje snimam jednu po jednu variaciju itd....Tacno moze se i od midija isjec ritam ali rijetko kad naletim na neki midi i da je dobar da zvuci dobro,a i lakse bih bilo kad dobijem sve gotovo hehhhe i samo snimim,a i drugacije to zvuci kad se radi o pravom ritmu a ne midiju...ma ja sam samo dao predlog a dobro bih i doslo ako neko ima dobre ritmove dvojke 7/8 itd sto nama treba sa korga pax3pa da konvertuje u midi fajl i da postavi,jer jedino tako se moze odmah cut kako treba u cubase kako zvuci i cak da se jos i doradi po svom ukusu ako neko hoce pa poslije ubaci preko midi kabla u razlicite klavijature..ne mora da bude korg pax2 a i ne treba styleworks..
Mirandes ja ne znam kako je na korgu ali na ketronu ne trebam nista ubaciti u cubase osim fajla i podesit samo kanale i automatski poslije kad pustam na programu ritam svira sa ketrona boje
trazio sam na forumu da nadjem nisam mogao interesira me jel postoji neki program da se konvertira ritmove od korg pa3x na korg pa2x ?
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Direktna konverzija ne, ali moze se na pa3x snimiti Midi preko sequencera u kome samo menjas varijacije (nista nesviras) i posle od njega uradis style. Nije tesko a efikasno konvertuje.
Postovano sa mobilnog uređaja
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.