Pokaži Full Verziju : Razdvajanje basa pa50 PROBLEM!!!
LJudi udjem u global da podesim razdvajanje basa i sve lepo namestio bas na out2 a sve ostalo na out1 i nece da radi ,cim to namestim prestane da izlazi zvuk na njegove zvucnike i takodje na razglas nece :( U cemu je problem da nije zato sto imam os 3.06 od pa80? Cim vratim na left&right onda radi cim pomerim na out1 ili out2 nece radi...POMAGAJTE :)
Minicevac
03.12.2011, 15:35
Ta opcija je predvidjena za pa80 a ne za pa50 kao prvo i taj os se koristi za hd samo.Cuo sam od jednog kolege kako je uspeo pomocu tog os-a da razdvoji bas i na pa50 ali nisam video svojim ocima tako da jos uvek neverujem.PozZ
znaci samo mi ostaje fora sa pan-om? :(
Da ne otvaram novu temu interesuje me kako na pa80 da razdvojim solo na jedan kanal a ostalo na drugi a da pritom ne gubim efekte?
Ne radi to niposto. Propratni efekat i to vrlo negativan je da gubis stereofoniju (posebno bitno kod bubnjara) a i hall nije vise normalni prostorni efekat (kakav i mora biti), nego podsjeca na stare feder halove iz gitarskih pojacala tipa Fender Twin i slicnih.
a jbg navikao sam na volumen pedalu na gemu sad ce mi biti malo problem da se odviknem :)
Ako imas Expression pedalu onda nema problema sa tim. U PA80 mozes da definises sta treba da regulises pedalom pa tako mozes da odaberes da pedala regulise volume samo za solo instrumente.
mozes da mi pojasnis malo kako to nisam do sada to probao?
Nemu tu nista posebno da se objasnjava, potrebna ti je Expression pedala a posto imas Korg aranzer, onda bi EXP2 bila optimalna. Podesavanje sta treba da kontrolise EXP2 odredjujes u Globalu (Gbl: P/Sw-Sld) a mozes da odaberes: Master Volume; Accomp Volume, Kb Expression... Ovo posljednje bi bilo ono sto tebi treba, sto znaci da EXP2 u tom slucaju regulise samo Volume Realtime traka. Pazi samo da odaberes i pravilan polaritet pedale (isto u Gbl: P/Sw-Sld). Mozes uzeti i Behringer FCV100 Expression pedalu koja je upola jeftinija i koja ce ti isto tako zavrsiti posao samo pazi da i za nju podesis polaritet kako treba.
hvala druze ako zapnem javljam se
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.