PDA

Pokaži Full Verziju : Yamaha EX7


caka012
24.11.2011, 17:36
Dakle, vredi li uzeti ovu klavijaturu za 240 eura?
Nisam nikada radio sa semplerima, pa i ne znam kako to ide. Harmonike, terce, moze li ona to? Osim toga, obzirom da je stara masina, vredi li uopste uzimati za bilo koje pare? Citam neke teme, crk'o ram, te ovo, te ono, stara klavijatura, ne moze da se nadje... U tom smislu, vredi li gubiti vremena i para za ovo cudo?

danijel011
24.11.2011, 21:01
Za te pare ja se ne bih mnogo dvoumio, toliko traže po oglasima i dalje za DX seriju :confused:
Što se tiče RAM memorije, nema da brigaš, koristi SIMM module tako da ako rikne rasturiš neki Pentium "dvojku" i rešeno ;) a nije ona tako stara, mislim da je to model iz '98 godine... Možeš terce kao i na Motifu da uradiš, mada nema veliku memoriju (64MB) ali dovoljno je i to da spakuješ neophodne "žive" instrumente. I mislim da je jedini način za ubacivanje materijala u nju SCSI :(

Ja sam jedno vreme jurio da kupim nju ili CS6X ali je jako, jako retka pa sam ipak uzeo Motifa...

tranzit
25.11.2011, 00:35
Uzimaj to odmah i ne pitaj mnogo. EX7 nije jedan synthesizer nego odmah 4 u jednom. Ako za te pare mozes da kupis dobar instrument onda je to EX7. Prvo ima najbolju klavijaturu koju mozes uopste da nadjes danas, brza k'o metak i to sa aftertouchom i dinamikom. Drugo, moze da ti posluzi kao zestoki midi kontroler a trece, ima one legendarne Yamahine VL, AN i FDSP sinteze vec ugradjene. Pored njih je tu i standardna AWM sinteza i sve te sinteze mozes da kombinujes u performansu. Daniel ti je vec napisao da moze imati maksimalno 64MB RAMa i jos ako taj koji ti se nudi ima SCSI interface ugradjen onda si na konju.

caka012
01.12.2011, 23:29
Odustacu od ove kupovine. Razlog je sto je klavijatura u pricno jadnom stanju. Potpuno je ispravna, ali kao da je iz brzog voza ispala. Nacelno, jos uvek me interesuje EX7, ako je neko prodaje,ali da bude u normalnom stanju.
Postovano sa mobilnog uređaja