PDA

Pokaži Full Verziju : Stimovanje boja na pa1x

Sokan junior
25.10.2011, 21:01
Pozdrav svima,
Trazio sam temu slicnu ovoj, na pretrazi al nisam mogao da nadjem. Rec je o rasštimavanju boja(instrumenata)...Hocu da detuniram konkretno violinu (da lici malo na one violine sa Romanije i ostale tog tipa :lol: ) , al ne znam kojom opcijom se to radi. Usao sam u global, pa onda general controls, pa onda u master tuning i tu nasao ono sto mi treba, lepo sam rasštimovao al su se detunirali sve boje, a hocu samo jednu boju. Zna li neko kako se radi vec spomenuto rasštimavanje?

Ace
25.10.2011, 22:16
Pa ne u Globala ..... sta znaci rec global ?! :)
Ides tu na pocetnu stranu na Tab sub scale i tu nastimaj skalu. Zatim memorisi ta boja na novo mesto u performance banka.

Iiiii .... napisi mi postavke kako podesavas tu skalu da probam kako zvuci.
Hvala ;)

Burli
25.10.2011, 23:05
Rec je o rasštimavanju boja(instrumenata)...Hocu da detuniram konkretno violinu (da lici malo na one violine sa Romanije i ostale tog tipa :lol: )

Lakše ti je kupi za 10 evra takvu violinu i nađi nekoga ko nema veze sa muzikom da svira na istu, tako mi na Romaniji radimo...
P.S. Kad mi takav violinista dođe na svadbu i traži da mu na mixeru dodam "onog nečega" i malo "sounda" i naravno da ga pojačam iako nije ni probao kako mu radi instrument... :D

Dejan
26.10.2011, 00:06
Otisao si ti to na Kalesiju druze,ne vrijedjaj nam Romaiju,jeli tako Burli? ;) :)

Dell
26.10.2011, 00:37
Violine s Romanije. Jesu to one sto prate Zorana Kulinu? P.S. Malo offtopica, Burli, garant si svirao s njim, i ti Deki?

tranzit
26.10.2011, 00:42
Lakše ti je kupi za 10 evra takvu violinu i nađi nekoga ko nema veze sa muzikom da svira na istu, tako mi na Romaniji radimo...Ti si Bog, popravio si mi dan. Hahahahaha... 'ebes sve sto sam cuo do sada, ovo je najbolja definicija te violine i tih "violinista". Dolazim na Romaniju obavezno... hahahahaha.

dejong
26.10.2011, 00:48
E i meni to treba. Stvarno bi mogle neke instrukcije za pa80.

Hvala

Ace
26.10.2011, 01:02
Izgleda da sam ja jedini koji nikada nije ni cuo takvu violinu a trazi da proba :)

Dejan
26.10.2011, 02:29
Sto je bilo takvih "violinista" mene je Bog kaznio pa sam se potrefio da radim sa njima nekad xD,mada ima i dobrih nema sta...
Svira i onda pljune u civije da mu drze stim,daleko bilo xD
Umjesto mikrofona stavljaju onaj dio od muzicke cestitke,razglednice sto svira "za Elizu" kad se otvori i napravi kablo,"ubode" u miksetu i kaze:"stimaj" i onda kad pocne da svira,cvrči ko' zaprška xD

Dejan
26.10.2011, 02:31
Violine s Romanije. Jesu to one sto prate Zorana Kulinu? P.S. Malo offtopica, Burli, garant si svirao s njim, i ti Deki?
Jesam ;)

tranzit
26.10.2011, 02:38
Izgleda da sam ja jedini koji nikada nije ni cuo takvu violinu a trazi da proba :)Bolje je sto nisi cuo, opasna je po sluh a nemoj djavo da te natjera da je slusas i probas.

Dejan
26.10.2011, 02:58
Hahaha!Realno! ;)

Burli
26.10.2011, 10:40
Citiram mog druga koji često u šali kaže kako bi violinisti nevini nastradali da se kojim slučajem strijeljaju muzičari u našem kraju, mada realno imaju dvojica kojima skidam kapu, ali zato ovi ostali "guslari"...%-(

Dejo je dao genijalan opis u 3 riječi! "Cvrči k'o zaprška"...:lol:

A o "Miliju" alias Zoranu Kulini bi se mogao roman napisati...

Najjači su teoretičari koji prije tonske probe kažu: "Visoke stavi na 12 sati, srednjake skini, dodaj basa, skini hal i dodaj eho i naravno pojačaj me još malo"...3:-O

Skoro sam na FB kod kolege pročitao status koji otprilike kaže: "Ko nije ozvučavao violinu ne zna šta je pakao"....

Zato je moj prijedlog kolegi da to ništa ne čačka i ne raštimava već da svira kako je Bog zapovijedio!

dejong
26.10.2011, 13:59
aman ljudi covek je mislio na violine sto se cuju u bosanskim izvornim narodnjacima npr. Mara i Derventske lole. Opet svaki kraj u bosni ima razlicit stim violine. Ja sam na pesmi Kad popijem i zapevam Roso uzeo dobrih para. A tek na Adidas dimije....B-). Imam neke violine al to nije taj sound treba mi bolji. Cudi me da se niko jos nije setio da sempluje Bosansku violinu...

Ace
26.10.2011, 15:37
Znam sad o cemu se govori ovde .... ja sam bio kilometre i kilometre severoistocno. Zbunio me kolega sa rec "Romanije" pa sam atlas otvorio na pogresnu stranu.

Sokan junior
26.10.2011, 17:30
Svaka cast kolegama na originalnim odgovorima, i hvala na predlozima. Napravio sam boju, po meni je dobra. @Dell za Zorana Kulinu mi i treba :) @Kolega Ace hvala na savetu za sub scale (toliko jednostavna funkcija a tek sam je sada skontao). Boju sam pravio od obicne violine sto sam imao na setu. U soundu sam smanjio cutoff na -5 da sto vernije docaram zvuk live violine. Posto pevam takve pesme uglavnom iz Fdur-a, u sub scale sam nastimovao Cis na +33(mozes i od 30-35), F na +7 i Fis na +7 takodje. U efektima(C i D) sam stavio na 82(OD/HG - Mt.Delay) i mozete staviti neki hall (ja sam stavio 52) i to je to :) probajte ova podesavanje, pa javite kako zvuci.

dejong
26.10.2011, 22:07
hmmmm dal ima pa80 taj sub scale moram da vidim veceras.

buco bass
17.02.2012, 00:21
odes u sub skale stavis arabiku tonalitet A i onda svras krug G-C-A7-D i to je ta rastimana violina