Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Nova Yamaha PSR A2000

mrgud
14.10.2011, 01:46
Za sve ljubitelje yamahe.
http://www.youtube.com/watch?v=8KlfQEFJuNI&feature=relmfu

Model Yamahe za koji je napravljeno izmedju ostalog i Balkan Prosirenje(expanzija).Flash memorija je 64mb.Znaci mogucnost punjenja semplova i naravno ritmova drumkit i.t.d. sa exp.pack-a.Ostalo je slicno kao kod psr-s710.Pozz.

Na 4.25 imate primjer kako zvuci kabina

Ozrenac3
14.10.2011, 04:41
ja imam prvu psr2000 i da ti kazem da ova ima dosta bolji ritam, cistiji, bubnjevi zvuce mnogo bolje kao i sve ostalo i mnogo je punije. ali su yamahini aranzeri dosta tanki za nasu balkansku muziku. boje su nizasta. sve nekako zvuce kao djeciji kasio. na staroj psr2000 boje su se mogle mnogo bolje dotjerati. yamahe su dobre za zabavnjake i mozda tako kao sto je zeljko samardzic ali ne za nase narodnjake. za to je normalno korg.

djukapfc
14.10.2011, 14:02
U ovo je jako interesantno... Bice balkan, oriental, latin i evropa prosirenje...
Samo nigde ne mogu da nadjem nikakve specifikacije...
Ovo je neka slicna fora kao gw8 rolandov.
Ako neko ima nekakve informacije u vezi ove klavijature neka pise bas me zanima:)

Enzzo32
14.10.2011, 16:28
Moze li se ova sprava kupiti u BiH,pravo mi je privlacna.Sto se sounda tice to je stvar ukusa,yamaha je puno toplija od korga(bar meni) i dosta prirodnije zvuci.Treba se priviknuti na taj zvuk.

mrgud
14.10.2011, 19:44
tek izlazi na trziste.
specifikacije mozete naci ovdje http://de.yamaha.com/de/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-a2000/?mode=model

nicic
14.10.2011, 22:19
Koliko je tacna informacija da treba da kosta oko 15oo eura.Ne mogu da se setim ali mislim da je na nekom forumu bila tema oko cena psr s 650 i psr a 2000.

mrgud
15.10.2011, 16:11
U svicarskoj je prodajna cjena 1450chf sto bi bilo negdje oko 1200 eura

djukapfc
15.10.2011, 16:37
Znaci cena ce biti ista kao i psr s710.
Nije mi bas najjasnije nesto, a2000 nema sempler. a pise da ce imati negde oko 64 mb flash memorije. Cemu ce ona sluziti nije mi jasno...

mirandess
15.10.2011, 16:38
U BiH ce sprava kostati nesto malo manje od 1500€ i jedan od tih packova ce se moci besplatno skinuti(dobiti gratis pri kupnji klavijature), a ostali kupiti putem online... Jos jedna stvar, ritmovi i boje su uradjeni u pre pre preperfektnim studijima i uslovima, cak mislim da kad se bude ubacivao taj "pack" ili kako se vec zove, nece se moci nista drugo ubaiti nego samo "balkan" pack(ili latino ili oriental)... Toliko ja eto znam o tome :) Veliki pozdrav svima.

Marco7
15.10.2011, 17:33
Ovo zvuci dobro!
Postovano sa mobilnog uređaja

alenmo
16.10.2011, 11:02
sto se tice flash memorije tih 64 mb ce se koristiti za ucitavanje tog prosirenja znaci koji je po vasem izboru bilo da je to balkan prosirenje ili neko drugo koje ce biti u ponudi...

licno sam testirao balkan prosirenje i mogu vam reci iz prve ruke da ce u tom setu biti uglavnom svi semplovi koji se koriste u nasoj muzici a oni se naravno mogu kombinovati sa fabrickim soundovima...jedan od semplova ce biti i tzv balkan drum kit koji zvuci stvarno realno i profinjeno

Enzzo32
16.10.2011, 11:08
Alene,javi kad bude dostupna.Enco je.Pozdrav

alenmo
16.10.2011, 11:12
dolazi krajem mjeseca javim ti odmah..pozdrav

djukapfc
19.10.2011, 14:06
Alene moze jos koja informacija sa tog tvog testiranja balkan prosirenja? :D

nicic
19.10.2011, 23:28
Na sajtu Yamaha*************(smem li da stavim celu adresu) mogu se preslusati interni stilovi i delimicno elementi prosirenja Balkan mislim na nase domace stilove.No i pored najbolje volje nisam jos saznao velicinu u megabajtima pomenutog Balkan prosirenja i ostalih koji ce se pojaviti u prog daji.Ovo je narocito vazno jer ce prosirenja moci da se ucitavaju i u model PSR S 650.Ako neko sazna ovaj podatak neka se ovde oglasi.Hvala.

yamahapassion
20.10.2011, 23:08
Sad sam presusao onaj demo balkan prosirenja, najvise me odusevio onaj ritam ciganija dvojka uradili su ga do yaya. Steta sto joj nisu ugradili pravi sempler nego samo tu podrsku za ekspanziju, sa semplerom bi to bila druga prica, ali onda je to vec tyros.

tyros2
21.10.2011, 03:09
Kolega,ako sam ja dobro razumio oba aranzera i A2000 i S650 imaju opciju lodanja samplova!

I onih od Yamahe i licnih!

Unaprijed se izvinjavam ako grijesim!

Pozdrav!

PS:Konacn ojedan pravi potez Yamahe na "srednjim" aranzerima!

alenmo
21.10.2011, 10:49
nema mogucnosti loadovanja vlastitih semplova nijedan od tih modela vec samo orginalnih ekspanzija koje ce yamaha dati besplatno...
balkan prosirenje(ekspanzija) je uradjena dosta raznoliko i izabrani su najbitniji semplovi koji se koriste za nasu muziku a naravno mogu se kombinovati sa fabrickim soundovima

tako da s obzirom da to nije top model kao tyros 4 ili korg pa3 ovo ce biti jedna vrlo zahvalna klavijatura za sve tipove muzicara sa vrlo prihvatljivom cijenom !!!

tyros2
21.10.2011, 22:27
Auuh "bem" im politiku!

Hvala Alene na informaciji!

pozdrav!

zukae
24.10.2011, 17:53
Evo otprilike na stranim stranicama cijena za psr s650 je između 750 i 800 eura. Bez obzira na te ekspanzije, vjerovatno ce klavijaturu nekako osakatit. Budući da sam planirao naredne godine novu klavijaturu, vrijedi sačekati pa vidjeti šta se dobija sa s650.

yamahapassion
24.10.2011, 18:04
@alenmo: Kolega zivo me interesuje jedna stvar. Znas li mozda da li su na ovim novim modelima pruzili mogucnost ubacivanja user boja u ritam, i pravljenje user drum kita? Na starima to nista nije moglo da se menja, mozes samo ubacivati fabricke pa me interesuje ima li kakvog pomaka sto se tice toga.

sijakovic
24.10.2011, 18:51
ej, ajd i ja da se ukljucim. izvinjavam se odmah sto komentarisem, a za mene je sve ovo spansko selo. hteo sam samo da pitam, pa zar nema i psr 3000 slicne mogucnosti. hoce li moci nesto od tih prosirenja da se iskoristi i na toj klavijaturi. a za style ja sam dosta dobro uradio dvojku, jeste da se ubacuju samo fabricke boje, ali imam i mega voice, pa sam ga uz pomoc eq sredio.

alenmo
24.10.2011, 20:28
sto se tice psr 3000 sigurno nece moci da se ubace ekspanzije a soundovi sa prosirenja ce se sigurno moci koristiti i u fabrickim i pravljenim stilovima...u balkan prosirenju izmedju ostalog ce biti i dodat balkan drum kit sa odlicim osnovnim elementima bubnja kao i perkusijama...
ovo je jedan novi sistem klavijatura koji ce yamaha slijediti i u buducnosti naravno ti packovi ce se doradjivati i sigurno ce biti jos toga dostupno za download

EmirTotic
24.10.2011, 20:38
Iznenadio sam se, vrh je! :)

tyros2
28.10.2011, 03:12
Evo i prvih snimaka na Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=EiCH4WXdlOc

http://www.youtube.com/watch?v=eatCWrN4Vl8&feature=relmfu

poozzzz

Ivan_sk
28.10.2011, 09:00
Me Interesira dali e podobar od Tyros..kako sto go slusnav mislam deka ne e..Tyros e bolji..pozdrav

tranzit
28.10.2011, 19:43
Kako jadan ne bio da aranzer od 1.500 eura bude bolji od aranzera koji kosta 3.500 eura i to jos od iste firme. Podrazumijevam da si mislio na Tyros 4 kada si pisao "Tyros". Ako si mislio na prvi Tyros onda ti sa sigurnoscu mogu reci da je A2000 bolji i to dosta bolji.

hadzidinic
28.10.2011, 19:59
Yamaha do Tokija! :D... svaka cast, stvarno lepo zvuci sve ovo, i jako lep gest od strane Yamahe, sve pohvale.

VUNIMRAV
30.10.2011, 21:25
Pitanje za kolegu alenmo,nisam bas najbolje shatio odgovor kolegi sijakovicu,pa te molim(ili bilo koga ko zna)da li ce biti moguce jednostavno "uzeti" neki ritam iz tog prosirenja i da on bute kompatibilan sa cijelom psr serijom,konkretno 3000,ili naprime samo 'posuditi" bas i tog nekog ritma izameniti ga sa slicnim ili istim sa psr?
Hvala unapred na odgovorim,inace vrlo interesantno postaje!

Ozrenac3
30.10.2011, 22:25
i mene interesuje dali ce se moci sta od toga paka koristiti na staroj yamahi psr 2000? hvala.

Milivoj
30.10.2011, 22:31
Dobar potez yamahe jos kad uznapreduju kroz koju godinu sa ovom expansiom bice ovo zahvalna klavijatura...

alenmo
31.10.2011, 16:20
ritam ce se moci koristiti sigurno u drugim psr serijama samo prije toga moracete editovati taj ritam u orginalnoj verziji ce sigurno koristiti bubanj sa ekspanzije tako da ce se morati ubaciti neki fabricki bubanj tako da bi ga mogli koristiti u npr psr 3000

tranzit
31.10.2011, 16:47
Ni to nije zagarantovano jer A2000 koristi najnoviji Yamahin Style format koji stariji aranzeri ne citaju. Mora se napraviti konverzija u .STY. Sve ostalo sto daje A2000 je neupotrebljivo u starijim aranzerima. I ovo sa ritmovima bih zaobisao u velikom luku jer pored konverzije formata ima tu jos mnogo posla jer su u tim novim ritmovima koristeni Drum setovi koji ne postoje u predhodnim modelima.

alenmo
31.10.2011, 16:56
sto se tice tyrosa sigurno ce se moci koristiti ritmovi a kao sto kaze kolega vrlo vjerovatno da nece moci u starijim modelima

tyros2
06.11.2011, 14:24
Owner,s manual i data list:

http://de.yamaha.com/de/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-a2000/?mode=model
Suport

Takodje na "Voice and Style Expansion, moze se vidjeti Lista Balkanskih Ritmova i Boja!

Sve u svemu za srednju kategoriju Yamahinih aranzera veoma zadovoljavajuce .....

Pozdrav!

djukapfc
17.11.2011, 20:27
http://www.youtube.com/watch?v=LWaLpKeKF6U
dosta ozbiljniji demo nego ranije za balkan.

nicic
17.11.2011, 21:11
Cena trenutno nije mozda u prvom planu,jer detalji svima koji vole PSR i dalje nisu dostupni.Npr.kolika je velicina svake ekspanzije u mb,odnosno da li ce biti moguce smestiti u 64 mb.memorije Balkan,Orijental,Seltik expansion... ida li ce moci trenutno da se pozivaju elementi ovih prosirenja.Ako neko ima mogucnosti da odgovori na ove nepoznanice HVALA unapred.

VUNIMRAV
17.11.2011, 22:01
Vrlo,vrlo interesantna stvar,i pre par dana sam rekao na prvoj demonstraciji,a sadna ovoj i pogotovo.najvise me raduje to sto ce konacno i napokon za ritmove sa ovih nasih prostora biti uradjeni 'fabricki"parametri i sva ostala podesavanja vezana za ritam,pocev od raznih efekata,pa dalje,tako da se nadam da ce to stvarno biti upali,stavi sve na nulu na mikseru i rokaj.
I, napokon,da malo stavim masti na volju:a ko je A2000 nastala na bazi psr s710,mozda nas uskoro ceka i iznenadjenje na bazi s91o.No,da ne nagadjamo i ovo je dobro.

alenmo
18.11.2011, 09:39
orginalne ekspanzije balkan, celtic orijental su zasticene tako da se nece moci vaditi pojedinacni semplovi vec samo ucitati kompletna ekspanzija zavisno od vaseg izbora dal cete uzeti balkan ili orijental i sl....sto se tice tih 64 mb vi necete moci ubacivati svoje semplove vec samo gotove expanzije...mislim da je u tih 64 mb sasvim dovoljno ubaceno semplova za nasu muziku koji u kombinaciji sa fabrickim yamahinim soundovima mogu zadovoljiti potrebe bilo kojeg muzicara...

romario
18.11.2011, 17:37
dali se ovi ritmovi mogu ubaciti u tyrosa ?
dali ce se moci downloadati kao i ostali tvornicki ritmovi ?
Dodato:
sto se tice tyrosa sigurno ce se moci koristiti ritmovi a kao sto kaze kolega vrlo vjerovatno da nece moci u starijim modelima

previdio sam tvoj post ...
ako je netko u mogucnosti i ako je to legalno,
prebacite nam ritmove na forum ...

djukapfc
20.11.2011, 15:39
Jel zna neko kako funkcionise ovaj scale tuning? dal ce moci preko njega terce da se odrade?

gogi22
21.11.2011, 00:09
Preko Scale Tuning se ne obradjuju terce. Scale Tuning sluzi za stelovanje muzicke temperature, sto znaci da se moze npr. tonalitet po arapskoj skali napraviti. I to direktno preko tih dugmica. U praksi za nasu narodnu muziku to znaci, da mozes npr. namjestiti tonalitet za pjesmu od Kemala Malovcica "To mogu samo ja" ili uvod u pjesmi od Semse "Zasto si se napio" i mnogo drugih narodnih pjesama u kojima je koristena temperatura skale na arapski nacin. Uostalom podaci Scale Tuning-a se moze memorirati u PSR kao i boje sto registriras u "Registration Memory" u PSR-u. Scale Tuning je jedna funkcija, sto je vec i bila u - za moj pojam - legendarnoj PSR-A-1000 (to je predhodni model od PSR-A-2000), sto je na nasem prostoru manje poznata ili koristena (mozda zato sto samo ima polifoniju od 32). Ako zelis da ti na PSR terca proradi, onda preko midi-kabel (spojis Midi In u Midi Out u istoj klavijaturi), pa se moraju u podesavanju klavijature neki parametri izmjeniti i terce software preko USB-Stick unijeti. Ima dobro objasnjeno uputstvo ovdje preko tutorial ili forumu iz 2009. godine sto se tice tog. Sve u svemu ti onda terca izvrsno zvuci (nema veze koji PSR Model, moze i onaj iz 1995 god., vazno samo da ima Midi In i Midi Out), jer je to oscilator osnovan na Yamahinu AWM tehnologiju koja je i koristena u DX11 Synthesizer i s tim su ljudi na nasim prostorima u 80im i 90im godinama sve legendarne narodne sinti boje "izmislili", koje sada koriste u Korgu na semplovan nacin, s tim da je Yamaha original.

tranzit
21.11.2011, 11:04
Kakva AWM tehnologija u DX11 ? Ko te je to slagao ? DX11 ima toliko veze sa AWM sintezom koliko i "Ide Mile lajkovackom prugom" sa 9. Betovenovom simfonijom. DX11 radi na bazi FM sinteze, kao i cijela DX serija. FM se oslanja na vrlo kratke Waveforms a AWM na sampling, odnosno samplove iz ROMa instrumenta i ova sinteza je upotrebljena u svim Yamahinim aranzerima kao i u workstationima tipa Motif, MO i EX serije.

gogi22
21.11.2011, 14:41
Sorry, zapetljao se u odgovoru. Naravno u pravu si, FM-Sinteza osnivana 1981 god. i koristena u DX serije. AWM sampling system, osnivana 1987.god. i koristena u aranzerima. Workstations koje si naveo (Motif, MO i EX serije) koriste AWM2 sampling system, kao sto je to i u slucaju Synthesizer-a S30, CS1X, CS2X...pa sve do SY77.

tranzit
21.11.2011, 14:49
Taman tako. AWM bilo 1 ili 2 nema nikakve veze sa DX serijom... samo da ne bude zabune.

alenmo
23.11.2011, 09:39
stigle u radnju i psr a2000 i psr 650 koja isto moze da ucita balkan set sa manjom memorijom al isto solidna klavijatura za pocetnike ili moze posluziti kao solidan solo sint...cijene su prihvatljive

nicic
25.11.2011, 23:22
Za zainteresovane ljubitelje Yamaha psr klavijatura evo jos jednog podatka na yamaha online services ima postavljen kao free download Europe pack za Psr 650 i 2000 kao pack Brazilian za Psr650 pa ko ima mogucnosti moze i da proba jer su stilovi postavljeni u formi midi files a ostali delovi u registracijama kao RGT.Unapred se izvinjavam moderatorima ako sam naveo nesto sto nisam smeo.

tyros2
06.12.2011, 03:02
Da li je neko nabavio ovu klavijaturu??/

Neki demo???

Pozdrav!

dekiciric
08.12.2011, 11:19
Buduci da je deo Balkan seta odradila nasa najpoznatija muzicka kuca koja se bavi izradom style-ova,midi fajlova i matrica,ne sumnjam u kvalitet.Juce je u Nisu bila prezentacija ova dva modela klavijatura,ali nazalost bio sam sprecen da odem :(

bravo9
21.12.2011, 22:20
Komplet stilova ili set za PSR650 je otprilike oko 15 mb. Isto toliko i oriental set.To podrazumeva 20 styles, reg memory,i 20 sempla. Stilovi su odlicni a isto i semplovi.
Kod PSR 650 se moze ubaciti jedan set zato sto ima ram memoriju od 16 mb.Da bi ste ubacili novi set mora se prvo napraviti deinstalacija postojeceg seta .Inace pored jednog seta se moze ucutavati style direktno Preko USB-a i to ide veoma brzo.
Kod PSR 2000 postoji ram od 64 mb tako daa se moze ubaciti vise setova . U Download sekciju cu sada staaviti zipovana 4 styla od Balkan set tako da mozete probati dali radi na drugim psr modelima.Probao sam da ucitam i konvertovane stilove od drugih stilova i 90 % rade odlicno.

gogi22
22.12.2011, 10:40
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normale Tabelle"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Nemoze se ubaciti vise setova u PSR A-2000. Ako mislis ubaciti jos jedan Expansion Pack, onda se prethodni automatski izbrise iz RAM memorije. Zato je potrebno uvijek imati kopiju od Expansion Pack. PSR A-2000 ima Expansion RAM memoriju od 64 MB, jer je i Expansion Pack tj. Set za PSR A-2000 veci nego za PSR S-650.

Balkan Set za PSR S-650 obuhvaca 20 ritmova i 25 boje.

Balkan Set za PSR A-2000 obuhvaca 40 ritmova i 75 boje (Acc Kabina, TamburaTrem, KontraTamb, UprightFret, Bouzouki, Frula, Tulum, DX11 Lead, Balkan Drumkit itd.).

keza
26.12.2011, 11:42
Zvući dobro, ja imam Korga Pa500, ali mi ovo bolje zvuči, toplije. Dopada mi se...

caka012
26.12.2011, 22:01
Sad sam probao, na mojoj PSR3000 ne radi. Vidi ih klavijatura ali ne moze da ih ucita, iako je ekstenzija "sty", kao i kod drugih stylova.

Nista, ostaje da cekamo novi STW koji ce da podrzava ove stylove.

tyros2
27.12.2011, 02:33
Tyros3 ih cita,ali kakva vajda!

Ne zvuce nikako dobro,bez originalnih zvukova i drum kita koji je namjenjen samo za A2000!

Vlasnici Tyrosaaa (Ukljucujuci i mene) ce se morati dobro namuciti da to zvuci kako treba,naravno ako zele da imaju ove stvari.

Mnogo lakse bi bilo da Yamaha jednostavno izbaci ove stvari na trziste za Tyros-e!

Pozdrav!

dekiciric
27.12.2011, 14:49
E,da su oni izbacili ovo za Tyros-e ne bi izbacili nove klavijature,a to im je ipak bio prioritet u poslovnoj politici.Razmisljao sam da pazarim Psr A2000 ali ogranicenost na jedno od ovih prosirenja me odvratila od toga..steta,jer je sound bas po mom ukusu.

tyros2
28.12.2011, 00:39
Klavijatura je zasigurno dobra,puno jaca od regularne srednje PSR serije i siguran sam da ce raditi perfektno svoj posao.

Nesto se suska da ce u sledecem OS UP-dateu Yamaha napraviti da moze vise setova da se loda.Vidjecemo.
Ako to urade i ja je uzimam!

Turkis-Arab i Balkan setovi ce biti i vise nego dovoljni da ce klavijatura zvucati izvanredno.

Pozdrav!

gogi22
30.12.2011, 01:11
Sve specifikacije PSR-A-2000:

Color/Finish
Body Color Painted Black
Size/Weight
Dimensions Width 1,003mm (39-5/8")
Height 148mm (5-7/8")
Depth 433mm (17-1/8")
Weight Weight 11 kg (24 lbs., 4 oz.)
Control Interface
Keyboard Number of Keys 61
Type Organ
Touch Response Yes
Other Controllers Multi Pads Yes
Scale Setting buttons Yes
Scale Memory buttons 5 + Reset button
Joystick Yes
Display Type B / W QVGA LCD
Contrast Yes
Score Display Function Yes
Lyrics Display Function Yes
Text Viewer Function Yes
Language English, German, French, Spanish, Italian
Panel Language English
Voices
Tone Generation Tone Generating Technology AWM Stereo Sampling
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 128
Preset Number of Voices 565 Voices + 33 Drum/SFX Kits + 480 XG Voices + GM2 + GS (for GS Song Playback)
Featured Voices Oriental Voice x 43, Mega Voice x 15, Sweet! Voice x 23, Cool! Voice x 33, Live! Voice x 19, Organ Flutes! x 10,
Custom Sound Creator/Voice Set Yes
Compatibility XG Yes
GS Yes
GM Yes
GM2 Yes
XF Yes
Expandability
Capacity Voice 64 MB
Style&Voice Set 2 MB
Pack Installation Yes
Effects
Types Reverb 42 Preset + 3 User
Chorus 71 Preset + 3 User
DSP DSP 1: 271 Preset + 3 User, DSP 2-4: 128 Preset + 10 User
Master EQ 5 Preset
Part EQ 28 Parts (Right 1, Right 2, Left, Multi Pad, Style x 8, Song x 16)
Functions Dual/Layers Yes (Right 1,2)
Split Yes (Left)
Panel Sustain Yes
Mono/Poly Yes
Accompaniment Styles
Preset Number of Preset Styles 351
Featured Styles 351(339 Pro Styles, 12 session Styles), 146 Oriental Styles included
Fingering Single Finger, Fingered, Fingered On Bass, Multi Finger, AI Fingered, Full Keyboard, AI Full Keyboard
Style Control INTRO x 3, MAIN VARIATION x 4, FILL x 4, BREAK, ENDING x 3
Custom Style Creator Yes
Other Features Music Finder 1,200 Records (maximum)
One Touch Setting (OTS) 4 for each Style
File Format Style File Format GE
Songs
Preset Number of Preset Songs 5 Sample Songs
Recording Number of Songs Unlimited (depending on the storage media’s capacity)
Number of Tracks 16
Data Capacity 300 KB
Recording Function Quick Recording / Multi Recording / Step Recording
Compatible Data Format Playback SMF (Format 0 & 1), ESEQ, XF
Recording SMF (Format 0)
Functions
Registration Number of Buttons 8 x Unlimited banks (depending on the storage media’s capacity)
Control Regist. Sequence, Freeze
Lesson/Guide Lesson/Guide Follow Lights, Any Key, Karao-Key
Performance Assistant Technology (PAT) Yes
Demo/Help Demonstration Yes
USB Audio Recorder Playback .wav 16bit/44.1khz
Recording .wav 16bit/44.1khz
Overall Controls Metronome Yes
Tempo Range 5 - 500, Tap Tempo
Transpose -12 - 0 - +12
Tuning 414.8 - 440 - 466.8 Hz
Octave Button Yes
Scale Setting Yes
Scale Memory Yes
Miscellaneous Direct Access Yes
Storage and Connectivity
Storage Internal Memory 1.4 MB
External Drives (Option)USB Flash Memory, etc. (via USB to DEVICE)
Connectivity DC IN 16V
Headphones Yes
FOOT PEDAL (optional) Switch or Volume x 2
MIDI In / Out
AUX IN (L / L + R, R )
OUT PUT (L / L + R, R )
USB TO DEVICE Yes
USB TO HOST Yes
Amplifiers and Speakers
Amplifiers 12W x 2
Speakers (12cm + 5cm) x 2
Power Supply
Power Supply PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha
Accessories
Included Accessories Music Rest Yes

tyros2
30.12.2011, 23:29
Evo primjera sa Turkish-oriental seta:

http://www.*******.com/folder/ca8u1YER/Yamaha_PSR_A2000_Demos.html

makso68
09.01.2012, 13:21
Tyros3 ih cita,ali kakva vajda!

Ne zvuce nikako dobro,bez originalnih zvukova i drum kita koji je namjenjen samo za A2000!

Vlasnici Tyrosaaa (Ukljucujuci i mene) ce se morati dobro namuciti da to zvuci kako treba,naravno ako zele da imaju ove stvari.

Mnogo lakse bi bilo da Yamaha jednostavno izbaci ove stvari na trziste za Tyros-e!

Pozdrav!
Sa ovim postom nisam imao namjeru da pokrećem raspravu,nego da jednostavno demonstriram kako ovaj Balkan pack sa PSR A 2000 izlazi iz mog Tyrosa 3,bez ikakvog šminkanja i dotjerivanja.
<EMBED type="text/html; charset=iso-8859-1" src="<a href=" target="_blank" href="http://www.*******.com" www.*******.com http://www.*******.com/embed/1069016892/7c59f03e" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>
Meni to zvuči upotrebljivo i ovako kakvo je,a u style creatoru u Tyrosu 3 se može preurediti da zvuči ubitačno.
Svaka čast Yamahi koja je prva napravila nešto ozbiljno u software-u za naše tržište.Bilo je pokušaja i ranije od strane Rolanda(GW 8,EXR E 2),ali je to u odnosu na ovo zvuči smiješno.Naravno,ovim ne želim da potcjenim Roland,posebno GW 8 koji sam imao.Mislio sam na fabričku ponudu naših ritmova,bez šminkanja.Pozdrav!
Naravno,ovo je samo 10 ritmova iz našeg podneblja,ima ih još iz Grčke,Bugarske,Makedonije,Turske...,koji su takođe vrlo iskoristivi.

tyros2
09.01.2012, 23:26
Meni to zvuči upotrebljivo i ovako kakvo je,a u style creatoru u Tyrosu 3 se može preurediti da zvuči ubitačno.
Svaka čast Yamahi koja je prva napravila nešto ozbiljno u software-u za naše tržište............

Slazem se sa tobom kolega da su upotrebljivi,

Medjutim ipak oni zvuce puno bolje na A2000!
Ali Tyrosi imaju opciju samplovanja pa ce uskoro i na Tyrosima oni zvucati u najmanju ruku kao na A2000 a vjerujem i bolje jer Tyrosi imaju ipak bolje i vise efekata!

Pozdrav!

mrgud
10.01.2012, 00:19
@makso68
jel mozes ovo staviti na download?
Pozz

gogi22
10.01.2012, 14:15
Nasao sam jos jednu korisnu prezentaciju na Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=A1u0bhCqII0

JovkeI
31.01.2012, 21:34
Ova masina je fazon kupis i odmah to vece na svirku bez ikakvih podesavnja... ;)

Milivoj
01.02.2012, 16:23
zna li neko kad stize ovo kod nas jer vec je dosta proslo od kad su izbacili demo snimke

Jaki
01.02.2012, 22:51
Razmisljam o promjeni aranzera i kada ovo pogledam i ako nisam ljubitelj Yamahe smatram da je ovo bolja investicija od polovnog Pa1x ili Pa1xpro za sta sam bio zainteresovan.
Klavijature stare po 6-7 godina ljudi cijene po 1400 cak 1500 eura,a nov Pa800 kosta 1800.
To je van pameti.

gogi22
06.05.2012, 00:32
Specifikacije Balkan Expansion Pack za YAMAHA PSR-A2000 i PSR-S650

PSR-A2000

Styles:
7/8 Balkan | 9/8 Balkan | Grcki | Begin-Tradicionalni | Begin-Moderni | Sa Sa Balkan | Rumba Moderna | Rumba-Pop | Dvojka | Dvojka Kolo | Shota Albania | Satra Romania | Purtata Romania | Lilyano Bulgaria | Ferari Folk Pop | A kugli Hungary | Hogyha Hungary | Ne na kolena Slovenia | Moja Juliska Croatia | Krila andela Montenegro | Monti Czardas | Gypsy-Jazz | Techno Karadeniz | Turkish Mix 2 | 9/8 Teke | 4/4 Standart | Ciftetelli 2 | Turkish Mix 1 | Greek Euro 1 | Greek Euro 2 | 7/8 Greek | Hasapiko | Pop-Hasaposerviko | Kalamatianos | Kamilieriko | Tsifteteli modern | Syrtorumba | Tsamikos | Zeibekiko | 5/8 Greek

Voices:
AccordionKabinaA | AccordionKabinaB | AccordionOrgan A | AccordionOrgan B | AccordionComb A | AccordionComb B | KontraTamb Pluck | TamburaTremTutti | UprightBassClean | UprightFretVelo | Bouzouki Slide | Bouzouki VelSw | Bouzouki Pluck | Bouzouki Tremelo | Bouzouki Plk&Trm | Bouzouki Trm&Plk | Frula Blow | Tulum 1 | DX11 Brachial, DX11 Casiox | DX11 Pluck, DX11 Gajde | DX11 Tango, DX11 Square | Stereo Accordion | Accordion Clari | Accordion Mala | Frula VeloSw, Frula Short | Frula LateVib, Flauta | Flauta VeloSw | PrimTamburaPluck | PrimTamburaTrem | Prim Tambura Sw | BasprimTamb Pluck | BasprimTamb Trem | BasprimTamb Sw | KontraTamb Trem | KontraTamb SW | Upright VeloSw | UprightTremelo | UprightTrm&Clean | UprightBassMulti | Buzuki Pluck | Buzuki Tremelo | Buzuki Trm&Pluck | Buzuki Pluck&Trm | AKS Baglama | Elk Baglama, TR-Klarnet | Balaban, Ney, Mey, Kaval | Tulum 2, Duz Zurna, Yayli 1 | Yayli 2, Yayli 3, Yaylilar | Yayli Stereo, Yayli Orchestra | Kazoo, Jew's Harp&Lp | DX11 Velo Brass | DX11 Mini A, DX11 Saxon | DX11 Struna | DX11 Mini&Square | DX11 Hammer, DX11 Basolin | DX11 Digon, DX11 Casiox Filt | Balkan Drumkit

Registrations:
10 Banks

Midi Demo Song
1 Song

http://www.youtube.com/watch?v=LWaLpKeKF6U&feature=plcp

PSR-S650

Styles:
7/8 Balkan | 9/8 Balkan | Begin-Tradicionalni | Sa Sa Balkan | Rumba Moderna | Dvojka | Shota Albania | Satra Romania | Lilyano Bulgaria | Hogyha Hungary | Moja Juliska Croatia | Krila andela Montenegro | Monti Czardas | 7/8 Greek | Hasapiko | Tsamikos | 5/8 Greek | Ciftetelli 2 | 9/8 Teke | 4/4 Standart

Voices:
AccordionKabinaA | AccordionKabinaB | AccordionOrgan A | AccordionOrgan B | AccordionComb A | AccordionComb B | KontraTamb | Pluck | TamburaTremTutti | UprightBassClean | UprightFretVelo | Bouzouki Slide | Bouzouki VelSw | Bouzouki Pluck | Bouzouki Tremelo | Bouzouki Plk&Trm | Bouzouki Trm&Plk | Frula Blow | Tulum | , DX11 Brachial | DX11 Casiox | DX11 Pluck | DX11 Gajde | DX11 Tango | DX11 Square | Balkan Drumkit

Bonus Styles:
10 Styles

Registrations:
4 Banks

Midi Demo Song
1 Song

http://www.youtube.com/watch?v=z_iayIC9sCw&feature=plcp

casper
22.06.2012, 13:27
Novi demo za Eastern Europe Pack

PSR A2000

<object height="141" width="250">

<embed src="http://www.youtube.com/v/9z4884VBy2I?version=3&hl=hr_HR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="141" width="250"></object>

<embed src="http://www.youtube.com/v/Oi_KPTnG4Iw?version=3&hl=hr_HR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="141" width="250"></object>

PSR S650

<embed src="http://www.youtube.com/v/XNwb9wLo9nk?version=3&hl=hr_HR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="141" width="250"></object>

dekiciric
31.01.2013, 22:34
Stara tema, ali da li je neko u medjuvremeno stekao vise iskustva sa Yamahom PSR A-2000? Da li je moguce od ritmova i boja iz, recimo, Balkan pack - a i Eastern Europe pack- a napraviti jedan set?

odidedi
14.02.2013, 21:42
Za sada nije moguce kombinovati pack-ove. Jorgen-ov program raspakuje iz .yep fajla samo style-ove ali ne i boje (balkan drums, harmonike, tamburice). U svakom pack-u 70% stvari mi ne treba. To je meni diglo krvni pritisak i nateralo me da vratim Yamahu s750 (varijanta A2000) i narucim Korg PA600. Videcemo da li je bila ishitrena odluka...Yamahine fabricke boje su super...ali kazu Korgovi bubnjevi su vise "zivi" (za "u zivo" mi i treba)...a ima i sampler...pada mi na pamet Dynamix-Audio....sreca ovde u USA moze da se vrati...vraticemo i ovu ako treba... :)

Nego, imam informaciju da je neko uspeo da ucita Tyros boje (.TVN) u PSR A2000. Koliko ja znam to je nemoguce. Da li neko zna sta o ovome? Hvala.

dekiciric
17.02.2013, 00:48
Korg Pa600 takodje ima samo mogucnost ucitavanja jednog seta sa semplovima..meni Yamaha 10 puta bolje zvuci na razglasu od Korg-a, a Psr A-2000 mi se izuzetno dopao tonski. Boje me ne zanimaju, jer sam jako zadovoljan ''solo'' sekcijom kojom raspolazem. Meni bi Balkan Pack zavrsio posao, ali problem je sto mi je potrebno i par ritmova iz Eastern Europe Pack-a.

tyros2
17.02.2013, 14:24
Kako sam vidio u "Best Of" Collection" packu (koji je free) nalaze se i Balkan i Turkish drum kitovi!

Posto je moguce izvuci sve ritmove na USB iz svakoga PACKA cini mi se da bi ovo bilo rjesenje za tebe kolega!

Pozzz!

dekiciric
17.02.2013, 16:28
Hm, to bi trebalo da bude neki Europe Pack ako se ne varam, ali na Yamahinom sajtu nisam uspeo da ga nadjem, vec samo ''pojedinacne'' Pack-ove (Eastern Europe, Western Europe, Northern Europe, itd.).

tyros2
17.02.2013, 16:50
Evo ga:

http://www.yamahamusicsoft.com/en/category/VSE/product/1204186?currency=EUR

Nadam se da nisam prekrsio pravila,posto je program FREE!

Pozdrav!

gagan
17.02.2013, 17:03
meni bi to trebalo al , ja nemam takvu jamahu , nego psr 1500 a za tu nemoze , pa oko imate taj pack , dali bi hteli da mi to posaljete , da probam te reitmove na mojoj yamahi

dekiciric
17.02.2013, 17:29
Hvala Tyros2! Prostudiracu malo ovaj Pack, verujem da se moze iz njega izvuci korisnog materijala, za sada na sajtu nema opisa, tj. sadrzaja ovog Pack-a, nadam se da ce ga uskoro ''izbaciti''.

tyros2
17.02.2013, 20:01
Ako odes na "PACK Contents" u Zelenom kvadraticu,otvorice ti se prikaz svih ritmova i Voices koje Pack sadrzi!

Pozdrav!

dekiciric
17.02.2013, 20:40
Mozda jedino za registrovane korisnike, ovako nema nikakvog zelenog kvadratica sa tom opcijom...