PDA

Pokaži Full Verziju : iPod Touch, iPhone ili iPad na svirci


Vaxter
01.10.2011, 23:09
Pre nekako sam naleteo na ovo, a nikako da se setim da podelim sa vama.
Deluju kao interesantni dodaci za iUredjaje.
http://www.ikmultimedia.com
Ozbiljno razmišljam da kupim iRig MIDI, čim izađe u prodaju, i zatim portujem Ailu na iPhone.
Meni bi, iskreno, ovako nešto bilo poprilično korisno.
Pogotovo kada, za par dana, izađu novi iUređaji, koji bi trebali da krenu stopama svojih Androido-Kinesko-Korejskih kopija i konačno imaju dvojezgrane procesore.
Trebalo bi da bude dovoljno snage da iUređaji budu solidno upotrebljivi za ovako nešto.

tranzit
01.10.2011, 23:18
Probao sam taj iRig. Nije to ni tako lose ama mikrofon je slab do bola. Efekti mogu da prodju ali ne mozes da ih koristis sve odjednom. Zamisao je OK i mislim da iPad sa svim tim muzickim Apps moze da se etablira uskoro kao dobar kontroler.

Vaxter
01.10.2011, 23:32
I meni se tako nešto čini.
Ni meni se iRig nije svideo baš zbog mikrofona, ali mi se sviđa ideja.
Ono što me više interesuje je kakav će biti iRigMIDI.
Ako bude imao samo iole pristojan ruting i response time, to može stvarno biti poprilično pristojan kontroler.
Zato i kažem da bih ga pazario i portovao Ailu na to, i naravno konačno ga proširio kako sam davno i zamislio.

tranzit
02.10.2011, 00:05
Ne vjerujem da ce IK bas da se proslavi sa tim iRigMIDI jer se ni do sada nisu posebno uspjesno bavili kontrolerima a iRigMIDI ce biti fokusiran na njihov Guitar Rig, nego Yamaha je izbacila par dobrih Apps kontrolera, to je vec druga prica.

Vaxter
02.10.2011, 00:22
Nisam ni čuo, da budem iskren.
IK se reklamira na sve strane, pa naleteh.
Već dugo se slabije bavim muzikom, pa i nisam toliko u tim vodama.
Imaš li neku preporuku?
Svojevremeno sam za hp iPaq sam pravio midi kontroler.
Ne bih baš da sada pravim i za iPhone... :))
Ozbiljno razmišljam da kupim kontroler pa da se malo bacim na pisanje muzičkih app-ova za iSprave.

tranzit
02.10.2011, 00:57
Ima toga vec dosta a evo par boljih: OnStage Remote, touchAble, MIDIPilot, S1MidiTrigger a moj favorit je MIDI Touch. Ako budes adresirao Ailu za i platformu bilo bi dobro da se GUI uradi ergonomicno pa ako ti bude trebalo ideja za ovo, stojim na raspolaganju jer sam se malo pozabavio ovim problemom i na Windowsu.

Vaxter
02.10.2011, 01:41
Obzirom da sam stari source izgubio pre par godina, kada mi je umro hard disk na kome je source bio, ceo program bih pisao od nule.
Bio bi pisan ponovo u Qt framework-u, tako da bi samim tim bio pisan za sve desktop platforme, a samo za iUređaje, i eventualno Android, ako bi uopšte i bilo smisla raditi za njega, bi bilo rađeno u native frameworcima, iako je i Qt sada poprilično podržan.
Ideja je da, pored osnovne namene za sviranje terci, program bude proširen za neke standarne midi kontroler funkcije koje se često koriste na svirkama, a znaju da budu zavučene po menijima na klavijaturama.
U svakom slučaju, pomoć bi svakako dobro došla.

tranzit
02.10.2011, 02:45
Dogovoreno. Vazno je da Ailu (u dijelu za terce) moze da definise ulazni i izlazni Midi kanal i da ima mogucnost da se memorise, recimo deset User skala. U editoru za User skalu jednostavno napraviti GUI tako da se vide dvije klavijature po jednu oktavu (jedna iznad druge) gdje ce gornja biti originalni ton (onaj koji se stvarno svira) a donja ton koji se treba cuti (ta terca). Naravno ovo sto se tu podesi mora da vazi za sve oktave. Takav jedan sredjeni preset za svih 12 tonova jedne oktave treba da moze da se memorise kao jedna User skala. Ovakvih User skala trebalo bi kao sto sam napisao da bude desetak, to jest desetak mogucih preseta.
Ostaje samo da se odradi Root nota. Na glavnom GUIu Ailua bi trebalo da u gornjem dijelu budu poredjane Root note recimo po cetiri u jednom redu, znaci bilo bi tri reda, a donji dio ekrana bi bio rezervisan za onih deset preseta User skala. Na ovaj nacin bi muzicar u svakom momentu mogao da promjeni osnovni tonalitet (Root notu) a i skalu (harmonsku konfiguraciju). Terca k'o metak i potpuno nevezana za jedan instrument vec upotrebljiva za bilo koji i hardver i softver.
Ako nisam slucajno bio dovoljno jasan u necemu, reci pa da ponovimo detaljnije. Bilo bi po defaultu vec napravljeno recimo, 5 skala od proizvodjaca, koje se inace najcesce koriste (ako ti i ovdje treba slucajno pomoc, tu sam). Ovo ne bi bilo nista drugo nego u sustini App po ugledu na Steinbergov Chorder midi plugin koji radi na vrlo slicnom principu. Za te druge kontrolere koje bi ti dodatno uvalio moze se razmisliti a i tu bih imao par prijedloga sta bi bilo najkorisnije.

snowshoe
20.12.2011, 18:06
Da dodam i ja svoje Ipad 2 iskustvo sto se tice uzivo muzike. Nazalost nisam imao priliku da koristim nikakve efekte, samplove,itd. ali mogu reci da je bio idealan za pohranjivanje tekstova. Imam na njemu app koji sluzi kao Songbook i trenutno imam oko 300 tekstova koji se mogu u sekundi pozvati preko "search" opcije.
Ova aplikacija ima cak i Auto Scroll opciju da tekst sam polako se pokrece i brzina je cak podesljiva. Jos par interesantnih podesavanja ima kao sto je promjena Background slike, moze se podesiti da je crna a tekst bijele boje ili obrnuto.
Jednu stvar bi jos preporucio a to je iKlip Drzas za iPad koji se moze brzo namontirati na stalak od mikrofona.
Ova aplikacija ima ugradjen tekst editor u sebi, ili ako zelite mozete pohraniti vise tekstova odjednom koristeci Itunes.

Todorgm
19.09.2012, 21:17
Ljudi uzeo sam iphone 3gs sutra ga nosim da uradim 5.1 verzziju i ubacim sampletank moze li mi neko reci mora li irig midi interfejs ili moze neki drugi i da uzmem midi kontroler i da probam kako to radi... Moze li preporuka za jeftin midi kontroler sa dobrom dirkomi 2-3 oktave i ako moze neko da mi kaze GDE da nadjem kod nas iRig midi taj ili nesto slicno? hvala unapred

Otpisani-EA7
19.09.2012, 22:25
snowshoe, kako se zove taj app sto koristis za tekstove, pozdrav

Todorgm
19.09.2012, 22:47
Ako neko moze nek mi kaze gde mogu kod nas da uzmem iRig midi i koja jeftina midi klavijaturica ima najbolje dirke?