Pokaži Full Verziju : Klavijaturisti
Atanackovic
05.05.2007, 18:27
Imam jedno pitanje...mozda je glupo,ali me interesuje...Po cemu se ceni kvalitet klavijaturista ???
Pozdrav Atanackovic! Ako mene pitas po cemu se cijeni klavijaturista, moje misljenje kao klavijaturiste koji aktivno svira vec nekih 15 godina je da je dobar klavijaturista onaj koji je svestran po pitanju repertoara, snalazi se u svim mogucim situacijama ma gdje god da svira i sa kime svira...sto znaci da je jednostavno - svestran! Cijenim kolege koji su virtuozi i opasno dobri solisti ali takvi obicno nemogu da zamijene u isto vrijeme npr. 2 covjeka u bendu: basistu, gitaristu, i jos da solira po potrebi. Opet zavisi od vrste klavijaturiste jer smatram da se svi mi mozemo svrstati u neke kategorije na nacin na koji i kako sviramo.
Atanackovic
06.05.2007, 23:15
Pa interesuju me klavijaturisti iz bendova,koji sviraju pop,rock,metal...
Kvalitetan klevijaturista je onaj koi poznaje dobru harmoniju, razlicite stilove sviranja-trilere (bugarske,romske,srpske,vlaske,.....), da zna barem 80% od kruzni repertoar, dobra komunikacija sa bendom, poznavanje opsto i na druge instrumente koi njega prate, i sto je najbitno da zna da mjesti ton-da ima uho, i da svira u liniju sa ostalim a ne da puca samo on.
Ali naj,naj,naj,bitno, uvek da ima OSMEH na licu!!!
Da...osmeh na lice....ja sam trenutno pocetnik i imam ogromnih problema sa tim osmehom. Uvek sam namrsten ko da hocu da ukokam nekog :)
Dr.Abdul Ihmet
04.08.2010, 13:51
Ceni se po tacnosti svirke i repertoaru i sredjenoj klavijaturi.
Sporedne ali isto jako bitne stvari: Imidz (oblacenje ) ,stav ,ponasanje.
Onaj ko ima sve ovo radi svaki vikend a i vise ako mu se hoce :_))
Ps: Ja samo znam jednog koji ima sve ovo i to mozda zato sto ga nisam dobro upoznao ...mozda :_)
zsimonovic
04.08.2010, 20:57
E vidis,kod nas moras da sviras bas,kontru,solo,aranzer,da pevas,pogadjas posao,da bi imao posla.Jos zvonce da nam se okaci.Kvalitetan klavijaturista treba da ima radno iskustvo,da ima sirok repertoar,da pravilno svira,da ima dobru tehniku sviranja,da vezba svakodnevno po najmanje 4-5 sati,da bude pismen muzicar-da zna da cita note,da bude dobar covek,da ima osecaj za harmoniju i jacinu,da zna da nasteluje klavijaturu i da je koristi,lepo da se oblaci,bude nasmejan kao sto kolega rece,...
Dr.Abdul Ihmet
04.08.2010, 21:32
Pa dobro prijatelju pa sad mozda sviras u simfonijskom orkestru:-) sala mala .
Nego ok je to sto sto kazes ,ali ovda dobar klavijaturista ne mora da pogadja posao i bas da svira bas i kontru i sl(sviraju naravno ali nisu specijalizovani za to ).. jednostavno dovoljno da bude odlican aranzerista (akordacija i solo,klavir ).... i onda se ponasaju k'0 pevacice :-)
milanche007
05.08.2010, 10:21
zna se sta je uloga klavijature u bendu,da menja instrumente koji nisu na bini.violina da se svira kao violina u tom maniru,gitara kao gitara,zna se kako se sviraju duvaci,klavir itd...a ne da se ukljuci neki instrument npr gitara i to distorzija i onda krene da se prasi harmonikaskom tehnikom...e sad stilove ne bih puno mesao.srpska vlaska bugarska ili rumunska svirka su mnogo slicnije jedna drugoj nego bilo koja od navedenih sa dzes ili pop ili rok svirkom.da se razumemo od svastarenja nikad nije bilo vajde:-)
cica mica i gotova prica:-)
lagunabend
13.09.2010, 00:54
Dobar klavijaturista je tacan,klavijatura mu se cuje jako dobro,vredan je-skida pesme,ali pre svega je je jako bitno da je talentovan.
Za dobrog klavijaturistu treba mnogo, pogotovo ako se radi o aranžerskom sviraču, jer je po meni on nosilac svirke.
Prvo mora da bude muzički pismen da ume da čita note, i da ima elementarna znanja o harmoniji. Jako bitan aspekt je i taj da mu aranžer bude dobro programi ran kako bi njime mogao da efikasno manevriše.
Što se tiče oblačenja i ponašanja, tu se slažem sa prethodnicima, mora da blista jer je jako bitan taj prvi vizuelni utisak.
E sad bas da cita note i ne mislim da je mnogo vazno...ali da bude dobar covek to je pod broj 1
ako smem da se ubacim u temu ;)
sto se tice "da ume da cita note" ...
pa svako 2. japansko dete ume da cita note kao sto mi citamo romane ... zamisli da neki mali japanac svira "mercedes kolo" (tufegdjic?) preko note :-O
na kraju ispadne "samuraj-kolo" od paunovica :lol:
mala shala, al u sushtini sam hteo reci, da nije loshe kad neko ume da cita note, al za balkansku muziku to po meni nije bitno :)
pozdrav
casioonlybest
15.11.2010, 21:27
Pa interesuju me klavijaturisti iz bendova,koji sviraju pop,rock,metal...
Da razvaljiva harmoniju i da ima izvrsno poznavanje basa ako je rec o pop rock,metal klavijaturistimaB-)
to je moje misljenje
buco bass
19.01.2011, 19:03
dobar klavijaturista snalazljiv klavijaturista koji je spreman da odsavira pjesmu i koju nikad nije svirao napr.neko trazi neku pjesmu klavijaturista nezna a ja kao gitarista znam tu pjesmu onda mu samo kazem recimo g mol dvojka ili a mol rumba a on na brzinu neki fospil iz glave i pjesma se odsvira i gost bude zadovoljan
gruvlada
20.01.2011, 14:39
Pozdrav Atanackovic! Ako mene pitas po cemu se cijeni klavijaturista, moje misljenje kao klavijaturiste koji aktivno svira vec nekih 15 godina je da je dobar klavijaturista onaj koji je svestran po pitanju repertoara, snalazi se u svim mogucim situacijama ma gdje god da svira i sa kime svira...sto znaci da je jednostavno - svestran! Cijenim kolege koji su virtuozi i opasno dobri solisti ali takvi obicno nemogu da zamijene u isto vrijeme npr. 2 covjeka u bendu: basistu, gitaristu, i jos da solira po potrebi. Opet zavisi od vrste klavijaturiste jer smatram da se svi mi mozemo svrstati u neke kategorije na nacin na koji i kako sviramo.
Kolega vidim da si u pravu, da si ovde negde da ti pruzim ruku.. :D haha.. Bas je tako kao sto si napisao....pozdrav veliki
Bravo, bas si to dobro rekao
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.