Pokaži Full Verziju : user dk terce - problem sa multisemplovima
aleksandar031
26.05.2011, 12:33
Radim durske terce na pa2xpro i imam jedan problem.na opciji ram mi se ne prikazuju svi multisemplovi koje sam ucitao u klavijaturu. uopste se ne prikazuju multisemplovi harmonika,koje sam inace poodavno ucitao, rade normalno u soundu i style play, u performance takodje,rade sasvim normalno. ali kad trazim multisemplove tih harmonike u user dk,nema ih nigde,isto je tako i sa jos par boja. treba li sta da se podesi u globalu da bih resio ovaj problem,nije mi jasno ovo uopste?
Hmmmm mislim da tu ima veze u sampling mode kad memorises sta ces naznaciti u Drum sample family ....
Nisam eksperimentirao ali citao sam po foruma to.
Treba taj sempl klavijatura da ga zna kao Drum sample.
aleksandar031
26.05.2011, 12:57
nisam te najbolje razumeo,sta treba da naznacim? valjda treba klavijatura automatski da prepozna sve multisemplove koji su ucitani u ram?
Pazi multisemplove odabiras kad radis boju tako da pretpostavljam da to sto si radio multisempl sada mozes odabrati na neki oscilator u neka boja.
Kad radis drum kit ucitavas drum semplove. Oni za razlika od multisemplove nisu sastavnjeni za sve oktave od vise semplove.
Nego mislim da gresis u memorisanje. Aj dok si u Sample edit/ Sample record idi na write i tu imas da odaberes ono Drum Sample Famlily. Podesis gde zelis da se nadje taj sempl harmonike i tako sempl po sempl memorises semplovane tonove harmonike koje imas. Posle toga ides da radis Drum kit i tamo poslagas tercu dirka po dirka.
Ma ne,on pita kad ubacejes na import,sound,record,pa import,Ace tamo ti posle toga odmah ucita sempl,a on pita zasto se neki od tih semplova nalaze,a neki ne nalza u user dk.
aleksandar031
26.05.2011, 21:57
ne prikazuje mi 5-6 semplova uopste u user dk,kad hocu da radim terce.zar ne bi trebalo da sve multisemplove sa ram-a da prepozna?
u dk stavljas pojedinacne samplove,ne multisamplove.znaci ako hoces tercu od samplova udjes u sound- userdk-menu-drum kit, kreni od tipke gdje ti je potrebna terca,prebaci ROM na RAM i nadji taj sampl koji te zanima,npr samplovi harmonike su ti u RAM-u od 600 do 615 stavljaj ih tako redmo,imas transpose sa desne strane ekrana gdje odredjujes sta ce koji sampl svirati
nadam se da sam pomogao
aleksandar031
27.05.2011, 09:08
tako i radim,samo sto mi dosta boja u ramu nema uopste,opisao sam detaljno problem na pocetku
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.