Pokaži Full Verziju : terca MILJACKA pa500?
hteo bih da vas pitam kako da namestim tercu za miljacku (msm da je donja -3) ali hocu da je namestim preko SUB SCALE i onda samo ukljucim ensamble efekat dual = -3! ako neko zna sta da namestim u SUB SCALE posto stvarno pokusavam da ga razumem ali mi ne ide nasao sam harmonsku , i molsku tercu ali nikako ne mogu da nadjem lestvicu koju mogu da sviram na primer, Nisam te se nagledao (Am) a da kad pritisnem G# da mi se cuje terca? tako i kod miljacke kada sviram ton F# ( posto sviram iz Gm ) nece da svira tercu zato sto je tako verovatno namesteno SUB SCALE! Unapred hvala :D
Nije donja nego je gornja
Da je namestis tacna nikako nije moguce preko Sub scale ..... jedino oscilatorska u ovaj slucaj.
Inace kad je vec za Gm:
Stavi Key na C
U ensemble ce biti na +3.
I ton Cis i Fis na skalu je na +99 sigurno.
E sad ovako ce ti Fis svira fals. Ako hoces da ispravis Fis onda ton Fis vrati na 0 ali u taj slucaj pa terca na Dis ce da ti mulja pa sad ti vidi koji ti ton ne treba taj neka sviri fals ali u Miljacku oba ti trebaju.
U forspilu se prvo svira donja terca, pa posle prelazi u gornju... Jedino da nadjes namensku tercu za ovu pesmu, ili oscilatorsku...
a gde da nadjem oscilatorsku tercu ? jel to neko uopste radi , to tek ne znam kako da radim!
Evo sad vidim nece biti moguce ni oscilatorna napraviti tacna. Razlog je sto u skalu ako sviras iz Gm ton Bb je transponiran za +4 a njegovi dva susedni tona A i H su transponirani za +3. A u Keyboard range u sound mode nije moguce namestiti samo jedan ton na jedan oscilator. Pade mi na pamet druga varijanta mada je dosta komplikovana i zauzimala bi 2 user sound mesta. T.j. moguce bi bilo da se taj ton Bb odvoji i ide preko nova boja .... a u Style play je moguce u keyboard range namestiti da jedan upper svira samo jedan ton tako da terca za dve oktave bi bila izvodljiva.
@cane612
Znam da je za tebe ovo sto pricam prekomplikovano. Eto ako ti se isplati da ti terca zauzima 2 mesta za boje u Usera, ja cu pokusam da je uradim ako si zainteresovan.
Inace pisao sam ovde o oscilatornim tercama pa procitaj, naucices nesto ;)
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14736
Sad sam probao da uradim ovakva terca .... ali ispalo je da je nemoguce.
Nije moguce ni u Style play ni u Sound da se na Keyboard range dodeli jedan ton (mora minimum 2).
Ostao mi jos jedan adut u rukav ...t.j. kombinovati i u sound mode keyboard range i u Style play pa sa oba ograniciti na jedan ton. Ali u ovaj slucaj pa za 2 oktave terca trebali bi 3 user mesta. To vise postaje smesno, za jedna terca trositi 3 user mesta za boje. Odustajem od ovoga, ukoliko najdem neko bolje resenje javicu ovde iako iz sadasnje gledne tacke ne verujem da ima drugo resenje.
ja odavno terce pravim i tacne su 100 %,tako sto u soundu jedan oscilator stavis npr harmoniku normalno i nju fixiras u menu-pitch-fixed,a drugu harmoniku (osc 2)napravim transpoze +4,i kad tu boju ubacis u performancu onda preko sub scale samo spustis odredjene tonove na -99,naravno sub scala ne djeluju na fixirani oscilator,bilo kakvu tercu da sam pravio nikad mi nije nista fulalo,zasto svi bjeze od ovakvih terci,a meni se cine jednostavne
@ella 85
A zasto ti je ta boja na +4 posebna .... kad mozes preko ensemble da stavis transpose na +4 na bilo koju boju ?
momak,kad na enseble dignes za +4 digne se i osnova i terca za 4,a ovako kad sub scalom odredjene tonove spustis za -99 (znaci za pola tona)a osnova ostaje fixirana znaci da svaki ton koji si snizio sub skalom ispada +3 a onaj kojeg nisi dirao ostaje +4,i ta terca nema greske ni milimetra sto bi se reklo
Ta terca moze da se napravi preko DK... Cim je napravimo ,uploadovacu je ovde, ali trebace bas vremena... Pozzzz
svasta pa u tom i jest poenta,trebace vremena,na ovaj nacin napravis molsku tercu i onda na sub skali u toku svirke biras po zelji a mol ili d,ili fis,ili bilo stane mogu da vjerujem da vise volite ici tezim putem,al ok,sretno
Pa ako moze tako kao sto kazes, napravi je, da se mi ne bismo mucili..:)
ja to imam napravljeno odavno,ti to zelis reci da to ne moze ovako,ja ti nacrtao kako treba ti i dalje ne kopcas
Dodato:
zaboravite,htio sam vam pomoc,dizem ruke od toga
@ ella 85
Nema potrebe za nervozom,ako zelite da pomognete izvolite,a ako ne,ne morate se ni javljati na temi. Hvala
nema potrebe ovdje pomoc nikom nije potrebna,momci znaju sve,cudi me da nisam banovan (opet)
@ella 85
Kolega konacno sam uspeo da te skontam sta hoces reci. I ok je sve, moze tako da se uradi i ova terca. Kontam sad i zasto nanovo stavljas +4 u sound mode. ;)
Odgovor koji si mi dao nije celosno tacan. Kad dignes u ensemble za +4 podigne se samo Upper na koji si podesio Normal ili Mute. Ostali koji su na Off ne podizu se. Kod ensmeble je loso podesiti user scale jer tu se transponira i donji glas.
Kako i da je necemo sad o tome, da se navratimo na nas slucaj.
Mnogo si nervozan bre brate, @negovan niti je trazio tercu niti je rekao da nemoze tako kako ti kazes a odma ulazis u raspravu sa njega. A da budemo iskreni nije ti ovo prvi ispad ovako ali necemo o tome. A preko DK sigurno moze ... al ne na pa500. Sve ti pisem dobronamerno, ne napadam te nikud i ocekujem takav odgovor ukoliko hoces odgovoriti na ovaj post.
Da ne duzim i ja raspravu evo ja cu napisati detaljna uputstva za kolegu @cane612 koji je trazio tercu a jos je nije dobio.
@cane612
Slusaj sad ovako .... idemo na nacin od @ella 85, isprobao sam i moze tako.
- Udjes u sound mode, odaberes boju harmoniku sa koju ces svirati tercu i ides menu - Basic i dodas nov oscilator. Recimo ako je na 3, okrenes na 4.
- Sad ides tu na drugu stranu OSC Basic i sa strane menjas oscilatore procitas kod High STD gde stioji multisempl harmonike (oni su sa brojeve od 96 do 111). Zapamtis koji je to oscilator i ides na streljku u ugao i copy oscilator. Pojavi ti se prozorcic i odaberes From - oscilator gde je bila harmonika ....To - zadnji oscilator, onaj koji si ti dodao. Stisnes OK i odaberes taj zadnji oscilator tu u OSC basic i stavis mu Transpose na +4.
- Sad ides Menu pa Pitch i odaberes prvi oscilator. Stisnes opciju "Fixed Scale". I ovako memorises boju na novo User mesto kao tercu.
- Sad u Style play se vratis i stavis ovu boju na Upper, stavis efekte i podesis kako hoces. Na user scale odaberes Scale User. Tonove: C, D, E, F, G, Ais i H podesi na -99. Key stavis na G za Gmol Memorisi kao performance i to je to.
@ ella 85
Ja ne vidim razlog niti za banom niti za vasom nervozom? Ako kolege znaju nesto sto vi ne znate eto vam prilike da naucite,ili podelite svoje znanje sa drugima,ne vidim u cemu je problem?
Budimo korektni i ispostujmo temu. hvala
auuu svaka vam cast momci.
Eto, problem resen, ja cu oploodovati ovu cim zavrsimo, mada meni ni ne treba, ja je sam sviram...:)
uspeo sam da odradim posao uz pomoc ace koji je i vise nego pomogao ali sam primetio jednu manu ! ! ! ako podesis u subscale c d e... na - 99 terca radi bez greske ali u slucaju da imate u lower neku podlogu morati ici na tu boju i u svim oscilatorima podesiti fixed scale jer kada udarite akord (bass i aranzman vam ide u tom akordu jer se subscale ne odnosi na to) ali vam je podloga udarana po tonovima koje ste vi spustili i onda dobijete unisten akord :D UCIM ACE UCIM :D
ja vec dugo koristim terce na ovaj nacin i nemam problema s tim,nego ti probaj tamo ima ona opcija na menu preference mislim ono da ti skala djeluje samo na uper track,kad to postavis onda normalno fercera lijeva strana i strings koji postavis i sve
taletdkmk
08.05.2012, 13:50
ja odavno terce pravim i tacne su 100 %,tako sto u soundu jedan oscilator stavis npr harmoniku normalno i nju fixiras u menu-pitch-fixed,a drugu harmoniku (osc 2)napravim transpoze +4,i kad tu boju ubacis u performancu onda preko sub scale samo spustis odredjene tonove na -99,naravno sub scala ne djeluju na fixirani oscilator,bilo kakvu tercu da sam pravio nikad mi nije nista fulalo,zasto svi bjeze od ovakvih terci,a meni se cine jednostavne
Pozdrav @ella 85. Ja takodje koristim ovaj nacin za terce, ali ipak zaglavim nekad. Evo da napomenem zaglavio sam na Miljacka(mada mislim da jos malo i sredicu ova terca preko ensamble) i imam problem sa terca za nesanica. Reci mi ti kako se snalazis kad je u pitanje eto bas Miljacka dali imas tercu napravljenu kao sto si reko sa dva oscilatora jedan fiksiran bas bi hteo da napravim takvu sebi. Pozdrav
Dodato:
uspeo sam da odradim posao uz pomoc ace koji je i vise nego pomogao ali sam primetio jednu manu ! ! ! ako podesis u subscale c d e... na - 99 terca radi bez greske ali u slucaju da imate u lower neku podlogu morati ici na tu boju i u svim oscilatorima podesiti fixed scale jer kada udarite akord (bass i aranzman vam ide u tom akordu jer se subscale ne odnosi na to) ali vam je podloga udarana po tonovima koje ste vi spustili i onda dobijete unisten akord :D UCIM ACE UCIM :D
Ako koristite Sub Scale, podizete ili spustate tonove to ce uticati naravno i na Lower. Za da ne bi uticao i na lower, odvoite jedno mesto u lower napravite lower po zelji pritisnite menu onda pitch i prema tome koliko oscilatora imate stavite sve oscilatore od taj lower na Fix Scale. Write sound i onda u style play odaberite lower sto ste malo pre Fiksirali. Problem je resen. Pozdrav :)
taletdkmk
08.05.2012, 14:15
Evo zavrsio sam tercu za Miljacka. Postavio sam i sliku tako da slikovite vidite sta treba uradite. Tercu sam ja uradio za g-moll. Prvi cetiri tona odsvirajte bez ensemble, a onda ukljucite ensemble. :) Probajte pa recite mi jel vi se dopada. Pozdrav
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.