Pokaži Full Verziju : Razlicit dobos na varijacijama u istom ritmu
Postovane kolege.Kako nisam mogao nigdje da nadjem slicnu temu evo da priupitam:
Interesuje me moze li se na korgu pa2x,kad se promijeni varijacija da se zajedno sa njom promijeni i dobos ili bas noga u ritmu,pošto postoji mogucnost u svakom drum kitu da se ubace 4-dobosa i 4-bas noge.Znam da moze za vrijeme svirke kad se udje u Meny-Style controls-Drum Fill,ali interesuje me moze li ovo da se nasteluje da se promijeni i kad se promijeni varijacija da se ne ulazi u Drum Fill.
Pozdrav
moze na vise nacina,najdetaljniji bi bio style record,menu,event edit,i svaki udarac editujes,u drum kit mozes stavit kolko hoces dobosa,kolko imas tipki na klavijaturi cak i vise,posto su to veoma jednostavne stvari,ako to ne znas onda ti je pametnije dat nekom da ti to uradi
Ja mislim da nemas posebnu opciju za to, negdje da nadjes u meniju (bar ja ne znam da postoji, mozda i grijesim) ali mozes da se snadjes.. Stavi na svaku varijaciju razlicit drum kit i eto ti.. Uzmes neki set bubnja koji ti odgovara i onda mu npr. promijenis samo nogu i snimis ga na novu poziciju i onda ga postavis postavis na drugu varijaciju, onda opet u tvom setu bubnja promijenis dobos i snimis na novu poziciju i postavis ga na trecu varijaciju itd..( ne znam sta si tacno zamislio ali to ti je jedno od rjesenja). Pozdrav!
Hvala na odgovorima.
Vidim da g.Ella 85,ocigledno nije razumio sta pitam,g.Teodor mi je dao dosta dobru opciju na koju sam i sam pomisljao,ali eto htio sam da ustedim na yuser dk,mozda ce korg tu opciju nekad staviti u nekom novom os.
Pozdrav
ja to stalno radim na ovaj nacin moji sam naveo,i koristim svega jedan drum kit,koji ima 3 kick-a 20 dobosa itd,biram u svakoj varijaciji dobos ili sta vec,kao sto rekoh na event edit
@Korgda, i ja volim da se igram sa dobosem :). Fino bi bilo da moze to, al ne moze cak ni na Korg pa3x - pre malo sam detaljno pregledao taj deo u uputstvu.
Moje mislenje da nece biti nikakvih prepravki na O.S.-u jer Korg pa3x je zamena za Korg pa2x.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.