Pokaži Full Verziju : Korg pa800 pucketanje pri promenu ritma
Zamolio bih vas,da mi pomognete kako da podesim aranžer pa800 da kad prebacim jedan ritam u drugi tad mi na ozvučenje ,,pukne,, ali samo kod određenih ritmova -možda je stvar samo u efektu.
l.p.;)
Cekajte vi hocete kad promenite ritam da na ozvucenje se cuje ono "Cp" .... pucketanje ?! :confused:
Ili ste mozda pogresili u pisanje, neznam zasto bi iko hteo to da se cuje ?
dejanmaksic
15.05.2011, 15:10
ne ,covek ima ocigledno problem ,kad prebaci sa jednog ritma na drugi...pukne mu na raglasu..to se i meni desavalo..to je ja mislim do seta bubnja..pozdrav
Ne<to je zbog efekta na boji tog ritma na koji prebacis.
optimus_prime
15.05.2011, 16:26
To se desava ukoliko taj sempl ili ti drumm kit nije dobar, ili mu treba vise memorije da ucita ritam sa tim drummkitom, da bi promenio ritam moras da zaustavis aranzer i onda prebacis ritam da ne bi doslo do pucanja.
Kontam da je to logicnije ..... ali zasto covek pise nejasno, nabrzinu, ni tacke ni nista. Ocito bitnije je otvoriti temu nego jasno izneti svoj problem u nju. Pravilo br. 4 govori drugacije ali se nekako slabo postuje.
optimus_prime
15.05.2011, 20:44
Kod mene se to desava samo kad hocu da promenim boju dok jos sviram, drumm kit mi nije nikad pravio probleme.
Problem je do efekta na nekoj traci u ritmu ili upper-u. Smanjiti ili promeniti ga...:)
Izvinjavam se ako nisam jasnije postavio pitanje za korga pa800.Nego problem je sledeči,ako sviram iz jednog ritma i prebacim u svirki na drugi ritam,znači da nikako ne stanem,onda se samo kod određenih ritmova pojavi u momentu greška,da malo ,,pukne,,na razglasu.Znam da sam svoj set sastavio od više različitih setova,možda je tu problem.......
@Nijaz, da bi otkrio gde je problem, iskljuci traku na koju sumnjas da pravi problem i istestiraj sve ponovo da bi video dali ce nestati pucketanje. I tako sve dok ne otkrijesh koja traka pravi problem.
Kada otkrijesh koja traka pravi problem, ponovo ukljuci je, ali stavi drugi saund na nju i proveri dali ce opet da bude pucketanja.
Tako ces moci da otkrijes u kojoj traci je problem i u kojem soundu.
(http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=14040)
One simulatore na gitarska i bass pojacala znaju da rezultiraju sa pucketanje kad se nesto promeni. Ako imas takav efekat postavljen, na njega bi prvo sumnjao.
Kolega Nijaz mozes li nam reci sta koristis od efekata na ritmovima koji ti prave probleme?
Minicevac
16.05.2011, 15:09
Problem je do efekta koji ti je u ritmu,provereno!Obicno se stavlja na bas ili ritam gitaru pogledaj to i samo ga smanji ili promeni na tim trakama!Pozdrav!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.