PDA

Pokaži Full Verziju : Casio ctk-700

doktor87
13.05.2011, 17:05
Moj prijatelj je kupio ovu klavijaturu. Ja je jos nisam video (sem na slici). Pitao me je da li mogu da mu nabavim neke ritmove i boje za nju. Mene interesuje da li u opste mogu da se ubacuju podaci u nju(znam da ima MIDI)??? Da se patim i trazim po netu?

yamahapassion
13.05.2011, 17:27
Drug, nema leba od te klavijature... Sta ima od internog materijala ubaceno to mu je. Ne prima usere ni ritmove ni boje. Jedino sto ima midi prikljucke, pa moze da tera soft semplere, to je jedino korisno sto mi pada na pamet. savetuj ga da kupi midi/usb kabal, pa da se kao ja igra sa soft semplerima. Ja sam imao svojevremeno casio ctk 731 koji je mogao da primi 10 user ritmova i da mu pravis 32 boje, ali ovaj nema ni to...

doktor87
13.05.2011, 18:52
Izvini na neznanju, ali sta su to SOFT SEMPLERI ??? Ikreno nikad cuo, bar ne pod tim imenom...uputime, da znam kako da mu objasnim... :)

mladenkom
13.05.2011, 20:23
to su ti programi za komp,tipa kontakt,vSampler,reason itd...povezes klavijaturu midi-usb kablom i vuces semplove iz tih programa

yamahapassion
13.05.2011, 22:28
preduhitrio me Mladjo, sve je on rekao, samo bih ja dodao da je to jako korisna stvar pogotovo ko ima neke krs klavijature sa midi dodatkom, moze lepo da se poveze sa kompom i da svira sa pravim bojama (semplovima), a ne mora kupovati skupu klavijaturu. Veoma dobro ali najefikasnije u kucnoj varijanti, za tezge treba malo vremena i znanja sve to isprogramirati da radi kako spada. Pogledaj moja zadnja dva videa u demo snimcima pa ces da vidis otprilike sta se moze napraviti sa tim programima (ja upravo sebi radim jednu takvu konfiguraciju klavijatura + laptop) za zive svirke.

Simbad84
27.05.2011, 18:26
ja sam je koristio i jedino sto mi se na njoj svidelo je piano,ne moze se nista dodatno ubaciti...