PDA

Pokaži Full Verziju : tyros4 ili korg pa2xpro


maligokica
04.05.2011, 03:32
pitanje za iskusnije,sviram narodno i zabavno...znaci treba mi klavijatura koja je prakticna za zivi nastup, dosad sam koristio roland pa zelim menjati ...znaci tyros4 ili pa2xpro...hvala :confused: :confused:

crniX32
04.05.2011, 04:46
KORG Pa3x PRO

gega
04.05.2011, 06:50
@crniX32

Ko je ovde spominjao Korg X3 ??? Procitajte pitanje.

@maligokica

Ako si do sada koristio Rolanda ......i Tyros i Pa2 ce biti u pocetku neobicni barem sto se tice rukovanja u Menü ali se na to mozes navici.
Najbolje bi bilo da probas obe klavijature i sam prosudish.
Touch displej je prednost kod Korga,kod tyrosa imas direct access taster.
Pa2 ima oktavu vise ali ces boje najverovatnije i dalje koristiti od Rolanda;)

da ne duzim,procitaj osobine obe klavijature i probaj pa sam presudi da ne bi ovde zapocela diskusija koja se obicno zavrsava opomenama.

cane612
04.05.2011, 06:54
ja mislim da tyros 4 treba kupovati ako sviras po klubovima jer on ima jako cist zvuk dok pa2xpro vec vuce malo na narodnjake! ja cu svoj glas dati pa2xpro posto sam ,,seljak u dusi,, ali ne smes zaboraviti da je tyros 4 jedan od najboljih aranzera na svetu ! ! ! a sto se tice zabavnjaka moze sve da izvuce pa2xpro ali u tome je nepriksnoven tyros! zavisi od toga sta volis! nadam se da sam iole pomogao!

oparnican
04.05.2011, 10:53
Znam da se ne spominje pa3x u postu ali ipak je to trnutno najnovija igracka sa sajma u Nemackoj kao ovogodisnji pobednik u klasi.

Ja bi ipak sacekao malo da sam na tvom mestu i probao pa3xpro jer na njemu ima ono sto je falilo dvojci a ima na tyrosu sa koga su skinuli neke detalje, ima odlican i mocan vokal procesor za razliku od proslih modela ako radis sam dobro dodje ova sprava ima tu jos malih sitnih stvarcica sa svih klaviajatura po nesto. Meni se licno vrlo svidja pa3xpro ima lep zvuk, cvrst nije plastika kao tyros, lepe dirke ...

alenmo
04.05.2011, 11:02
ja licno sviram i narodnjake znaci klasicne svatove a bogami i zabavnjacke svirke sa bendom,klubove restorane znaci sve tipove objekata i to sve sa tyros 4

tako da glas dajem yamahi,znaci ne poredim sa drugim sintovima nego samo kazem da je glupo reci da je ta klavijatura za jedan tip svirke.takve tvrdnje su u potpunosti neosnovane..

najbolje probaj oba modela a ako vec razmisljas o korgu naravno da je bolje a uzmes pa3 umjesto pa 2

mirandess
04.05.2011, 11:58
Moja preporuka je tyros4 iako koristim pa2xpro, manje kvarova je na yamahi, zvuci masno, toliko masno da ces plakati kako dobro zvuci, ali i pa2xpro je isto strava kad se sredi, ali ipak pogledaj tyrosa.... iako sam korg fanatic, preporucujem ti ipak tyrosa. veliki pozdrav.

Nautica
04.05.2011, 14:06
Kao sto su kolege vec rekle najbolje bi bilo da uzmes da probas i jednu i drugu klavijaturu pa da sam vidis sta ti vise odgovara i sta ce ti biti lakse za rukovanje. Ja sam licno vise za pa2xpro

makso68
04.05.2011, 20:28
Hajde da i ja nešto predložim.Imao sam PA2 x i nikako nisam bio zadovoljan soundom(stvar ukusa).Prodao sam ga i kupio Tyros 2,sa kojim sam dosta zadovoljniji...Tyros 4 nisam imao priliku isprobati,ali ne sumnjam da je puno napredniji od Tyros 2....Znači glasam za Tyros 4..Pozdrav!

x3meSRB
04.05.2011, 20:29
Definitivno tyros 4 , pa2x zvuči kao igračka pored dobro sređene yamahe... nikad korg neće imati punoću na razglasu koju ima yamaha... i ja koji koristim korga, dajem glas za yamahu.

Vule
04.05.2011, 20:42
Zanimljive konstatacije..."sviram Korga a predlazem ti Yamahu",a ni Yamahu ne verujem da je neko od vas imao prilike ni da vidi a ne da proba,i tako...delimo savete kao na traci,jos pocinjemo sa glasanjem,bez i jednog jedinog argumenta :lol:

Postovane Kolege,ajmo da pokusamo da pisemo ozbiljno i argumentovano na ovakvim temama,da se uzdrzimo od nepotrebnog pisanja,nikome to nije od pomoci ili jednostavno da zakljucamo temu?! Hvala na razumevanju.

Marco7
04.05.2011, 23:14
Dal' da se upucam???

Dell
05.05.2011, 00:07
Evo da se javim i ja, sviram Korga, cuo sam i PA2X napucan do jaja i Tyros4 isto napucan do jaja (kolega Alen-njegov set) i moj glas ide na stranu yamahe. I naravno da je stvar ukusa koju ces odabrati, ali najbitnije ti je koliko si vrijedan da radis oko klavijature. Stara i prezvakana je prica da za korga imas tonu materijala bla bla bla, za yamahu manje. Ako hoces sjest, radit ritmove, podesavat svaki parametar i efekt po svom ukusu, onda ces dobit 100 % ono sto si trazio na yamahi :) Znaci nema foliranja, kad ti uradis sve kako ti pase onda si 100% zadovoljan . Naravno ista stvar je i na korgu, samo malo je teze sjest i radit od nule kad imas tonu materijala, pa vecina prerade ono sto vec ima, ali mozes i ti sjest za korg pa pocet od nule, nikakav problem :) Cinjenica je da mnogi korgovci sampluju yamahin bubanj, jer im zvuci masnije, sto opet nije mjerodavno, ali po mom ukusu yamaha zvuci masnije. Nekom korg zvuci masnije, kazem stvar ukusa. Pogledaj, poslusaj, isprobaj i jednu i drugu masinu, razmisli, odluci, ja sam ti dao prijedlog samo kako bi ja odlucio, ali ne kupujem ja vec ti, tako da sve uzmi u obzir i ne zalijeci se ;)

x3meSRB
05.05.2011, 00:15
Evo da preformulišem post, posto je prethodni obrisan...
dao sam glas za tyros4 jer sam svirao i tyros2 i tyros3 i znam kako funkcionišu, uz pat tehničkih nedostataka, tj. stvari koje ima na korg a koje nema na yamahi, ostalo je sve na strani yamahe.... tyros2 koji je po ceni u rangu sa pa1x bolje zvuči nego pa2x... fabrički ritmovi na tyrosu 2 su neuporedivo bolji nego na pa2w.... o tyrosu 3 i 4 neću ni da govorim.... ja trenutno sviram pa1xpro što ne znači da ne preferiram yamahu, ali kolega koji je postavio post je svirao rolanda, i verujem da će njegovom sluhu više prijatu yamahin aranžer....

milanceshow
05.05.2011, 00:22
@maligokica
A koji si Rolandov aranzer svirao?

makso68
05.05.2011, 08:35
Drage kolege,znate li uopšte da je vlasnik sa najviše dionica u Korgu Yamaha corporation...O čemu pričamo uopšte?...Ovo se svelo na prepucavanje onih koji imaju PA 2X sa ostalim..x3meSRB,Tyros 2 nije u cjenovnom rangu sa PA 1 X pro,skuplji je za 200-300 €...Kolega Marko,nema potrebe da se ubiješ,ako više voliš Korgov sound,onda je PA 2 X najbolji aranžer...Što se mene tiče,ne može se porediti u izlaznom soundu ni sa Tyros 2(znam to,jer sam imao PA 2 X,a sad imam Tyros 2-ne pričam neargumentovano,ni na pamet),a kamo li sa Tyros 4.Tyros 4 je skupji od PA 2 x za oko 700-800 €.Valjda i to nešto znači.Ovako to čuje moje uho..Naravno,poštujem i druge uši...Već sam rekao,stvar ukusa..Pozdrav i poštovanje svim kolegama,bilo da su Korgovci,Yamahamani,Rolandovci i ini....!

gnovako8
05.05.2011, 08:57
Pozzz moj glas za Tyros,imao sam korga ,ali moje misljenje bolje tyros,em bolji tvornicki zvukovi ali kad se slozi mastan saund na razglas,i sad sam svirao sa kolegom jednim na festi on je imao korga pa2xpro ,a ja imam yamahu s900 koja je kao beba tyrosa, razlika tyrosa i s 900 je s900 nema sempler,ali radila je puno bolje od pa2xpro,cisce,masnije i td.eto moje misljenje pozzzzz

Marco7
05.05.2011, 09:57
Kakve ovde glupe izjave padaju da to nije normalno???OVaj kaze Tyros 2 je bolji od Pa2xPro a Pa2xPro te godiine kad je bio Tyros3 u konkurenicji proglasen kao i Pa3 za najbolji aranzer na svetu?????Pa zar ste vi svi ovde merodavniji od ovih svetskih strucnjaka i muzicara???Nema klaviajtura za posebno za zabavnu i posebno za narodnu shvatite to!!!!Neverovatne izjave padaju a eto pristajem da bacimo snimke istih ritmova pa da vidimo a???To sto pojedini ne znaju da srede Korg spravu ne znaci da taj Korg ne valja da se razumemo odmah nego treba da se ograde i da kazu NISAM ZNAO DA MU NADJEM KVAKU!!!Makso koliko mi se cini tebi nista nisam rekao ali sad ti kazem ajde da vidimo demo pa da ocenimo koji je masniji,direktniji,gde je zvuk definisaniji,cisiji,gde su svi zvuci odvojeniji i ostalo pa da vidimo . . . .

makso68
05.05.2011, 10:23
Marko,nisam ništa loše mislio i ne pada mi na pamet da se prepucavam,a još manje da se takmičim.Sređivao sam i komplikovanije sprave od PA 2 X pro,tako da to nije razlog mog ovakvog stava.Muzika nije atletika,svako je čuje i doživljava na svoj način.Ja sam napisao svoje mišljenje,bez namjere da ikog,a najmanje tebe,omalovažim i potcjenim..Poštovalac sam onog što radiš..Ali da ne idemo dalje u off...Iskreno i srdačno te pozdravljam,kao i sve ostale kolege na forumu..,uz veliko izvinjenje za off topic!

Marco7
05.05.2011, 10:32
Kad slusam bilo koji aranzman sa aranzera slusam ga isto kao isproduciranu kompletnu pesmu!Znaci kad slusam stil koji cepa Vlado Georgiev tu sve pliva u hall-u,na mnogo pesama corus u glasu i slicno i to u potpunosti lezi takvom stilu muzike,znaci na mestu je ali kad slusam narodnjake cenim produkciju koja je sa sto manje compresije,sto vise suva da odise dinamikom i toplinom i da ne nabrajam sad redom sve pravce muzike kako dozviljavam!Isto tako dozivljavam aranzere i tako sredjujem svoj!Zasto ovo kazem?Pa zato sto se ne oslanjam na fabricko sredjivanje jer smo mi uvek bili mimo sveta!Znaci moras ga srediti po svojoj volji da bi ti udovoljio!To sto neko vise voli bubanj od Yamahe ne znaci da je Korg los ili nasuprot neko voli vokalist od Korga koji je kod Yamahe ocajan ne znaci da je Korg bolji!Jeste li culi nekad mene da sam rekao nesto lose za Yamahu ili Roland?Nemojmo pljuvati aranzere koje su svetski priznati strucnjaci i muzicari sa najvisim skolama i tonski inzinjeri proglasili za najbolje na svetu u tim godinama kada su izlazili!Mislim da sam bio jasan ;)

grandia
05.05.2011, 10:41
:-O

ako smem ja da konstantujem i ako nisam aranzerista al sam vas drug i "veliki prijatelj foruma " - da ne zaboravimo to ... valjda smem i ja da lupam nesto a da ne dobijem odmah BANanu =))

hteo sam samo da konstantujem i da vas podsetim sta se ovde dogadja, a to je:

uvek ista prica, neki nov forumas upada u forum, postavlja pitanje il temu koja je vec programirana da ce da bude frke, stari clanovi se "prepucavaju" a kolega koji je postavio temu nigde nema ...

eto jedini milance se dobro setio da pita coveka sta je pre svirao tj. momentalno svira ...

znate i sami, nije nam prvi put a izgleda da nece biti ni zadnji put da se nepotrebno svadjamo ...

pozdrav svima

PS: sry za off-topic

Marco7
05.05.2011, 10:58
Nije Granida druze prepucavanje,ovde svako svoga konja hvali a tudjeg kudi!Nijedan se nije setio da m postavi pitanje ko je,sta je jel sam svira i peva jer u tom slucaju mu mnogo znaci vokalist i sve u jednoj spravi!Jel' covek mozda virtuoz pa dosta svira kola i brze forspile jer u tom slucaju mu Pa2xPro ne valja ni qrac jer ima tvrdu i preduboku dirku i slicno nego odma uzmi ovo ima materjala ili slicni komentari!Evo sam reci jesam li u pravu?Sta ce meni Pa2xPro ako sviram brze forspile i kola i tako to,da posle pola sata odsecem ruku a? :))

grandia
05.05.2011, 11:38
e bash tako drug marco, u pravu si :)

izvinjavam se ako moj tekst malo ispao kao "pamentnjakovic" :"> nisam imao loshu nameru ...

bilo bi dobro da nam kolega maligokica malo vise informacije o sebi daje, kako bi znali kome dajemo odgovore ;)

da ne ispadnem komplet iz teme:

@maligokica

druze, ako imas pare da kupis T4 onda tu mozes da kupis i PA3 ... a mozda je tebi dovoljan i PA2 il T2 ... jeste da si nam dao neke informacije al nije bas konkretno ;)

pozdrav

maligokica
05.05.2011, 13:49
izvinjavam se ,sviram roland g1000, i zadovoljan sam saundom, ali znate,stara klavijatura,mora se napred,sviram sam ili sa pevacem, a pa3x ne mogu probati zato sto jos ga nema kod nas,pa da ga probam a isto i tyros4 (ja sam iz makedonije).pa zato i pisem jer sigurno ima neko iskusniji ili bar da je probao ili cuo saund ove klavijature. pozdrav svima...i hvala

milanceshow
05.05.2011, 14:26
Namerno sam te pitao sta sviras zbog dirke i zbog sounda na koji si naviko!
Generalno gledano imaces vise problema sa navikavanjem na korga.U tom slucaju bi ti predlozio yamahu!
Svi proizvodjaci prave aranzere da oni dobro zvuce za internacionalnu muziku!Pri odabiru klavijature moras da postavis neke kriterijume.
1.Sound
2.Broj varijacija
3.Sa semplerom ili ne (koliko memorije ima)
4.Edit ritmova
5.Post-produkcija ritmova
6.....
7.........

Moras da odlucis sta zelis od aranzera!

x3meSRB
05.05.2011, 14:28
@ marco7 druže pa nismo mi merodavnijih svetskih stručnjaka... ali nisu ni oni merodavni za ono što nama treba, ti isti stručnjaci su više inženjeri nego umetnici tako da i to ne mora biti presudno, bitan je krajnji zvuk, a mi ovde na balkanu sviramo i imamo nešto malo drugačije kriterijume nego u Frankfurtu ili Kini. A nije mi jasno, u postu 21. si rekao da nismo pametniji od stručnjaka, da ne pljujemo aranžere koji su priznati od svetskih stručnjaka ...

niko druže ne pljuje nijedan aranžer, samo konstatujemo nešto što se da primetiti, prvo ne može nam biti merodavno to što je neki muzički stručnjak negde u svetu proglasio klavijaturu kao najbolju, danas je sve lova, biznis, ko plati više i sam to znaš.... mi smo samo krajnji korisnici hteli da napravimo neka poređenja za našu muziku.... realno svirao sam mnogo korgova, yamaha i rolanda.... korg je klavijatura koja ima mogućnosti ali ništa ne radi na poboljšanju izlaznih frekvencija.... svako ko je svirao rolandove aranžere zna o čemu pričam, ja sam samo prešao sa rolanda na korga isključivo zbog tehničkih prednosti koje je korg izbacio u datom trenutku.

Yamaha (mislim na njihove aranžere) je preuzela primat, pogledajte po oglasima skoro u svakom drugom gde je korg na prodaju piše ... ili menjam za tyros2 ili 3....

ja korga znam u prste, mogao bi od nule da sredim i kad bi upola od toga znao s yamahom, osim pukog rukovanja bio bi presrećan, pa ipak uvideo sam prednosti koje ima yamaha i samo bi trebao da budem slep ili zaluđen korgom da ne vidim da su tehnički i tonski superiorniji.... živi bili pa videli vreme će pokazati...

gega
05.05.2011, 16:39
Ova tema bi trebala pod LOCK....kao i svaka koja ide u ovom pravcu jer se redovno zavrsava opomenama i svadzom.
Izgleda da ne umemo ni na ovu temu kao ni na temu oko sporta da diskutujemo kao razumni ljudi.....tu je uvek neki picvajz.

negovan
05.05.2011, 16:41
Sada sam bas gledao oglase, i bas nigde nisam naleteo na to da se korg menja za yamahu..Uglavnom pa800 za pa2x,ili pa80 za pa800 i tako.. Pa ovde kod nas se najvise svira korg, zar ne? Zasto? Zato sto je los? Zasto se yamaha toliko ne svira? cena pa 2x i tyrosa 3 je skoro ista,a koliko je pa 2x starija klavijatura.. Zasto cena korgu ne pada? Zasto je yamaha tako brzo izbacila tyros 4? Po vama, korg je tanak, ovakav, onakav, a najvise se svira.. Ne znam gde je tu logika... Druze, i jedna i druga su vrhunske sprave, ne mozes da pogresis. Ako imas para, a to je oko 3500 razmisljaj o tyrosu 4 ili pa3x, najnovije, najsavremenije i to ne moze da ne valja... Pozzz

x3meSRB
05.05.2011, 16:52
Ne vidim da je neko rekao da pa2x nije vrhunska sprava, ovde se raspravlja o ukusima, i ne znam što bi zaključacali temu čim neko iznese suprotno mišljenje :) tu smo da diskutujemo pa makar i sa oprečnim stavovima, jel da?

@ negovan, ti si sad gledao oglase ja ih gledam svaki dan sto put dnevno =))

Vule
05.05.2011, 17:21
I dalje niko nije izasao sa argumentima za i protiv ovog ili onog instrumenta...Muzika po svojoj sustini postojanja podrazumeva razlicitosti,u izvodjenju,zvuku,emociji itd,a ovde se svi zdusno bore da je "uniformisu" i ukalupe da to bude da zvuce "kao bend" ili ne znam kako vec. Zamislite samo da svi zvuce isto i svi sviraju istu pesmu,na sta bi to licilo...potpuno pogresan pristup stvarima,mesamo babe i zabe i naravno od te silne zelje da jedni druge ubedimo u pogresne stvari pravimo svadju,budimo sujete kod kolega (a pojedincima sujete ne manjka ni malo).

Ako se pojavi neko sa pitanjem da li da odabere ovaj ili onaj instrument,logicno je i da postavi temu kako treba,da napise kakve prohteve okvirno ima,da li mu treba ovakva ili onakva dirka,manja ili veca klavijatura,sempler ili ne,aranzer ili solo itd...ovde to nije napisano kako treba a moderatori koliko god da nastoje da te stvari isprave poboljsanja nema,sve se vrti u krug i iznova. Ovde je kolega postavio pitanje vezano za dva konkretna modela a pojedinci su to prosirili na 5 modela (off topic)...opet greska i da pri tome niko nije napisao osnovne podatke o jednoj i drugoj spravi. Iz tog razloga sam i napisao post gde kazem da neki pisu o Tyros-u 4 a da ga ni videli nisu itd...

Posto sam vec dosta napisao samo cu jos u par reci pokusati da kolegi postavljacu teme dam par smernica kako treba da razmislja i naravno da sprave isproba i donese svoj sud,pre nego sto temu zakljucam:

1. Zvuk...relativna je stvar sta ko cuje i sta zeli da cuje od sprave a ocenu o tome svako treba da donese individualno. Snimci nasih kolega se mogu cuti na temi "DEMO SNIMCI" i pretragom na Youtube,odlicna varijanta za informisanje

2. Cena...razlika izmedju T4 i Pa2x pro je oko 1000 eura,nekome to mozda nije bitno a nekome je mnogo bitno

3. Gabariti...Pa2 je tezi i veci

4. Dirke...razlika u broju dirki i njihovoj mekoci i lakoci sviranja

5. Funkcije...lakoca rada sa spravom i bogatstvo funkcija

6. Materijal...mogucnost nalazenja korisnog i potrebnog materijala za spravu (ritmovi,boje,loopovi,itd...)

7. Estetski momenat...meni jako bitna stvar jer ja kao covek sa blizu 2 metra visine kada stanem da sviram Tyros-a izgleda kao da igram Game Boy :lol: (ovo naravno ne vazi za sve)

Nesto sam sigurno zaboravio da pomenem ali ovo su otprilike najosnovnije stvari o kojima treba doneti sud,pa izvolite kolega u potragu za informacijama a kad se odlucite i kupite spravu mozete nam se pohvaliti na temi "Ajde da se hvalimo"

Pozdrav svim ucesnicima na temi...LOCK