Pokaži Full Verziju : Saban- sine moj ritam
admirbecirspahi
21.04.2011, 12:10
poz!
kako odsvirati citavu pjesmu na pa 80, prvi dio pjesme ide u nekom love ballade, kojeg imamo u fabrickim ritmovima, ali zanima me konkretno refren, koji je ritam, nesto sam brassovima, uglavnom fina pjesma
EmirTotic
21.04.2011, 12:29
Pesmu peva Muharem Serbezovski.
Dosta je ljudi radi na beguine, ako ti ne odgovara to imas sigurno bar 5 beat balada na pa80 na koje mozes da uradis ovu pesmu.
admirbecirspahi
21.04.2011, 12:51
http://www.youtube.com/watch?v=INVotODQxfw&feature=related
kolega mislim da ne mislimo na istu pjesmu, o ovoj pjesmi ja govorim, znam da muharem ima pjesmu sine..a mozda opet grijesim , uglavnom to je ta pjesma :)
EmirTotic
21.04.2011, 13:14
Aha, izvinjavam se druze, nisam do sada cuo ovu pesmu. Ovo je standardna balada u strofama a mozes u refren da ubacis neki brzi sa-sa dok ne nadjes nista adekvatnije.
admirbecirspahi
21.04.2011, 13:30
fin prijedlog na jednu varijaciju sa-sa ubacim, pokusat cu, hvala! :)
Možeš i na grčkom ritmu da sviraš refren (a ako imaš volje i da ga preradiš u duvačku verziju - nešto kao intro od Odem li uvenuću od Osmana H.)
fin prijedlog na jednu varijaciju sa-sa ubacim, pokusat cu, hvala! :)
http://www.youtube.com/watch?v=BylbLGSuZ-Y&feature=related
Poslusajte malo pjesmu pa onda dajte prijedloge...
Jasno je da je pjesma lagana, nije nabijacka,krkanska .
Teska je za pjevati zbog ritma ...
Odsviraj refren sa istim ritmom kao i strofu,varijaciju nakon
strofe ,sa brassovima naglasi sto treba i car si .
Jedna od jacih pjesama,
ako ces je svirati potrudi se,vrijedi truda .
admirbecirspahi
21.04.2011, 20:31
fabricki ritam love ballade nekako mi on najbolje odgovara za tu pjesmu,a moze se napraviti puno toga lijepog od ove pjesme
to treba sesti,i uraditi da bi zvucalo kako treba,jer nisam siguran.a poznam dosta korg aranzere da ima i slican ritam,a da se moze bez prerade koristiti,inace moze se odsvirati u recimo ritmu za pesmu kraljica trotoara,ritmicki super legne
Dodato:
nemoze begin ljudi,ni u snu,ritam za kraljicu trotoara odgovara i za muharema i za sabana,za pesmu sine
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.