Pokaži Full Verziju : Ploblem sa tipkom D#
Pozdrav,
Imam jedan čudan problem. Na klavijaturi PA800 mi je uključen Velocity(osjetljivost tipke) na Medium 2.
E sada sve je radilo OK do neki dan. Sada kada sviram tipku D# treću slijeva(ispod tipke START/STOP) nj odsvira kao da je Velocity isključen.
Ovo se dešava samo na toj tipki?
Sasvim moguce je da je pokvaren kontakt. Probaj otvoriti i procistiti kontakt .... ako ne radi opet najpametnije bi bilo servis.
Ma sigurno je kontaktna gumica zaprljana,tj.nakupi se prljavstina unutar gumice na dijelu koji dodiruje grafitnu plocicu.Meni se to cesto desava posto drzim cigaretu u lijevoj ruci dok sviram pa nekad spadne pepeo koji se uvuce pod kontaktne gumice,a rezultat toga je slabljenje dinamike ili potpuni prekid kontakta:).Nista strasno,samo imas puno odvrtati sarafa!Skini gumice i precisti ih sve kad vec budes skidao,a o ovom je vec pisano pa potrazi postupak!Pozdrav!
Klavijatura mi je još pod garancijom pa me zanima samo dali s ovim gubim garanciju, mislim ako ja budem otvorio?
Cim je pod garanicju pitaj njih da otklone problem. Mada oni uvjek nadju izreku kako bi krivicu za kvara prebacili na tebe. A i znaju da budu bavni, odneses kod njih pa pomini dosta vreme dok oni to poprave. Tvoja je odluka, kako zelis ;)
Pozzz
A ja ću nju otvoriti. Nego jel se moraju svi ovi vijci(šarafi) odvidati?
Pitam zato što sam pročitao negdje da na PA800 nemoraju svi šarafi da se odšarafe. :)
kolega mislim da je bolje da odneses klavijaturu na servis jer je pod garancijom, zato sto ako je sam otvoris i nesto se ne daj Boze desi sa klavijaturom dok je pod garancijom, nece da ti poprave u servisu jer ce da vide da si je sam otvarao, tako da takoreci garancija prestaje ako sam otvoris klavijaturu. pozdrav
GOKOARSOV33
09.04.2011, 19:33
Preporucujem ti i isto dok je pod garancijom da je ne otvaras jer ako zajebes nesto onda ce te debelo kostati.a i ako ni si iskusan neces to popraviti sam.U servisu se ne bave cistenjem kontakta , gumice ili sl. jednostavno ce da promene celu oktavu i gotovo .pozzz
superboy18
14.04.2011, 22:09
ma odnesi u servis dok je pod garancijom, nemoj se bezeveze mučit
jestersband
18.04.2011, 03:50
ako je otvoris propada ti garancija, bolje nosi u servis
Ako je otvoris, videce da si je otvarao i sigurno gubis garanciju. Recice dea si ti to pokvario. Ovako, gumica ti se zaprljala ,nije nista tesko, ja sam otvarao i menjao sam, a moguce i da je pukla, pa i da je cistis, nece ti nista vredeti. Masku kompletnu moras skinuti, tj odvrnuti sve srafove. Ipak, bolje odnesi u servis. Mnogo pametnije posto imas garanciju. Pozzz
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.