Pokaži Full Verziju : Pravljenje boja
gliamanti
04.04.2011, 16:53
Pre svega pozdrav svim forumashima,
nadam se da nisam omasio forum .
Moram da postavim jedno pocetnicko pitanje.
Interesuje me da li je na Pa50 posto je aranzer moguce programirati boje
kao i na x50 ili nekom drugom synthu ili postoji neka razlika?
I npr ako mi se nesvidjaju njegove fabricke boje kako da stavim neke drugi i da li je to uopste moguce ?
Hvala puno.
Boje se mogu praviti, ali mislim da za tim nemas potrebe, posto za pa50 ima puno materijala na ovom sajtu. Treba skinuti setove pa iz njih ucitati samo boje, a zatim ih preslusavati i traziti ono sto ti odgovara. Pozz
bojanprvanov
04.04.2011, 18:54
i ja se slazem da na korgu imas dovoljno materijala i da nemas za pocetak potrebu da pravis...pozzz ;)
gliamanti
04.04.2011, 19:06
OK hvala na odgovorima , ali cisto me zanima npr da li su iste mogucnosti pravljenja zvuka na x50 i na pa50 i koji od ova dva syntha ima bolji zvuk ?
mirandess
04.04.2011, 19:12
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12091&highlight=ubacivanje+boja
Mozda taj programcic u postu broj 4 moze pomoci za korga x50....
A za pa50 je dovoljna download sekcija kolega u kojoj se nalaze "farbice" mozete njih koristiti, a vjerujte mi u download sekciji imate stvari za p50 da vas glava zaboli kad ih ucitate :)
gliamanti
04.04.2011, 19:16
:) ok prosli odgovor je vezan za ubacivanje boja :)
ali mene zanima da li je proces pravljenja boja isti na pa50 i na x50
(znam da je x50 Subtractive sint ali da li je ista prica i za pa50 )
i koji od ova 2 syntha ima bolji zvuk ?
mirandess
04.04.2011, 19:32
gledaj sto se zvuka tice, workstation u ovom slucaju (X50) ima bolji zvuk od aranzera, kao sto je i logicno... A sto se tice pravljenja boja, ja stvarno ne znam, na forumu ima sve detaljno objasnjeno... Stvarno nisam imao priliku raditi na korgu X50, ali na pa50 jesam, i sta se moze na tom aranzeru uraditi to je cudo ne vidjeno. A postupak sigurno nije isti za pravljenje boja na aranzeru i na workstationu... no to će netko od kolega malo detaljnije vas uputiti :)
P.s. ispricavam se za ubacivanje boja, na tren mi se ucinilo da se radi o korgu X5D (odnosno ja sam onu 0 prepoznao kao slovo D) :) moja greska, ispricavam se kolega, ali u svakom slucaju mozda to moze pomoci (mada sumnjam) :) veliki pozdrav, i jos jednom ispricavam se :)
gliamanti
04.04.2011, 19:42
Kolega sve je u redu ;) u svakom slucaju hvala.
Dovoljno je bilo za ovu temu.
Ima mnogo pisanog materijala o PA50,tako da treba samo citati.
LOCK
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.