PDA

Pokaži Full Verziju : Mijenjanje tastera/dugmica na KORG IX300


edinzulic
04.04.2011, 00:36
Pozdrav. Pitam se dali da se usudim da otvorim svoj KORG IX300 i zalijepim tastere koji su propali. Otvorio sam samo spoljasnju stranu i to kad sam postavio onu traku kod tipki kako ne bi lupalo, ali da bi dosao do tastera mora da se odvrne najmanje 4 maticne ploce pa tek onda doci do njih pa me brine da mi nece svi ti tasteri onda ispasti pa ih moram ponovo slagati... Ne mogu nigdje da nadjem komplet tipke za njega u BiH.... Sta vi preporucujete??' dali da otvorim i to pokusam zalijepitii ili ??? i da otisla mi je jedna dioda to je ona kod pustanja ritma sto bljeska kao kod ostalih korgova i gdje bi nju mogao nabaviti jer ona radi u crvenoj i zelenoj boji, a gdje god sam trazio imaju jednobojnu. Hvala i izvinjavam se ako sam sta pogrijesio, molio bih moderatora da to ispravi.

asmir90
04.04.2011, 18:34
kolega ja sam ga imao i ja sam to sam sebi pravio.kad skines odozdo onaj lim ili kako ti rece spoljasnu stranu ako su ti otisle tipkice za mijenjanje boja a sigurno jesu jer kod mene su uvijek one,imas da skines 3 ploce samo pazi sa iskljucivanjem kablova sa tih ploca da ne bi koji otkinuo...ja sam se dosta puta mucio i to pravio tipkice sam lijepo i ljepilom i plastikom...ali najbolje ti je ako mozes gdje nac neki "pistolj" izgleda kao lemilica i unutra se stavi nesto kao silikon i kad ukljucis u struju to razgrijes taj silikon i tim da zalijepis to je meni najbolje zalijepilo i vise se nisu pokvarile nezz kolko bi izdrzalo kasnije sam ga prodao al sve u svemu to je najbolje bilo...a za diodu nezz ne moras je ni mijenjati i kod mene je isto otisla pa mi je radila samo jedna boja , bitno je da radi tipka i ritam a manje vise hocel sijati ili nece...pozz

Korgix
15.10.2012, 17:08
Ja sam zaljepio i sada mi sve valja..probaj ali samo polako da nebi nesto zaje*o :)))

ceva62
14.12.2015, 17:54
pozdrav,zamolio bi nekoga da mi pomogne oko korga ix300 imam ga kod sebe a ne mogu se snaci,ne znam gdje da pronadem ritam za njega i kako da ga ucitam
molim pomoc

Fekete
14.12.2015, 19:07
kolega, pogledaj si u download sekciji, ima nekih ritmova i setova i za tvoj korg, a što se tiče prava na download sekciju pročitaj pravila foruma.

ceva62
14.12.2015, 19:09
Ali mi kao izbaci da ne mogu skinuti

Fekete
14.12.2015, 19:17
o download ograničenjima bilo je isto dosta govora u više tema, pa malo potraži po temama...

Ovako službeno stoji u pravilniku..

Download je rezervisan samo za aktivne članove. Aktivni članovi su oni članovi koji redovno i ozbiljno pišu na forumu, postavljaju materijal u download sekciji, ili pomažu u radu sajta na druge načine. Ako nemate šta korisno od materijala ili saveta da priložite, uvek možete donirati novac za održavanje sajta, i tako zaradite pravo na download. Ako pak ne možete doprineti radu sajta na bilo koji od navedenih načina, na forumu se igra nagradni kviz, čiji pobednici dobijaju neograničen download na određeno vreme. Pratite forum redovno, i možda baš Vi možete pobediti i osvojiti download pravo!
http://www.yu-midi.org/forum/faq.php?faq=dwl_issues#faq_download_problems

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz3uJf410bE (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21196&highlight=skidanje#axzz3uJf410bE)

ceva62
14.12.2015, 19:36
da li mi moze biti problem u disketama i u win 7,ili mozda ne valja ovo sto sam prije skinuo sa nekih stranica

Fekete
14.12.2015, 21:45
kolega, najbolje bi bilo da ti nama točno kažeš u čemu je problem, i što si htio napraviti pa je došlo do komplikacija, jer nisam te baš shvatio... znači imaš nešto od ritmova i htio bi ubaciti, ali ne znaš kako?