Pokaži Full Verziju : Pa500 - problem sa displejom i startovanjem sinta.?
korgpa50tr
20.03.2011, 12:06
Pre svega pozdrav svima !
Molim vas ako neko moze ikako da mi pomogne , kupio sam pa500 i ucitavao neke setove i nesto sam cackao ni sam ne znam sta , kada upalim klavijaturu ocita sve i onda se na displeyu pojavi
TOUCH PANEL CALIBRATION
Touch just inside the arrow [ pres exit buton to cancel ]
A sada je pocelo da se pojavljuje cim upalim kalvijaturu USB ENABLED pa ispod OS Not present i displey u opste ne sija dobro a radio je normalno pre ucitavanja tih setova...
HVALA U NAPRED !!!!!!!!
Marko__ns
20.03.2011, 12:14
Ovo Touch panel calibration, moras da uradis kalibraciju za display. Stisni onu strelicu u gornjem levom cosku i tako nekoliko puta dok ne obidje ceo krug, i onda ides na Save. To je sve.
Uradi kalibraciju displeja.Klikni na onaj krstic i posle Save.a za ovo drugo uradi reset klavijature i nemoj vise da ucitujes taj set koji ti je sada u klavijaturu,ili ako bas hoces taj onda nemoj sa njega da ucitas Global.Ili probaj sa ucitavanjem Os.
korgpa50tr
20.03.2011, 14:45
Hvala druze pokusacu da uradim ovo sto si mi rekao.
Dodato:
Hvala vam ljudi , pokusacu da uradim sve sto ste mi rekli....!
Dodato:
Gde mogu da nadjem Os. ?
http://www.korgpa.com/pa_root/en/products/pa500_soft.html?en
korgpa50tr
20.03.2011, 15:14
Ovaj os. 1.19 sto sam skinuo nece da ocita , kaze EROR LoadingOS Package , sta da radim ?
Nemoze tako da pise kad si ga skinuo sa korgov sajt i je original, mora da radi.
Otpakujes RAR fajla i stavis fajl na SD karticu. Upalis klavijatura i drzis INTRO 1. OS se ucita i to je to.
korgpa50tr
20.03.2011, 15:43
E hvalaaaa , uspeo sam jos displey da resim , kako to da uradim znaci od kad sam to cackao sa tim setom displey je pobrljavio i lose se vidi kako to da resim ? Ljudi bicu zahvalan
Dodato:
E da zaboravi da napisem , klavijatura je potpuno prazna sve se obrisalo i fabricke boje i tirmovi .
Ili idi u Global pa u Touch panel calibration.
Odradi kalibraciju za da ekran bude precizniji.
Ili mozes drzati dugme MENU i okrenes tockic za da podesis Contrast, jer si rekao "lose se vidi" pa nisam razumeo koje od ove dve hoces uraditi
korgpa50tr
20.03.2011, 15:58
Evo reseno . Hvala puno . Ali problemu nikad kraja , ucitao sam nesto ali nista ne radi ne daje zvuk , nema zvuka bilod a uzmem boju ili pustim ritam lampica start stop blinka sve je ok ali zvuka nema...
Da li si prvi vlasnik klavijature ili si je uzeo polovnu .Da li je pre bila na servisu.Proveri da li imas zvuka na slusalicama.
korgpa50tr
20.03.2011, 16:15
Klavijatura je nova , imao sam zvuk sve je radilo normalno dok nisam ucitao taj set i nesto sam cacnuo ...
korg_pa800
20.03.2011, 16:31
Pogledaj u globalu da nisu zvucnici iskljuceni!
korgpa50tr
20.03.2011, 16:49
Nisu.. Ne znam sta da radim ?
Marko__ns
20.03.2011, 18:24
Nesto slicno se i meni desilo na ucitavanjem fajlova. Ako ti ne budu radili zvucnici kad opet instaliras Os objasnicu ti kako da izbrises sve sa korgovog sistema i opet instaliras Os i onda ce 100% raditi. Pogledaj ti jos jednom da ti nisu slucajno iskljuceni zvucnici.
korgpa50tr
20.03.2011, 18:29
Ako neko ima resenje neka se javi...1 HVALA UNAPRED
Dodato:
proverio sam druze nisu... :D
Ne OS
Otkako ucitas OS trebas ucitati i resurse. Pisano je to i na foruma a pise i na korgov sajt, tamo gde si skinuo OS.
Ides Media - Utility - Full resource restore i otvoris sa kartice Backup fajla.
To je to.
korgpa50tr
21.03.2011, 08:21
Hvala puno...!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.