PDA

Pokaži Full Verziju : Softverski aranzer?


x3meSRB
11.03.2011, 00:12
Kolege, postoji li neki program koji bi bio softverska zamena za korg aranzere.... znam da za tyros postoji ali nisam u toku za korgove.... ako ima tako nesto kako se zove i ima li neko iskustva s istim?

fico
11.03.2011, 13:47
Takva stvar postoji i zove se Live styler .Sa njim imas sve sintove u jednom. Sto znaci da mozes da koristis ritam od bilo koje klaviature ali su najbolji od Yamahe .To mislim zbog toga jer su najkompatibilniji sa tim softverom. Za solo boje mozes da pomesas 8 boja zajedno a format koji podupire je SF2 .Pored ti je potrebna samo midi klaviatura a mogu se koristiti i drugi sintovi samo si onda malo ogranicen sa komandama i midi naredbama. Softver je malo preko 100 eura i dobijes ga na usb stiku i onda samo sviraj .

x3meSRB
11.03.2011, 19:46
Hvala kolega, probacu da proguglam, sad kad znaqm naziv programa, isplati se uzeti ako je 100 eura ako radi bar priblizno brzo kao neki od danashnjih aranzera...

ardzan
12.03.2011, 12:07
MOzes li za tyros da mi das naziv softvera. Hvala

Vaxter
12.03.2011, 13:36
Ne postoji poseban "za Tyros". U pitanjuje već pomenuti Live Styler.
On je u početku radio samo sa Yamaha ritmovima, a sada su dodati i drugi.
Postoji i One Man Band, slične namene.

x3meSRB
13.03.2011, 00:51
Hvala na odgovorima, evo bas sad gledam neke demo snimke od Live stylera.... a da ne bih otvarao novu temu, za ovo sam dobio odgovor, ali me takodje zanima postoji li softverska zamena za solo klavijature, ja sam ranije nesto petljao s Kontakt-om, ali znam da je komplikovan ako bi se npr. koristio za zivu svirku...

momo
13.03.2011, 12:23
Za live preporučuju emulator x3 kao naj naj za sve.osim njega vsampler,kontakt,halion.
E da,moje skromno mišljenje je da je najveći problem sve to udesiti.Na to mislim na windows,programe,drivere,karticu.E kad to sve posložiš onda su ti mogućnosti jaaako velike AKO ZNAŠ EDITOVAT TE PROGRAME.
Ako nisi kompjuterski potkovan i skidaš crackirane soft,nema live ili stvarno moraš biti programer da isppraviš greške.
sve podesiš kući i dođeš na svirku neki drajver zajebava ili neki crack zablokira .
I mislim da se dobije puno više ako pare za klavijaturu novijeg datuma izbrojiš za komp i software za sviranje.
Pozdrav

Vaxter
13.03.2011, 13:15
Da li ste sigurni da se razumete u materiju?
Od kad su softveri koje ste naveli aranžeri?
Koje style formate podržavaju nabedeni?
Edukujte me, možda ja ne znam...
Nemojte pisati ako niste sigurni!

fico
13.03.2011, 13:21
Vidi ovako.Prvo od svega sta ti je potrebno to je OS .Znaci Windowsi moraju da su podeseni za audio rad a to znaci da iz njih povadis sve sto nije potrebno a ono sto ostaje mora da radi ko doxa .Druga stvar je koji OS izabrati .Najbolji od sviju je neki 64 bat sistem jer onda nemas ogranicenja za memoriju .32 sistemi ti prepoznaju do 4 GB memorije dok ovi drugi mnogo vise.Posto je najbolje koristiti virtualne instrumente treba ti za njih i Host program koji ce da odradi sve tvoje zahteve i sa instrumentima da nema poteskoca. Mislim da je jedan najbolji za to bas Cantabile performer.Imas neogranicen broj instrumenata i sa pozivanjem sceni jih palis ili gasis .Uz cantabile se svakako preporucuje i JBridge a on ima funkciju da mozes da koristis i 32 vst instrumente u 64 bitnom sistemu.i za kraj posto ima MIDI YOKE preblem sa 64 sistemom postoji i LoopBe 30 to ti je 32 virtuelna midi porta .I kad to sve uklopis zajedno mislim da nema trenutno sinta koji se moze porediti sa ovim cak sta vise mislim da ga jos jedno vreme neci izbaciti na trziste ni Korg ni Yamaha ni bilo ko drugi.

momo
15.03.2011, 01:08
Hvala na odgovorima, evo bas sad gledam neke demo snimke od Live stylera.... a da ne bih otvarao novu temu, za ovo sam dobio odgovor, ali me takodje zanima postoji li softverska zamena za solo klavijature, ja sam ranije nesto petljao s Kontakt-om, ali znam da je komplikovan ako bi se npr. koristio za zivu svirku...

Dragi Vaxter čitanjem vašeg posta shvatio sam da sam učinio grešku jer je moje skromno znanje i želja da aktivno učestvujem u radu foruma protumačena kao neznanje.
Umalo sam pomislio zar ja da se mešam i dajem loše informacije kolegama?
Nije mi to bila namera,ali mislim da je neko drugi pogrešio sudeći po citatu.
Meni je vaše znanje u toj oblasti jasno i znam da mnooogo više od mene znate.
Jedino što me smeta je ako može tako da se kaže preterivanje pojedinih znalaca i prekorevanje ostalih kao da su mala deca da ne kažem težu reč.
Pamtim ovaj sajt kad je miodrag sam se borio sa kolegama i nebrojeno puta sa mnogo živaca i strpljenja odgovarao na msn i slušao moja "blesava i glupa" pitanja.
Nismo svi jednakog obrazovanja naročito kompjuterskog ali imajte strpljenja i za nas ....
Nemojte shvatiti ovo kao vređanje jer imate moje veliko poštovanje i puno puta ste mi pomogli odgovorima,samo sam se malo umorio jer osim što skidam sa ovog sajta (što mi je prigovoreno)čitam većinu tema SVAKI DAN.
Svaki dan nešto novo saznam i vrlo sam zahvalan na našoj maloj zajednici.
Eto bez namere da kvarim temu i bez želje za raspravom i sa velikom željom da se i vidimo jer nismo daleko pozdrav iz Vukovara

Vaxter
15.03.2011, 10:47
Ne znam kako se možete sećati kada je Miodrag bio tu sam, obzirom da ste registrovani godinu dana nakon što sam mu se ja pridružio. :)
Bitno je da ne dajemo ljudima netačne informacije, tako da je bolje da se ispravljamo. :)
I nad popom se nađe pop.
Nađe se neko i mene da ispravi.
Bitno je da onaj koji pita dobije ispravnu infornaciju. :)

Nekad je bilo, istina, živaca i elana za odgovaranje na "glupa pitanja", ali tada je bilo bar 10 puta manje članova.

momo
15.03.2011, 11:55
Nisam imao nameru da se takmičim ko je pre nego da ukažem na ajmo reć pogrešan pristup.Sad kad čitam postove moderatora imam osećaj kao da smo najblaže rečeno manje vrednosti,a dovoljno sam ovde kao čitalac makar da pamtim i druga vremena.
Ja nisam moderator jer nemam to što treba za taj posao,ali sam verni drug i planiram biti i u budućnosti makar virtuelno a daće bog i uživo bez obzira .
Samo želim da vas obavestim da u ovom svetu grubosti i nemara nije loše nekad pokazati dobrotu i istrpiti neznalicu.
A zlonamernost kako ste i dosad radili sprečiti.
Što bi reko Đole "Imo bi ja štogod kasti..." i verujte u najboljoj nameri ali mislim da bi se pogrešno protumačilo zato sve pozdravljam i želim dugi rad.

Vaxter
15.03.2011, 12:06
Niste lepo razumeli moj post.
Nebitno.
Držimo se teme. :)

inajdic
31.05.2011, 12:20
postoji li emulator za komp od pa1x

Simbad84
31.05.2011, 14:26
Ne postoji,koliko je meni poznato...

ZIVAISTINA
09.06.2011, 13:16
Instalirao sam live styler 12 demo verziju i asio driver,ali kad ucitam neki ritam od neke klavijature opste nema zvuka,ali kad pustim neku mp3 pjesmu u live stiler ima zvuka,u cemu je problem kako to da nastimam da cujem kada putim neki ritam u ovom programu

momo
10.06.2011, 12:14
Da li si u midi postavkama odabrao bas sf2 bank i asio drajver.

ZIVAISTINA
10.06.2011, 20:13
Vjerujes nemam pojma momo prije nisam nego jesam,a gdje trebam to uci i postaviti hoces mi objasniti jer neznam
Dodato:
Nastimao sam sf2 i asio i radi ritam,ali kako se moz nastimati pratnja u lijevoj ruci to mi nije jasno sad??????